recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Brugergrupper > Bang & Olufsen
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - Beobog
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Beobog

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
exlærer Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 10-April-2007
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 886
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér exlærer Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: Beobog
    Sendt: 16-April-2016 kl. 21:39
DANSKE DESIGNERE Jacob Jensen
af Christian Holmsted Olesen
Lindhard & Ringhof
Købt til 50kr


Som mange andre er jeg fascineret af den nu afdøde designer Jacob Jensen, der særligt blev kendt for sine designs for B&O. Så det var klart at en bog om ham til den pris måtte med hjem.

Selve bogen er en lille kvadratisk sag med hård indbinding og glittet papir med masse af billeder af de forskellige designs. I bogen får man historien bag manden, hans inspirations kilder, tankerne omkring designet og ikke mindst hans væremåde.

Det bliver meget klart i bogen hvor meget de forskellige forgående og samtidige designer/designskoler og håndværker har haft indflydelse på Jacob Jensen. Designet kom ikke ud af ingenting, men som en reaktion på andres tidligere design, hvilket enten førte til en videreudvikling eller en hel eller delvis forkastelse og nyopdagelse af produkterne.


Desværre bærer bogen præg af at ville mere end den kan rumme på de blot 82 sider. Episoder bliver antydet imens andre helt bliver udeladt. Derfor bliver afsnittet omkring B&O og Jacob Jensen også for kort så det ikke tydeligt fremgår at Struer virksomheden måtte arbejde modsat japanerne. Altså fra design på "kassen" til teknisk indmad og ikke som japanerne fra teknisk indmad til design. De tekniske kampe for at få det hele til at spille sammen ville også have været spændende at have med.
Til top
 
 Besvar Besvar
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu