Siden 2003 Det danske community for hjemmets elektronik og indhold 205.000 unikke brugere hver måned (gns)
<b>Forside</b> Forside > Generelle emner > Teknik & Teori
  Nye indlæg Nye indlæg   Ubesvarede Ubesvarede   Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - HDCP hacket (R.I.P.)
  Regler og retningslinjer Regler  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind
Emne lukket

 HDCP hacket (R.I.P.)

Forfatter
Besked
JesperLund Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 21-Januar-2006
Sted: Darknet
Status: Offline
Point: 8022
Direkte link til dette indlæg Emne: HDCP hacket (R.I.P.)
    Sendt: 22-September-2010 kl. 23:47
På udenlandske tech sites har der været en del rapporter om at HDCP langt om længe er blevet hacket. Den bedste tekniske beskrivelse og analyse som jeg har læst er denne artikel.

Der er tale om en HDCP master key som er offentliggjort på nettet (bekræftet af Intel). Denne HDCP master key bruges til at generere device keys. Det er nyttigt hvis man vil lave en HDCP stripper eller en HDMI optager som ignorerer HDCP. For at "bekæmpe" optageenheder har HDCP mulighed for at blackliste en device key, men den mulighed er reelt gjort værdiløs da man nu blot kan generere en ny device key (via HDCP master key).

I princippet er dette at betragte som et totalt sammenbrug for HDCP da der ikke er noget forsvar mod offentliggørelse af den unikke HDCP master key.

Dette hack mod HDCP bør dog ikke komme som nogen videre overraskelse. I næsten 10 år har man på proof-of-concept niveau vidst at HDCP kunne hackes, og det er sandsynligvis en af disse metoder som er taget i anvendelse. En anden mulighed er at nogen har lækket HDCP's master key, men det virker ikke så sandsynligt, da kun meget betroede personer har adgang til en nøgle på det niveau (sammenlign med launch koderne til de amerikanske nukes...).

Når der er gået næsten 10 år inden nogen gad gøre dette, hænger det formentlig sammen med at værdien af at hacke HDCP er meget beskeden. Der vil næsten altid være en bedre måde at kopiere DRM beskyttet video på, for eksempel ved at hacke AACS og BD+ på en Blu-ray disc.

Men skulle det en dag lykkes Hollywood at lave en STB eller VOD box hvor man ikke kan kopiere den digitale video stream, vil det være muligt at lave en kopi med en HDMI optager. HDCP skulle beskytte mod den type kopiering, men nu er HDCP som sagt hacket, og man vil kunne lave HDMI optagere der ikke kan blacklistes (fordi de bare kan generere nye device keys).

Det vil dog kræve speciel hardware som næppe kan markedsføres lovligt i de fleste lande, så forvent ikke at se det i El-Giganten...Wink
Linux FTW, afspiller nu Blu-ray film på Ubuntu 12.04 med VLC direkte fra optisk disc.
Til top
Annonce
Til top
B-CLG Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 24-April-2009
Status: Offline
Point: 655
Direkte link til dette indlæg Sendt: 23-September-2010 kl. 08:34
Nej hvor trist...LOL

Men hvilke muligheder åbner det for i praksis? En HDD recorder med hdmi indgang ?

Og gør det indførslen af CI+ mindre problematisk for folk der gerne vil optage ukrypteret?

Forventes det at blive ulovligt at benytte?

/B
Til top
JesperLund Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 21-Januar-2006
Sted: Darknet
Status: Offline
Point: 8022
Direkte link til dette indlæg Sendt: 23-September-2010 kl. 12:19
Oprindeligt skrevet af B-CLG B-CLG skrev:

Nej hvor trist...LOL

Men hvilke muligheder åbner det for i praksis? En HDD recorder med hdmi indgang ?

Og gør det indførslen af CI+ mindre problematisk for folk der gerne vil optage ukrypteret?

Forventes det at blive ulovligt at benytte?


En HDD recorder med HDMI indgang og HDCP stripping vil næppe være lovlig at sælge da du omgår en effektiv teknisk foranstaltning når du laver kopien. Det er også en meget ineffektiv måde at lave kopier på, så HDMI capture vil altid være en sidste mulighed når alt andet fejler. Sålænge AACS og BD+ kan hackes, er der ingen ved deres fulde fem som vil kopiere en Blu-ray film med HDMI capture.

Jeg kan ikke se nogen sammenhæng mellem CI+ og dette, udover at hvis det virkelig lykkes at lave en totalt tamper-proof STB hvor optagelserne ikke kan flyttes fra, så vil man kunne bruge HDMI optagelse som den sidste mulighed, og nu beskytter HDCP ikke længere her hvis du har det rette udstyr.

Jeg tvivler dog på at dette udstyr, hvis det bliver produceret, vil finde udbredelse udover særlige interessenter (kommercielle pirater og scene release groups). Der findes efter sigende allerede HDCP strippers, men de nuværende modeller har begrænset levetid indtil deres keys bliver blacklistet.

Så først og fremmest er dette en symbolsk sejt mod en symbolsk kopibeskyttelse (HDCP). Det vil ikke ændre noget for forbrugerne. De kommer stadig til at betale ekstra for HDCP, og de kommer stadig til at slås med HDCP sort skærm (eller er det grøn?) når skidtet ikke virker (heldigvis et mindre problem i dag end tidligere, men der er stadig nogle surround receivere som volder folk problemer).
Linux FTW, afspiller nu Blu-ray film på Ubuntu 12.04 med VLC direkte fra optisk disc.
Til top
 Besvar Besvar


Skift forum
Forum-tilladelser Se dropdown menu