recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forum forside</b> Forum forside > Visnings- og lytte-udstyr > Hi-Fi
  Nye indlæg Nye indlæg RSS Feed - Ny stereo forstærker og højtaler
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Ny stereo forstærker og højtaler

 Besvar Besvar Side  <1 234
Forfatter
Besked
armani-thomas Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 16-September-2013
Status: Offline
Point: 1424
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér armani-thomas Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 59 minutter siden kl. 09:11
Oprindeligt skrevet af slumbert slumbert skrev:

Jeg vil da lige give et par ideer til fremtidige udgifter.

En sub er dejligt til film, hvor man oftest sidder i den samme position, som så kan fintunes med subplacering og niveau. Problemet er de stående bølger hvor lydniveauet i den subsoniske område kan ændre sig markant, hvis man flytte sig en lille smule. 30cm kan gøre en kæmpe forskel. Jeg har selv droppet subben for et par store gulvhøjttalere. Det var et indretningskompromis og jeg savner den stadig når jeg skal se effektfulde film.

Der er specielt irriterende med musik, hvor man langt fra altid sidder fastlåst i sweetspot..

Jeg vil anbefale at du sparer op til endnu en sub, så du kan få bassen spredt mere ud i rummet med mindre pukler og dyk, og så kan du derefter investere i noget dsp rumkorrektion til dine subs.

Min egen erfaring er i øvrigt at selv om subben er nok så god og kraftig, så er det svært at opnå det der kontante ryk i mellemgulvet, som et par store gulvhøjttalere kan give. 


Ja en sub mere og en minidsp på. Og så optimere det med MSO (mulitsub optimizer) software. Det dur, a garantere. Jeg har praktisk taget samme respons i hele sofaen. Har store HT i front(4x10" basser), som bliver delt ved 50hz til to subs bagerst i rummet. Integrationen er wunderbar. Detaljer, uumph og den jævne respons, er noget fronterne aldrig ville kunne klare alene. MSO FTW:
http://andyc.diy-audio-engineering.org/mso/html/index.html
Til top
Annonce


Til top
slumbert Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 05-November-2009
Status: Online
Point: 1271
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér slumbert Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 15 minutter siden kl. 09:55
Så må jeg jo bare sidde her og være misundelig med mine 4 x 8 og ingen sub. Jeg bor dog i lejlighed, så det er ikke godt hvis det bliver vildere end det.
endnu en hifi-flygtning

Til top
Kampus Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem
Avatar

Oprettet: 18-April-2007
Sted: Østjylland
Status: Online
Point: 34811
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Kampus Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 8 minutter siden kl. 10:02
Oprindeligt skrevet af DenOrdBlinde DenOrdBlinde skrev:

@Gasolin - det giver god mening og jeg forstår godt hvad du mener - selvom min overgang fra cerwin vega til audiovector bassmessigt har været "hårdt" i tilvending så er bassen en hel anden i subben fra audiovector vs vegaer - utrolig præcis og dyb (skal den også være til den pris) - jeg syntes jeg har gjort det rigtige valg og elsker jeg har den tilrådighed - jeg kan falde helt i hen du ved når jeg spiller musik og det har jeg aldrig oplevet før - det må være der man skal havne udanset hvad ens smag er :) 

Jeg synes det er en god løsning st sætte en Sub på. De højttalere spiller utroligt rent og “korrekt”. Og det er fint til klassisk og akustisk musik. Til en gang pop og rock må lyden godt være mere farvet, så man kan mærke bassen og ikke kun fornemme den.
Man kan trække hesten til truget, man kan ikke tvinge den til at drikke.
Min Bio-tråd
Til top
 Besvar Besvar Side  <1 234
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu