recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Modtagelse og distribution > Modtagelse og udstyr generelt
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - Sony en chip der klarer  både DVB-C2/S2/T2 .
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Sony en chip der klarer både DVB-C2/S2/T2 .

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
reslfj Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 14-Maj-2007
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 2247
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér reslfj Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: Sony en chip der klarer både DVB-C2/S2/T2 .
    Sendt: 21-Maj-2012 kl. 23:19
Sidste sommer frigav Sony nye dekoder chips til  de nye DVB generation 2 standarder.
Både den første dekoder chip til  kabel DVB-C2 og  en opdateret  til antenne DVB-T2.  De kunne levers fra november/december 2011.
http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=99709&title=chip-til-dvbt2-c2-plus-t-c-modtagelse

NU har Sony frigivet en serie DVB dekoder-chips, hvoraf en  CXD 2841   kan modtage/dekode  både kabel-tv , satellit-tv og antenne-tv efter  både DVB version 1 standarderne  - DVB-C/S/T - og  version 2 standarderne - DVB-C2/C2/T2 -   og som noget nyt kan DVB-T2 Lite modtages.


 
Man kan således bygge et fjernsyn der kan modtage alle tre typer signal  kabel, satellit og antenne  (kun en type ad gangen) med blot 3 chips -  2 tunerchips  og en fælles  CXD2841 DVB-dekoderchip.

Ser man på billedet ovenfor, skal signalerne i coaxkablet forbindes i venstre side af de lyseblå/lyserøde  tunerchips,  Den lyseblå tuner kan behandle VHF/UHF 7/8 MHz kanaler op til kanal 69 (862MHz), medes  den lyserøde satellittuner, behandler 1-2 GHz signaler, som LBN'en i parabolen leverer.
 
Den dekodede og fejlfri MPEG2-TS  - transportstrøm - udsendes på de 7 chip-ben mærket TSDATA(7:0).

Sony har også frigivet chips, hvor ikke alle funktioner er inkluderet. Der er således frigivet chips kun til kabel-tv (DVB-C/C2), der typisk vil finde anvendelse  i afløsere for de nuværende youSee  og Stofa bokse. 
Der er en mindre besparelse i at producere chips, der fx kun kan DVB-C/C2 chips, men selv den fulde CXD2841 chip bliver en billig enhed (måske $ 3-6), så når der er en større  prisforskel  på modellerne med og uden C2/C2/T2 hos Elgiganten - er det mere end noget andet ren prispolitik.  I det mindste når de nye chips er i fuld masseproduktion - senere i år.

De nye chips for DVB-T/T2 - bla CXD2841 - overholder den nyeste DVB-T2 standard, der udover de DVB-T2 signaler som anvendes fx af Boxer på MUX5 og OpenChannel i København, hvor høj kapacitet kan overføres til en fast placeret antenne - også kan modtage T2 Lite,  der kan sendes ekstra robust så de bla kan modtages under bevægelse (i en bil). Det forudsætter man nedsætter bit-raten, som overføres.

Den sande værdi af DVB-T2 Lite består imidlertid i at den tillader at man kan bygge meget simplere, mindre strømforbrugende og billigere chips til DVB-T2 Lite modtagelse.   Det er bla opnået ved, at halvere den mængde hukommelse, som er i en fuld DVB-T2 chip og begrænse bit-raten til 4 Mbit/s ca 1/10 af de 40-45 Mbit/s som  fuld DVB-T2 chips skal kunne modtage.   

Disse CXD28xx chips kan behandle hele DVB-T2 standarden og bruger derfor mere strøm og er dyrere end en udelukkende DVB-T2 Lite chip, der fx kunne modtage mobil-tv eller være ideel til at modtage digital radio.

Lars      Smile



Redigeret af reslfj - 21-Maj-2012 kl. 23:19
Send mindst én DR kanal HEVC kodet, så alle forstår at alt nyt skal kunne HEVC.
Til top
reslfj Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 14-Maj-2007
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 2247
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér reslfj Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 26-Maj-2012 kl. 14:13
Sony har også opgivet  de vigtigste data omkring CXD2841 chippen.  Noget af det vigtigste er at den understøtter den nyeste version af DVB-T2 standarden EN302-755  version 1.3.1,  der også indeholder DVB-T2 Lite standarden.
 
Bemærk hvor vigtig Nordig kravene  er i hele DVB specifikation - her står den sammen med "DTG D-Book version", der er den nyeste britiske kravspecifikation.
 
  ¨
 
Lars   Smile
 
 
Send mindst én DR kanal HEVC kodet, så alle forstår at alt nyt skal kunne HEVC.
Til top
cloudy Se dropdown menu
Super bruger
Super bruger


Oprettet: 03-April-2006
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 359
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér cloudy Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 27-Maj-2012 kl. 13:14
Det er dejligt med teknologiske fremskridt og nyt hardware! (Men hvilken TV udbyder ønsker at opgradere igen pg.af DVB-T2 lite?). Inden for 10 år har vi så haft:

Analog PAL
DVB-T mpeg2
DVB-T mpeg4
DVB-T2 mpeg4
DVB-T2 lite

Både som forbruger og udbyder er det til grin. Mest til grin er forbrugerne, dernæst de myndigheder som burde beskytte forbrugerne, men gang på gang godkender nye standarder, istedet for at slå koldt vand i blodet og vente lidt. Så længe underlaget er så ustabilt, burde der ikke have fundet godkendelser sted.

Det glæder mig dog at kabel udbyderne ikke er så hurtige til at skifte over til DVB-C2, da billede standarden og komprimeringen formentlig stadig vil være 720p/1080i i mpeg4. Ved opgradering af standarden (SuperHD eller ny komprimering) så kunne det være en ide at indføre DVB-C2. Desværre er der samtidigt risiko for CI+, som er chikane/begrænsende.

Til top
reslfj Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 14-Maj-2007
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 2247
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér reslfj Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 27-Maj-2012 kl. 22:52
Oprindeligt skrevet af cloudy cloudy skrev:

Det er dejligt med teknologiske fremskridt og nyt hardware! (Men hvilken TV udbyder ønsker at opgradere igen pg.af DVB-T2 lite?). Inden for 10 år har vi så haft:

Analog PAL
DVB-T mpeg2
DVB-T mpeg4
DVB-T2 mpeg4
DVB-T2 lite


Og det vil fortsætte lidt endnu - kan jeg fortælle - uden vi kan gøre noget bedre end at finde den billigste og bedste måde at følge med udviklingen.

Desuden er det  ikke helt så slemt, som du skriver.  DVB-T2 Lite er således ikke - som DVB-T2 - beregnet til  store og faste fjernsyn - men er til mobil-tv, radio ol. portabel enheder eller direkte modtagelse under bevægelse (i fx biler).
Der er således intet der tilsiger, at de nu Boxer godkendte DVB-T2 fjernsyn skulle afløses pga T2 Lite. 
Da man i 2006 begyndte at sende  mux1 med DVB-T/MPEG-2, havde man heller ikke andre muligheder end MPEG-2 eller slet ikke at sende. DR2 kunne i mange områder ikke  modtages analogt,  og bla. derfor var der dengang i 2005/06  et stort ønske om at få mux1 i lufter med DR2.

DVB-T/MPEG-4 HP L4 med HE-AAC lyd først var klar - helt bogstaveligt  - timer før Norge som de første  mellem 1 og 6 september 2007 startede det digitale-tv  i Raageland og i fylkerne omkring Oslo. De først bokse blev faktisk fløjet ind fra Asien og direkte sendt ud i forretningerne.

Man kunne derimod i Danmark  fra starten af mux2-5  have valgt DVB-T2/MPEG-4. Så skulle man have fastlagt datoen for det  analoge sluk efter hvornår  DVB-T2 bokse var tilgængelige i forretningerne. Da man i juni 2007, hvor Boxer og MPEG-4 blev vedtaget, allerede havde mux1 og MPEG-2 i luften, kunne man udmærket have besluttet at sende analogt og digitalt  MPEG-2  de få måneder længere. 
DVB-T2 bokse var til salg i England ca 4 mdr efter 1 november 2009 og fjernsyn 1-2 mdr senere (henholdsvis i marts og april/maj 2010).

Man skifter jo ikke til DVB-T2 for at genere kunderne. Man skifter fordi det er bydende nødvendigt, at Boxer også kan understøtte HDTV.   Der sælges så mange meget store, gode  og ret prisbillige fjernsyn, hvor HD kan være  en afgørende forskel.  50" er jo fx ikke længere et stort fjernsyn  selv ikke til en mindre stue. 

Det jeg synes, er mest kritisabelt, er at mulighederne i og konsekvenserne ved DVB-T2 end ikke blev behandlet i forarbejdet op til folketingets beslutning i juni 2007.   Det er kun nævnt som noget der måske vil ske i Sverige engang langt ude i fremtiden - men DVB-T2 udviklingen var faktisk meget bedre kendt.

I sådanne tilfælde plejer man at lave vurderinger af konsekvenserne, hvis teknologien kommer tidlig, som planlagt eller sent. Man  overvejer også,  hvad der sker, hvis teknologien giver en lille, som forventet eller en stor forbedring  (her i  robusthed og kapacitet).  

Det sidste skrev jeg selv om allerede i september 2007 - ud fra åbne informationer  og et besøg på IFA2007 i Berlin.   Jeg skrev bla.
"Fx ser det ud til at DVB-T2  snarere vil give 50% mere kapacitet end de 30% som hidtil har vaeret omtalt."  - 
DVB-T2 i Boxers mux5 sender  faktisk med  hele 85% højere bit-rate end mux1 gør.

Oprindeligt skrevet af cloudy cloudy skrev:

Både som forbruger og udbyder er det til grin. Mest til grin er forbrugerne, dernæst de myndigheder som burde beskytte forbrugerne, men gang på gang godkender nye standarder, i stedet for at slå koldt vand i blodet og vente lidt. Så længe underlaget er så ustabilt, burde der ikke have fundet godkendelser sted.


Det er helt bestemt  Strudsen Rasmus , der som bekendt stikker hoved i busken - når mod og åndsevner ikke rækker til længere.  

Det giver imidlertid  hverken bedre eller for forbrugerne som helhed billigere løsninger - at være for dum eller for forvirret og derfor lade stå til. 
Man skal derimod arbejde hårdt og længe   - hvis 37 timer ikke er nok - så 50 eller 70 timer, for kun derved kan man løse svære problemer.    

Oprindeligt skrevet af cloudy cloudy skrev:

Det glæder mig dog at kabel udbyderne ikke er så hurtige til at skifte over til DVB-C2, da billede standarden og komprimeringen formentlig stadig vil være 720p/1080i i mpeg4. Ved opgradering af standarden (SuperHD eller ny komprimering) så kunne det være en ide at indføre DVB-C2. Desværre er der samtidigt risiko for CI+, som er chikane/begrænsende.


Det med CI+  er jo et resultat af at vi i Vesten - mere end meget naivt, tro jeg - forsøger at få patent/copyright på alt - så vi kan leve til næsten evig tid af at kræve licens/copyright/royalty af kinesere, indere og andet godtfolk.  SuperHD er uden praktisk betydning for almindelige seere.

Nu er DVB-C2 tunere kun lige kommet i de nyeste  Sony modeller og derfor er man endnu ikke er begyndt at sende med DVB-C2 - heller ikke i Tyskland - men det kommer dog meget snart.

Der jo meget bedre frekvensplads i kabler,  men der er dog et stigende problem med at skaffe plads i fx youSees kabler, når alt sendes 3-4 gange og der også skal være plads til Webspeed/internet og VOD (Cinema/Arkiv)
Spørgsmålet er her ikke om, men hvornår  fx youSee vil vælge at anvende DVB-C2.

Her bør man se på den udvikling man kan forvente i de grundlæggende teknologier - ikke teknologier der er 'sjove' for forbrugerne, men teknologier som muliggør  en bedre økonomi for kabel operatøren (fx Stofa eller  youSee).   

Den fremtidige udvikling, som man med rimelig sikkerhed kan se nu, er  en  100% overgang til de allerede markedsførte  DVB-x2 transmissions standarder.

Desuden er der allerede et stort set færdigt forslag til afløseren for MPEG-4 - HEVC.
HEVC  standarden vil blive endeligt fastlagt  tidligt i 2013 - om 7-10 mdr - og  man forventer 'chips' dertil omkring årsskiftet 2014/15.

Det kunne synes at være tidspunktet, hvor fx  kabel-operatørerne  med fordel kunne slukke det analoge signal, stoppe DVB-C/MPEG-2 udsendelser og skifte alt til DVB-C2/HVEC  over måske 18-24 mdr.

Ligeledes ville det sikkert være klogt, at Boxer ca samtidigt benyttede lejligheden til at få  bevillingen til DTT nettet forlænget - mod at opdatere til DVB-T2/HEVC.

Lars   :)

PS! Når et 32" fjernsyn koster under 3000 kr, er det noget rent pjat, at det absolut skal holde i 10 eller 20 år.


Redigeret af reslfj - 28-Maj-2012 kl. 12:32
Send mindst én DR kanal HEVC kodet, så alle forstår at alt nyt skal kunne HEVC.
Til top
huntiedk Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 12-April-2006
Sted: København Ø, DK
Status: Offline
Point: 725
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér huntiedk Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 28-Maj-2012 kl. 01:10
Hej Lars,

Et noget off-topic spørgsmål til dig, men du er vist 'by far' en af de mest bevandrede på TV-distributionsområdet her på forummet:

Hvordan er mulighederne efterhånden for selv at modulere fx. et DVB-C-mux; findes der betaleligt (altså inden for et privat "elektroniklegetøjsbudget") udstyr til dette?

Det bliver naturligvis aldrig lige så tilgængeligt som en gammeldags analog UHF-modulator, men i princippet kunne man jo godt føde en DVB-modulator med en transportstrøm gennem USB eller Ethernet, hvis ellers en sådan device fandtes.

Hvorfor nu det? Jo, primært "fordi det kunne være sjovt at kunne" . Men det ville fx. principielt være muligt selv at kreere et MUX med kilder, som man henter på forskellig vis (fx. streams fra www eller fra andre DVB-kilder, eller genereret lokalt på PC).

Jeg er naturligvis klar over at bare softwaredelen til at skabe en transportstrøm vil være noget af et projekt at kaste sig ud i, men hvem ved, om der allerede findes noget open source på området.

Mvh. Søren


Redigeret af huntiedk - 28-Maj-2012 kl. 01:10
Øst, vest, ::1 bedst
Til top
cloudy Se dropdown menu
Super bruger
Super bruger


Oprettet: 03-April-2006
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 359
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér cloudy Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 28-Maj-2012 kl. 02:03
Jeg spekulerer på om ikke det er bedre at være nogle år bag udviklingen, så man f.eks kun godkender nye standarder i DK et par år efter at de er kommet i brug andre steder. Så ville man slippe for så mange generationer, der ville kunne samles flere ændringer og etableres en stækere strategi.

Mht. T2lite, så var jeg ikke klar over den kun var til mobil, måske vil nogle alligevel gerne have det ind i deres TV? Forventer man bare en spejlning af de almindelige kanaler med reduceret båndbredde?

Faktisk glemte jeg at nævne overgangen fra Analog4:3 til Analog16:9....det var også en tabt generation Smile! Inden da var markedet stabilt i 30år?

Jeg tvivler på DVB-C bliver udfaset inden 2020. Dertil er der kommet for mange apparater herude som bruger det. Kunderne gider kabeloperatørene ikke genere så meget (håber jeg). Som entusiast vil jeg hellere have en transperant gengivelse af en mpeg2 satkanal end en operatørs mpeg4-HEVS reencode, men de fleste seere er nok ligeglade, bare det duer!


Til top
reslfj Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 14-Maj-2007
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 2247
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér reslfj Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 28-Maj-2012 kl. 13:32
Oprindeligt skrevet af cloudy cloudy skrev:

Jeg spekulerer på om ikke det er bedre at være nogle år bag udviklingen, så man f.eks kun godkender nye standarder i DK et par år efter at de er kommet i brug andre steder. Så ville man slippe for så mange generationer, der ville kunne samles flere ændringer og etableres en stækere strategi.

Nej, det er den sikre måde at komme - dyrt og dårligt - bagefter.  Det afgørende er om teknologien evt. helt kan springes over eller om  man alligevel før eller siden skal anvende den.
Hvis man anvender det gamle udstyr og fortsætter med at sende 'gammelt', så slippe du for at købe en boks eller en nyt fjernsyn.  Men alle der køber et nyt fjernsyn betaler jo samme pris for nyt og for gammelt. Ned det nye kunne de imidlertid få bedre og billigere fjernsyn.
Fx sender DVB-T2 ca 85% højere bitrate med nøjagtigt samme omkostninger,    Det betyder at prisen for at udsende en tv-kanal falder til 100/185 ~ 55% af prisen.  

Det er helt tåbeligt at tage udgangspunkt i enkeltpersoners konkrete forhold - det er nødvendigvis samfundets samlede forhold. der alene skal anvendes i alle vurderinger. 

Oprindeligt skrevet af cloudy cloudy skrev:

Mht. T2lite, så var jeg ikke klar over den kun var til mobil, måske vil nogle alligevel gerne have det ind i deres TV? Forventer man bare en spejlning af de almindelige kanaler med reduceret båndbredde?


Man tænker slet ikke på hvad der skal sendes, men udelukkende hvordan der skal og kan  sendes/modtages.  Det med indhold er et spørgsmål for 'underholdningsindustrien'.

Det afgørende er, at de eksisterende  fjernsyn fortsat kan anvendes og ikke går i sort - at man ikke kan modtage andre og nyere signaler er jo hlet normalt. En monoradio kommer heller aldrig til at udbrede stereo,  men den kan fortsat modtage og afspille mono.
 
Oprindeligt skrevet af cloudy cloudy skrev:

Faktisk glemte jeg at nævne overgangen fra Analog4:3 til Analog16:9....det var også en tabt generation Smile! Inden da var markedet stabilt i 30år?


Det er et helt, helt håbløst synspunkt at ændringer er af det onde.  Det er netop vor konstante omstillings-evne og villighed, der er afgørende for vor fremtidige og langsigtede overlevelse.
Man skulle nok snarere have  gennemtvunget en ret hurtig omstilling.    
Det er helt uønsket, at markedet er stabilt i noget der bare ligner 30 år.  
 
Oprindeligt skrevet af cloudy cloudy skrev:

Jeg tvivler på DVB-C bliver udfaset inden 2020. Dertil er der kommet for mange apparater herude som bruger det. Kunderne gider kabeloperatørene ikke genere så meget (håber jeg).

Nej, DVB-C/MPEG-4 vil næppe blive udfaset før omkring 2020, men hos youSee MPEG-2 opretholdes kun fordi  youSee selv fortsatte med at sælge de gamle Selector bokse indtil foråret 2011, og fordi  der er solgt et mindre antal DVB-C/MPEG-2 fjernsyn fra  nov/dec 2007 og indtil foråret 2009. 
Men i 2014/15 vil alle kunne forstå, at  MPEG-2 synger på sidste vers.  Hvis man skal følge, hvordan youSee  hidtil har gjort, så vil antallet af de analoge og MPEG-2 kanaler blive færre og antallet at MPEG-4 HD kanaler vil øge. 
De store kanaler vil holde længe, medens de kanaler med et mindre seertal hurtigt vil udgå i analogt og  MPEG-2. 
Man må håbe youSee (og Stofa)  laver en plan  for at overgå til DVB-C2/HEVC  før MPEG-2 afvikles.

Da fx youSee i høj grad selv leverer en boks (Samsung 3126), der normalt lejes, er det en ret simpel sag  at overgå til  DVB-C2 og HEVC.  Det vil også være let for youSee, i 2015 at  tilbagekalde 'youSee godkendt' til alle enheder, der ikke kan DVB-C2/HEVC. 

Husk at et rimeligt godt 32" fjernsyn kan fås for under 3000 kr.  Hos youSee koster mellempakken 4000 kr/år og den store pakke 5200 kr/år.    
Det er da i sammenligning småpenge at skulle skifte et fjernsyn til 3000 kr hver 3-5 år.   

Lars    Smile
Send mindst én DR kanal HEVC kodet, så alle forstår at alt nyt skal kunne HEVC.
Til top
cloudy Se dropdown menu
Super bruger
Super bruger


Oprettet: 03-April-2006
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 359
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér cloudy Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 29-Maj-2012 kl. 02:57
Oprindeligt skrevet af reslfj reslfj skrev:

Nej, det er den sikre måde at komme - dyrt og dårligt - bagefter.
Det skal ses som en trappe med større eller mindre trin, den når stadig op i samme højde, til tider med nogle års forsinkelse andre gange samtidigt.

Oprindeligt skrevet af reslfj reslfj skrev:

Det afgørende er om teknologien evt. helt kan springes over eller om  man alligevel før eller siden skal anvende den.

Ja, men det er også afgørende hvornår en teknologi får grønt lys. F.eks hvis man aldrig havde godkendt udsendelser i dvb-t mpeg4, ville det presse producenterne til at få dvb-t2 klart. Nu sidder flertallet af os med forældede apparater og mux'erne er låst til dvb-t. I bakspejlet skulle man have været mere afventende.

Oprindeligt skrevet af reslfj reslfj skrev:

Det er et helt, helt håbløst synspunkt at ændringer er af det onde.  Det er netop vor konstante omstillings-evne og villighed, der er afgørende for vor fremtidige og langsigtede overlevelse.
Man skulle nok snarere have  gennemtvunget en ret hurtig omstilling.    
Det er helt uønsket, at markedet er stabilt i noget der bare ligner 30 år.
Nogle ændringer er gode andre er onde. Er du sikker på du ikke skriver på vegne af producenterne, når du nævner
'vor overlevelse' LOL? Ved at være overvillige forbrugere, kommer der langt mere skrald ud i elektronik kirkegården og jordens ressourser er begrænsede. Fra en relativ stabil tilværelse i den analoge verden er et TV nu teknologisk forældet næsten hvert år mht. modtagelse af signaler.


Oprindeligt skrevet af reslfj reslfj skrev:

Men i 2014/15 vil alle kunne forstå, at  MPEG-2 synger på sidste vers.
Hvorfor ikke fortsætte med at benytte MPEG-2 til alle SD kanaler? Jeg synes helt klart at SD billeder står bedre via mpeg2 (med de bitrates jeg har oplevet). mpeg4 bliver ofte 'airbrushed' agtigt uden dybde i billedet.

Oprindeligt skrevet af reslfj reslfj skrev:

Da fx youSee i høj grad selv leverer en boks (Samsung 3126), der normalt lejes, er det en ret simpel sag  at overgå til  DVB-C2 og HEVC.  Det vil også være let for youSee, i 2015 at  tilbagekalde 'youSee godkendt' til alle enheder, der ikke kan DVB-C2/HEVC. 

Nemt at miste en del kunder, fordi kunderne skal overveje hvordan de skal fortsætte med at modtage TV. Der er rigtig mange som bruger Yousee Clear direkte ind i TV'ets tuner.


Oprindeligt skrevet af reslfj reslfj skrev:

Det er da i sammenligning småpenge at skulle skifte et fjernsyn til 3000 kr hver 3-5 år.

Jo, det er ikke pengene (selvom 3000kr er lavt sat LOL), men princippet i at smide et ellers velfungerende fjernsyn ud.
Til top
 
 Besvar Besvar
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu