recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Generelle emner > Tilbehør
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - GULD SCARTKABEL
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Emne lukketGULD SCARTKABEL

 Besvar Besvar Side  <12
Forfatter
Besked
MichaelS Se dropdown menu
--
--
Avatar
Tidl. redaktør recordere.dk

Oprettet: 11-Marts-2004
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 2062
Direkte link til dette indlæg Sendt: 30-Maj-2004 kl. 14:01
Oprindeligt skrevet af hedi hedi skrev:

Med hensyn til kabler er der tale om ligedele videnskab og tro.

Min erfaring er dog, at jo dyrer og bedre et anlæg du har, jo mere får du ud af, at købe kabler i en ordentlig kvalitet. 

De to ting kan jeg kun give dig ret i. Specielt i hi-fi verden er der en hel del tro - måske "over"tro - i, tænk bare på grønne tudser og lignende tilbehør. Det er meget tro i det og der er mange penge i det.Angry

Oprindeligt skrevet af hedi hedi skrev:

Det med pilene på det viste Terra Labs kabel (som ikke har noget med Dali at gøre) er bestem ikke for sjov, der er en mening med galskaben.

Det har noget med magnet felter at gøre, når strømmen bevæger sig igennem et kabel og noget med hvordan kabel og isolering inden i og omkring kabler er lavet. Man kan finde flere meget lange afhandlinger om dette emne ved Tarra Labs og andre steder.

Uanset hvordan de har lavet kablerne er det vekselstrøm der løber i kablerne og den løber frem og tilbage, og det betyder at magnetfeltet vil veksle tilsvarende. Der vil ikke være nogen forskel på om jeg vender kablet 180 grader. Strømmen vil stadig være vekselstrøm og magnetfeltet vil veksle.

Isolationen mellem lederne påvirker strømmen i kablet, idet de to parallelle leder virker som to meget tynde og meget lange kondensatorer og isolationsmaterialet har indflydelse dér. Sådan er fysikken omkring kondensatorer.

Ligeledes vil ledningerne have en induktion, specielt hvis kablet er rullet sammen, og det påvirker også signalet.

Konklusionen af disse ting er at man skal benytte kortest mulige kabler og lederne skal være mest muligt skilt af, og det er rigtig godt hvis de har individuel skærm. (Og kablet må ikke være rulles sammen, hvis det er for langt.)

Men pile uden på plasticen - den køber jeg ikke! Big smile 

Jeg har tidligere læst Tara Labs forklaring og dengang var min reaktion: Den køber jeg ikke.

Hilsen

Michael Sørensen

mvh MichaelS
Til top
 
 Besvar Besvar Side  <12
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu