recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Visnings- og lytte-udstyr > Hi-Fi
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - Hvor vigtig er centerhøjttaleren?
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Hvor vigtig er centerhøjttaleren?

 Besvar Besvar Side  <1 101112
Forfatter
Besked
Tom-H Se dropdown menu
Bruger
Bruger


Oprettet: 04-Januar-2017
Status: Offline
Point: 81
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Tom-H Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 15-August-2018 kl. 03:48
Oprindeligt skrevet af Jonas_h Jonas_h skrev:

Oprindeligt skrevet af Tom-H Tom-H skrev:

Oprindeligt skrevet af Jonas_h Jonas_h skrev:

De folk der oplever en forbedring når center smides ud, har enten haft en dårligt placeret centerhøjttaler eller generelt bare en dårlig højttaler. At de så får en bedre oplevelse uden, kan sagtens være korrekt, men det er forkert at konkludere at centerhøjttaleren derfor ikke er så vigtig.


En center er vigtig hvis man sidder mere end en person og kigger med, sidder man alene og lige i sweetspot så kan det altså lyde rigtig godt uden en center. problemet med en center er at den er pokkers svær at placere med mindre man har et lærred den kan spille igennem.

Sættes den under eller over sit tv bliver det alt for tydeligt for mig at lyden kommer oppe eller nedefra og derfor ikke længere matcher med billedet, uden center har jeg ikke det problem og lyden står mere frit i rummet men stadig midt for så det passer med billedet.
Tror vi skriver det samme. Der er bare en tendens hvor nogle folk skriver at center ikke er nødvendig og ikke er vigtig fordi deres phantom-setup lyder så godt. Og dét synes jeg er forkert. Jeg kan acceptere at deres phantom-setup lyder bedre end en dårligt placeret center (og måske oveni købet en dårlig centerhøjttaler), men det er stadig et kompromis - selvom man sidder midt for.

Jeg fik noget bygget i min holfi 8S som han kaldte virtual center som skulle være bedre end det normale phantom mode sagde han, det kørte han selv med uden center HT. Det er vidst noget de kørte med i deres større modeller men han kunne bygge det i min 8S, dog uden mulighed for at skifte frem og tilbage, så hvis jeg en dag skulle ha en center på så skulle det laves om igen som den var fra start. I min dekoder på min OPPO player har jeg derfor også sat den som om jeg har en center, og resten bliver så klaret i Holfien af det der virtual center.

En center kan da sikkert lyde godt, jeg synes bare lyden blir for direkte, specielt hvis man har tv hvor den blir nødt til at stå under eller over, hvis man havde setup med et lærred den kunne spille igennem havde det været noget bedre. Tror også det afhænger lidt af hvor tæt man sidder på, jo tættere på man sidder jo nemmere blir det at høre hvor den er placeret.


Redigeret af Tom-H - 15-August-2018 kl. 03:50
Til top
 
 Besvar Besvar Side  <1 101112
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu