recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Generelle emner > Netværk
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - NAS løsning fil/backup service
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

NAS løsning fil/backup service

 Besvar Besvar Side  <12
Forfatter
Besked
claus_jac Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 06-August-2008
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 5570
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér claus_jac Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 05-Januar-2018 kl. 19:39
@Ole!

1-HDD NAS i virksomheden og en anden 1-HDD på en anden lokation 

Til top
0leDK Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 18-Januar-2009
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 1213
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér 0leDK Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 05-Januar-2018 kl. 19:52
Ja jeg ville nok min. Vælge 2 HDD, gerne 3 så der evt kan køres data scrup.

At ringe til en professionel er desværre ikke altid lig med en god løsning.
Mange kigger på hvor de har bedst dækningsbidrag.

Til top
OnkelF Se dropdown menu
Ny bruger
Ny bruger


Oprettet: 05-Januar-2018
Sted: Nyborg
Status: Offline
Point: 3
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér OnkelF Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 05-Januar-2018 kl. 22:01
Vælg noget backup med versions-styring. 1:1 er ikke godt, hvis man bliver ramt af ransomware. Hvis al backup er krypteret, bliver du ikke populær.
Du kan eventuelt vælge, at NAS til NAS er envejs, altså at alle data kopieres til ny version på backup-site. Det kræver god plads på backup-site, men sikrer også, at du altid har flere (mange) kopier på backup NAS.
Hvis du f.eks benytter Amazon S3 som backup-site, kan du specificere hvor mange kopier, du ønsker dine data gemt i. Er du nærig, er du ikke professionel. S3 har den fordel, at alle filer ligger i fuld version, altså ikke i bider baseret på tidligere backup.
Mange andre backup-typer sikrer 100% i 1 kopi. Det gør din løsning nødvendigvis ikke. Tænk over det. Og tænk over, om  backup reelt er en backup ad tata krypteret med ransomware. Altså du behøver data i flere versioner, f.eks. 5 styk (over 5 dage,) for at sikre mod ransomware.

Egen erfaring taler for, at spare på backup, er ris til egen røv. Det vil altid gå galt, fordi man ikke kan forudse alt.
Et firma med 10 personer har per definition råd til mere end dropbox, og firmaet vil lukke i tilfælde af datatab.

Det kan vise sig, at Office 365, Onedrive, og Sharepoint alligevel var det billigste, som nørden og bogholderen valgte det fra. 

Du kan baseret alt på file shares, men brugeren bruger alligevel DropBox til data.
Se realistisk på online-tjenester og om brugerne kan finde ud af det, som du finder på.

/Frank



Redigeret af OnkelF - 05-Januar-2018 kl. 22:11
Til top
strandvasker Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 30-September-2009
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 2384
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér strandvasker Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 05-Januar-2018 kl. 23:27
Oprindeligt skrevet af 0leDK 0leDK skrev:

kan Være de bruger andre systemer til de vigtige opgaver, de har jo også en hostet Exchange og måske nav i cloud eller lign. men det er kun gæt. Trådstarter skriver at det ikke gør noget at det er nede et par dage. Jeg forholder mig bare til spørgsmålet.
Ole, jeg har ikke det fjerneste problem med at du svarer det du gør, mit indlæg var rettet mod at kukstern forsøger at rådgive et firma på et useriøst plan.

Oprindeligt skrevet af kukstern kukstern skrev:

Lad mig lige høre hvor mange firmaer du kender der har ansat 10 mand fra dag 1, og samtidig tog fat i et konsulent hus med det samme, som skulle opsætte en backup-løsning for kun en begrænset mængde dokumenter. Snakker vi 8-10k for en konsulent pr. dag (certificeret er det nok 1500 kr. i timen) + licenser, og så skulle de vel oven i købet også have en server/domain løsning?? Hvor mange nystartede firmaer hiver lige det ud i en opstartsfase, som man reelt set ikke ved om nogensinde bliver en succes - jeg har i hvert fald aldrig hørt om det.
Jeg har ikke udtalt mig om firmaet er nyt eller gammelt, jeg kender ikke firmaet, jeg tillader mig blot at antage, at med 10 mand på lønningslisten er det næppe helt ligegyldigt om deres data er sikre eller ej.

Oprindeligt skrevet af kukstern kukstern skrev:

Kunne det tænkes at firmaet er vokset, og man så derefter begynder at fokusere på en mere automatisk backup løsning? Alle deres vigtige værktøjer er hosted som jeg også skriver, men de har jo godt nok heller ikke nogen redundant internetforbindelse, så det er selvfølgelig endnu en ting de så skal have.
Igen skyder du mig noget i skoene jeg ikke har udtalt mig om.

Oprindeligt skrevet af kukstern kukstern skrev:

Det er ikke en amatør der sidder med det. Jeg arbejder selv med IT, men har bare ingen større erfaring med backup-løsninger, så derfor spørger jeg ind til eventuelle løsninger.
Beklager, det kan godt være du tjener dine penge i IT verden, men det er altså amatøragtigt at rådgive om løsninger du ikke har forstand på og søge hjælp i et fritidsforum som recordere.dk.

Et af kendetegnene ved professionel opførsel er at vide hvad man skal rådgive om og hvad man bør overlade til andre - det er ikke noget jeg siger for at fornærme din person, jeg siger det for at beskytte det firma der tror de får fornuftig rådgivning af dig.

Er firmaet tjent med at have et par nasbokse stående hvis de fx. bliver ofre for ransomware som onkelf snakker om?

Med 10 ansatte, vand, varme, husleje, forsikringer osv. gætter jeg på at firmaet har udgifter for noget der mindst ligner 15-20.000 om dagen. Tilsvarende er overskuddet måske en 2-3.000 om dagen, det svarer til et overskud på en million på årsbasis. 1-2 dages nedbrud og det tager en lille måned at tjene det tabte hjem igen. 

Opfør dig professionelt og fortæl dem at du ikke ved nok om emnet til at give dem værdifuld rådgivning. Hvis de alligevel insisterer på at du skal finde en løsning til dem, så kan du gøre det med ren samvittighed, men lad for guds skyld være med at lade dem tro du har styr på noget som du ikke helt har styr på.
Til top
skandshus Se dropdown menu
Super bruger
Super bruger


Oprettet: 01-November-2010
Status: Offline
Point: 262
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér skandshus Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 06-Januar-2018 kl. 15:05
Oprindeligt skrevet af kukstern kukstern skrev:

Jeg ved godt dette er et forum for private, men der er alligevel noget best practice og erfaring i gruppen, som sagtens kan bruges. De skal ikke bruge den helt store forkromede løsning. Det er udelukkende dokumenter der skal sikres.
De bruger ikke office365, og kommer heller ikke lige til det. Jeg er så lidt i tvivl om hvad du mener med at data forbliver i Europa??
Jeg kan sige deres hosted Exchange ligger i UK, og det giver ikke nogle problem.


Det kunne jo tænkes at der var en GDPR der havde en mening om hvor dataen er henne? :)


Til top
claus_jac Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 06-August-2008
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 5570
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér claus_jac Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 06-Januar-2018 kl. 16:52
Skandshus - du mener en DPO? (data protection officer) - det er selve forordningen der hedder GDPR :-)
Til top
 
 Besvar Besvar Side  <12
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu