recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Visnings- og lytte-udstyr > TV
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - TV - hvad har jeg reelt brug for?
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

TV - hvad har jeg reelt brug for?

 Besvar Besvar Side  <12
Forfatter
Besked
moremusic Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 04-November-2013
Status: Offline
Point: 568
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér moremusic Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 27-Marts-2018 kl. 13:22
Synes dit indlæg lyder som om du egentlig ikke gider at betale for OLED, og at du håber at få en bekræftelse fra folk herinde om at OLED i din situation ikke betyder så meget, og at du derfor roligt kan købe LED.

Jeg synes du skal vælge ud fra dine prioriteter. Vil du ikke betale 5-6k mere for OLED, er det helt ok! Det er dine penge og dit valg. Og du får stadigvæk et fint tv.
Men man kommer ikke uden om at OLED er bedre - også i din situation.
Til top
TBC1 Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 19-Februar-2009
Status: Offline
Point: 1972
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér TBC1 Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 27-Marts-2018 kl. 23:58
Oprindeligt skrevet af Bet@ Bet@ skrev:

Jeg omformulere spørgsmålet:

Hvor stor effekt/betydning har TV'ets evner ift. billedekvalitet - hvis indholdet / kildematerialet ikke er det bedste. Da jeg primært ser film, er de fleste "billedeoptimeringsindstillinger" slået fra.

Vil en komprimeret eller streamet film - vises SÅ meget bedre på et OLED fremfor et billigere LED LCD, at det er pengene værd? Eller der kun en marginal forskel.


Alt, om det så er SD, HD, 4K - ja, hvad som helst - vil se bedre ud på et OLED-TV. Den native kontrast er høj og den genereres via selv-emitterende pixels derfor på panelets diskrete pixel niveau og ikke via hverken global, local eller zone dimming. Et OLED-TV vil derfor vise både DR, og Netflix (i både 1080p og 4K) i bedre kvalitet og med mere homogen kvalitet og nuanceret kontrast end alle andre slags TV - Selv dine gamle DVD-film vil se bedre ud på et OLED end på andre TV. - Det handler simpelthen om forskellen i virkemåden af panelet der med OLED er helt anderledes end i de andre TV på markedet - og dette ses altså på alt fra SD til 4K Blu-ray.

Forskellen på kildematerialet (f.eks. streaming vs. 4K-Blu-ray) handler ikke så meget om kontrasten og farverne - uanset kilden vil disse altid stå og formidles bedre på et OLED, hvad enten der så er tale om materiale der er SDR eller HDR med eller uden dynamiske metadata. Forskellen på f.eks streaming og Blu-ray handler mere om andre kvalitetsfaktorer, så som graden af macro-blokking, spatial-resolution, selve dybden, nuanceringen og detaljegraden i encodet tilsammen med opløsningen på lyden. Og lige som med et musikanlæg, så lyder både en fornuftig mp3 og en HD-fil bedre på et godt Hi-Fi anlæg end den gør på køkkenets smart-højttaler.

Så anbefalingen fra mig vil lyde på at du køber det billigste OLED du kan komme i nærheden af f.eks. en LG C7'er - nu du jo i forvejen har lydanlægget(da det primært er design og lyd du betaler ekstra for ved de forskellige OLED modeller)- Alt andet end en orientering imod OLED handler udelukkende om at opveje hvor stort et kompromis man vil vælge at opveje i forhold til hvor meget du ønsker at spare - Og det er kun dig selv der kan sige noget kvalificeret om vægtningen i den forbindelse. Men sådan er det. Det er simpelt hen bare sådan status er på TV-markedet anno 2017 og ind til vi engang ser andre selv-emitterende panel-teknologier med høj native kontrast på pixel-niveau på markedet i konkurrence med OLED. Så vi siger det ikke alle sammen i kor for at irritere dig, men for at tale sandt og kvalificeret.

Søger du råd til at spare penge og ønsker du derfor at indgå kompromiserne, så kunne du tage f.eks. et Philips 55PUS6262 eller et Samsung UE55MU6175U eller lign, der er fornuftige 'bang for the buck' budget TV for den mindre engagerede bruger ...Det er billigt og du kommer da et stykke for pengene, men altså bare langt langt fra lige så langt som med det billigste OLED. Skal du have noget godt, så køb f.eks. en LG C7'er - nu du jo i forvejen har lydanlægget.

Redigeret af TBC1 - 28-Marts-2018 kl. 00:40
Til top
Warren Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 09-November-2006
Status: Offline
Point: 783
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Warren Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 28-Marts-2018 kl. 00:04
Nu skriver du ikke om du leder efter 55" eller 65 eller noget helt tredje.
Jeg har et LG OLED B7v i 65" og er meget glad for det. Havde pioneer kuro plasma før 8g 50". 
Kuroen var god, men LG OLED'en er meget bedre. 
Hvis du tænker at ofte ca 7000 kr så giv de sidste 3k og køb LG OLED 55" B7. Tror hurtigt du glemmer ekstraudgiften. 
For mig er der ikke så meget at betænke sig ved.
Ældre materiale kommer selvfølgelig ikke til at ligne højeste kvalitet.
Til top
Gæst Se dropdown menu
Ny bruger
Ny bruger


Oprettet: 27-Februar-2018
Sted: Kbg
Status: Offline
Point: 13
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Gæst Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 09-April-2018 kl. 17:25

Philips OLED

LG OLED

Eller

Panasonic OLED.

"ONCE YOU GO' OLED BLACK, YOU NEVER GO Back" [;)]
Til top
 
 Besvar Besvar Side  <12
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu