recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Visnings- og lytte-udstyr > Tablets og telefoner > Apple udstyr
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - Hvor mange bruger Live Photos og hvad er fidusen?
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Hvor mange bruger Live Photos og hvad er fidusen?

 Besvar Besvar Side  <12
Forfatter
Besked
claus_jac Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 06-August-2008
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 5570
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér claus_jac Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 22-Juli-2019 kl. 18:26
tager man kun fotos af landskaber - så kan det i høj grad anbefales at bruge en rigtig foto-app i stedet for apple's indbyggede app. - personligt bruger jeg en app der hedder manual - primært fordi den kan gemme billederne i RAW format - raw-formatet gemmer alle informationerne fra sensoren så man kan få lov at få fx en klarer blå eller neutral hvid eller andet frem uden at man faktisk manipulerer med pixels, men blot får information frem som allerede er der. 

"live" er jo specifikt beregnet til det navnet siger - LIVE. altså hvor man "risikerer" at misse selve øjeblikket hvor billedet er optimalt fordi man lige trykkede et sekund for tidligt. Det er jo så her man har mulighed for at finde det billede man synes er bedst.
Til top
Munch Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 23-Juni-2018
Sted: Vejle
Status: Offline
Point: 4201
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Munch Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 22-Juli-2019 kl. 19:56
iPhone gemmer også billederne i RAW format. Det afhænger af indstillingen, så der blir 2 billeder af samme motiv.
Til top
Alinity Se dropdown menu
Super bruger
Super bruger
Avatar

Oprettet: 20-Oktober-2016
Status: Offline
Point: 279
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Alinity Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 23-Juli-2019 kl. 15:11
Tak for svar allesammen.

Jeg er blevet anbefalet en app der hedder "ProCamera", men de kan nok det samme i sidste ende. Var dog 30 kr. dyrere kan jeg se. Til film er jeg blevet anbefalet Filmic Pro.

Jeg har søgt og søgt, men synes ikke jeg kan finde noget om, hvorfor jeg ikke får "shutter lyd" når jeg tager billeder med Live Photos aktiv? Men jeg får "shutter lyd" når Live er deaktiveret.
Til top
jec Se dropdown menu
Super bruger
Super bruger


Oprettet: 18-September-2011
Status: Offline
Point: 362
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér jec Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 23-Juli-2019 kl. 16:07
Oprindeligt skrevet af Alinity Alinity skrev:

.....
Jeg har søgt og søgt, men synes ikke jeg kan finde noget om, hvorfor jeg ikke får "shutter lyd" når jeg tager billeder med Live Photos aktiv? Men jeg får "shutter lyd" når Live er deaktiveret.
Live Photos inkluderer jo lyd, så jeg gætter på at shutter-lyd er fjernet for ikke at komme med på lydsporet, som starter 1.5 sec. før du trykker. 


Redigeret af jec - 23-Juli-2019 kl. 16:09
Til top
dieseldk Se dropdown menu
Super bruger
Super bruger


Oprettet: 28-Maj-2009
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 332
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér dieseldk Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 23-Juli-2019 kl. 22:14
Det med du får to billeder er det ikke fordi du tager HDR billeder og har den indstillet til også at gemme original?
Får ikke to billeder med live på telefon eller macOS, gør heller ikke til Windows men der ryger de gennem onedrive så det kan måske ændre noget.

Til top
kenneth85 Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 03-Juni-2013
Sted: Løsning
Status: Offline
Point: 963
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér kenneth85 Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 24-Juli-2019 kl. 14:29
Jeg elsker live fotos. Og det var en af årsagerne til at jeg faktisk gik tilbage til iPhone fra en Note 8. 

Som andre skriver så er det bare lækkert med denne "harry potter effekt" hvor billedet kommer til live når man scroller igennem dem. For mig er det netop også primært billeder af mine børn der gør funktionen god. 
En anden funktion er netop også den funktion som andre nævner at man kan ændre ens key frame" altså stilstandsbilledet.
Dette gør man ved at trykke på "Rediger" og så bruge slideren i bunden til at vælge et nyt billede som ens keyframe og trykke ok. Dette har reddet et par billeder for mig. 

Hvis man har fået taget et billede af noget stillestående med LIVE slået til så er det nemt at gå ind efterfølgende og slå det fra. 
Alt du skal gøre er at trykke på "rediger" og så trykke på den gule "LIVE" knap i toppen. Og så trykke "OK" i bunden. Så har billedet ikke længere LIVE funktionen. 

Det er ikke korrekt at en iPhone gemmer et RAW billede også. Og nej man kan ikke indstille den til at gøre dette. Man kan indstille den til at når man tager et billede med HDR så gemmer den også en kopi af orginal billedet.
Når noget har godt design og er brugervenligt, så bruger man det mere.
Til top
 
 Besvar Besvar Side  <12
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu