recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Modtagelse og distribution > Smart TV
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - Wifi på TV , netværkskanaler
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Wifi på TV , netværkskanaler

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
morelli Se dropdown menu
Bruger
Bruger


Oprettet: 05-Maj-2007
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 99
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér morelli Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: Wifi på TV , netværkskanaler
    Sendt: 17-Marts-2021 kl. 12:37
Har haft en sag hvor en kunde mente deres TV ikke virkede, da det ikke kunne koble på wifi. Det havde virket, men hoppede nu af netværket. Det viser sig at tv’et Philips 65PUS7303 ikke kan modtage wifi på 5ghz på de høje kanaler i frekvensbåndet. Det kan udelukkende modtage på de første kanaler. På 2.4 kan det modtage på alle 13 kanaler. 
Kundens router er blevet opdateret. Fra at have to netværk “wifinet2,4” og “wifinet5” har man nu kun eet net, som automatisk skifter mellem de to bånd. Så sender routeren lige pludselig ud på 5 GHz på de høje kanaler. Det gør at tv’et ikke kan modtage wifi.😒 kunden tror selfølgelig at tv’et er gået i stykker.
Løsning: gik ind i routeren og fjernede styringen til automatisk skift mellem 2,4 og 5 GHz. Lavede navnet på 2,4 netværket om. Nu har kunden fast 2 forskellige net. TV bliver koblet op på det “nye” 2,4 GHz net.

Så havde jeg rent tilfældigt nogenlunde samme sag. Denne gang med et Samsung TV. Her var det nok at genstarte routeren, da tv’et så koblede på en anden kanal.

Så to forskellige TV, hvis wifimodtagere angiveligt ikke er glade for de høje kanaler på 5 GHz. Mit spørgsmål er: er det en trend fra de forskellige producenter af TV, at man lægger sig på de første kanaler på 5 GHz båndet? Og i så fald hvorfor?
Til top
Radiomanden Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem
Avatar

Oprettet: 17-Maj-2004
Sted: 4100
Status: Offline
Point: 40543
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Radiomanden Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 17-Marts-2021 kl. 12:51
 Ikke alt udstyr har det godt med de høje kanaler, det kan ogaå komme an på båndbredden, som er enten 20, 40 eller 80 Mhz, der kan man så gå ned i båndbredde. Der kan også gås ned på en af de lavere frekvenser under 100.
Marantz NR1403 - Shield TV - Nokia 8000 Streaming boks - Samsung 40UE7005 - ARVANI TA210 SOUNDBAR - Panasonic TX-49FX623E
Til top
 
 Besvar Besvar
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu