recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Generelle emner > PC hardware & software
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - MacPro - Sgu da for sygt !
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Emne lukketMacPro - Sgu da for sygt !

 Besvar Besvar Side  <1 8910
Forfatter
Besked
Diamanten Se dropdown menu
Bruger
Bruger
Avatar

Oprettet: 24-Maj-2006
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 116
Direkte link til dette indlæg Sendt: 09-April-2009 kl. 00:11
Oprindeligt skrevet af GebissetDK GebissetDK skrev:




På softwaresiden er det vist en udbredt misforståelse at man ikke kan ændre
noget - man har mere eller mindre de samme muligheder som på en
Windows maskine. Hvad er det konkret folk savner?


Godt spørgsmål Gennem hele denne tråd har jeg forsøgt at få et klart
svar på lige præcis det spørgsmål, men der er ikke kommet noget særligt
konkret

Redigeret af Diamanten - 09-April-2009 kl. 00:13
Til top
Kandersen Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem
Avatar

Oprettet: 13-Juli-2006
Sted: 4653
Status: Offline
Point: 10964
Direkte link til dette indlæg Sendt: 09-April-2009 kl. 01:46
Oprindeligt skrevet af Lennon Lennon skrev:

Ifølge en fotograf - jeg engang spurgte - så var Mac i en årrække alene om at kunne tilbyde en seriøs platform til netop fotoredigering .Efterhånden har PCen udlignet forskellene, -  men en hel "brugerklump" af Mac flytter ikke bare sådan lige system .Og er der bare en eller to erfarne foto eller journalist-nørder i teamet, som bruger Mac, - så har vi netop ret hurtig kulturen. . .   

Det samme sagde man om MAC i sin tid mht. musik. Den var åhh så god, og kunne alt. Fakta var dog, at den havde ikke engang indbygget Midi interface, som f.eks Atari computeren havde. Deres halvhjertet forsøg med at lave et GUI (Grafic User Interface) og påstå, at de lavede det før Atari, alene ud fra den forudsætning, at man ville vippe Atari computeren af pinden, det slog også fejl. Atari kom med deres voldsomme modspil i Falcon computeren, og derfra halsede Apple efter og tog ikke føringen før Atari måtte dreje nøglen om, (deres produktion af computere og spimaskiner), pga. nogle vanvittige investeringer i virksomheden fra deres daværende mindst lige så vanvittige direktør.

På PC fladen arbejdede Steinberg på at lave Cubase. Sidstnævnt tog meget lang tid at få bare nogenlunde stabil. Det lykkedes bedre på MAC, men det kom til gengæld også til at koste voldsomt meget for brugerne. En tredobling af prisen i forhold til at fortsætte med Atari computeren, det var bestemt ikke unormalt. Og det var vel at mærke for præcis det samme. Og nej, det var ikke Steinberg der tog mer-prisen, det var derimod Apple. 

Jeg er tidligere Atari ejer, (havde såmænd kun 5 stk), jeg er tidligere musiker på Atari computer. Jeg SKAL pr. definition var mistroisk over for Apple. Hvis i synes bølgerne går højt i diskussionen nu, så skulle i have været med for 15-20 år siden, specielt mellem Atari og MAC 

Til top
Kandersen Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem
Avatar

Oprettet: 13-Juli-2006
Sted: 4653
Status: Offline
Point: 10964
Direkte link til dette indlæg Sendt: 09-April-2009 kl. 01:59
Oprindeligt skrevet af Simon R. Simon R. skrev:

Tænk, jeg synes det er dejligt at min computer ikke bliver langsommere og langsommere med tiden, bl.a. fordi registreringsdatabasen vokser og vokser:)

Nu var det godt du fik sat den smiley på. Men faktisk så er det et argument der går igen alt for ofte, når man snakker om ulemper ved Windows (og bemærk, den problemstilling du hentyder til, den skyldes OS, ikke selve hardwaren, PCén).

Men prøv at spørg dig selv, hvorfor er det lige din registreringsdatabase vokser, hvorfor er det lige du synes din computer bliver langsommere?

Et typisk scenerie for en PC bruger er, at der bliver installeret alverdens mere eller mindre ligegyldige ting på maskinen, oftest af brugeren selv. Guderne må vide hvorfor, jeg har opgivet at finde ud af det. Men hvis vi nu sammenligner en typisk Mac brugers måde at bruge maskinen på, og så på en PC (Windows) bruger. Så vil du nok hurtigt opdage, at en væsentlig forskel er, at Mac brugeren netop ikke installere en masse mere eller mindre ligegyldige ting.

Årsagen er, efter min opfattelse, primært, at softwaren simpelthen ikke er tilgængelig for Mac brugeren i samme omfang som til Windows brugeren. Det alene i sig selv begrænser ikke bare mulighederne for mere roderi/pilleri, men det begrænser også muligheder for at lave ged i det, specielt mht. registreringsdatabasen. På windows platformen er der ganske enkelt så meget softwaren, hvor jeg vil skyde på at mindst 85% af det er noget bras, at det i sig selv gør, at folk er nødt til at installere en hulens masse ting, bare for at finde frem til noget der virker. Sådan er det ikke med Mac. Der går folk målrettet efter det de skal bruge, og oftest så virker det tilfredsstillende nok til, at de ikke behøver at lede efter alternativer.

Det er ihvertfald min opfattelse af det. Og personligt synes jeg Mac folk gør det eneste rigtige, hvis de altså kan leve med det. Køb en maskine til det den skal bruges til, og hold dig til det. Det i sig selv er langt nemmere på en Mac.

 

Til top
claus_jac Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 06-August-2008
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 5570
Direkte link til dette indlæg Sendt: 11-April-2009 kl. 10:06
for de der kan forstå engelsk/americano så er der faktisk en lille historie fra en mac convert. Manden er tidligere ultra windows nørd og har nu brugt mac i et år. et lille summary af det år kan læses her: link
som han skriver. Alt er ikke rosenrødt, men generelt så er det nu gået over al forventning.

Nu har jeg de seneste par måneder rodet lidt med win7 og det har faktisk fået mig til at tænke på hvor lidt jeg egentlig har savnet den del med at rode i alle mulige indstillinger for at få OS "personificeret" nok til at jeg kan holde ud at bruge det. Win7 er egentlig et ganske ok system, og jeg er fuldt ud klar over at jeg vil støde på bsod'er i en beta, men der har ikke været nær så mange af dem som på vista beta'en og det ser rent faktisk ud til at det bliver lidt en xp-killer. (hvilket de så også er tvunget til at have!). Hvor vil jeg så hen med dette? Jo et OS er altafgørende for en brugers oplevelse af jernet. uanset hvor hurtig en maskine du køber så er der detaljer i OS som kan sløve den og hvis det ikke bliver brugt rigtig(ved hvordan man gør!)  så er man ikke synderlig produktiv. Derhjemme vil jeg gerne gå med til at man kan bruge tid på at sidde og pille og nørde da der ikke er noget som helst ROI på grund af der ikke skal tjenes penge med dem, så det er i forvejen "kun" et værktøj til fornøjelse (næsten!!!) men i det daglige arbejde, så taler man om ROI og så er prisen på selve jernet ret underordnet (læs: ikke altafgørende!). Og som Kim A siger, så er mac folk måske en tand mere picky omkring deres software end på andre platforme. Jeg synes det ikke selv, men det kan sagtens være. kvaliteten er i hvert fald generelt højere med dem jeg har leget med, hvilket efterhånden er blevet til nogle stykker.

diamanten spørger til muligheder for at ændre som man har lyst til, og ja det har man. modsat en registreringsdatabase er der plist filer, ressource filer og andre ting man kan pille i hvis man har viden om hvad man gør! (ligesom i reg-db! bare tænk unix-baner, men det får ganske vist de fleste windowsfolk til at se amatøragtige ud. men apple har optimeret kernen, så det er jo begrænset hvor meget man gider pille :-) ) ud over det, har man jo muligheden for at åbne et terminalvindue, og der kan man jo sådan set lave alle de ting man har lyst til hvis det er noget der behager en. Ud over det har OSX indbygget noget som ikke findes på en WIN. nemlig et scriptsprog (win har det så nu med deres powershell, men det kræver man installerer noget og fås så vidt jeg ved kun på vista og frem!)
men scriptsproget i OSX kan styres med en gui, hvilket gør det særdeles brugbart for "gud/hvermand" :-) Men man kan jo altid lave det i emacs/terminal vindue, hvis man mener det er for let.

Jeg har personligt valgt at "betale premium" for apple's produkter. Det har givet mig en masse tid til overs til andre ting (så prisforskellen er rent faktisk hentet mange gange ind igen!). En tid jeg nok ellers ville have brugt på at holde min nu afdøde amd maskine kørende (MB døde for 3. gang på 5. år så jeg gad ikke rode med den mere! og valget stod mellem en ny pc eller en mac mini)  Til gengæld har jeg nok ikke aldrig været så afslappet når jeg kom hjem, satte mig foran fjernsynet og surfede på nettet. (mac mini koblet til et sony lcd-tv med PIP - kanon setup) tingene virkede bare fra starten af og den eneste gang jeg har lavet en installation af OS var da jeg skiftede harddisken/ram ud og installerede leopard (10.5) alt mit linux "nørderi" er kørt via vmware fusion (virtualbox til at starte med), så min gamle hp nx6110 har blot fået lov at samle støv. Den blev ellers brugt til at "lege" på :-)

Nu har firmaet så valgt at gå en anden vej end med en traditionel hjemmepc maskine, så i stedet for det, tilbød de os en løsning hvor vi kunne vælge vores egen arbejdsmaskine. Der var apple's bærbare med og jeg var ikke et sekund i tvivl om at jeg skulle hoppe med på den vogn! :-) Firmaet betingede sig dog at der skulle køres vista og for at gøre tingene endnu værre, så valgte de en virtualiseret udgave frem for en native udgave. Meeeen det arbejder jeg på at få omgjort. :-) Jeg har haft både HP og Lenovo bærbare på arbejde og det er først nu jeg egentlig ikke kan vente med at få maskinen tændt når jeg kommer på arbejde! ;-). Jeg kører heldigvis med ekstern skærm, så vista kan køre på den ene, mens jeg også kan få lov at arbejde på OSX på den anden. Det fungerer faktisk ret så godt, og alt i alt er jeg stadig glad for at have valgt denne løsning. Jeg er ganske klar over at det ikke er hverdagskost for ret mange virksomheder, men jeg kan bruge den samme maskine på arbejde (vista) og når jeg kommer hjem kan jeg køre mit osx som jeg har lyst til. Firmaet har en sikker platform hvor der ikke er så stor sandsynlighed for at data bliver kompromitteret når jeg kommer hjem, og der er mulighed for at "lege" i osx på arbejdsmaskinen (old dream come true) hvilket i sidste ende også giver en større ROI for dem. :-) og ja denne løsning fungerer såmænd også med et WIN OS som host, men det har bare aldrig været min drøm! :-)

Til top
 
 Besvar Besvar Side  <1 8910
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu