recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Generelle emner > Tilbehør
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - HDMI split problem / 4K & HD lyd
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

HDMI split problem / 4K & HD lyd

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
claus64 Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 16-Januar-2004
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 643
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér claus64 Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: HDMI split problem / 4K & HD lyd
    Sendt: 13-September-2017 kl. 16:18
Hej
Jeg har købt et OLED C7 og har lidt problemer med tilslutningerne til min:

Shield TV &
VSX-922 Receiver med HDLyd

Jeg vil gerne have Shield TV til at sende 4K signalet til TVét og samtidig HD lyd til receiveren (der ikke kan modtage 4K signal)

Jeg har derfor købt en Lindy splitter http://www.av-connection.dk/?PGr=10172 med håbet om at jeg kan sende lydsignal igennem output 2 og billedsignal igennem output 1. 

Desværre kan jeg ikke få det til at virke. Når jeg får HD lyd over til AVR, så kan jeg ikke outputte shield mere end 1080P og når jeg får 4K signal på TV, kommer der ingen lyd. Man kan ændre opsætningen på nogle dip switches, så man kan ændre output, men jeg kan bare ikke få den rigtige kombo.
På side 4 i denne PDF kan man se de forskellige indstillinger med dips.

Er der nogle der ved om det rent faktisk vil kunne lade sig gøre med ovenstående, og jeg blot laver noget forkert, eller om jeg har været for optimistisk med mit kæb af HDMI splitter?

MVH Claus
Til top
Annonce


Til top
csell Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 16-Juni-2006
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 2882
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér csell Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 13-September-2017 kl. 17:02

Hej.

Jeg tror ikke, at du kan bruge et 4K HDMI kabel til at overføre lyd fra dit LG C7 og til din VSX-922 Receiver.
Jeg mener at du skal kigge efter andre muligheder. Jeg ved ikke om dit C7 har en optisk udgang?

Ellers vil jeg tro at du måske kan bruge din splitter sammen med en HDMI 2.0 til optisk SPDIF 5.1 CH konverter som nogle af disse:


Hilsen Carsten.

Til top
Radiomanden Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem
Avatar

Oprettet: 17-Maj-2004
Sted: 4100
Status: Offline
Point: 38273
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Radiomanden Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 13-September-2017 kl. 17:30

HD lyd kan jo kun overføres med HDMI.
Marantz NR1403 - You See Humax Boks - Samsung 40UE7005 - ARVANI TA210 SOUNDBAR
Til top
JørgenT Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 21-Marts-2004
Sted: 9530, DK
Status: Online
Point: 3654
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér JørgenT Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 13-September-2017 kl. 19:07
Oprindeligt skrevet af claus64 claus64 skrev:

Jeg vil gerne have Shield TV til at sende 4K signalet til TVét og samtidig HD lyd til receiveren (der ikke kan modtage 4K signal)

Jeg har derfor købt en Lindy splitter http://www.av-connection.dk/?PGr=10172 med håbet om at jeg kan sende lydsignal igennem output 2 og billedsignal igennem output 1. 

Desværre kan jeg ikke få det til at virke. Når jeg får HD lyd over til AVR, så kan jeg ikke outputte shield mere end 1080P og når jeg får 4K signal på TV, kommer der ingen lyd.
Vil sige med det samme, kender ikke ovenstående. Smile

Men den gamle HDMI splitter jeg har kræver at begge outputs sendes ud med samme opløsning, hvis begge "skærme" er tændt samtidig (vistnok noget med HDCP copy protection)

Så måske det er samme problematik der rammer dig, når du skifter til 4K som receiver ikke understøtter?
Ellers skal splitter jo kunne "nedskalere" signal til receiver.

Mvh. JørgenT


Redigeret af JørgenT - 13-September-2017 kl. 19:09
Til top
Mefisto Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 18-August-2016
Status: Offline
Point: 913
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Mefisto Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 13-September-2017 kl. 23:30
Det kan man ikke. Det splitteren gør er at lave to ens signaler frem for et, så hvis din AVR ikke kan dekode 4k uden spiltteren kan den heller ikke med. Der kan være to årsager til at din AVR ikke kan. Enten at den ikke kan læse et 4k signal pga. båndbredden og/eller at signalet er krypteret med HDCP 2.2. Du skal bruge en audio extractor der virker med et HDCP 2.2 krypteret 4k signal. Sådan en skiller lyden fra i et separat HDMI eller toslink kabel, i et format som alle nyere AVR kan læse. Jeg er dog ikke sikker på hvor du finder en der med sikkerhed vil virke. Jeg er selv lutter øren, for om ikke så længe kommer jeg til at stå med eksakt samme problem. Det eneste apparat jeg kender til der kan løse opgaven er en "HDfury integral", men den koster kassen og det gider jeg ikke selv betale. Jeg krydser fingre for at noget andet er kommet, eller kommer, på markedet.
Til top
 
 Besvar Besvar
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu