recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forum forside</b> Forum forside > Visnings- og lytte-udstyr > Tablets og telefoner
  Nye indlæg Nye indlæg RSS Feed - Hvilken Android Tablet er den bedste *
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Hvilken Android Tablet er den bedste *

 Besvar Besvar Side  <1234 6>
Forfatter
Besked
Lennon Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 06-Januar-2005
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 4308
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Lennon Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 10-November-2017 kl. 17:14
Spændende tråd . Er selv bruger på både Ipad og en ældre android tablet (- samt Surface4pro ). Har netop også overvejet en nyere Samsung - mest af alt pga amoled skærmen .
Samsung PS63C7705
Samsung HDbox
Pioneer LX86
Jamo D8 surround m SUB
Nikon D7100
DELL 2408WFP skærm
Til top
Annonce


Til top
bingoking Se dropdown menu
Bruger
Bruger
Avatar

Oprettet: 02-November-2009
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 138
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér bingoking Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 10-November-2017 kl. 20:47
Som efterhånden inkarneret Android tablet bruger, må jeg lige give min mening med her. Jeg har med stor tilfredshed brugt Sonys Tablet serie, som har en del mere "lækkerhed" end de andre Android tablets jeg har prøvet. Nu er den så blevet for gammel, og jeg har givet den til min søn. Jeg investerede så i en Huawei Mediapad M3 8,4 LTE, som oven i købet kan fungere som telefon, dog bedst via headset. Den er jeg ganske tilfreds med. Min eneste anke er også det med hukommelsen, hvor jeg ikke efter at have fyldt de interne 32GB, kan bruge SD kortet til at installere på når jeg har flere brugere på den. Det er noget med kryptering af data, skriver den. Hvis man er ligeglad, kan man naturligvis roote den og så installere et app2sd program for at omgå det.


Efter min mening er Huawei absolut et kig værd, både hvad angår RAM og processor, og ikke mindst batteritid.

Samsung mistede jeg tålmodigheden med for 3-4 år siden pga for meget crap-ware på deres enheder.
Til top
Lennon Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 06-Januar-2005
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 4308
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Lennon Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 11-November-2017 kl. 01:13
- men ikke amoled skærm? - i så fald vinder Ipad på alle andre væsentlige parametre i min verden  . : .
Samsung PS63C7705
Samsung HDbox
Pioneer LX86
Jamo D8 surround m SUB
Nikon D7100
DELL 2408WFP skærm
Til top
kenneth85 Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 03-Juni-2013
Sted: Løsning
Status: Offline
Point: 649
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér kenneth85 Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 11-November-2017 kl. 04:44
Nu har jeg læst hele tråden igennem og har svært ved at se hvorfor iPad ikke kan være et bud. 
Du skriver du havde problemer med at forbinde den til dit tv og BT forbindelse til android og Windows?
Men hvorfor i alverden vil du forbinde din tablet med BT til en Android eller windows maskine?
Hvis det er for at overføre filer så er en cloud løsning, fx dropbox da langt nemmere og hurtigere.
Og styring af tv. Altså med mindre det er et ældre tv så findes der jo ofte en app. Men hvor god denne er afhænger selvfølgelig af producenten. Har du apple Tv så er en iPad fantastisk da atv remote er bygget direkte ind i iOS 11.
Ville personligt købe en iPad 10,5". 

Nå men nok om iPad :-)

Hvis det ikke må være en iPad så ville jeg gå efter en Surface Pro 4. Den kan det hele og er en full blown windows 10 maskine. Den kommer selvfølgelig til kort når det gælder apps. 

Hvis det skal være en Android tablet ville jeg, og jeg fatter næsten ikke at jeg skriver dette, anbefale en Samsung Tab S3.
Som andre skriver er udvalget begrænset
Når noget har godt design og er brugervenligt, så bruger man det mere.
Til top
bentpetersson Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 17-November-2013
Status: Offline
Point: 1955
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér bentpetersson Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 11-November-2017 kl. 09:55
Først en stor tak til jer alle for at deltage aktivt i debatten. Tak fordi at vi alle seriøst respekterer hinanden. Derfor er vi istand til at drøfte vore mange forskellige enheder og forskellige styresystemer.
Derfor er det også interessant at diskutere fx Windows, Android og iOS, idet der sikkert finder mange, også udenfor diskussiondeltagerne - der gerne hører om både muligheder og begrænsninger.

Selve forretningsejerne af de forskellige modeller og systemer har fx et naturligt ønske i både at beskytte sig selv, øge indtjeningen og i at holde brugerne på deres egen bane. Det er forretning, hvilket jeg anerkender, men jeg bryder mig altså ikke om, at vore elektroniske enheder ikke kan tale sammen. Ikke desto mindre må vi affinde os med det.

Når vi så har vænnet os hver især til et system, er det mit indtryk, at vi ofte ikke aner eller ved ret meget om, hvordan andre styresystemer fungerer, eller hvordan de fungerer sammen med endnu andre enheder som fx smartphones, Tablets, TV og fotoapparater.
Derfor er det interessant for mig at få løftet lidt af sløret omkring samarbejdet mellem enheder, når fx styresystemer er forskellige.

Inden jeg fortsætter med et nyt indlæg, undskylder jeg, at jeg desværre ikke kan svare jer hver især. Det er gode anbefalinger og meninger, som jeg læser. Tusind tak for dem. Jeg må dog indrømme, at på grund af ukendskabet, som jeg nævner ovenfor - bliver det svært og kompliceret, og på grund af min ringe hjernekapacitet (Årsag: mangel på RAM :)) at svare jer eller diskutere indbyrdes

Redigeret af bentpetersson - 11-November-2017 kl. 09:56
Med venlig hilsen


Til top
bentpetersson Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 17-November-2013
Status: Offline
Point: 1955
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér bentpetersson Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 11-November-2017 kl. 11:09

Lidt historie om min indgang til computere, Tablets mm. I kan springer over, hvis I ikke gider læse, men jeg mener, at jeg har brug for at begrunde og fortælle på basis af nogle af svarene.

Efter at have haft rigtig mange computere - dog ingen Apple, vil jeg som nævnt købe mig en ny og femte Tablet. Kravene er høje, som I har læst i trådens allerførste indlæg. Ellers kan jeg ikke bruge dem.   

Idag kan jeg ikke forestille mig min verden uden en cirka 10 tommer tablet, der til mit brug har en ideel størrelse, som jeg fx også kan læse på. (Jeg læser nyheder fra aviser og medier fra især USA, Tyskland, Korea og Danmark).
Min gode nuværende Tablet (med for lidt hukommelse og ram) bruger jeg til også at se direkte tv på, når jeg griller ude i orangeriet. Eller til streaming. Eller til at skrive et projekt, rapport. Bøger skriver jeg på Windows - Word, idet jeg også laver bøgerne færdige klar til trykkeriet. Her synes apps til Tablets endnu at være for simple. Sikkerheden for at der ikke slettes rettelser mv videre eller at hele manuskriptet tabes, når man har arbejder fuldtids på en bog i fire år fuldtids, er naturligvis noget jeg tænker alvorligt på.

Noget andet der betyder noget, er at apps er de samme på både tablet blev og smartphone. Dog kan der være forskel på apps til mobilen og til en Tablet, men apps fremstiller den samme. Mobil og Tablet må derfor have samme styresystem, og da min kone også er afhængig af mig brug af hendes mobil, har hun ligesom jeg en oneplus 5.

At det videre og derfor skal være Android - er af hensyn til mine vaner. Jeg vil ikke bruge energi på at huske og bruge af to systemer. Når hjernen tænker bruger den enorme ressourcer og energi - i modsætning til når hjernen bruger vaner. Hjernen elsker derfor vaner, egne meninger og følelser, men ikke nye tanker og ændrede vaner. Kreativitet kommer af sig selv, mens tænkning mv forhindrer dette.

Jeg finder Android uhyre logisk og brugervenligt, det samme gør iOS brugere sikkert også. Men at bruge to forskellige systemer kræver alt for meget. Jeg har nok i nødvendige Windows og Android.

Windows har jeg på min Lenovo. At jeg bruger Windows er kun at nød og kun af hensyn til mit forfattervirke. Systemet er efter min mening ofte ulogisk. Der stilles mange unødvendige spørgsmål, når jeg sammenligner med Android. Spørgsmålene er ofte meget tvetydige eller endnu fleretydige, og jeg har ikke lyst til at at afprøve Windows andre veje for igen at skulle gå tilbage. Dette har jeg brugt for meget Windows tid på i årene. Og jeg tror faktisk at det er den ulogiske og besværlige brug, der har gjort at Windows taber terræn.

Faktisk købte jeg min første pc omkring 1983. Den var DOS basseret og med en hukommelse på 64 KB. Resten foregik på disketter. Den blev købt på basis af overskuddet på min første udgivne bog, Ingen vej Tilbage, om ulykken i 1959 på Haderslev Dam, hvor jeg mistede min bedste legekammerat. Bogen skrev jeg først i hånden og senere tre gange redigeret og omskrevet på et hakkebræt af en skrivemaskine. Selv om min første PC var lille, med kun grøn skrift og ingen fotos mv , var min forholdsvis pæne håndskrift totalt ødelagt, fordi skriften ikke kunne følge min hjernes hastighed i takt med kreativitet, når ordene blot kom flydende. Faktisk havde jeg svært ved at skrue ned i hastighed, at jeg havde svært ved at læse, hvad jeg selv skrev. Dette var heller ikke fordelagtigt, når jeg i store forsikringsbrande fx skulle vidne i Landsretten og skulle dokumentere rigtigheden af mine beregninger. (Dommerne rettede sig dog efter dem)

Da RAM, hukommelse og diskette muren på den lille PC blev for stor og svær forærede selskabet mig en ny PC i 1986. Den havde så stor kapacitet, at Koldings absolut største PC forhandler og forretningsindehaver, spurgte, hvorfor jeg havde bestilt en specialudgave, der havde så stor hukommelse. Og hold jer nu fast. Denne Windows PC havde en hukommelse på 128 MB. Ja, på kun 128 MB incl alt.
Siden købte jeg privat til mig selv nye Windows computere ca hver andet eller tredje år. Fra 1985 til 2003 fik jeg ud over mine egne også nye job computere i samme hastighed. Men som nævnt var Windows styresystemet ulogisk og ikke særlig stabilt og især ikke når andre matematikprogrammer blev sammenblandet. Jeg skriver dette for at fortælle,at jeg hele tiden har haft de største og hurtigste maskiner. Dette er også kravet nu. Også selv om jeg måske bliver nødt til at vente.
Og altså ikke flere Windows tablets ud over min nødvendige Lenovo, to i een. Denne står fast på mit skriveværksted, men fx Tabletten som jeg skriver på, slæber jeg med rundt overalt. Sådan skal den nye også bruges.
Fortsættes senere så i kan sunde jer lidt over en kop kaffe :)
Med venlig hilsen


Til top
bentpetersson Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 17-November-2013
Status: Offline
Point: 1955
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér bentpetersson Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 11-November-2017 kl. 11:34
Det korte af det lange er (af nævnte årsager) holder mig til Android, men producenten ikke er så væsentlig. Dette opdagede jeg virkelig ved købet af mobilen, Oneplus 5. Det er virkelig kram må jeg indrømme. Også i fotooptagelser og videos mv. . Som nævnt med en virkelig hurtig processor, 128 GB hukommelse og 8 GB ram. Kunne jeg få denne i 10 tommer, købte jeg den straks, men desværre er det ikke muligt.

Søger i tilbage til starten så opfylder iPad heller ikke mine samlede krav og heller omkring Amoledskærmen
Prisen til en tablet tænker jeg ikke på. Op til 5-6000 er OK. Jeg har ikke Tablets så længe.

Jeg havde i sommers den ene af mine schweiziske svogre på besøg. Desværre kunne hans iPhone eller iPad ikke trådløst overføre vise fotos med mirrorscreen. Det gør jeg så nemt fra både Mobil og Tablet. Viser også video på denne måde.
Jeg tror, at mirrorscreen-overførslen foregår via Wifi (tager jeg fejl?) til mit ca halvandet år gamle Samsung 55” TV. Hjemme har min svoger et Philips smart TV, og da jeg besøgte ham i Schweiz en måned senere, viste jeg mine fotos på hans tv. Han havde forgæves forsøgt tidligere fra sin iPad til sit Philips TV.

Vi googlede og undersøgte. Philips tv'et var ikke kompatibelt med iOS,. Hvilket jo betyder at Apple apps ikke kan bruges. Det samme sker nok mellem iPhone og mit Samsung TV.

Da jeg skrev dette i sengen på min oneplus 5 på Google Doc apps, åbner jeg bare for min Android tablet og fortsætter derfra. Sådan fungerer det let for mig.

Spørgsmål til Applebruger: Fungerer Googles Docs, når man skriver på en Android enhed eller fx en Windows PC, og kan man derefter fortsætte på fx iPad/iPhone med Google Doc på iOS?

Jeg håber, at jeg nu har begrundet androidvalget i forhold til et personligt valg.
Redigeret af bentpetersson - 11-November-2017 kl. 11:35
Med venlig hilsen


Til top
Lennon Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 06-Januar-2005
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 4308
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Lennon Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 11-November-2017 kl. 19:21
Er enig med dig i en hel del af dine betragtninger, og har forståelse for noget af det jeg er uenig i . Du har feks en “ value for money ” tlf , men der findes altså synligt bedre kamera smartphones på begge platforme . Og så må du ikke bare lige sammenligne Surface4 pro med dårlige oplevelser på andre windows tablets . Men jeg er helt med på vanens magt i forhold til en sikker havn og økosystemer . . .
Samsung PS63C7705
Samsung HDbox
Pioneer LX86
Jamo D8 surround m SUB
Nikon D7100
DELL 2408WFP skærm
Til top
bentpetersson Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 17-November-2013
Status: Offline
Point: 1955
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér bentpetersson Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 11-November-2017 kl. 19:36
Tak for dit indlæg, Lennon. Nu hvor du nævner kamera på Oneplus 5 vedhæfter jeg et interessant link, om den fotograf, der var med i udviklingen af Sony kameraet på 1+5.

Har du også en idé om forskellen på surfacepro4 pro og fx Windows 10 i forhold til det jeg beskriver?
http://www.alessandromichelazzi.com/one-plus-5-photo-review-professional-photographer


Redigeret af bentpetersson - 11-November-2017 kl. 19:37
Med venlig hilsen


Til top
kenneth85 Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 03-Juni-2013
Sted: Løsning
Status: Offline
Point: 649
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér kenneth85 Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 12-November-2017 kl. 13:00
Altså personligt syntes jeg du ligger for meget i om det er en AMOLED skærm eller ej. Og sådan som du formulere din ønske liste til specifikationer så er der jo kun et valg. Og det er Samsung Tab S3. Den har ikke alt men den kommer tættest på.

Ang specs så ligger du også for meget i disse. Sådan som du formulere dig lyder det som om du primært er forfatter. Det kræver altså MINIMALT med maskin kræft at køre et skriveprogram eller skrive app.
Du skriver at Video og photo også kræver en del. Men det er jo kun hvis du bruger et video redigeringsprogram eller photoshop. Hvis du bare vil administrere din billede og video samling og lave nogle små redigeringer så kan en middel klasse pc altså også sagtens følge med her.

Angående vaner er jeg helt enig. Og hvis du er glad for Android og hvordan dette virker så skal du selvfølgelig købe en Android tablet. Og er er temmelig sikker på at du vil blive glad for Tab S3.
Den har dog "kun" 4GB ram og 32gb hukommelse. Men hukommelsen kan udvides med micro SD.
Vil lige indskyde at jeg selv har ejet en OnePlus 5. Og det er en fed telefon. Men de 8 gb ram er også total overkill og unødvendige. 

Hvis du vil have power i din tablet så er det enten iPad eller Surface Pro 4. Beklager.
Når noget har godt design og er brugervenligt, så bruger man det mere.
Til top
bentpetersson Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 17-November-2013
Status: Offline
Point: 1955
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér bentpetersson Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 12-November-2017 kl. 13:48
Tak kenneth.
Med tre tidligere mobiler og to Tablets inc. den, som jeg skriver på, er jeg blevet
glad for Amoledskærme. Jeg ser forskellen til min Lenovo to i een windowspc/Tablet, hvilket også den,som jeg hovedsageligt skriver på - og ind imellem også på min Samsung galaxy Tab S men kun via Google Doc-appen.

Du har ret i at selve skrivningen ikke kræver det store i form af hukommelse og ram - dog skal processoren have en rimelig hastighed, idet det at vente på nye billeder, skift mv. helst ikke skal mærkes.

Omkring det, at det ikke kræver noget særligt, så alligevel, idet Word som wordmobil ikke kan sammenlignes, med det jeg har liggende på Windowscomputeren. Der er jo forskel på app. og program.

Din anbefaling i form af en Androidtablet går ligesom mine tanker i retning af Tab S3. At jeg ikke køber den, skyldes, at den - som du skriver kun har 32 GB hukommelse. Jeg ville kunne acceptere 64 GB og ned til 4 Gb ram.

Problemet med micro SD card er, som jeg har oplevet det i tre mobiler og i to Tablets, at man ikke blot kan lægge alt over på kortet, som man har lyst til. Desværre. Det meste fylder på selve enheden.

Og når updateringer finder sted, har fx Samsung ofte lagt nye apps ind, som jeg ikke havde brug for, men som tilsyneladende og ofte ligesom fotos, der lægges fra enheden over på CDkortet, stadig fylder enormt på enheden. Dette har jeg aldrig forstået årsagen til.

Ideen med kortet er fremragende. Alle vore CDs ligger ligger inde på kortet.
Jeg har i nogle uger været inde på Internettet for at finde rygter om, hvad man kan forvente på Tab 4, og hvornår denne Tablet kan forventes.

Du nævner noget om fotos. Jeg har et Sony DSC-HX60V fotokamera. der er indbygget wifi således at jeg kan og bruger overførsel til min Tablet for at se fotos hjemme og undervejs på ferie.
Til overførsler mv bruges Sonyapp. PlayMemories Mobile. Her findes overførte billeder i høj opløsning samt i Tablettens hukommelse/ogMicroCDcard.Jeg tror, at dette fylder godt op på selve enheden.

Anmeldelserne på S3 er gode - bortset fra hukommelsens størrelse og ramstørrelse. Men processoren er desværre ikke en af de hurtigste og nyeste.

I forhold til min nuværende Tab S, bør der naturligvis være en forskel. Jeg skal virkelig mærke forskellen, når jeg får en ny. Ellers er formålet med en ny Tablet for svagt, synes jeg.

Omkring masser af Ram, så ser det ud til at blive nødvendigt i fremtiden.

Mere om det :
https://mobil.nu/artikel/derfor-er-masser-af-ram-i-mobilen-nodvendigt-i-fremtiden-44879
Med venlig hilsen


Til top
KlausDM Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem
Avatar

Oprettet: 12-Marts-2010
Sted: Hammel, Jylland
Status: Offline
Point: 14089
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér KlausDM Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 12-November-2017 kl. 14:37
Masser af RAM var nødvendigt dengang for 4 år siden.

I dag har man alt i skyen.....Klaus
Min modelbane, http://modelbaneeuropa.dk
Min hjemmeside, http://moppe.dk
Til top
 Besvar Besvar Side  <1234 6>
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu