recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Visnings- og lytte-udstyr > Min hjemmebiograf
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - JeTex's Setup nu med Dynaudio Confidence 50
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

JeTex's Setup nu med Dynaudio Confidence 50

 Besvar Besvar Side  123 79>
Forfatter
Besked
JeTex Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 18-Februar-2011
Sted: Nordsjælland
Status: Offline
Point: 3729
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér JeTex Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: JeTex's Setup nu med Dynaudio Confidence 50
    Sendt: 26-Maj-2012 kl. 12:19

Så kom dagen, hvor det nye tv blev leveret. Jeg mente, at tiden var inde til 65", så min 55VT30Y stod til udskiftning.
Den nye model så jeg til Recorderes Panasonic aften, som alle måske ved, afholdt hos Sommer Panasonic Rødovre. Ved denne fremvisning, dog "kun" en 50" model, stod det hurtigt klart, at sortniveauet var noget bedre. Dette blev afgørende for udskiftningen, og en bestilling blev afgivet.
Jeg har kun haft tv'et et ½ døgns tid, så I må nøjes med de første indtryk.
Indpakning af tv er heldigvis letgenkendelig, alt er som det plejer at være med de 2 foregående modeller ( VT20 og VT30 ). Samling af tv'ets fod/stand giver heller ikke problemer, dette tager vel i omegnen af 2-3 minutter.
Panasonic har så, desværre, valgt ikke at lave plads til fingrene i ( håndtag ) bunden af skærmen ( dette var man jo vant til på forrige modeller ). Så her var man lidt nervøs for, om man nu fik ordentligt fat. En 65" kræver alligevel lidt mere af "løftegrejet", end de små modeller. Men alt gik vel, og tv'et gled fint på plads på foden. Nu manglede der blot montering af skruer, så tv og fod kunne få et nært forholdSmile. Men her kom forskrækkelsen, ved tilspænding af de 2 nederste skruer lød et højt smæld. Tårerne kom frem i øjenkrogen, hvad var der sket. Ud med skruerne igen, i endnu engang med tilspænding, og intet smæld fremkom. Jeg undersøgte sagen, og kom frem til, at den dækplade der skjuler hullet i tv'et ( hvor fodens beslag går op/ind i tv'et ), måske ikke var udstanset godt nok. Det får skiven på skruen til at trække dækpladen ind mod tv, når dækpladen så springer tilbage høres et smæld. Og gjorde min VT55 egentlig ikke det samme, det mener jeg, hvis jeg husker efter.
Nu var der klar til tilslutning af kabler fra antenne og andet udstyr. Her er der så en forandring fra sidste år, hvor var alle kabeladaptorerne? Nemlig, væk på nær en fælles component/composit / audio adaptor, samt en adaptor til scart.
Til alle der ønsker vægmontering, peger alle stik ned eller til siden. Dog er elkabel bagudvendt, men med et fladt stik. 
Opstart af tv er som Panasonic ejere af de nyere modeller kender det. Der kommer et sprog og landevalg, samt en side med hak i alle tilgængelige tunere. Her fjernes de tunere man ikke ønsker gennemsøgt. I mit tilfælde blev det den analoge, samt DVB-C tuneren. Jeg foretog søgning på DVB-T samt DVB-S tuneren, dette gik der vel ½ times tid med ( tv'et "advarede" med 40 minutter ).
Næste punkt der "poppede" op, var netværkstilslutning. Her var wifi ikonet allerede fremhævet, tv'et havde altså allerede tjekket tilgængelige netværkstilslutninger. Nu skulle min adgangskode til det trådløse net blot indtastes. Her skal det bemærkes, at wifi dongle ikke længere medfølger, men er integreret i tv.
Næste menu fremkom, vil du tilslutte din Touch Pad ( alt foregår med flotte grafiske instruktioner ). Jo hvorfor ikke, og det ville ovenikøbet give motion, for pad'en skulle holdes ½ m. foran tv'et. Både denne og 3D brillerne tilsluttes og "parres" til tv'et på denne måde ( som alt andet Bluetooth udstyr ).
Nu kom tiden til Internet funktionen, skulle jo lige se om alt virkede. Velkommen til Viera Cast, opdatering er nødvendig, hvis funktionen ønskes. På den igen, download af nyeste firmware. Gav jo tid til en kold Pepsi og en rulle tobak på terrassen.
Nu var alt klart til det første kig, jeg zappede lidt i kanalerne. Nej da, nu bladrer man, hvis funktionen ikke slås fra. Billedet fryses i et splitsekund. og nederste højre hjørne løftes og bladres som i en bog. 
Hvad så med billedkvaliteten? Fantastisk, jeg troede sgu det var 3D uden briller på  ( et haveprogram fra DR ), da billedet viste et blomsterbed ( måske roser ). En dybde som ikke er set før i 2D, kan sikkert tilskrives det bedre sortniveau. En helt igennem overbevisende naturlig farvegengivelse, med tv'et indstillet i PRO1 og alle billedbehandlings systemer i off/fra. Jeg har dog i tv indstilling valgt at dæmpe kontrasten fra 36 til 30, her for at dæmpe effekten af logoer. Dette medfører måske en mindre korrekt kontrast gengivlese, men hellere miste lidt her i starten, hvis det minimerer risikoen for indbrænding af logoer.
TV lyden er godkendt til hverdags brug, og måske en kende bedre end VT30.
Finish på tv er topklasse, ingen slinger her.Panasonic har ikke sparet på finishen og den medleveret billedydelse. Men jeg vil dog alligevel opfordre Panasonic til skarphed på det medfølgende udstyr.
Hverdags remoten er en skinnende meget plasticagtig " budgetmodel", den ligger dog fint i hånden. Men vi snakker Panasonic high-end tv, hvor man forventer, at det skal vises hele vejen igennem. Touch Pad'en hvad er nu det, måske er man blevet for gammel. Den var dog bedre som "pegepind" i webbrowseren end remoten. Apropos webbrowser, hvor dælen havde de gemt den, den sidste app i Viera Cast, havde nær aldrig fundet den.
Selv 3D brillen har man sparet på, ingen robuste etuier, ej heller genopladelige briller. Men brillen skal roses alligevel, den er blevet meget lettere og pasformen til brillebærere er blevet bedre. Især mit brillestel, som har en markant og forholdsvis stor bro, passer imellem 3D brillens stænger uden problemer. 
Alle forbeholdene ødelægger dog ikke oplevelsen af VT50 serien, men påfører en ekstra udgift på 2000 kr. eller lidt mere, hvis man som mig ønsker luksusoplevelsen hele vejen igennem produktet.
Men en producent i "krise" må spare hver en Yen, hvor der er mulighed for det.
Til alle der garanteret har spørgsmål omkring " støj", nej 2 blæsere larmer ikke mindre end 4 blæsere, som VT30 serien var udstyret med. Mit tv er noget større end det gamle, og blæserne er dermed løftet op ( højere placering qua kabinetstørrelse ), måske er dette grunden til hørbar blæserstøj. Men som nævnt med min 55VT30, har jeg ikke problemer med dette, da blæserne kun høres ved total stilhed i omgivelserne.
Nu for mig til det mest spændende, hvordan ville BD / Full HD blive gengivet? En skive blev smidt i min Cambridge Azur 751 BD. Nu kom de bedste nyheder i billedmenuen, PRO indstillingen giver mulighed for 1080 Pure Direct ( hvis 1080P signal detekteres ). Ikke noget fumleri med at deaktivere alle mulige og umulige "hjælpekredsløb". Pure Direct Mode blev aktiveret, og nye muligheder dukkede frem. Ønsker herren af tv'et, at køre med farveskala rec. 709 eller SMPTE-C eller måske EBU? Hvorfor ikke bare nappe rec. 709? 
Den sidst sete BD blev brugt, her måtte erindringen vel stå skarpest. Michael Jackson, This Is It BD'en blev sat på. Da tabte jeg sgu kæben, denne film er et miks af utroligt gode HD optagelser og SD optagelser omkranset af en sort boks. Tilbage til kæben, HD optagelserne står knivskarpt ( med 10" lagt til forrige størrelse og samme siddeafstand 3,5m. ). Farver som i min optik, står lige i skabet, eller blot som vi ser dem i virkeligheden. SD materialet på denne BD, ved meget kritisk kigning, mangler opløsning. Var det størrelsen på tv'et der afslørede sig selv, eller var det blot optagelsen. Det kan man jo undersøge, og som sagt så gjort. Frem med den bedste SD DVD optagelse, jeg har set / kender til. Robbie Williams Live From Royal Albert Hall blev smidt i afspilleren. Min puls faldt ned, vejrtrækningen faldt til ro, det hele gav mening igen. Alt stod snorlige, som jeg husker det, men igen sortniveauet. Hold kæft her er mørkt, har lyset været slukket længe. Det er imponerende hvad det gør for hele oplevelsen, og gengivelsen i det hele taget, blot med Panasonics forudindstillede værdier. Hatten af for det, med et tak og buk. Panasonic tager det tilsyneladende alvorligt, når man siger, at de vil lave deres bedste tv til dato.
Mine oplevelser med tv'et er pt. ikke mere vidtrækkende, tv'et har jo kun kørt ganske få timer. Og inden jeg kan fylde mere på, forestår en kanalsortering af DVB-S kanalerne.
 
Lidt nye billeder, samt bemærkninger til disse.
Billederne er taget i eftermiddags, stuen har sydvendte vinduer med hvide persienner for vinduerne. Persiennen bag tv og ved terrassedør, er ca. halvt åbne. Omkring 1,5 m. fra tv'et er sofabor i glas placeret, væggene er hvide, på disse hænger glasindrammet billeder ( i lige linje fra tv, et i ca. samme størrelse som tv ). Med andre ord, rig lejlighed for refleksioner.
Det viste materiale på skærmen, er SD materiale i NTSC ( den sad i BD spillen ). Hvis den opmærksomme læser bemærker 1-2 røde prikker på billederne, har jeg konstateret, at mit kamera genererer denne ved svag belysning. Så nu skal man også forbi photoshoppen, der sker mange ting med et nyt tv.
                                                                                                                
                         
 

Redigeret af JeTex - 16-September-2022 kl. 22:08
Sony 65 A1 Oppo UDP 203
MICHI S5 MICHI P5 Mark Levinson No 5101
Rega P8 Apheta3
Dynaudio Confidence 50
Denon X6200W Dali Mentor 6 Mentor Vokal Fazon Sat KEF TDM 34DS   B&W ASW650
Til top
Therock Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 01-Juni-2011
Sted: Randers
Status: Offline
Point: 581
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Therock Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 26-Maj-2012 kl. 12:32
Lækker kværn du har fået der Clap
Stereo: | Dali Mentor 1 | 2 x Dali Mentor Sub | Denon 4311 | Cambridge Audio Azur 851W |
Video:| LG CX 65" |
Til top
Bruger udmeldt 43 Se dropdown menu
--
--


Oprettet: 18-April-2007
Status: Offline
Point: 0
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Bruger udmeldt 43 Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 26-Maj-2012 kl. 13:05
Glimrende gennemgang! Og ja sortniveau matters. Jeg nyder nu på andet år Hothers gamle 500M og oplever præcis den dybde i billedet du nævner.Big smile
 
Men jeg er nysgerrig: hvad er det for en mørk "pind" med en sommerfugl øverst?LOL
 
Og til slut. Synes din tråd hører hjemme ovre i Hjemmebio Forummet.Wink
Til top
JeTex Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 18-Februar-2011
Sted: Nordsjælland
Status: Offline
Point: 3729
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér JeTex Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 26-Maj-2012 kl. 13:12
Oprindeligt skrevet af Kampus Kampus skrev:

Glimrende gennemgang! Og ja sortniveau matters. Jeg nyder nu på andet år Hothers gamle 500M og oplever præcis den dybde i billedet du nævner.Big smile
 
Men jeg er nysgerrig: hvad er det for en mørk "pind" med en sommerfugl øverst?LOL
 
Og til slut. Synes din tråd hører hjemme ovre i Hjemmebio Forummet.Wink
Den sorte pind er resterne af mit reolsystem til surrounden, alle hylder til underkant af tv, måtte fjernes. Den sidste hylde kunne sænkes til overkant af receiver, men er lidt i tvivl om ventilations/varme problemer.
Den lille sommerfugl er fra Sydafrika, lavet af "ædelsten", dog ikke diamanter o.lign. 


Redigeret af JeTex - 26-Maj-2012 kl. 13:18
Sony 65 A1 Oppo UDP 203
MICHI S5 MICHI P5 Mark Levinson No 5101
Rega P8 Apheta3
Dynaudio Confidence 50
Denon X6200W Dali Mentor 6 Mentor Vokal Fazon Sat KEF TDM 34DS   B&W ASW650
Til top
JeTex Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 18-Februar-2011
Sted: Nordsjælland
Status: Offline
Point: 3729
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér JeTex Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 26-Maj-2012 kl. 13:13
Oprindeligt skrevet af JeTex JeTex skrev:

Oprindeligt skrevet af Kampus Kampus skrev:

Glimrende gennemgang! Og ja sortniveau matters. Jeg nyder nu på andet år Hothers gamle 500M og oplever præcis den dybde i billedet du nævner.Big smile
 
Men jeg er nysgerrig: hvad er det for en mørk "pind" med en sommerfugl øverst?LOL
 
Og til slut. Synes din tråd hører hjemme ovre i Hjemmebio Forummet.Wink
Den sorte pind er resterne af mit reolsystem til surrounden, alle hylder til underkant af tv, måtte fjernes. Den sidste hylde kunne sænkes til overkant af receiver, men er lidt i tvivl om ventilations/varme problemer.
Den lille sommerfugl er fra Sydafrika, lavet af ædelsten, dog ikke diamanter o.lign. 
Måske kunne den placeres der, men indlægget var/er tiltænkt som en gennemgang af VT50.
Sony 65 A1 Oppo UDP 203
MICHI S5 MICHI P5 Mark Levinson No 5101
Rega P8 Apheta3
Dynaudio Confidence 50
Denon X6200W Dali Mentor 6 Mentor Vokal Fazon Sat KEF TDM 34DS   B&W ASW650
Til top
JeTex Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 18-Februar-2011
Sted: Nordsjælland
Status: Offline
Point: 3729
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér JeTex Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 26-Maj-2012 kl. 13:17
Men Moderator må da godt flytte mit indlæg til hjemmebiosektionen, så kan jeg jo bygge videre derfra med andre nyheder til setup'et. Det kan jo ikke udelukkes, at man får nyt henad vejen, der ikke direkte vedrører tv'et. 
Sony 65 A1 Oppo UDP 203
MICHI S5 MICHI P5 Mark Levinson No 5101
Rega P8 Apheta3
Dynaudio Confidence 50
Denon X6200W Dali Mentor 6 Mentor Vokal Fazon Sat KEF TDM 34DS   B&W ASW650
Til top
Hother Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem

hummelmose

Oprettet: 12-Juli-2006
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 23896
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Hother Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 26-Maj-2012 kl. 13:22
Takker meget for din gennemgang af 65VT50, det er sgu da lige før at jeg dropper min "brugeroplevelsesartikel" til siden herLOL. Er i øvrigt ved at skrive de generelle afsnit til artiklen, hvor i mod afsnit omkring funktioner og billede må vente til mit 55VT50 reelt sidder på min væg.
 
Har i øvrigt fundet ud af forskellen i sortniveau mellem ST og VT modellen. ST modellen viser naturligvis et meget flot sort, men et meget bastant sort der ikke giver samme forskelle i "sortskala" som VT50 giver.Smile
B&W Head phones, og Panasonic DP-UB9000- Panasonic Lumix MSC-FZ2000,Panasonic 65HZ2000 og Yamaha NS-SW050. BUCHARDT S300 MKII. Marantz Melody MCR612 media receiver. På vej Marantz HD-AMP1.
Til top
Bruger udmeldt 33 Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 09-Juni-2007
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 996
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Bruger udmeldt 33 Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 26-Maj-2012 kl. 13:23
Tak for en fin gennemgang af dit nye tv. Om end lidt meget positiv Big smile så altid spændende at læse og se billeder.  
Til top
JeTex Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 18-Februar-2011
Sted: Nordsjælland
Status: Offline
Point: 3729
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér JeTex Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 26-Maj-2012 kl. 13:24
Oprindeligt skrevet af Hother Hother skrev:

Takker meget for din gennemgang af 65VT50, det er sgu da lige før at jeg dropper min "brugeroplevelsesartikel" til siden herLOL. Er i øvrigt ved at skrive de generelle afsnit til artiklen, hvor i mod afsnit omkring funktioner og billede må vente til mit 55VT50 reelt sidder på min væg.
 
Har i øvrigt fundet ud af forskellen i sortniveau mellem ST og VT modellen. ST modellen viser naturligvis et meget flot sort, men et meget bastant sort der ikke giver samme forskelle i "sortskala" som VT50 giver.Smile
Mon ikke det hænger sammen med, at VT50 har langt bedre gråtoneskala?
Sony 65 A1 Oppo UDP 203
MICHI S5 MICHI P5 Mark Levinson No 5101
Rega P8 Apheta3
Dynaudio Confidence 50
Denon X6200W Dali Mentor 6 Mentor Vokal Fazon Sat KEF TDM 34DS   B&W ASW650
Til top
Hother Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem

hummelmose

Oprettet: 12-Juli-2006
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 23896
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Hother Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 26-Maj-2012 kl. 13:29
Oprindeligt skrevet af Japer Japer skrev:

Tak for en fin gennemgang af dit nye tv. Om end lidt meget positiv Big smile så altid spændende at læse og se billeder.  
Jeg ved sørme ikke om det er "For" positivt, når det nu ER et godt TV, og det nu opfylder ejerens ønsker. For at glæde supernørderne, så er en anmeldelse af et velfungrende AV-udstyr jo nærmest kun brugbar, når "Anmelderen" fremkommer med kritik på områder som langt de fleste ikke observere. Og disse kritik områder i f.eks. billedet, kommer som oftest kun tydeligt frem ved afspilning af egentlige testemner. Og det er jo ikke det, som er sket her. Her er bekrevet alene hvad ejeren har oplevet i den korte tid, så panelet har været opsat.Smile 
B&W Head phones, og Panasonic DP-UB9000- Panasonic Lumix MSC-FZ2000,Panasonic 65HZ2000 og Yamaha NS-SW050. BUCHARDT S300 MKII. Marantz Melody MCR612 media receiver. På vej Marantz HD-AMP1.
Til top
Hother Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem

hummelmose

Oprettet: 12-Juli-2006
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 23896
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Hother Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 26-Maj-2012 kl. 13:32
Oprindeligt skrevet af JeTex JeTex skrev:

Oprindeligt skrevet af Hother Hother skrev:

Takker meget for din gennemgang af 65VT50, det er sgu da lige før at jeg dropper min "brugeroplevelsesartikel" til siden herLOL. Er i øvrigt ved at skrive de generelle afsnit til artiklen, hvor i mod afsnit omkring funktioner og billede må vente til mit 55VT50 reelt sidder på min væg.
 
Har i øvrigt fundet ud af forskellen i sortniveau mellem ST og VT modellen. ST modellen viser naturligvis et meget flot sort, men et meget bastant sort der ikke giver samme forskelle i "sortskala" som VT50 giver.Smile
Mon ikke det hænger sammen med, at VT50 har langt bedre gråtoneskala?
Jo, det gør det sandsynligvis. Men forskellen er meget tydelig, når man har ST og VT modellerne side big side, og med det samme billedesignalSmile
B&W Head phones, og Panasonic DP-UB9000- Panasonic Lumix MSC-FZ2000,Panasonic 65HZ2000 og Yamaha NS-SW050. BUCHARDT S300 MKII. Marantz Melody MCR612 media receiver. På vej Marantz HD-AMP1.
Til top
JeTex Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 18-Februar-2011
Sted: Nordsjælland
Status: Offline
Point: 3729
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér JeTex Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 26-Maj-2012 kl. 13:32
Oprindeligt skrevet af Japer Japer skrev:

Tak for en fin gennemgang af dit nye tv. Om end lidt meget positiv Big smile så altid spændende at læse og se billeder.  
Jeg mener ikke, at den er mere positiv end den er berettiget til. Jeg kan endda se en del kritikpunkter, især omkring medleveret udstyr, potentiel eller bevist blæserstøj nævnes også.
Hvis man læser indlægget som for positivt, fordi forbedringer på billedsiden beskrives, så må spørgsmålet jo være om man kun skal skrive om det negative.
Jeg har ikke skrevet en test, da jeg ikke ejer måleudstyr. Jeg har intet sted skrevet, at det var en test.  
Jeg har beskrevet mine oplevelser med tv'et, på et over gennemsnittet normalt brugerniveau, med den portion kritiske øjne, jeg bruger på alle mine nyindkøb. De ting der i min verden er positivt og negativt, er blevet beskrevet, og som henvender sig til alle forbrugere. Med andre ord, det jeg har observeret, vil de fleste andre købere af dette tv også opleve.
En decideret test kan læses andre steder, men er ikke hvad 99,9% af brugerne selv kan foretage (testen altså ).


Redigeret af JeTex - 26-Maj-2012 kl. 13:42
Sony 65 A1 Oppo UDP 203
MICHI S5 MICHI P5 Mark Levinson No 5101
Rega P8 Apheta3
Dynaudio Confidence 50
Denon X6200W Dali Mentor 6 Mentor Vokal Fazon Sat KEF TDM 34DS   B&W ASW650
Til top
 
 Besvar Besvar Side  123 79>
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu