recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Visnings- og lytte-udstyr > TV
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - Køb af Plasma fjernsyn
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Emne lukketKøb af Plasma fjernsyn

 Besvar Besvar
Afstemningsspørgsmål: Ville du gå efter plasma fjernsyn, der er forberedt for HD-TV
Svarmulighed Stemmer Afstemningsresultat
10 [38,46%]
1 [3,85%]
15 [57,69%]
Dette emne er lukket; der kan ikke stemmes

Forfatter
Besked
Thorvald Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 23-April-2004
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 7570
Direkte link til dette indlæg Emne: Køb af Plasma fjernsyn
    Sendt: 02-August-2004 kl. 07:53

Hvis du skulle købe et fladskærms fjernsyn - plasma - i den nærmeste fremtid, hvad ville du så gå efter.

  1. Vil du gå efter et plasma-tv, der er fremtidssikret og derfor forberedt for HD-TV - dvs. at opløsningen på skærmen er mindst 1024*768 - og måske betale lidt ekstra for det?
  2. Eller vil du prioritere prisen og købe et almindeligt plasma?
  3. Eller vil du måske vente til Samsung (næste år) udgiver deres nye CRT-fjernsyn, der for en 32" skærm har en dybde på kun 35 cm.

Citat fra nyheden om Samsungs nye billedrør:

Citér Serien hedder Vixlim og og ligner LCD fjernsyn men består bl.a. af et 32" (81 cm) billedrør der kun er 35 cm dybt (mod normalt 50-60 cm for CRT).

Fordelen ved CRT fjernsynet frem for LCD og Plasma er prisen. Derudover har CRT fjernsynet ikke en fastlåst billedopløsning, men kan lave et skarpt billede i alle opløsninger.

 

Man kan godt stemme for både HD-plasma og Samsungs nye CRT.Redigeret af Thorvald
Med de venligste hilsener

Thorvald.
Til top
klander Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 15-Juni-2004
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 802
Direkte link til dette indlæg Sendt: 02-August-2004 kl. 10:46

Jeg vil slet ikke have et Plasma TV

Da det bruger alt formeget i strøm

Jeg vil gå efter LCD tv eller Samsungs nye model

Med Venlig Hilsen

Kurt


Til top
Thorvald Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 23-April-2004
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 7570
Direkte link til dette indlæg Sendt: 02-August-2004 kl. 13:48
Oprindeligt skrevet af BrianJVC BrianJVC skrev:

Jeg har lavet en ordentlig smøre omkring plasma og LCD

 

                   Forskellen imellem Plasma og LCD

 

 

LCD er indtil videre mest fordelagtig på de mindre skærme 32” og mindre. Dette skyldes skærmenes reaktionstid samt prisen på selve LCD panelet. LCD er stadig den dyreste teknologi, og man kan ikke sammenligne et LCD TV og et TFT TV. Enkelte no name mærker har lanceret TFT LCD TV, og det er absolut den ringeste løsning man kan vælge. TFT er den teknologi man bruger til bærbare Pc-skærme, den er meget retningsbestemt, og er total ubrugelig som Tv-skærm da man gerne skal kunne se skærmen fra siden af uden det giver problemer. Denne teknik hedder TN, og er altså den billigste løsning, men også den ringeste. LC molekylerne ligger ikke i system, og meget tilfældigt, dette gør at de enkelte molekyler kan ligge og skygge for hinanden, og derved netop hindre en bred synsvinkel, samt korrekt farve. Ved disse skærme opstår der underlige farver så snart man kigger ind på den fra siden af.

På vores 17” og 23” bruger vi den teknologi der hedder IPS, med denne teknologi ligger alle LC molekylerne på linie og retter sig ind lodret når skærmen tændes, derudover er hver LC monteret direkte til lyspanelet, og på den måde får LC molekylet besked om hvilken farve den skal gengive, og herefter vender og drejer den sig efter den farve, den får besked på at lave. Det at molekylerne ligger på linie, samt de er direkte tilsluttet på lyspanelet, gør at skærmen får en langt bredere synsvinkel, lige så stor som på et almindeligt billedrørs TV, ca. 170 grader. Samtidigt er skærmen utrolig hurtig hvilket er godt når du ser film med action.

På vores 26” og 32” bruger vi den teknologi der hedder MVA, dette er netop til de store skærmtyper, LC molekylerne ligger i 4 forskellige retninger, og på den måde får vi en bred synsvinkel og korrekte farver helt ud i krogene, på selv disse store skærme. Vores to største LCD skærme hører også til de bedste hvad angår reaktionstid, nemlig 16 millisek. Og det er ret så godt. MVA er også den type der giver det højeste kontrast forhold, hvilket også er nødvendigt til de store skærme. JVC’s LCD skærme har lang levetid ca. 60.000 timer.

Hvis vi gå over de 32” så er LCD skærmene ikke hurtige nok, og panelet meget dyrt. Derfor anbefaler vi kunderne at gå over i plasma skærm herfra. Vores 35” plasma er med den nyeste generation plasma nemlig 6. generation og derfor meget stærk, hvad angår holdbarhed. Man taler om 30.000 til 40.000 timer det samme som et almindeligt billedrørs TV. Plasma har langt hurtigere reaktionstid og derfor også bedst i de store skærme. En ting der er vigtig når vi både taler om større plasma og LCD TV er den teknologi som skærmene ellers byder på. JVC har implementeret vores egen prisbelønnede teknologi D.I.S.T. hvilket byder på en masse finesser som er helt perfekte til de flade skærme. Eksempelvis kan nævnes Gamma Curve Control og Dynamic Black Level Control. Med vores gamma kontrol går den ind og måler billedet hele tiden, og justerer gamma over hele skærmen individuelt og separat for hver af de tre bærende farver Rød/Grøn/Blå. Andre konkurrerende firmaer måler gamma i en samlet kurve for alle tre farver, og det giver farvefejl og støj i billedet. Med vores Dynamic Black Level kontrol styres det sorte og hvide niveau i samarbejde med Gamma kontrollen, og den justerer de sorte og hvide nuancer over hele skærmen, på denne måde sikrer vi os det mest ægte sort og reneste hvide der skal kigges langt efter på mange andre skærme. Med Colour Management justeres farverne individuelt for at sikre så ægte gengivelse som muligt. Især hudfarve er meget svær, og her går colour management ind og justerer i forhold til lys og kontrast i billedet. Med denne teknologi sikrer vi utrolige farver over hele skærmen, idet hele skærmen er under konstant opsyn fra vores D.I.S.T. teknologi

JVC har valgt kun at bruge de bedste skærmtyper og de nyeste plasma generationer. Vi vil være førende og nogle af de bedste på dette område.

 

En anden vigtig faktor når man taler LCD er skærmens Response speed, altså hvor hurtigt kan skærmen skifte fra sort til hvid eller omvendt. Jo lavere denne er jo hurtigere er skærmen. Dog opgives målingen af denne på mange måder, og det er ikke altid lige ærligt. Fordi en ting er hvor hurtigt den er om at skifte, men hvor hurtig er den om at gengive den nye farve stabilt og klart. På de billigere skærme opgives denne response speed efter hvornår skærmen skifter. Hvor mærkevare modellerne oplyser response speed efter hvornår den nye farve er stabil. Den måles efter sort/hvid, går vi over til de andre farver oplever vi en lidt længere response speed. De bedste skærme ligger i dag på 12 – 16 m/sek. Et traditionelt TV er dobbelt så hurtigt.

Med de venligste hilsener

Thorvald.
Til top
 
 Besvar Besvar
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu