recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Visnings- og lytte-udstyr > Hi-Fi
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - Lån af bass trap
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Lån af bass trap

 Besvar Besvar Side  <12
Forfatter
Besked
Jonas_h Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 11-Marts-2011
Status: Offline
Point: 4242
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Jonas_h Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 30-Januar-2022 kl. 20:19
Oprindeligt skrevet af Aslund Aslund skrev:

Tak for svarene KlausDM og Clemen. 

Min erfaring med RoomPerfect fra Lyngdorf er at den fungere bedst når højtalerne står op ad væggen. 
Uden RoomPerfect klare højtalerne det ganske fint med det meste musik, men der kommer lidt ekstra oomph på højtalerne når jeg slår RoomPerfect fra. Dog rumler det lidt meget, jeg tænker derfor at prøve at få lidt room treatment ind så jeg kan se om jeg kan lige tage toppen af tingene så RoomPerfect kan gøre sin magi. 
Jeg håber derfor at der er nogen der har mulighed for at låne noget ud så jeg kan prøve det af :) 
Som du selv erfarer, er det usandsynligt at rumlem kommer fra placering tæt på væg. Hvis det er buldren som lyder som om det fortsætter med at "ringe" efter bastonen burde være stoppet, er det en stående bølge. 

Viser RoomPerfect noget som helst omkring responsen? Kan du fortælle om lytterummet? Længde, bredde, højde og hvor din lytteposition er placeret?
Til top
Aslund Se dropdown menu
Ny bruger
Ny bruger


Oprettet: 21-April-2007
Status: Offline
Point: 16
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Aslund Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 01-Februar-2022 kl. 23:10
Hej allesammen. 
Jeg må nok tage mig sammen og skrive her igen. 
Først og fremmest en stor tak til JohnConnor for at låne mig hans bass traps. 
I kan se billeder af opstillingen her: 

Da jeg første gang satte det hele til, så gjorde jeg som jeg plejede. Højttalerne helt op imod væggen. 
Jeg prøvede først at høre et par sange uden RoomPerfect. Det var tydeligt at der var en klar forbedring i bassen området. Bassen var mere fast, men der var også mindre punch end før. Resultatet med RoomPerfect blev derfor meget lig det samme med bass trap som uden. Der var tydeligvis mere kontrol over bassen, men der manglede stadigvæk lidt styrke og tryk på bassen (skal ikke misforstås som dybde). 
I frustration prøvede jeg så at hive højttalerne lidt fremad. Tidligere resulterede dette i en forværring af trykket på bassen, men med RoomPerfect og bass trap, så lykkedes det faktisk at få lige den ekstra i bassen, som jeg stod og manglede. 
Jeg kunne måske godt tænke mig lige en tand mere, men det er umiddelbart et meget positivt resultat. 
Til top
Andromeda Se dropdown menu
Super bruger
Super bruger
Avatar

Oprettet: 14-Oktober-2011
Status: Offline
Point: 482
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Andromeda Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 02-Februar-2022 kl. 09:33
Lytteposition, højttaler placering og rummets dimensioner er alfa omega. Tænker også det er derfor at Jonas spørger ind til det.

Jeg har et rum der er 4x5x2,45. Spiller på den lange led, hvilket er den optimale. Sofaen står ca. 180cm fra bagvæg. Højttalere står ca. 120cm fra front væg. Sidder 2 meter fra højttalerne, i en ca. ligesidet trekant mellem begge højttalere og min placering, hvilket også er optimalt og er et godt udgangspunkt for at få god lyd.

Men.. jeg har dips på frekvenskurven på den placering. Jeg kan få en bedre bas ved at rykke højttalerne tættere på front væg og rykke sofa mere med frem også, men så sidder jeg også mere “klemt inde” på et mindre område og vil så ikke have plads til meget andet end sofaen. (Mit lytterum er min stue).

De “rigtige” dimensioner af rummet er meget vigtige og havde jeg eks. haft 7 meter på den lange led, ville det være nemmere at undgå dips og stadig have god plads i front.

Det værste rum er et kvadratisk rum. Og den værste placering af lytteposition er klods op ad bagvæggen. Du skal sørge for at få din sofa væk fra bagvæggen.


Til top
 
 Besvar Besvar Side  <12
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu