recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Generelle emner > Netværk
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - Nyt el og netværk i lejlighed
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Nyt el og netværk i lejlighed

 Besvar Besvar Side  <1234>
Forfatter
Besked
bubbleboy Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 15-Juni-2013
Status: Offline
Point: 637
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér bubbleboy Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 19-Oktober-2018 kl. 10:40
Data/tv-splitteren giver også højere port til port-isolation (dæmpning) af det frekvensbånd, som bruges til returvej. Det formindsker risikoen for forstyrrelser mellem modem og fjernsyn - et problem som kun er blevet større med den nye 204 MHz returvej.


Redigeret af bubbleboy - 19-Oktober-2018 kl. 10:51
Til top
Kandersen Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem
Avatar

Oprettet: 13-Juli-2006
Sted: 4623 Li. skensv
Status: Offline
Point: 10938
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Kandersen Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 19-Oktober-2018 kl. 10:40
Oprindeligt skrevet af piddy piddy skrev:

Hej igen.
For at holde mig inde for budgettet kan det godt være jeg dropper netværket og bare får nogle ekstra antennestik. Der hvor tv'et er vil routeren alligevel vil stå, så kan tilslutte tv, playstation direkte til internetudgangene på routeren.

Hvad er så bedst? En antennefordeler som denne med tre udgange:https://www.av-connection.dk/?PGr=11039 hvor jeg så har en slutdåse med datastik hvert sted
eller lave et stjernesystem, hvor man bruger to sløfedåser og så en slutdåse?

Bliver signalet meget dårligere ved at bruge fordeleren? Og hvis det er stjernesystem, synes jeg har læst herinde en gang at returvejen (data) bliver dæmpet en del for hvert stik?

Så hvad er bedst?

Som Henrik siger, så hold fast i din oprindelig ide med det hele samlet i et teknikskab. Det gør alting meget nemmere, og du kan evt optimere senere, hvis du får problemer/vil udvide. 
Din splitter/fordeler med 3 udgange forstår jeg ikke. Du har bare behov for en splitter med 2 udgange. Forstærkeren er KUN nødvendig, hvis signalet ikke er godt nok. Hvis du samler det hele i teknikskab, så kan du starter uden forstærker og se hvordan det går. Og skulle det være et problem, så tilføj forstærkeren bagefter. 
Til top
piddy Se dropdown menu
Bruger
Bruger
Avatar

Oprettet: 21-April-2009
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 218
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér piddy Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 19-Oktober-2018 kl. 10:57
Hej. Tak for svar.
Det lyder til at være det bedste at gøre det rigtigt første gang. Vil det være bedre at placere antenneforstærker, data tv splitter over elskabet i stedet for køkkenet? Så bliver signalvejen ca 5 meter kortere og undgår et knæk. Men kan det skabe "forstyrrelser" i sognaletsig placerer det over elskabet?
Til top
Kandersen Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem
Avatar

Oprettet: 13-Juli-2006
Sted: 4623 Li. skensv
Status: Offline
Point: 10938
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Kandersen Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 19-Oktober-2018 kl. 11:16
Altså du skal samle det der hvor det giver bedst mening at have det samlet, så du på en nem måde kan komme videre. Samler du splitter, forstærker og modem et sted, så er det ikke værre end, at du skal trække netkabel fra modem til switch et andet sted, hvis du ikke opsætter switch og trækker netværkskabler til det samme sted. Det primære er, at have det så samlet som muligt, så det giver mening, er nemt at tilgå og endnu mere, nemt at udvide, hvis der opstår behov for det. 

Du skal altid undgå skarpe knæk på antennekabler. (generelt for alle kabler faktisk, men coax kabler kan være meget sårbare).  I øvrigt, huske at benytte gode coax kabler. Mener det hedder 75ohm.
Til top
TBK Se dropdown menu
Bruger
Bruger


Oprettet: 15-Februar-2014
Status: Offline
Point: 245
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér TBK Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 19-Oktober-2018 kl. 13:36
To alternative løsningsforslag:

Et alternativ til at trække coax kabel specifikt til tv vil være at anvende netværkskabel med et adapter kabel/stik i hver ende til at distribuere tv-signalet.


Et bud på et kabel - https://www.conradelektronik.dk/p/f-stecker-extender-forlnger-via-netvrkskabel-rj45-1318456

Der findes andre og billigere produkter fra østen.

Et firma som sælger det som kommerciel løsning - https://www.flexcabling.dk/forbruger.html
En artikel som beskriver setupet https://www.flatpanels.dk/fokusartikel.php?subaction=showfull&id=1397833419En anden løsning ville være at konvertere coax TV signalet til IPTV med en boks som SiliconDust  HDHomeRun Expand. Det kræver selvfølgelig at dine TV understøtter appen.
Til top
piddy Se dropdown menu
Bruger
Bruger
Avatar

Oprettet: 21-April-2009
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 218
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér piddy Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 29-Oktober-2018 kl. 21:35
Hej alle sammen

Jeg er lige ved at bestille alle varerne, men er lidt usikker på om jeg vælger det rigtige. Håber I lige vil se listen igennem inden jeg trykker køb:

Trias antenne forstærker: https://www.av-connection.dk/?PGr=10759
Triax TD260E antenne slutdåse: https://www.av-connection.dk/?PNo=TX-10260-G
LK Actassi S1 STP CAT 6A RJ45 Keystone: https://www.av-connection.dk/?PNo=LK-1088011560-10
CAT 6a S/FTP netværkskabel, https://www.av-connection.dk/?PGr=8410
Triax KOKA 600 antennekabel: https://www.av-connection.dk/?PGr=5837


Fra antenne ledning i opgang ind til lejlighed (samling):
antenne forlænger adapter: https://www.av-connection.dk/?PGr=4487
antenne forlænger, F stik, adapter:  https://www.av-connection.dk/?PGr=2752  

1) Passer både antennedåserne og dataudtag i fuga soft 63 rammer? Synes jeg har læst nogle steder at Antenne stikket kun passer i ramme 50?

2) Jeg vil have 5*2ien dataudtag, så der bliver 10 kabler. Er det bedst at samle dem i en pacthboks? og hvad for en skal jeg bruge? 

Tak for hjælpen :)  

Til top
renep Se dropdown menu
Bruger
Bruger


Oprettet: 30-Marts-2008
Sted: Vestsjælland
Status: Offline
Point: 225
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér renep Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 29-Oktober-2018 kl. 22:16
Hej
Jeg vil mene du har fat i det forkerte S/Ftp kabel. Du har valgt blød, som man normalt kun bruger til patchkabler. Mellem keystones og patchpanel skal du have den stive F/Ftp.
Når du bruger sådan nogle fine keystones, ville jeg ikke spare på patchpanelet men bruge en https://www.av-cables.dk/patchpanel/lk-actassi-19-rack-patchpanel-24-port.html?gclid=EAIaIQobChMIjObiycus3gIVAp3VCh338w9iEAQYASABEgI-HPD_BwE med en identisk keystone i begge ender.
God fornøjelse.


Redigeret af renep - 29-Oktober-2018 kl. 22:34
Til top
piddy Se dropdown menu
Bruger
Bruger
Avatar

Oprettet: 21-April-2009
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 218
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér piddy Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 30-Oktober-2018 kl. 07:47
Tak for svar :)

Er det sådan et kabel jeg skal købe i stedet for? :
CAT 6A F/FTP netværkskabel (Solid, CU): https://www.av-connection.dk/?PGr=12281

Nu spørger jeg dumt, men hvad er forskellen på et pacthpanel og en swicthboks? I mit tilfælde hvad skal jeg bruge ? Og forbindes det bare direkte til routeren ?


Igen tak for hjælpen

Til top
Kandersen Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem
Avatar

Oprettet: 13-Juli-2006
Sted: 4623 Li. skensv
Status: Offline
Point: 10938
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Kandersen Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 30-Oktober-2018 kl. 11:46
Oprindeligt skrevet af piddy piddy skrev:


Nu spørger jeg dumt, men hvad er forskellen på et pacthpanel og en swicthboks?


Switchboks?? (Hedde bare en switch). 
Det er en aktiv enhed, som fordeler trafikken ud på alle portene. 

Patchpanel
Er et passivt panel, som primært bruges til at patche (omkoble) forskellige tilslutninger.
Fx hvis kablet fra værelse X går ind i patchpanelet port 10, og derfra i switch på port 10, og så du pludselig en dag synes, at nu skal kabel til Værelse X komme fra switch port 16. Så er det nemt bare at flytte patchkablet (som oftest vil være kort, fordi switch og pachpanel sidder tæt på hinanden). 
Det kunne også være hvis du har mere end een switch, at du en dag synes at værelse X skal kobles om til en anden switch.  
Det er sjældent noget man har reelt behov for i et almindeligt hjem medmindre man har flere LAN´s fordelt på switch niveau.
Der er INGEN fysisk forbindelse individuelt imellem portene på et patchpanel. 

En anden årsag til at bruge patchpanel kan være for at lave en "flot" afslutning på alle kablerne som kommer fra div rum/værelser. Det ser super fedt ud, men er i realiteten rent praktisk ligegyldigt om man suser kablerne i et patchpanel eller direkte i switchen(e). 

Oprindeligt skrevet af piddy piddy skrev:

I mit tilfælde hvad skal jeg bruge ? Og forbindes det bare direkte til routeren ?


Tja, smag og behag. Selvom jeg ville få en langt flottere installation, så bruger jeg ikke patchpanel. Jeg kører alle kabler direkte i switchen(e). Når hvis jeg en dag får lavet flere LAN´s (burde jeg egentlig), så kan det være jeg laver det om. Men gider ikke lige nu.

Oprindeligt skrevet af piddy piddy skrev:

Dette patchpanel kan også bruges ikke: https://www.av-cables.dk/patch-panel/skaermet-mini-desktop-patch-panel-cat6a-hvid-12-port.html

Igen tak for hjælpenJo de kan det. Husk kabler fra rum/værelser/andre switchen monteres bagpå i mange tilfælde med LSA klemmer (så husk LSA tang hvis det er sådan), og du "patcher"/kobler foran. 

Her er et eksempel på patchpanel og switch (switch nederst, patchpanel øverst). Det giver måske lidt bedre forståelse:

https://superuser.com/questions/1168976/network-is-there-a-patch-panel-switch-comboRedigeret af Kandersen - 30-Oktober-2018 kl. 11:51
Til top
piddy Se dropdown menu
Bruger
Bruger
Avatar

Oprettet: 21-April-2009
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 218
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér piddy Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 30-Oktober-2018 kl. 22:13
Tusind tak for det lange og uddybende svar. Jeg tager bare en switch i stedet for. Det andet har jeg ikke behov for.

Jeg ved godt der er 16 porte på, selvom jeg kun har 12 kabler. 

Der er en her med 12 porte på, men den er dyrere og kan ikke rigtig se hvad jeg får ekstra for pengene:

Til top
Cyberguyen Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 24-Oktober-2006
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 4862
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Cyberguyen Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 30-Oktober-2018 kl. 22:55
Oprindeligt skrevet af piddy piddy skrev:

Tusind tak for det lange og uddybende svar. Jeg tager bare en switch i stedet for. Det andet har jeg ikke behov for.

Jeg ved godt der er 16 porte på, selvom jeg kun har 12 kabler. 

Der er en her med 12 porte på, men den er dyrere og kan ikke rigtig se hvad jeg får ekstra for pengene:
Jeg vil mene at du famler så meget i blinde at du nok skal have en person til fysisk at hjælpe dig.

Bare fordi det ikke er ulovligt at opsætte eget netværk uden baggrundsviden, så er det ikke det samme som at man ikke kan komme galt afsted. Der er en grund til at folk er har lange uddannelser inden for bestemte fag.

For at svare på dine spørgsmål, så er den nederste switch i stand til at levere strøm til netværks udstyr igennem selve netværks kablerne - det kunne f.eks. være kamera eller access-punkter. På den måde skal man ikke trække strøm ud til dem separat.
Jeg støtter brugen af Recordere.dk's gamle logo med Piphans.
Til top
piddy Se dropdown menu
Bruger
Bruger
Avatar

Oprettet: 21-April-2009
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 218
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér piddy Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 31-Oktober-2018 kl. 06:42
Ok. Tak for svar. Jeg tager bare den simple med 16 porte da jeg ikke har behov for det andet. Enig. Elektrikeren trækker også kablerne. Nu bliver mit setup heller ikke noget avanceret. Switch'en er trods alt "bare" en hub, hvor det hele samles. Så skal den bare forbindes til routeren.
Til top
 
 Besvar Besvar Side  <1234>
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu