Print side | Luk vindue

The Purple Room Cinema

Udskrevet fra: recordere.dk - Danmarks AV Forum
Kategori: Visnings- og lytte-udstyr
Forumnavn: Min hjemmebiograf
Forumbeskrivelse: Vis dit udstyr frem for andre brugere
Web-adresse: https://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663
Udskrevet den: 18-Juli-2018 kl. 07:03


Emne: The Purple Room Cinema
Skrevet af: jacobe
Emne: The Purple Room Cinema
Skrevet den: 05-December-2015 kl. 01:27
(Nyt navn, hed tidligere "Tin Smith Cinema")

NYESTE FOTOS https://forum.recordere.dk/the-purple-room-cinema_topic143663_post1521453.html#1521453" rel="nofollow - HER!

GREJ-LISTE (Senest opdateret 20. Februar 2018):

Projektor - BenQ W2000, indbygget i hush/dustbox
Lærred - 130" 2.40:1 DIY lydtransparent fastrammelærred af hvid bi-stretch
3D-briller - Benq DGD5, HiShock YDD3PG, Gonbes G05 samt G-15
 
Receiver - Pioneer VSX-AX2AV

Højttalere (7.1):
Front - Infinity Beta 50
Center - Infinity C360
Surround-side - Infinity ES250 bi-pole
Surround-rear - Mission 737R
Sub - Dynavoice T-12
Tactile Transducers - Sinus Live BassPump III
Kabler - Monster Cable "THX" (jow, jow ... LOL)

Blu-Ray/medie afspiller - Sony UHP-H1
Spillekonsol - PS3 Slim
Remote - AnyMote app
Diverse - Popcorn-maskine, Eltako EUD12-D lysdæmper

På vej: PS4.

----

Hej allesammen,

først og fremmest - TAK! Tak, fordi I gider dele ud af (nåhja, blære Jer med) alle Jeres fede hjemmebiografer LOL
Udover timevis af læsning har det givet stor inspiration. Jeg er meget imponeret af, hvor gennemførte nogle af disse projekter er, og hvor meget arbejde (og de mange penge!) der ligger bag.

Nu vil jeg så starte en tråd om vores eget projekt. Og det er faktisk fedt at kunne skrive "vores", for min kæreste er nemlig lige så entusiastisk som mig - det var nemlig hende som startede!

En lille forhistorie, til dem som orker: vi mødtes foråret 2014, begge som enlige efter tidligere ægteskaber. Hun boede stadig i huset, som hun havde købt sammen med sin eksmand. I huset havde de tidligere ejere haft hjemmebio i gildestuen i kælderen (et rum på 30 m2), og da de flyttede ud spurgte de, om de nye ejere ville overtage deres hjemmelavede biodug, som de alligevel ikke havde plads til, dér hvor de flyttede hen. De ville de unge mennesker da gerne, og deraf kom idéen med at lave hjemmebio igen.
Min kærestes eksmand tjente allerede dengang i 2006 ganske godt, så med hjælp af en nørdet kammerat blev der indkøbt projektor og lydanlæg for over 50.000,- kr. Det blev installeret vældigt fint med skjulte ledninger osv. men selve rummet blev der ikke gjort noget som helst ved, og da dugen allerede hang så fint på væggen lod man den sidde hvor den var, på sidevæggen i stedet for endevæggen. Det betyder i praksis, at "bio-delen" er placeret nede i den ene ende af det aflange rum, og så blev der plads til nogle skabe og reoler i den anden ende:


Nogle år efter blev de så skilt, og min kæreste overtog huset med al inventar, deriblandt også biografen. Den har hun så brugt som den var lige siden. Og her kommer JEG så ind i billedet Smile

Jeg blev naturligvis RET overrasket over, at min nye kæreste havde sin egen hjemmebio i kælderen, men da den indledende begejstring først havde lagt sig kunne jeg naturligvis ikke undgå at bemærke overfor hende, at den såvel dimensionelt samt akustisk ikke ligefrem var helt optimal! Det kunne hun for så vidt godt forstå, men det har altså taget mig næsten to år at overbevise hende om det tossede i, at udstyr til så mange penge slet ikke får lov til at komme til sin ret.

Det skal dog så lige siges med det samme, at selvom vi nu har besluttet at re-designe biografen, så er det ikke noget vi vil bruge vanvittigt mange penge på. Huset er fra 60'erne, og der er en hel del større og mindre projekter, som har langt højere prioritet en biffen. Så vi er blevet enige om, at projektet drejer sig om at få det bedst mulige resultat med færrest mulige midler. Vi har ikke lagt et decideret budget, men jeg forestiller mig at vi max. vil bruge ca. 10- 15.000,- på det som mangler.

Og hvad mangler der så??

Allerførst, så skal rummet males. Væggene er lige nu tapetseret med noget mørkegult 90´er-tapet, og det bliver malet mørkt - MEGET mørkt. Nok ikke sort, men måske noget mørk lilla (hendes forslag, som jeg godt kan leve med). Loftet er et træloft, som bliver malet sort. Gulvet er noget trælaminat, og der skal selvfølgelig tæppe på. Så allerede dér er vel brugt et par tusinde.

Vi har pt. blot en gammel sofa stående, som skal skiftes ud, gerne med noget chaiselong-agtigt. Vi vil IKKE have biograf-stole eller andre former for lænestole. Det vil også koste adskillige tusinde.

Derudover skal hele opsætningen vendes 90 grader, så dugen kommer ned på endevæggen. Det koster jo i sig selv ingenting, men den nuværende dug er som nævnt noget hjemmelavet fikumdik på ca. 105", og dels vil vi gerne have en større, gerne lydtransparent, dels vil vi gerne have bedre billede. Så vi skal have en ny dug, men vi hverken kan eller vil bruge 5-10.000,- på dette punkt, selvom vi godt er klar over, at man ikke bør spare netop hér!

Som nævnt er der ingenting gjort med henblik på akustik-forbedring, så det skal der også bruges en del på, men på dette punkt er jeg rimelig godt med, da jeg har rodet med lyd i forskellige henseender de sidste 30 år.

Og slutteligt skal vi have noget lækkert lys dernede, gerne noget hygge-spot-agtigt, som kan dæmpes gradvist over 5-10 sekunder med et tryk på en knap. Men mindre kan gøre det Wink

Det var lidt (ok, en del!) om det forestående projekt! I min signatur kan I se, hvad vi har af grej pt. og umiddelbart nøjes vi med det indtil videre. Afhængigt af, hvor meget projektet løber op i økonomisk, har vi talt om evt. at opgradere til noget Atmos hen ad vejen, men nu må vi se.

Her er et billede af biffen, som den ser ud nu:

http://imgbox.com/dl4Mqa7b" rel="nofollow">
(De to lodrette sorte streger på hver side af radiatoren er tape, for at
få en fornemmelse af, hvor stort et lærred vi kan have på væggen - der er
tre meter mellem stregerne).

Jeg vender snarligt tilbage med MASSER af spørgsmål Smile


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)Svar:
Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 05-December-2015 kl. 01:42
(RESERVERET)


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: 47oo
Skrevet den: 05-December-2015 kl. 09:42
Det ser spændene ud og jeg kan med garanti sige at mørke lilla væge og sort loft kommer til at se rigtig godt og og det ses også i flere og flere nye'er biografer.

Som lys ville jeg foreslå noget led bånd da det kan give en rigtigt fed effekt og så ville jeg beholde lampen i midten for når rummet bliver malet mørkt så falder lysnivauet kraftigt

Til endevæggen hvor du gerne ville flytte lærred kan du jo evt bygge en væg i træ evt lægter og isolere den bare med 100-150mm, bare husk at holde min 10cm luft rundt om radiatoren og så få den beklædt i stof eller den dyre løsning rockfon plader. Bare hist at lave mulighed for at kunne komme til radiatoren ;)

Ang sofa kan man jo lave nogle godt fund på dba jeg havde nok personligt valgt en mørk sort stoff sofa
Og så ses det mange steder at folk køber æggebakke skum og laver en ramme de bliver hængt op i eller igen lave en ramme og isolere den og så beklæde den i stoff begge dele kan man sagtens få et pænt resultat af. :)

Men glæder mig til at se mere til projektet


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 05-December-2015 kl. 16:05
47oo, tak for dine input! I starten var jeg meget skeptisk med lilla, men efter at have set en prøve på den farvetone kæresten mener, så er jeg blevet mere åben. Det skal nok kunne blive flot!

Vi har overvejet LED-bånd, men vi er mere tændte på enten spots eller måske "stjernehimmel" (i mangel af bedre udtryk) med mange små LED-pærer i loftet. Men igen, kommer an på hvad det koster Confused

Mht. endevæggen med radiatoren, så er det nok den største udfordring i rummet, da rummets eneste vindue også findes på den væg. Radiatoren bruges ikke, da projektor nemt varmer rummet op, men af sikkerhedsmæssige årsager er det måske ikke så smart at lukke hverken radiator og/eller vinduet til med en væg? På den anden side, det bliver jo ikke kønt, hvis radiatoren anes under lærredet, og lydmæssigt er det heller ikke smart at sætte højttalere foran! Så vi er lidt i syv sind hvad det angår.

Jeg har lavet masser af lydbats igennem tiden, og planen er at lave rammer i forsk. størrelser og hænge op, samt bass-traps i hjørner, muligvis også langs loft om nødvendigt. Desuden overvejer vi træbeton plader (billige udgaver af Troldtekt) i loftet. Vi synes dog ikke det er så skide kønt, men Rockfon bliver for dyrt, synes vi.


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: 47oo
Skrevet den: 05-December-2015 kl. 17:08
Jeg kan så allerede sige at troldteks er et rigtigt godt akustisk og endnu bedre hvis man fjerner det gamle loft og damspære så der kun er forskallet og isolering. Med hensyn til stjerne himmel er det rigtig flot men også en lidt dyre løsning jeg har selv købt led bånd til mit projekt for godt 2000kr og det er rummet 3x4m. Jeg vil nok ikke overveje stjerne himmel med troldteks plader da det normalt laves i rockfon nedsænket loft da man bore et mindre hul og isoleringen klemme/holder led pæren samt når alle ledninger skal samles eller skiftes så kan man løfte hver en plade i loftet.
Og jeg syntes personligt ikke ledbåndene giver nok lys men igen det kommer jo også and på hvordan man bygger det. Mange her inde har jo lavet et nedsinket loft hele vejen rund med led bånd der lyser op i loftet med en Lanka så luset ikke forstyrre når man ser film. Og hvis du skal habe muligheden for lys og farve skal du vælge RGB bånd og det billige som jeg har valgt med 600 lumens har kun hvid lyd og der er ikke et behaligt lys, så skal man op i den dyre ende for også at gå varm hvid lys og farver ellers skal man kun købe varm hvid led bånd.
Jeg kan kun sige at når rummet bliver malet mørkt bliver lyser også dårligere da jeg havde Hvidt loft og vægge var lyset fint i mit rum med den nuværende lampe men efter jeg malede loftet sort er det ligefør jeg har behov for at sætte en arbejdslampe op :)

Spots er altid fedt har selv lavet klar til 8 spots rundt i u form

Med hensyn til dit vindue radiator hvis intet bliver brugt er det jo bare en blonde det af med mulighed for at komme til radiatorens rør. Du kan jo evt lave skjulte løsninger så du gemmer højtaler pg dit anlæg eller lave nogle synlige repos/hylder


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 05-December-2015 kl. 23:49
Okay, vi tog en lang snak om radiator/vindue-situationen i dag, og jeg foreslog forsigtigt den mest omfattende løsning, nemlig en decideret baffle wall, og viste hende billeder af, hvad det indebærer. Til min store overraskelse synes hun det er en glimrende idé, og har faktisk stillet det ultimatum, at hvis setup'et skal vendes så lærred placeres på endevæggen, så VIL hun have en baffle wall! (jeg elsker min kæreste ret meget).
Det gør jo unægteligt projektet noget dyrere og mere besværligt, men forhåbenligt er det besværet værd. Dog kommer det til at vare et sykke tid, inden vi kommer så langt.


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 07-December-2015 kl. 19:59
Efter at have sovet (og regnet) på det, virker en decideret baffle wall som et lidt for omfattende og ambitiøst projekt. Det som egentlig er det vigtigste for os er, at radiator bliver skjult, og at lærred flugter med bagvæggen, selvom den sidder ca. 40-50 cm ud fra væggen. Men ville det ikke fungere, hvis man blot hang et lækkert molton-gardin op på hver side af dugen?? Eller ville det være et akustisk selvmål?

http://imgbox.com/gda0om1h">

Tak for inputs ang. lys, tror vi holder os til spots, og måske nogle pæne uplight væglamper.

Har forresten leget lidt med noget indretningssoftware. Her er endnu et billede af, hvordan rummet ser ud nu:

http://imgbox.com/PZX3bpx5">

Og her er min vision (dog med en mørkere farve på væggen samt sort tæppe i virkeligheden):

http://imgbox.com/8BLW0Q2I">


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 14-Februar-2016 kl. 22:17
Så er vi i gang! Rummet er nu blevet malet, og er blevet SINDSSYGT flot! Næste uge kommer til at gå med at bygge absorbers og, hvis vi når det, nyt scope-lærred - sort og hvidt bi-stretch er indkøbt.

EDIT:: Er først gået op for mig nu, at dette indlæg blev skrevet på mit 10-års jubilæum på forummet!!


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 28-Marts-2016 kl. 22:56
Nå, det begynder da at ligne noget efterhånden ...

http://imgbox.com/Ovesue65" rel="nofollow">

http://imgbox.com/QMvq4RDh" rel="nofollow">

http://imgbox.com/EV0U6NNT" rel="nofollow">


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Bruger udmeldt 43
Skrevet den: 28-Marts-2016 kl. 23:12
Ser rigtig godt ud! Det eneste der stikker ud er farven på sofaen og gulvet


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 28-Marts-2016 kl. 23:18
Tak! Sofa bliver skiftet ud i løbet af april, og med tiden kommer der gulvtæppe på hele gulvet :) Desuden mangler der en del smådetaljer såsom kabelbakker osv. men som sagt - det begynder at ligne noget!


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Vilstrup
Skrevet den: 29-Marts-2016 kl. 00:16
Wow det ser mega godt ud:-)

Fedt at i begge to går op i hjemmebio, at finde et par hvor begge elsker hjemmebio ser man ikke hver dag:-)

-------------
Mvh.

Vilstrup
----------------

http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=111765&PN=1&title=vilstrups-bio-nu-med-marantz-av8801 - Min bio: MK S150 Home Theater


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 29-Marts-2016 kl. 12:04
Oprindeligt skrevet af Vilstrup Vilstrup skrev:

Wow det ser mega godt ud:-)

Fedt at i begge to går op i hjemmebio, at finde et par hvor begge elsker hjemmebio ser man ikke hver dag:-)

Tak! Ja, henne har jeg sgu været ret heldig med Big smile


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Supergris
Skrevet den: 29-Marts-2016 kl. 15:23
Mener du ikke "hende"?
Hvor har du mødt hende henne?


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 29-Marts-2016 kl. 15:39
Supergris, indtil du får styr på din egen håbløse komma-sætning bør du nok ikke rette andres grammatiske fejl ...


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 30-Marts-2016 kl. 23:07
Hvad bruger folk i øvrigt som løsning til lys i deres bif? Vi kunne godt tænke os noget foholdsvis billigt og enkelt (altså IKKE Philips Hue, tak, og heller ikke LED-strips) som kan tænde og slukke lyset over en periode på ca. 10 sekunder, og gerne noget som kan styres med en app, som f.eks. AnyMote. Ellers kan vi også leve med en kontakt-baseret løsning. Forslag?


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: ldplusse
Skrevet den: 05-April-2016 kl. 23:06
Nu siger jeg det alligevel, HUE.

Det som jeg synes er fedt ved HUE, er at Logitech Smart eller Touch Remote kan styre det.

https://www.computersalg.dk/i/1365400/logitech-harmony-companion?gclid=COfd-Zqz-MsCFc0y0wodMxQFxA" rel="nofollow - https://www.computersalg.dk/i/1365400/logitech-harmony-companion?gclid=COfd-Zqz-MsCFc0y0wodMxQFxA

Den er lille og smart og benytter RF til en lille hub som udsender IR signalerne.
Og så fåes den til under 1000kr.


-------------
/Lars Kuhlmann

http://forum.recordere.dk/lusse-stue-bio_topic144907_post1460985.html" rel="nofollow - Min Stue Bio


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 07-April-2016 kl. 15:12
Lars, helt okay at du foreslår HUE alligevel, men vi synes at pærerne er både for grimme og for dyre. Og vi har i forvejen an app-baseret smart remote, som - udover HUE, iøvrigt - kan styre mange forsk. ting via enten IR eller Wifi.
-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 25-Maj-2016 kl. 13:52
Så er vi næsten færdige. Der mangler en DVD-reol mere, en lav reol bag sofaen (hvor der står et gammelt TV nu Disapprove ) samt et rigtigt tæppe, men det må komme med tiden. Vi skal også have rettet lidt på gardinet rundt om lærredet, og vi overvejer stadig en anden løsning vedr. lys, men nu kan I i hvert fald se, hvordan det kommer til at se ud.

http://imgbox.com/qLyPaRBm" rel="nofollow">

http://imgbox.com/QKKXbhOA" rel="nofollow">

http://imgbox.com/Gf6pXPMb" rel="nofollow">

http://imgbox.com/eEkcV7Ql" rel="nofollow">

http://imgbox.com/CTf2gZ7r" rel="nofollow">


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Bruger udmeldt 43
Skrevet den: 25-Maj-2016 kl. 14:23
Det er jo slet ikke til at kende igen. En flot og gennemført forandring du har lavet

Hvis det er effektlys, synes jeg blå strips ser rigtig flot ud hvis de er monteret i en kappe langs loftet, og lyser indirekte op i loftet


Skrevet af: furious jt
Skrevet den: 25-Maj-2016 kl. 14:27
Det ser virkelig godt ud!!
 
Skal selv i gang til at lave nogle lyd batts /akustik halløj til mine bare murestensvægge.
 
Vil du ikke prøve at forklare mig, hvordan og med hvad du har lavet dine? Jeg har ikke forstand på det og efter en del søgning på Google er jeg ikke blevet meget klogere. Der er jo masser af muligheder, så jeg ved ikke lige hvordan man finder ud af hvilket materiale der er bedst:)


-------------
7.2.4 atmosbio
Sony vpl-HW55
Diy 116" fastramme lærrede.
Marantz av7702mkII - Marantz mm8077 og NAD M25
Oppo bdp-83 Regionsfri
5 stk. MK Sound 150mk2.
2 x Mksound X10 subs


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 25-Maj-2016 kl. 21:23
1000 tak, begge!

Oprindeligt skrevet af Kampus Kampus skrev:

Hvis det er effektlys, synes jeg blå strips ser rigtig flot ud hvis de er monteret i en kappe langs loftet, og lyser indirekte op i loftet

Puha, LED-strips har vi helt bevidst bandlyst, da vi ikke synes det er pænt. Lamperne vi har nu er 10 år gamle Herstal halogenlamper, som kan dæmpes til en vis grænse, hvorefter de bare slukker. Jeg skal have undersøgt om de kan moderniseres med nye transformere/dæmpere, som kan styres over Wifi, men det er en større videnskab, har jeg erfaret.

Oprindeligt skrevet af furious jt furious jt skrev:

Vil du ikke prøve at forklare mig, hvordan og med hvad du har lavet dine (lyd batts)?

Gerne, her kommer en udførlig forklaring :)
De er lavet med terrænbatts. Vores er 1200 x 600 x 70 mm fra Knauf Isolation, købt i Bauhaus, Malmø. Rockwool har noget tilsvarende.

Der er flere måder at lave rammer på, men vi har lavet dem på den - synes vi - pæneste måde. Træet er 70 x 21, kan sgu ikke huske hvad slags træ det er, men det var ikke særligt dyrt pr. meter. De er skåret, så de passer med batten + en cm for at give plads til stoffet - ellers er de ikke til at presse ind i rammen! Altså 2 x 121 cm samt 2 x 65 cm (60 cm + 1 cm + 2 cm dér hvor de skrues sammen med de lange sider). Det svære er at få rammerne vinkelrette, men vi har været rimeligt heldige. Husk at forbore til skruerne (lim evt. hjørnerne sammen først) og brug gode, lange skruer. Slib dem med sandpapir og mal den, hvis det ønskes.

Så skal battene pakkes ind i stof. Det skal være tyndt nok til, at man uden besvær kan ånde igennem det, det billige bomuldsstof er helt fint. Stram stoffet mest muligt og fastgør det med gaffatape til at starte med. Læg rammen på gulvet og pres den indpakkede batt ned med bagsiden opad. Alt efter hvor præcise dine rammer er lavet går det nogenlunde let - svupper de bare ned af sig selv uden modstand er rammerne for store, og er de umuligt at presse ned er de for små, men da kan man banke batten mere porøs i siderne og se om det hjælper. Det optimale er, når de skal presses ind lille smule, for så sidder de af sig selv. Man kan også sætte lister på for- og bagsiden af rammen for at holde på batten, hvis de er blevet lidt for store, og det kan faktisk se rigtigt pænt ud - hvis man orker.

Og her er så et tip som kommer af bitter erfaring. Hvis man bruger billig gaffatape vil det gå løs efter et stykke tid, så for at være sikker på stoffet holder sig på plads på bagsiden kan du slå et antal små søm i rammen på bagsiden og køre ståltråd/snor på kryds og tværs. Det ses ikke når de er på plads, og det holder.
 
Så skal de op på væggen, og der hvor vores metode adskiller sig fra andres er, at vores "svæver" ud fra væggen - det synes vi er pænest. De skal sidde lige så langt ud fra væggen, som de er tykke. (Man kan også montere rammerne direkte på væggen, men så skal rammerne være dobbelt så meget bredere som batten, og vi synes ikke det er pænt). Vi brugte to store vinkelbeslag nederst et et enkelt mindre øverst, og det er selvfølgelig vigtigt, at de to nederste sidder perfekt i vater ift. hinanden. En skrue direkte i rammen holder dem på plads.

Håber det var til hjælp. Er der noget jeg har glemt, spørger du bare.


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: furious jt
Skrevet den: 26-Maj-2016 kl. 06:27
Det er bare en fornem beskrivelse! Tusind tak:)
Så tror jeg sku vi vil igang i weekenden hvis tiden tillader det:)

-------------
7.2.4 atmosbio
Sony vpl-HW55
Diy 116" fastramme lærrede.
Marantz av7702mkII - Marantz mm8077 og NAD M25
Oppo bdp-83 Regionsfri
5 stk. MK Sound 150mk2.
2 x Mksound X10 subs


Skrevet af: Just Curious
Skrevet den: 28-Maj-2016 kl. 12:12
[/QUOTE]
Puha, LED-strips har vi helt bevidst bandlyst, da vi ikke synes det er pænt. Lamperne vi har nu er 10 år gamle Herstal halogenlamper, som kan dæmpes til en vis grænse, hvorefter de bare slukker. Jeg skal have undersøgt om de kan moderniseres med nye transformere/dæmpere, som kan styres over Wifi, men det er en større videnskab, har jeg erfaret [/QUOTE]

Ang lysstyring bruger jeg selv controller, lysdæmpere og afbrydere fra www.jbmedia.de

Super nemt at sætte op og er et meget alsidigt styringssystem der kan bruges i alle tænkelige situationer og kan styres via en web side på alle platforme..

-------------
42 kvm bio - prj: JVC DLA-X5000/ 156" 16:9 AT-diy lærred/ BD: OPPO UDP-203/ AVR: Marantz AV7703/ L/C/R: JBL 3252n pro - surr & back: 6xJBL 8320 atmos: 4 x JBL control 1 pro / Forstærker effekt:3600 W


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 28-Maj-2016 kl. 22:24
Oprindeligt skrevet af Just Curious Just Curious skrev:

Ang lysstyring bruger jeg selv controller, lysdæmpere og afbrydere fra www.jbmedia.de

Det ser ganske interessant ud. Bruger du det med LED, halogen eller andet? Og hvordan fungerer dit setup i praksis?

Vores idé er, som tidligere beskrevet, at vi kan dæmpe vores eksisterende 12v halogenlamper fra ca. 25% ned til 0%, samt den anden vej, i en glidende overgang (eller trin som ikke bemærkes) over en periode på 10 sekunder. Blot ved at enten trykke på en kontakt eller styret med en app.

Jeg kan ikke umiddelbart liste ud, om JB Media's systemer kan dette.

(EDIT: vi har sidenhen løst opgaven med en lysdæmper fra Eltako. Fungerer fuldstændigt efter hensigten!)


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Highway
Skrevet den: 01-Juni-2016 kl. 17:28
Hej.

Ville lige høre hvor du har købt dine væglamper? Leder efter nogen som er lidt "flade" i looket så de ikke fylder ud fra væggen. Dine ser sådan ud:)

Vh.
Michael.


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 01-Juni-2016 kl. 17:34
Puuha, de er ældgamle. Det er nogle Herstal-lamper, som formodentlig blev købt i et byggemarked (Silvan, sikkert) for over 10 år siden! Herstal har sikkert ikke samme model i sortimentet længere, men nok noget andet brugbart :)

EDIT: Herstal har faktisk stadig en lignende model ved navn "Harlekin Duo", som egentlig er pænere end den gamle model, men de er vist ikke halogen.
http://www.herstal.dk/lamper/vag-og-loft/03047560120-original/harlekin-duo" rel="nofollow - https://www.herstal.dk/lamper/vag-og-loft/03047560120-original/harlekin-duo


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Highway
Skrevet den: 01-Juni-2016 kl. 17:36
Okay. Mange tak. Jeg kigger mig omkring.


Skrevet af: vasen
Skrevet den: 02-Juni-2016 kl. 10:36
Fin bio Smile
Hvor er sofaen fra?


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 02-Juni-2016 kl. 10:49
Det er skam bare en "Kivik" fra IKEA :)


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: vasen
Skrevet den: 02-Juni-2016 kl. 10:51
Ok Thumbs Up


Skrevet af: stelliesto
Skrevet den: 09-Juni-2016 kl. 16:03
Det ser super godt ud :) 

Er dine højtalere placeret bag gardinet ved lærredet? Hvor køber man sådan et lydtransparent gardin henne? 


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 09-Juni-2016 kl. 18:20
Oprindeligt skrevet af stelliesto stelliesto skrev:

Det ser super godt ud :) 

Er dine højtalere placeret bag gardinet ved lærredet?

Tak! Og nej, mine højttalere står bag lærredet, ikke gardinet Smile


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Benjiiee
Skrevet den: 10-Juni-2016 kl. 20:04
Fed bio i har fået jer og så ser den hygge ud også. Må man spørge om hvad farve koden er på den røde farve ?


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 11-Juni-2016 kl. 17:31
Tak! Her er farvekodelabel, bemærk dog at den er mere lilla end rød!
-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Benjiiee
Skrevet den: 11-Juni-2016 kl. 19:03
Takker 😁 ser på det 😉


Skrevet af: therazz
Skrevet den: 18-Januar-2017 kl. 00:52
Hej Jacob. Det ser rigtig lækkert ud. Jeg har læst din tråd igennem og syntes ikke at kunne læse mig frem til dimensionerne på rummet

Hvor langt siddei fra jeres 130" (fra øjne til lærred)

Vh. Rasmus.

-------------
Stue-Bio: Benq 6000w - 92" Lissau Fastrammelærred - Marantz SR7009 - 3 x Densen 340 - 3x MKsound S150 - 4x MKsound SS150 - 4x MKsound K7 (atmos) 2x MKsound MX250 - NUC i5 Broadwell m. KODI


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 18-Januar-2017 kl. 01:08
Tak! Smile Selve rummet er 6,38 x 4,62 x 2,12. Altså lige under 30m2. Dog sidder lærredet 60 cm ud fra væggen, så højttalerne kan stå bagved.
Vi sidder tre meter fra lærred, hvilket egentlig er for tæt på iflg. alle foreskrifter, men det har vi valgt at skide på. Mange ville sikkert mene at 130" (faktisk 131,6" for at være helt nøjagtig) er alllllt for stort, og ja- motion blur ser man jo ganske tydeligt i actionscener og panoreringer, men ... nu har jeg testet med 117" i dag, og der var seriøst ikke den store forskel.


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: therazz
Skrevet den: 18-Januar-2017 kl. 07:00
Perfekt.

Går og overvejer 130 i scope med cirka 3,6 fra lærred til øje :-)

-------------
Stue-Bio: Benq 6000w - 92" Lissau Fastrammelærred - Marantz SR7009 - 3 x Densen 340 - 3x MKsound S150 - 4x MKsound SS150 - 4x MKsound K7 (atmos) 2x MKsound MX250 - NUC i5 Broadwell m. KODI


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 19-Januar-2017 kl. 10:29
Oprindeligt skrevet af therazz therazz skrev:

Perfekt.

Går og overvejer 130 i scope med cirka 3,6 fra lærred til øje :-)

Jamen, med den rette projektor i det rette rum er det fandme også fedt! Vores setup er nok langt fra perfekt, men det er stadig fedt! Skulle du en dag helt tilfældigt befinde dig på den anden side af Øresund er du velkommen til at komme forbi og se, hvordan det ser ud hos os.


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 30-Januar-2017 kl. 00:54
Tid til en lille update.

Uanset hvor fedt det er med et stort lærred, så kan det også blive for stort. Vi har derfor foreløbigt valgt at mindske størrelsen på vores projekterede billede fra 130" til ca. 117 ved at mindske throw distance. Vi har gjort det af flere årsager:
1) vi havde svært ved at få et 3D-billede vi var tilfredse med. Om det var en uheldig kombination af projektor/lærred/3D-briller er svært at sige, men ved at flytte projektor tættere på (3,1m mod tidligere 3,6m) har vi fået mere lys, bedre kontrast og skarpere billede, og så blev det lidt nemmere at få mere knald på farverne (diskuteret i http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=149870&title=mere-lys-tak" rel="nofollow - denne tråd )
2) 1070'eren har en del 24p motion blur, som kun blev værre af det store billede, så det håber vi også bliver lidt bedre.
Og generelt blev vi bare enige om, at større ikke nødvendigvis er bedre.

Siden sidst har vi desuden monteret en lysdæmper fra Eltako i vores el-tavle, som kan præcis dét vi efterstræbte, nemlig at slukke lyset langsomt og lækkert i en glidende overgang af 10 sek. varighed når filmen begynder, samt tænde det igen over 10 sek. ved et enkelt tryk på en trådløs kontakt lige ved sofaen. Det er virkelig fedt!

I den lidt mere kedelige kategori har vi desværre også konstateret, at vores projektor skal til service igen og "støves af" (beskrevet i http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=147726&title=stvet-billede-p-w1070" rel="nofollow - denne tråd ). Det er for det første pisse træls og for det andet sådan en ting som får os til at overveje at gå langt udenom BenQ, næste gang vi køber projektor. Uanset hvad, når den kommer retur fra service bliver den puttet i en hush-box med støvfilter. Bonus: næsten lydløs drift og ingen lysspild.

Jeg har også bemærket et irriterende slap-echo imellem sidevæggene hvor de ikke er dæmpet. Det er egentlig ikke noget jeg bemærker, når filmen kører - jeg ved bare at det er der, og det nager mig! Kæresten synes jeg er lidt for hysterisk og vil helst ikke have mere lyddæmpning på væggene, hvilket jeg jo sagtens kan forstå, men ... ved sgu ikke om jeg kan leve med det, kender i det??


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Bruger udmeldt 43
Skrevet den: 30-Januar-2017 kl. 09:50
Du sætter bare troltekt på loftet og sprøjter det sort - problem solved!

Det er faneme blevet en fed hjemmebiograf


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 30-Januar-2017 kl. 10:11
Oprindeligt skrevet af Kampus Kampus skrev:

Du sætter bare troltekt på loftet og sprøjter det sort - problem solved!

Det er faneme blevet en fed hjemmebiograf

Tak, Kampus! Den er sgu også blevet brugt flittigt, vi har lige rundet 1600 timer på pæren og det er vel på omtrent ét års effektiv brug af projektoren.

Troldtekt i loftet, ja .... absolut en rigtig god idé. Virkeligt grimt, synes kæresten! Og desuden røvognøgler at male, har jeg læst. Jeg har overvejet en slags "fattigmands-rockfon" løsning med 45mm Flexibatts pakket ind i sort stof og ophængt i en ramme, men er nervøs for om de vil være stive nok til at hænge pænt.


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Bruger udmeldt 43
Skrevet den: 30-Januar-2017 kl. 12:37
Males med sprøjtepistol. Eller købes malet sort. Det er utroligt hvor meget et troltekt loft dæmper akustikken. Ses vel heller ikke når musikken/filmen kører, men mærkes helt sikkert!

Ophængning af flexibatts blir kun lige med et trådnet under, f.eks. rionet. Der tror jeg kæresten foretrækker troltekt


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 30-Januar-2017 kl. 12:59
Oprindeligt skrevet af Kampus Kampus skrev:

Ophængning af flexibatts blir kun lige med et trådnet under, f.eks. rionet. Der tror jeg kæresten foretrækker troltekt

Good point!


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: armani-thomas
Skrevet den: 30-Januar-2017 kl. 13:55
Men selvom der er troldtekt loft, vil der stadig være tydelig flutter ekko ved klap i hænderne, når der er parallelle vægge med ikke absorberende overflader.


Skrevet af: Ole_M
Skrevet den: 30-Januar-2017 kl. 14:25
Oprindeligt skrevet af Kampus Kampus skrev:

Du sætter bare troltekt på loftet og sprøjter det sort - problem solved!

Det er faneme blevet en fed hjemmebiograf
Jah sprøjter det først og så sætter pladerne op Wink


Skrevet af: MulleB
Skrevet den: 30-Januar-2017 kl. 19:13
Jeg satte troldtekt op i min bio, som jeg selv malede inden.
Det vil jeg godt advarer imod :-) jeg tror det var kr. 40,- mere pr. Plade de kostede hvis de var malet fra fabrikken, og de penge ville jeg gerne spare da budgettet selvfølgelig var skredet meget, men men men, havde jeg vidst hvor stort arbejde og hvor meget maling sådan nogle plader suger, så havde jeg købt dem malet fra fabrik.
Jeg tror faktisk det blev samme pris at male dem selvSkrevet af: Ole_M
Skrevet den: 30-Januar-2017 kl. 20:00
Oprindeligt skrevet af MulleB MulleB skrev:

Jeg satte troldtekt op i min bio, som jeg selv malede inden.
Det vil jeg godt advarer imod :-) jeg tror det var kr. 40,- mere pr. Plade de kostede hvis de var malet fra fabrikken, og de penge ville jeg gerne spare da budgettet selvfølgelig var skredet meget, men men men, havde jeg vidst hvor stort arbejde og hvor meget maling sådan nogle plader suger, så havde jeg købt dem malet fra fabrik.
Jeg tror faktisk det blev samme pris at male dem selv

Nej det er markant dyrere at få dem færdigmalet fra fabrikken. Det er over dobbelt så dyrt ift selv at male. Jeg malede også selv mine, og brugte en 9L spand som kostede 500kr. Men du sparer tiden, og ved at alle sprækker osv er malet Wink


Skrevet af: Benjiiee
Skrevet den: 30-Januar-2017 kl. 20:41
Som du selv siger, problemet ligger i dine parallele vægge. Så ved du også godt hvad for et område du skal udbedre.


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 30-Januar-2017 kl. 21:15
Oprindeligt skrevet af MulleB MulleB skrev:

Jeg satte troldtekt op i min bio, som jeg selv malede inden.
Det vil jeg godt advarer imod :-)

LOL!!! (Jeg savner sgu Monrad & Rislund!) Men ja, din historie minder om andre jeg har hørt!

Oprindeligt skrevet af Benjiiee Benjiiee skrev:

Som du selv siger, problemet ligger i dine parallele vægge. Så ved du også godt hvad for et område du skal udbedre.

Jep ... kan bare ikke gøre op med mig selv, om jeg orker. Det er et lille problem. Men det er et problem. Hader den slags dilemmaer.


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: MulleB
Skrevet den: 31-Januar-2017 kl. 10:20
Ole_M: okay, kan være jeg husker forkert, men mener jeg fik en pris på ca. kr. 100,- malet fra fabrikken, og de umalede som jeg købte kostede kr. 60,- pr. plade.
jeg brugte ca. kr. 1.000,- i maling og udstyr, og da det er til 28m2 (33 plader) så er blev det næsten samme pris.

Jacobe: hvordan kan det være I har sofaen så tæt på? er der ikke masser af plads til at rykke den længere bagud?


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 31-Januar-2017 kl. 11:56
Oprindeligt skrevet af MulleB MulleB skrev:

hvordan kan det være I har sofaen så tæt på? er der ikke masser af plads til at rykke den længere bagud?

Jeg tog lige et billede med mobilen:Der er halvanden meter mellem skabet bag sofaen og reolerne. Vi kunne fjerne skabet og rykke sofaen en meter bagud ... men det vil vi ikke.


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Bruger udmeldt 33
Skrevet den: 31-Januar-2017 kl. 12:12
Fed farve på væggene, ser hyggeligt ud. En Lille bitte smule Twin Peaks/Blue Velvet stemning.


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 31-Januar-2017 kl. 12:30
Oprindeligt skrevet af Japer Japer skrev:

Fed farve på væggene, ser hyggeligt ud. En Lille bitte smule Twin Peaks/Blue Velvet stemning.

Tak! Vi gik netop efter "funktionel hygge" og ikke batcave. Oprindeligt skulle den have været mere lilla, sådan henad meget mørk lavendel, men endte med denne, som er mere blommefarvet. Det er blevet en tand lysere end vi havde tænkt os, men generelt er vi meget glade!

Der kommer i øvrigt snart en ny serie billeder, der er bare nogle detaljer jeg gerne vil have fixet først.


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Bruger udmeldt 33
Skrevet den: 31-Januar-2017 kl. 13:25
Jeg vil gerne ha farvekoden hvis det er. Ved ikke om dine billeder viser sådan rimelig hvordan virkeligheden ser ud, og slet ikke min egen skærm :-) . Men det kunne da tjekkes ud så. Man kan jo også bare vise dit billede til en farvehandler måske.


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 31-Januar-2017 kl. 13:30
Du er ikke den første som spørger - label fra malerspanden findes længere tilbage i tråden Wink
(Ellers er farven fra Nordsjö og hedder "Dark Marseille")


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 08-Februar-2017 kl. 12:47
Fedt at kunne sætte sådanne pralerøvs-skilte op, og så endda helt uden at lyve Smile(Vi har et Atmos-skilt liggende, til når den dag kommer LOL)


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 25-April-2017 kl. 23:15
Så er der en lille fotoupdate, ikke at der er sket voldsomt meget, men alligevel ... Smile

Der er opsat et lille kommodeskab bag sofaen, som udover at være aflægningsbord for slikskåle og colaglas også gemmer alle remotes og PS3-controllere, 3D-briller osv.

Vi har hævet lærredet ca. 10 cm, hvilket desværre også betyder at molton-gardinet på undersiden ikke længere går helt ned til gulvet - det er én af den slags detaljer man irriterer sig over, men ikke orker at fixe ... men det bliver det. Engang.

http://imgbox.com/9kIn4EUO" rel="nofollow">

http://imgbox.com/pclJIarW" rel="nofollow">  

Der er opstillet endnu en reol, med en 70mm batt monteret i midten. Der er også opsat en 70mm full-range absorber bag døren samt en 50mm batt på væggen ved popcorn-maskinen.

Der er indkøbt en "puf" og flere puder til sofaen, lidt flere tæpper og monteret flere afbrydere (sorte, selvfølgelig!) til lyset. Der sidder bl.a. en trådløs Nexa-afbryder på den ene side af skabskommoden.

http://imgbox.com/STjjPOz8" rel="nofollow">

http://imgbox.com/VuvOE7tA" rel="nofollow">

Den nok mest radikale ændring siden sidst lavede jeg for noget tid siden, men jeg har af en eller anden grund ikke nævnt det i min egen tråd, nemlig at bygge corner bass traps, aka. "superchunks", i hjørnerne bag lærredet. De er lavet med 220mm Flexibatts i trekanter fra gulv til loft og er uhyggeligt effektive. På billedet ses også designet på vores "svævende" full-range væg-absorbers:

http://imgbox.com/cmX830PX" rel="nofollow">

Som http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&PID=1510575&title=tin-smith-cinema#1510575" rel="nofollow - nævnt tidligere besluttede vi at gå fra 131" ned til 117" scoped, og selvom vi burde lave ny masking har vi valgt ikke at gøre det, da vi så ville få et væsentligt mindre 16:9-billede. Det gør så desværre også at vi har lidt "luft" over og under billedet i 2.40:1, men indtil videre har vi valgt at leve med det.

http://imgbox.com/tKRuGOaZ" rel="nofollow">

Tja, færdig bliver man vel aldrig, men udover at vi stadig kraftigt overvejer at bygge en hushbox, samt bliver mere og mere sultne på Atmos, så synes vi faktisk ikke der mangler noget nu! Det skulle da lige være et væg-til-væg tæppe, men det ender sgu nok med at vi sparer det væk.


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: JackD84
Skrevet den: 26-April-2017 kl. 00:21
Det er blevet en hyggelig fin bio. Meget veludført. Selv savner jeg ikke Atmos endnu, der er for få film i det. Lækker farve, må give lidt på kontrasten på billedet. Selv må jeg nøjes med hvide væge.

Hvor har du fået de fine skilte fra?


-------------
http://forum.recordere.dk/jacks-bio-stereo-meridian-update-15092015_topic130857_page1.html?KW=meridian" rel="nofollow - JackD Meridian Bio: Med korrekt Stereo Gengivelse


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 26-April-2017 kl. 01:27
Mange tak, Jack! Skiltene har jeg haft liggende i et stykke tid (da det tog noget tid at tage mig sammen til at male døren!) men jeg mener jeg fandt dem på Etsy.


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: JackD84
Skrevet den: 26-April-2017 kl. 08:51
Var så lidt, men neget flot hjemme bio.

Har du et link evt. til skiltene?-------------
http://forum.recordere.dk/jacks-bio-stereo-meridian-update-15092015_topic130857_page1.html?KW=meridian" rel="nofollow - JackD Meridian Bio: Med korrekt Stereo Gengivelse


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 26-April-2017 kl. 09:11
Desværre ikke :(


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: JackD84
Skrevet den: 26-April-2017 kl. 20:25
Det var ærgerligt, jeg fandt nogle på nettet, som jeg har printet ud.

-------------
http://forum.recordere.dk/jacks-bio-stereo-meridian-update-15092015_topic130857_page1.html?KW=meridian" rel="nofollow - JackD Meridian Bio: Med korrekt Stereo Gengivelse


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 10-Maj-2017 kl. 01:08
Kender I det, når man går i biografen "inde i byen", og hele filmen igennem kan man kun tænke på, hvor dårlig lyden er ift. den lyd man har derhjemme.

Så "The Boss Baby" med knægten i Entré i Malmö, godt nok i en temmelig lille sal, men stadigvæk ... man må sgu kunne forvente, at lyden er bedre i en biografsal, som har kostet mange hundrede tusinde kroner mere end vores! Tydelig rumklang, total dåselyd på centerkanalen og generel ubalance i lydbilledet, som om kalibreringen var helt off. Og det betaler man så mere for, end filmen koster at købe et par måneder senere.

Jeg tror sgu ganske enkelt, at jeg har været i biografen "inde i byen" for sidste gang. Ever.


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Bruger udmeldt 43
Skrevet den: 10-Maj-2017 kl. 09:38
Du ville nok ha haft en bedre oplevelse i en Nordisk Film Biograf. Når det er sagt, vil jeg også hellere se filmen i min hjemmebio, hvor jeg selv kan bestemme højden af lyden, ikke har en flæskesværsspisende sidemand, og heller ingen tændte mobilos.


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 11-Maj-2017 kl. 13:04
Oprindeligt skrevet af Kampus Kampus skrev:

Du ville nok ha haft en bedre oplevelse i en Nordisk Film Biograf.

Hm, hvorfor tror du det? "Entré" er en SF-biograf (svarer til Nordisk i Sverige) og den nyeste biograf i Malmö. Kvaliteten burde ikke fejle noget.


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Bruger udmeldt 43
Skrevet den: 11-Maj-2017 kl. 14:11
Ud fra din beskrivelse af lyden


Skrevet af: Nagash
Skrevet den: 11-Maj-2017 kl. 21:37
Lyden kan bestemt være lige så ringe i Nordisk Films biografer. Den vi har i Hillerød præsterer i hvert fald at yde under alt forventning. Også på billedet med deres elendige sølvlærreder.

-------------
http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=112448&title=nagash-stuebio-og-andet - Min bio


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 15-August-2017 kl. 01:20
UPDATE ....

Som fortalt i andre tråde rundt omkring har vi været temmeligt uheldige på det sidste, både med støv i vores 1070+ samt med vores sub, som ikke kunne klare Interstellar.

Det endte med, at vi fik en ny projektor på garantien, og valgte at opgradere en smule til en Benq W2000, som vi overvejende er meget tilfredse med (udover, at vores billige 3D-briller ikke længere virker lige så godt, som de gjorde med den gamle PJ). Men vi har i hvert fald uden problemer kunnet gå tilbage til vores oprindelige billedstørrelse på 130".
Nu skal der bygges hush-box, ikke så meget på grund af støjen, for den er betydeligt mere tyst i praksis end W1070+, men for at beskytte den mod støv.

Vi købte en brugt subwoofer, en Dynavoice Thunder T-12, som er OK - jeg har desværre ikke de tekniske remedier til at optimere den yderligere lige nu.


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 24-August-2017 kl. 14:21
Så bliver der bygget hush/dustbox ...
-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Jonas_h
Skrevet den: 14-September-2017 kl. 16:06
Fed hushbox!

Har du flere billeder? Oplevet problemer med den? Skal selv til at bygge én, så kunne godt bruge al den inspiration jeg kan få :)


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 14-September-2017 kl. 16:29
Jeg er desværre ikke kommet meget videre end det som ses på billedet, af forsk. årsager som bl.a. sygdom og livets generelle irriterende vane med at komme i vejen for de sjovere projekter, du ved ... Wink

Jeg har dog netop i dag, med god hjælp fra medlem "Zuppe", bestilt et relæ til at styre blæserne via 12V triggeren i projektoren, og jeg går og venter på en motor som kan hæve/sænke projektoren ift. billedformat (vi skifter manuelt mellem 16:9 og scope ved at zoome osv.). Jeg mangler stadig at lave hul og købe glas til linsen.

Generelt vil jeg sige, at jeg nok har lavet den liiige lovligt lille, der er sgutte meget plads i de to luftkanaler på hver side. Har nok også anvendt forkert træ, for den er sgu betydeligt tungere end jeg havde regnet med Confused Så havde jeg skulle starte forfra havde jeg anvendt lettere træ samt gjort den lidt bredere.
Et andet tip jeg kan give dig: jeg har brugt Biltema's skumisolering i enten 10mm eller 20mm tykkelse. Andre har også brugt det, men ikke alle har tænkt på at afmontere sølvfolien - det er ikke så smart, for det øger blæserstøjen samt holder på varmen, hvilket du netop IKKE vil i en hushbox! Så filmen skal af, og det er sgu ikke helt let! På nogle plader er det bare at hive forsigtigt, men på andre er det fandme godt limet fast, og så risikerer man at rive hul i skummet med fnuller til følge. Derfor: BRUG EN VARMEPISTOL! Thumbs Up


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 22-September-2017 kl. 01:42
Nå, så har jeg fået lavet lidt på hushboxen. Motor til projektor-tilt er installeret. Glas til linse mangler stadig samt relæ til on/off styring af blæserne via 12V trigger, men jeg fik da lavet lidt tests her til aften. Først, lidt flere billeder af indmaden:

http://imgbox.com/ympWXjTk" rel="nofollow">

http://imgbox.com/Al6D0aYs" rel="nofollow">

http://imgbox.com/m4kSd2XU" rel="nofollow">

Lige nu er det hele bare kastet sammen for at teste, slutresultatet bliver betydeligt mere organiseret Smile Kørte som sagt lidt tests, satte en 3D film i gang på projektoren og eksperimenterede lidt med blæserhastigheder og retninger, og må sige jeg indtil videre er ret imponeret. Der kommer selvfølgelig lidt lyd ud af udblæsningshullet, men det er intet ift. når projektoren blot hænger frit. Temperaturmæssigt målte jeg 58 grader ved projektorens egen udblæsning før den blev monteret i kassen, og med kassen lukket ligger den nu og svinger ml. 55 og 59 grader. Ved egentlig ikke helt, hvorfor den svinger så meget, måske har det noget med SmartEco at gøre.
 
http://imgbox.com/fUjjig5p" rel="nofollow">

-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Schjelde
Skrevet den: 22-September-2017 kl. 07:54
Ser godt ud. Jeg har brugt de samme dog i tykkere størrelse. Udvidede min hushbox med ca. 20 cm. I indsugningssiden her for nogle måneder siden. Den større størrelse med mange “baner” der snor sig har gjort den er gået fra stille til jeg ikke kan høre om jeg har fået tændt projektoren. Kan kun anbefale et tunnel system på begge sider.

-------------
Mitsubishi HC7000 * 92" Tab-Tension lærred * Denon 2308/NAD C275. B&W 683, B&W htm61. Sonos ZP90 + 120. DUNE 3.0


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 22-September-2017 kl. 09:29
Schjelde, tak skal du have, det er dog ikke primært tænkt som en hushbox, men en dustbox. Mindre lyd fra projektoren er blot en bonus, og det får vi. Du har ret i, at den er for lille, men det var et ufravigeligt krav fra kæresten at den ikke blev kæmpestor. Jeg er dog set i bakspejlet ked af, at jeg ikke gjorde den lidt større. Jeg har netop af pladshensyn valgt 1 cm pladerne til siderne, og brugt 2 cm i bunden og til "skillevæggene".

I øvrigt lidt sjovt at du har lavet en hushbox til hvad som må være en af de mest tyste projektorer Smile Har du billeder af din box?


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: JørgenT
Skrevet den: 22-September-2017 kl. 10:42
Oprindeligt skrevet af jacobe jacobe skrev:

Jeg har netop af pladshensyn valgt 1mm pladerne til siderne, og brugt 2mm i bunden og til "skillevæggene".
Mener du ikke 1cm og 2 cm (10 og 20mm) ? Confused

Går ud fra det fra disse:
http://www.biltema.dk/da/Bil---MC/Bil-tilbehor/Lyddamper/Lyddampningsplade-2000017199/" rel="nofollow - http://www.biltema.dk/da/Bil---MC/Bil-tilbehor/Lyddamper/Lyddampningsplade-2000017199/

Mvh. JørgenT


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 22-September-2017 kl. 11:31
Oprindeligt skrevet af JørgenT JørgenT skrev:

Oprindeligt skrevet af jacobe jacobe skrev:

Jeg har netop af pladshensyn valgt 1mm pladerne til siderne, og brugt 2mm i bunden og til "skillevæggene".
Mener du ikke 1cm og 2 cm (10 og 20mm) ?

Jo, selvfølgelig gør jeg det - tak, hermed rettet LOL


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: JørgenT
Skrevet den: 22-September-2017 kl. 13:55
Men første indlæg på denne side mangler stadigvæk rettelse  LOL

Mvh. JørgenT


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 24-Oktober-2017 kl. 01:05
Næsten færdig med boxen - der er nu indbygget relæ til tænd/sluk af blæserne via projektorens egen 12V trigger (tak for hjælpen, Zuppe!) og der er monteret trykkontakt til vippe-funktionen samt organiseret lidt ledninger, mangler blot at montere glas foran linsen og lave en låge ved zoom/fokus, så jeg regner med den får sin debut i weekenden!

http://imgbox.com/dTPcfHUu" rel="nofollow"> http://imgbox.com/cs23nCGp" rel="nofollow">


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Jonas_h
Skrevet den: 24-Oktober-2017 kl. 09:05
Ser godt ud! 

Hvordan får blæserne strøm? Og måske jeg ikke kigger grundigt nok på billedet, men hvor suges luften ind/blæses ud? Synes ikke jeg kan se nogle huller til "verden udenfor" fra boksen.


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 24-Oktober-2017 kl. 15:01
Oprindeligt skrevet af Jonas_h Jonas_h skrev:

hvor suges luften ind/blæses ud? Synes ikke jeg kan se nogle huller til "verden udenfor" fra boksen.

Æhh ...... fuck! Jeg vidste, der var et eller andet jeg havde glemt!! PIS, PIS, PIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ej, bare gas ... der er indsugning med støvfilter i højre side, og på øverste billede (ovenfor limtuben) kan du lige ane udstødningshullet i nederste venstre hjørne.

Oprindeligt skrevet af Jonas_h Jonas_h skrev:

Hvordan får blæserne strøm?

Via en 12V strømforsyning - relæet sørger så for at "åbne" for strømmen til blæserne, når projektoren tændes. 
-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 27-Oktober-2017 kl. 03:17
Så er hush/dustboxen færdig! Party

Til dem som skulle være interesseret, inden den kommer op at hænge under taget har jeg taget nogle billeder, som forhåbentlig viser nogenlunde tydeligt, hvordan den er designet. Er der noget du vil vide mere om kan du bare spørge Smile


http://imgbox.com/wQyNWRUd" rel="nofollow">

Her ser man fra venstre mod højre: vinduet, IR øjet (der sidder en modtaget i loftet lige foran kassen), trigger-relæet samt indsugningsblæseren. I bunden er der skåret ud i træpladen for at give adgang til zoom & fokus via en lille luge i bunden af kassen. De to ledninger over vinduet er til evt. fremtidige udvidelser Tongue

Træpladen i bunden, som projektoren ligger på, kan vippes med den lille motor - det er desværre nødvendigt at vippe projektoren nedad for at bevare CIH, når vi skifter fra scope til 16:9. Plinten på motoren er forbundet til en lille krog i den bagerste del af pladen med snor.

http://imgbox.com/322dEgCE" rel="nofollow">

Her ses displaydelen af termometeret, som overvåger udstødningstemperaturen (det er et helt alm. stegetermometer til 50,- kroner, som afgiver alarm hvis temp. overstiger den angivne max.temp), samt knappen til vippefunktionen:

http://imgbox.com/OHr3OpGf" rel="nofollow">

Motoren er samme type som sidder i mikroovne - den kan køre både med- og mod uret, men man kan ikke umiddelbart styre retningen selv; den skifter ved belastning, hvilket i praksis betyder at den som oftest skifter retning, hver gang den tænder. Derfor er knappen blot en fjederpåvirket trykknap, og slipper man den og tænder igen skifter motoren som regel retning; gør den det ikke første gang trykker man bare igen.
Det kan lyde bøvlet, men det kræver faktisk en hel del moment at løfte projektoren, og disse motorer har voldsomt meget moment og koster ikke en skid, så det er til at leve med.

Her ses udstødningshullet (indsugningshullet sidder på kassens højre side) samt strømindtag til projektor og motor:

http://imgbox.com/ROktgC5j" rel="nofollow">

Vinduet foran linsen:

http://imgbox.com/05OCjYvj" rel="nofollow">

Og nej, jeg har ikke anvendt Edmunds Optics! For det første synes jeg det er for dyrt, og for det andet har jeg læst om mange, som har anvendt helt alm. vinduesglas, uden det havde betydning. Det har jeg dog ikke, glasset er 6mm Pilkington "Opti-White", som kostede mig hvad der svarer til 38,- danske kroner hos en tilfældig glarmester i Malmø. Og det virker aldeles fremragende! Så mit tip: lad være med at bruge penge på dyrt optisk glas!
De fleste havde sikkert også vinklet glasset nedad i stedet for opad, fordi det virker mest logisk, men denne vinkel er valgt for definitivt at eliminere refleksioner. Rammen er forseglet med silikone.

Til sidst et oversigtsfoto:
 
http://imgbox.com/q1x9E9Ci" rel="nofollow">

De tekniske detaljer: kassens mål er 40 x 80 x 17 cm. Den er bygget i massivt træ fra en gammel bogreol (!), top og bund er bagpladen fra samme. Den vejer ca. 15 kg. Havde jeg skulle starte forfra havde jeg klart brugt noget lettere træ! Den hænger i hhv. kæder bagtil og vantskruer fortil:De er egentlig ikke beregnet til at hænge noget i, derfor bruger jeg dem kun i to hjørner i stedet for alle. Desuden monteres stålwirer som sikkerhed (på billederne hænger kassen blot i stålwirer).

Kassen er foret med http://www.biltema.dk/da/Bil---MC/Bil-tilbehor/Lyddamper/Lyddampningsplade-2000017199/" rel="nofollow - lyddæmpningsplader fra Biltema , og som tidligere nævnt har jeg, modsat andre, fjernet folien, så kassen kan komme af med varmen. Jeg er lige ved at tro at disse har været den dyreste del i hele byggeriet!

For at holde den støvtæt sidder der i indsugningshullet et filter fra en støvsuger, men dette er formodentlig ikke optimalt; jeg overvejer stadig en anden løsning. Der sidder også trådnet i hullet, så det er ganske nemt at afmontere/udskifte filteret. Der sidder ingen form for filter eller net i udstødningen.

De to blæsere er begge 120mm som jeg havde liggende, begge har variabel hastighed. De får 12V DC af en strømforsyning jeg har taget fra en gammel HD-boks, men aktiveres via projektorens trigger-output. I stikket sidder et alm. 3,5mm stereo jackstik, og det som ville have været "venstre" kanal er det som giver 12V. Outputtet er dog ikke nok til at trække blæserne direkte, da de trækker en stor del strøm når de starter op, hvilket ville overbelaste trigger-udgangen. Derfor har jeg købt https://www.ebay.co.uk/itm/Dc-12V-4-Channel-Relay-Module-with-Optocoupler-H-L-Level-Triger-for-Arduino/251614581114" rel="nofollow - sådan et relæ her , som sørger for at tilslutte blæserne, når projektoren tændes. Relæet jeg har købt er 4-kanals, man behøver egentlig kun én kanal, men de er så billige at det næsten ikke kan betale sig at købe den mindste model.

IR-Extenderen er ligeledes en ting jeg allerede havde liggende, den er fra König og ganske "flimsy", og for at montere den i loftet har jeg været nødt til at "modde" den til at kunne monteres "flush-mount". Den kan styre 4 enheder, så på et eller andet tidspunkt kan det være at jeg tilslutter alle enheder.

Nogle ville sikkert være int. i at vide, hvor mange dB kassen dæmper, men det har jeg ingen mulighed for at måle. Selvfølgelig er lyden blevet dæmpet, men lyddæmpning har som sådan ikke været formålet med kassen, og vi har aldrig været generet af støj fra projektoren, da en W2000 er rimelig tyst, i hvert fald ift. en W1070. For at yde maksimal lyddæmpning skulle kassen have været designet helt anderledes samt meget større, hvilket ikke var hensigtsmæssigt for os. Dog ville jeg have lavet den noget bredere, hvis jeg skulle starte forfra.

Pris ... hmm. Jeg har ikke helt noget overblik over, hvad den har kostet at bygge, da langt det meste er genbrug, men jeg vil skyde på omkring 500-600,- kroner, hvor langt det dyreste har været skumisoleringen samt vantskruerne (som jeg købte fire af men kun brugte to Unhappy) og så lidt værktøj og lign. som man jo kan bruge til så meget andet. Forhåbentlig vil det vise sig at være en god investering, så vi aldrig igen skal sende vores projektor til støvsugning! 


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 10-November-2017 kl. 12:20
En lille update, efter 14 dage med kassen ...

Først og fremmest; de to gamle blæsere viste sig ikke at være tilstrækkeligt. Den ene var simpelthen for svag, og den anden har det med at rasle, især når den er "kold". Desuden fungerede ventilationen dårligt med undertryk, projektoren blev simpelthen varmere end jeg synes den burde blive, og derfor har jeg indtil videre sat den kraftigste blæser til at blæse på projektoren, samt en meget svag og lydløs nyindkøbt Scythe-blæser helt ude foran grillen i indsugningen til at føde den, og den svage af de gamle blæsere sidder nu i udstødningen. Det giver i stedet overtryk, og det virker betydeligt bedre, temp. er sænket 7-8 grader. Nu skal jeg bare have en ny blæser i stedet for den som rasler.

Selvom lydisolering ikke har været det primære formål, så irriterer det mig alligevel lidt, at jeg tydeligt kan høre resonans fra projektorens egne blæsere igennem bunden af kassen. Jeg overvejer nu lidt, om jeg skal bygge en tykkere bund.

Ellers virker alt, som det skal!


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: bphhm
Skrevet den: 19-December-2017 kl. 10:12
Faldt lige over din tråd og også kompliment herfra, og jeg må sige du nok er en af de meget få der finder sammen med en kæreste med hjemmebio :-). 

Min egen oplevelse af at gå i biografen svarer også til det du beskriver, og jeg må sige at i Roskilde hvor jeg sidst var i bio da var billedet for uskarpt til min smag. Nogen ville måske sige at det er med vilje for at få den filmiske 70mm oplevelse, men så vil jeg hellere sidde hjemme med ordentlig lyd og billede.

Du nævner et indretnings program du har brugt til at illustrere rummet. Hvad hedder det?
-------------
http://forum.recordere.dk/bw-71-inwall-bio-integreret-i-stuen_topic148146.html" rel="nofollow - Min biostue


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 19-December-2017 kl. 13:17
Oprindeligt skrevet af bphhm bphhm skrev:

Faldt lige over din tråd og også kompliment herfra, og jeg må sige du nok er en af de meget få der finder sammen med en kæreste med hjemmebio :-).

Haha, tak! Og ja, det var temmeligt syret dengang hun viste mig rundt i sit hus for første gang, og sagde "og herinde har jeg en hjemmebio". Kan ikke huske om jeg måbede ... men det gjorde jeg nok LOL Og hver gang jeg læser historier om "jeg vil gerne have dittenogdatten, men konen vil ikke ..." kan jeg ikke lade være med at grine, for herhjemme kan det ligeså godt være hende, som "vil have" Smile Jeg er meget heldig.

Oprindeligt skrevet af bphhm bphhm skrev:

Du nævner et indretnings program du har brugt til at illustrere rummet. Hvad hedder det?

Det hedder http://www.sweethome3d.com/" rel="nofollow - Sweet Home 3D , sikkert ikke det bedste, men udmærket og ganske gratis Smile

(Rettet pga. fejl i URL)


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Kandersen
Skrevet den: 23-Januar-2018 kl. 14:40
Kom til at læse din tråd fra de nyeste billeder fra side 6 og frem.

Kan se du har rimelig styr på det med akustikken (jf anden tråd om atmos opsæt og spredning på højtalere).. 

Anyway, den Hushbox.. eller hvad den nu kaldes.. Jeg forstår ikke konstruktionen. Hvorfor sidder blæserne placeret inde i boksen i mere eller mindre tilfældig placering?
Hvis du skal have kølet din projector, så skal luften vel føres igennem kassen. Hvorfor så ikke placere blæserne enten direkte på indersiden (foran gitteret) eller ydersiden? Og så med en simpel gennemstrømning?
Fx med 2, 3 eller 4 (afhængig af hvad der er plads til) ekstremt lydsvage blæsere på bagsiden, og så riller/huller i siderne af kassen? (formoder fronten helst skal være helt lukket, ellers var det også en mulighed med riller/huller der). Støvfilter skal du passe på med, de kan også give støj/summe lyd. Måske skal du helt undlade filter som forsøg, og i stedet støvsuge boksen manuelt noget oftere. Det sker vel næppe mens I ser film Wink

Alternativ skal du lave en konstruktion, hvor du føre varmen videre i et rør, og helt ud af rummet med en dæmper på røret. Men det er jo en hel anden konstruktion der skal ske så. 

Jeg tror ikke du finder noget der er helt lydløs, for så skal du nok bygge en helt anden kasse, fx med en tyk aluminium top med et stort kølegitter på, og evt en lille blæser på denne. (Fx ligesom passivt kølet computere/komponenter er bygget). 

-------------
Mvh

Kim Andersen.
https://soundcloud.com/kim-andersen-12" rel="nofollow - https://soundcloud.com/kim-andersen-12


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 23-Januar-2018 kl. 15:19
Tak for dine inputs! Der er siden November blevet eksperimenteret en hel del, men jeg har ikke gidet at dokumentere det i tråden, da der for at sige det ligeud ikke virker til at være den store interesse for projektet Ermm Men når nu du spørger, så er blæsernes placering nu ikke hverken mere eller mindre tilfældig, de er som de er for at give et fornuftigt forhold mellem ydelse og støj. Som jeg har nævnt gentagende gange har prioriteten været støvisolering, ikke støjisolering, men på den anden side skal projektoren heller ikke larme mere end normalt, og derfor har jeg ikke 2, 3 eller 4 blæsere siddende helt ude ved rammen. Jeg har i skrivende stund 1 blæser i indsugningen 2 blæsere i udstødningen og har desuden gjort indsugningshullet lidt større, og det har gjort en kæmpe forskel. Som filter bruger jeg et stykke 10 Den nylonstrømpe, og at undlade at benytte filter ville være direkte tåbeligt, da hele idéen så er gået fløjten.
Hvad angår resonansen har jeg allerede testet med en slags "falsk bund" som sidder udenpå den egentlige bund med ca. 0,5 cm luft imellem, hvilket også gør en kæmpe forskel, men den er ikke endeligt monteret endnu.

Slutteligt, jeg orker snart ikke at bygge mere på den eller bruge flere penge på den, den er allerede blevet meget dyrere end det var meningen, og det har da været meget sjovt. Men vigtigere er det heller ikke.


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Kandersen
Skrevet den: 23-Januar-2018 kl. 15:35
Okay, jeg har misforstået (mis-læst) formålet. Hush box er normalt for at eliminere støjen fra projectoren. Ikke støvet Smile

-------------
Mvh

Kim Andersen.
https://soundcloud.com/kim-andersen-12" rel="nofollow - https://soundcloud.com/kim-andersen-12


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 23-Januar-2018 kl. 18:46
Oprindeligt skrevet af Kandersen Kandersen skrev:

Okay, jeg har misforstået (mis-læst) formålet. Hush box er normalt for at eliminere støjen fra projectoren. Ikke støvet Smile

Ja ... og det er jo netop derfor jeg alle dage har kaldt det netop en hush/dustbox: Wink

Oprindeligt skrevet af jacobe jacobe skrev:

Så bliver der bygget hush/dustbox ...
-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Kandersen
Skrevet den: 24-Januar-2018 kl. 01:01
Yeps. Som sagt så misforstod (mis-læste) jeg konceptet, og fik bare noteret mig hushbox ideen Wink

-------------
Mvh

Kim Andersen.
https://soundcloud.com/kim-andersen-12" rel="nofollow - https://soundcloud.com/kim-andersen-12


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 05-Februar-2018 kl. 14:26
Har aldrig været begejstret for vores Samsung BD afspiller, så nyeste beboer i The Purple Room er en Sony UDP-H1.

Og inden I begynder ... nej, den kan ikke afspille UHD, kun opskalere. Men eftersom vi alligevel ikke har tænkt os at investere i UHD-projektor i nogen form for nær fremtid virkede det temmeligt dumt ikke at købe en af de bedste "ikke-Oppo" BD afspillere på markedet, når man fik den kastet i nakken som spritny for hvad der svarer til lidt over DKK 900,- Thumbs Up

Åndssvagt fed afspiller!


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 05-Februar-2018 kl. 17:38
Her er lidt billeder af den færdige hush/dustbox, monteret og i drift:

http://imgbox.com/l51g9Iux" rel="nofollow">

http://imgbox.com/vLek2cdf" rel="nofollow">(taget med blitz, så de er ikke særligt pæne)


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 20-Februar-2018 kl. 13:34
Så blev der installeret et par af disse i sofaen:

http://imgbox.com/C4XmJLAq" rel="nofollow">

Det er 8 ohm's Sinus Live BassPump III "røvballe-rystere", modded med 1 kgs ballast så de spiller ned til 25hz. De drives af forstærkeren fra vores gamle Infinity-subwoofer.

Nu skal der testes, så effekten er på helt rigtige niveau.


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 23-Februar-2018 kl. 10:19
Oprindeligt skrevet af jacobe jacobe skrev:

Nu skal der testes, så effekten er på helt rigtige niveau.

Og endnu en gang må jeg blot smile, ryste på hovedet og konstatere, at jeg har verdens sjoveste kæreste: da jeg syntes jeg havde fundet et dejligt balanceret niveau, hvor shakerne blot supplerede subwooferen og gav det "lille ekstra",  satte vi os og så Hobitten-trilogien, og gang på gang måtte hen og skrue op for shakerne, fordi hun ikke syntes de gav nok! LOL


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 31-Maj-2018 kl. 23:46
Vi har nu haft de bassshakers i tre måneders tid og er efterhånden nået dertil, hvor vi ikke længere tænker over at de er der - i begyndelsen var vi meget opmærksomme på dem og grinede lidt fjoget, når de virkeligt rystede, men de er blevet en naturlig del af lydoplevelsen, uden længere at føles som en gimmick. Havde seriøst ikke troet at jeg ville blive så glad for dem, men for under 500,- kroner er det fandme en fed investering og kan varmt anbefales.


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Jonas_h
Skrevet den: 01-Juni-2018 kl. 11:09
Bare jeg havde læst den kommentar for en måned siden :) Har haft en Earthquake buttkicker+amp liggende i skabet i to år og netop solgt den fordi jeg ikke tænkte det var nødvendigt.

Hvad er ellers planerne for bioen? Er du et sted hvor det er som det skal være eller er der planlagt tilføjelse/udskiftning af komponenter?
Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 01-Juni-2018 kl. 11:52
Hahaha! Du må sgu følge lidt med, Mester LOLWink

Tak for din interesse for fremtiden! Det kan sikkert altid blive bedre, men vi er nok, som du selv siger, dér hvor vi er glade. Jeg prøver stadig at tage mig sammen til at fixe det flutter jeg har på de steder, hvor der ikke er absorbering på sidevæggene, men det er mest fordi jeg ved at det er der - det er ikke noget vi som sådan hører, når vi ser film. Er desuden nervøs for vores centerhøjttaler, jeg synes den er begyndt at lyde lidt dåset, så jeg mistænker lidt at diskanten måske er gået ... skal have tjekket det nærmere. Skal den udskiftes har jeg en fræk plan om at teste en gulvhøjttaler som center Evil Smile 

Hen ad vejen vil vi selvfølgelig gerne opgradere, både til Atmos og 4K. Der er dog ingen umiddelbare konkrete planer om noget. Skulle ikke undre mig om vi først opgraderer, når der er kommet noget nyt på markedet som alle andre vil ha' og derfor sælger det gamle Embarrassed En brugt Marantz SR7011 kan vel ikke koste mange basseører om nogle år, hva??-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)


Skrevet af: Jonas_h
Skrevet den: 01-Juni-2018 kl. 12:36
Gulvhøjttaler som center lyder som en rigtig god idé - det gør jeg selv i min bif :)

Jeg er lige gået fra 7.1 til Atmos og vil bestemt anbefale det - men synes ikke det er "dag og nat" som nogle gør det til. Bedre at bruge pengene på, at få 7.1 systemet optimalt og så efterfølgende bygge på synes jeg.


Skrevet af: jacobe
Skrevet den: 01-Juni-2018 kl. 13:37
Super at få din blåstempling af gulvhøjttaler som center! Ind imellem ser vi film som blot har stereo lydspor, og jeg kan faktisk rigtigt godt lide dialog-lyden som fronterne (Infinity Beta 50) producerer, og de dukker op med jævne mellemrum på div. brugtsider, så vil kigge efter et godt tilbud.
Ville der være nogen som helst fordel i at anvende begge to, i stedet for blot en enkelt??


-------------
Jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv læst det på AVS!
Se vores hyggelige http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=143663&title=tin-smith-cinema" rel="nofollow - hjemmebiograf :)Print side | Luk vindue