Print side | Luk vindue

vlc player + chromecast

Udskrevet fra: recordere.dk - Danmarks AV Forum
Kategori: Modtagelse og distribution
Forumnavn: Streaming media
Forumbeskrivelse: TV, film, radio og musik via netværk og internet
Web-adresse: https://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=154398
Udskrevet den: 10-April-2020 kl. 15:21


Emne: vlc player + chromecast
Skrevet af: jetdirect
Emne: vlc player + chromecast
Skrevet den: 13-Februar-2018 kl. 11:31
den nye vlc player ver 3 har jo nu chromecast support. Problemet er jeg får fint undertekster på når der afspilles på telefonen men når der streames over til chromecasten så forsvinder underteksterne.

Hvad skyldes dette, formoder det er det rigtige format jeg har rippet i mvk formatet ?Svar:
Skrevet af: filmfreak
Skrevet den: 13-Februar-2018 kl. 12:03
Samme problem - undertekster mangler ved cast.

Derudover kommer der noget gevaldig kraftig 'digital' støj lige i starten af afspilningen via Chromecast når vidoen afspilles i multikanal lyd f.eks. DTS 5.1 eller PCM 5.1


Skrevet af: filmfreak
Skrevet den: 13-Februar-2018 kl. 12:13
Se evt her:

https://forum.videolan.org/viewtopic.php?f=35&t=142462" rel="nofollow - https://forum.videolan.org/viewtopic.php?f=35&t=142462Skrevet af: jetdirect
Skrevet den: 13-Februar-2018 kl. 12:26
hvilket format vil i anbefale og rippe dvd i er mvk ok eller skal jeg over i andet format

Det ser ud til iflg linket det ikke supporteres i denne omgang 


Skrevet af: pfugl
Skrevet den: 14-Februar-2018 kl. 07:41
Hvis du streamer fra en PC eller Mac så prøv programmet AIRFLOW. i stedet for VLC. Det virker rigtig godt, men koster dog også en smule.

-------------
/Peter


Skrevet af: csell
Skrevet den: 14-Februar-2018 kl. 12:23
Oprindeligt skrevet af jetdirect jetdirect skrev:

Hvad skyldes dette, 


Jeg har desværre ikke en Chromecast her, så jeg kan ikke prøve det af.

Men jeg husker at VLC har problemer med SRT undertekstfiler. Jeg mener at for ca 6-12 mdr siden lykkedes det mig nogle gange at få vist undertekster i VLC ved at lægge SRT filen i et andet katalog end videofilen. Men kun nogle gange.

Den gang begyndte jeg at bruge det gratis SMPlayer, som nu understøtter Chromecast.

https://www.smplayer.info/" rel="nofollow - https://www.smplayer.info/

Senere er jeg begyndt at bruge en indbygget Windows 10 App. Jeg mener at den hedder 'Film og TV'

I nederste venstre hjørne kan man vælge undertekstfil.

Hilsen Carsten. 
Skrevet af: jetdirect
Skrevet den: 15-Februar-2018 kl. 10:23
dvs du kører smplayer fra en pc som så streamer over i chromecasten, syntes ikke jeg kan se den ligger ude i google store.

inden jeg begynder og rippe alle dvd over til pc hvilket format er så det sikreste og bruge, har prøver mkv pt 


Skrevet af: csell
Skrevet den: 15-Februar-2018 kl. 12:00
Hej Jetdirect.

Jeg tror at vi snakker lidt forbi hinanden. Jeg svarede i Windows og du kører tilsyneladende Android.
Men jeg har haft problemer med undertekster i VLC i flere år. Jeg har et eller andet sted læst at det skyldes at SRT undertekstfilerne ligger i samme katalog som videofilen. Det er også min oplevelse, men det lykkes mig kun en gang imellem at løse problemet ved at flytte SRT Undertekstfilen over i et andet katalog.

Men jeg er overbevidst om at du skal finde en andet afspille program end VLC.
Og jeg kan huske at jeg nogle gange har afspillet fra min Android tablet via et HDMI kabel forbundet fra den og til et TV for at få Undertekster med.

Når du så har fundet og valgt dit afspille program kan du så spørge om hvilket format?
Jeg ønsker at kunne vise undertekster fra dr.dk's dansk sprogede udsendelser på et Panasonic TV uden antennekabel. Du ønsker tilsyneladende at vise undertekster fra rippet materiale. Jeg mener at begge er muligt så længe at du undgår VLC. 

Til spørgsmålet om hviket format du skal rippe i håber jeg at andre vil svare?

Hilsen Carsten. 


Skrevet af: JBoysen
Skrevet den: 15-Februar-2018 kl. 15:17
Jeg oplever på Windows 10, at hvis min undertekstfil (.srt) ligger i samme folder som videofilen (.mp4) og har præcis samme navn bortset fra extension, så afspiller VLC altid med underteksterne. Jeg vælger mp4-filen i explorer, og vælger Open with VLC.
Skrevet af: jetdirect
Skrevet den: 26-Februar-2018 kl. 18:50
Jeg har en lille mini fujitsu pc, med win7, det er en i3 cpu, hvis jeg kobler den til tv via dens hdmi kunne den så bruges til streaming .


nasen der står i den anden ende er en qnap hvor ide´n var at filmene skulle ligge på men selv qnaps app til android kan ikke styre under teksterne 


Skrevet af: claus_jac
Skrevet den: 26-Februar-2018 kl. 19:30
du kan sagtens bruge din fujitsu. men du kommer ikke til at "streame" - du vil lave sekventiel download, brug kodi til det. 

Så ja du lægger alle film på nas (hvor de hører hjemme) og installerer kodi på din win maskine, som er koblet til TV via hdmi kabel. 


Skrevet af: jetdirect
Skrevet den: 27-Februar-2018 kl. 07:54
Igår aftes hvor du svarede, der fik jeg så afprøvet fujitsu maskinen på tv via hdmi og det viste sig den kunne vise billedet i 1920x1280 dvs full hd, der blev lagt kodi på og den er henvist til mappen film på nasen og den kan vise mkv formatet .

den nederste info bar på skærmen der viser afspilningen kan den fjernes under visning ?
start knappen er sat til automatisk skjul.

formoder det nemmeste er og nu rippe kun filmen i mkv maker og så ligge dem over i respektive makker 

regner med og anskaffe dette lille tastatur, det er vel ok til opgaven ?
https://www.proshop.dk/Tastatur/Logitech-K400-Plus-Wireless-Touch-Black-ND-Tastatur-med-touchpad-Nordisk-Sort/2521339" rel="nofollow - https://www.proshop.dk/Tastatur/Logitech-K400-Plus-Wireless-Touch-Black-ND-Tastatur-med-touchpad-Nordisk-Sort/2521339


er det normal oplevelse at en dvd der er konverteret til mkv den opleves grynet ifh til org dvd´n ?


Skrevet af: claus_jac
Skrevet den: 27-Februar-2018 kl. 10:46
er ikke med på hvad det er for en "bar" - er det den med play/pause/stop etc? - hvis du trækker musen væk fra området går der et lille stykke tid så skulle den meget gerne forsvinde selv.

du må da virkelig selv vide hvilket tastatur du har lyst til at bruge? men et K400 er trådløst, og du skal jo ikke bruge det til ert meget.

JA en DVD har en opløsning på 720x576 - dit tv skal så vise det i 1920x1080 - med andre ord 4x så mange pixels. så den opskalering du skal lave gør desværre bare at DVD'ere uden undtagelse ser grynet ud.  Opskalering kan ske via forskellige matematiske algoritmer hvor du kan trække mere eller mindre cpukraft ud af maskinen for at "blødgøre" billedet. Men som udgangspunkt viser den fuldkommen de samme data.
Når du afspiller en film kan du gå ind i settings (i den føromtalte "bar i bunden" og vælge video, der kan du se hvad der står i skalering. - hvis du kan vælge noget som lanczos eller den står nok på bilenear, så kan du prøve at vælge en af de andre.


Skrevet af: Supergris
Skrevet den: 27-Februar-2018 kl. 10:53
Oprindeligt skrevet af jetdirect jetdirect skrev:

er det normal oplevelse at en dvd der er konverteret til mkv den opleves grynet ifh til org dvd´n ?

Det kommer jo helt an på, hvilket codec, hvilke indstillinger, samt hvor hårdt, du har komprimeret den!
Du vil typisk kunne komprimere en DVD med x264, så den fylder omkring en 1 GB i en kvalitet, så du vil have svært ved at se forskellen, og samtidig beholde det originale lydspor.
Hvis du vil have det til at fylde endnu mindre, kan du forsøge dig med x265, eller lave lydsporet om til AAC, dog er en i3 ikke optimal, til at trække video-filer, der er konverteret med x265.


Skrevet af: claus_jac
Skrevet den: 27-Februar-2018 kl. 11:01
Den dvd der er "konverteret til mkv" - mon ikke vi bør antage det er en 1:1 rip? problemet er hans opskalering. Ikke at den fylder for meget.


Skrevet af: jetdirect
Skrevet den: 27-Februar-2018 kl. 11:40
ok tak, tror det er et projekt der stopper her da jeg trods alt har et pænere billed på dvd ved afspilning fra bluray afspilleren 

vedr det med keyboardet var det pga maskinen er uden blutooth, men jeg har lige haft fat i shg og de nævner der er en usb sender med.

men i skal have tak for inputsSkrevet af: Supergris
Skrevet den: 28-Februar-2018 kl. 14:10
Der er absolut ingen grund til at lave 1:1 rips, når man benytter sig af MKV-containeren.
Så vil man normalt benytte sig af ISO-formatet, hvor man bevarer DVDen, som en nøjagtig kopi.
Grunden til, du oplever bedre billede, når du afspiller over din Blu-ray-afspiller, må være, at den er udstyret med en bedre skaler, end dit TV...


Skrevet af: claus_jac
Skrevet den: 28-Februar-2018 kl. 15:10
der er godt nok noget du har misforstået supergris - iso'er er DØD. når du ripper over i en mkv container, så er det ualmindeligt dumt at lave en reencode. så snart du reencoder til h.264 eller h.265 laver du jo en endnu dårligere kvalitet af filmen, og det er altså "grimt" nok med en dvd kvalitet på en FHD/4K skærm. Derfor laver man 1:1 rips over i mkv for at bevare kvaliteten så meget som muligt.

og grunden til at iso'er er død er ganske enkelt af kompatibilitetsårsager. En ISO ER rent teknisk en skive i en fil, og det betyder jo så også at softwaren der skal afspille enten selv skal være i stand til at "mounte" skiven for at kunne afspilles, eller du skal have et 3.parts produkt der mounter den først. - det er ikke nødvendigt med en mkv som blot er et containerformatog iso'er er ikke godt til mobile enheder.

(og nej hvorfor i himlens navn skulle vi dog bevare alt det crap der er på en DVD, så som strukturer og menuer? vi er jo kun interesseret i at afspille filmen med en given lydfil.)

Men du har fuldkommen ret i at skaleringen er problemet - som jeg netop havde skrevet 2 gange tidligere.


Skrevet af: Mefisto
Skrevet den: 28-Februar-2018 kl. 15:16
Er jeg den eneste der har roblemer med at få cc til at vise noget fra VLC overhovedet? Jeg kan se å skærmen, at den forsøger at starte afsilningen, men der kommer aldrig andet end progress bar men intet billede. Lidt efter giver den op.


Skrevet af: DrageMester
Skrevet den: 28-Februar-2018 kl. 18:07
Oprindeligt skrevet af Mefisto Mefisto skrev:

Er jeg den eneste der har roblemer med at få cc til at vise noget fra VLC overhovedet? Jeg kan se å skærmen, at den forsøger at starte afsilningen, men der kommer aldrig andet end progress bar men intet billede. Lidt efter giver den op.
Du er ikke den eneste. ChromeCast understøttelsen i VLC 3.0.0 er så dårlig, at det er misvisende overhovedet t kalde det for "understøttelse". Det er kun en lille brøkdel af de videoer, jeg har prøvet, som overhovedet starter afspilning på min ChromeCast og ingen af dem spiller stabilt hele vejen igennem.

-------------
Sony KDL-37W5500 + KDL-32W705B, YouSee tv-boks, Panasonic DMR-BCT820, Boxee Box, Chromecast, Synology DS414


Skrevet af: Mefisto
Skrevet den: 28-Februar-2018 kl. 18:21
Oprindeligt skrevet af DrageMester DrageMester skrev:

Oprindeligt skrevet af Mefisto Mefisto skrev:

Er jeg den eneste der har roblemer med at få cc til at vise noget fra VLC overhovedet? Jeg kan se å skærmen, at den forsøger at starte afsilningen, men der kommer aldrig andet end progress bar men intet billede. Lidt efter giver den op.
Du er ikke den eneste. ChromeCast understøttelsen i VLC 3.0.0 er så dårlig, at det er misvisende overhovedet t kalde det for "understøttelse". Det er kun en lille brøkdel af de videoer, jeg har prøvet, som overhovedet starter afspilning på min ChromeCast og ingen af dem spiller stabilt hele vejen igennem.

OK, Tak. Så gider jeg ikke rode med det, for at få det igang. Det havde ellers været lækkert hvis det virkede.


Skrevet af: Zeit
Skrevet den: 01-Marts-2018 kl. 12:43
Har i prøvet version 3.0.1??

Der er nye fix til både undertekster og chromecast.

Tjek evt deres changelog:
http://git.videolan.org/?p=vlc/vlc-3.0.git;a=blob;f=NEWS;h=251bdf11904f032256c04979df53c9449321a496;hb=13238a4fba7b384e8200efa0d6d67a63874dc077%20" rel="nofollow - http://git.videolan.org/?p=vlc/vlc-3.0.git;a=blob;f=NEWS;h=251bdf11904f032256c04979df53c9449321a496;hb=13238a4fba7b384e8200efa0d6d67a63874dc077


Skrevet af: DrageMester
Skrevet den: 01-Marts-2018 kl. 15:38
Oprindeligt skrevet af Zeit Zeit skrev:

Har i prøvet version 3.0.1??
Det har jeg nu, og Chromecast fungerer langt bedre... eller sagt på en anden måde, så fungerer Chromecast nu! Tak.

Dog stadigvæk ingen undertekster via Chromecast.


-------------
Sony KDL-37W5500 + KDL-32W705B, YouSee tv-boks, Panasonic DMR-BCT820, Boxee Box, Chromecast, Synology DS414


Skrevet af: Zeit
Skrevet den: 01-Marts-2018 kl. 20:25
Det kommer nok med tiden.Print side | Luk vindue