Print side | Luk vindue

Google Wifi og modem/router Fibia

Udskrevet fra: recordere.dk - Danmarks AV Forum
Kategori: Generelle emner
Forumnavn: Netværk
Forumbeskrivelse: Netværk i hjemmet og på farten
Web-adresse: https://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=158604
Udskrevet den: 15-Juli-2020 kl. 08:29


Emne: Google Wifi og modem/router Fibia
Skrevet af: diheor
Emne: Google Wifi og modem/router Fibia
Skrevet den: 08-Juli-2019 kl. 17:12
Hej 

Har købt Google wifi i håb om en bedre wifi oplevelse på min Fibia forbindelse. Har fået sat Google wifi til, men jeg vil gerne slukke for wifi på Fibiaboksen, der er en Icotera i6800. Man kan godt disable wifi på interfacet, men så virker Google wifi ikke, selv den jo har lavet sit eget netværk og er direkte forbundet til i6800 med ethernet. Nogen, der har erfaringer med, hvordan dette kan gøres eller om det egentlig gør nogen forskel, om Fibiaboksen stadig kører wifi ud?Svar:
Skrevet af: claus_jac
Skrevet den: 08-Juli-2019 kl. 18:10
du skal ikke have icotera'en til at lave wifi. problemet er at du i google wifi som i virkeligheden hedder "mesh" - der er også router indbygget. Med andre ord. hvis du ikke slår route-funktionen fra i google's boxe, så vil den forsøge at oprette 2 forskellige netværk (ikke bare trådløse, men "fysiske netværk). Du kan vælge at slå icotera i bridge mode (der er enten en vejledning hos din udbyder, eller du skal have fat i udbyderen til at slå det til for dig.) ELLER du skal slå route fra i google.- Personligt ville jeg KLART sætte icortera i bridge mode og lade google enhederne styre alt. Icotera'ne er ELENDIGE! - det er noget af det værste omgang lort du kan have til at styre dit netværk og de er generelt død ustabile. (går ud fra du kan høre mine udsagn at jeg selv har sådan en boks? ;-) )


Skrevet af: diheor
Skrevet den: 08-Juli-2019 kl. 18:26
Tak for godt svar. Som sagt kan jeg kun slå wifi fra på Icotera, ikke sætte i bridgemode. Og hvis jeg gør det, virker mesh heller ikke - jeg ander ikke hvorfor. Jeg har hørt, at Fibia ikke er villige til at slå den i bridge mode, fordi der så vist skal en tekniker ud, for at få adgang til den igen. Men vil det fungere, hvis mit mesh kører som nu, og man så sætter i bridge mode, eller skal der gøres andet i den forbindelse? . Jeg er nybegynder, så spørger sikkert dumt. Og på den anden side: Er der noget i vejen for at lade det være, som det er?

Og ja, den icotera er lort, det er derfor jeg kastede mig ud i Google wifi, og den har allerede forbedret wifi gevaldigt og gjort at diverse enheder ikke smides af hele tiden. 


Skrevet af: Munch
Skrevet den: 08-Juli-2019 kl. 19:50
Kunne man rette Fabia til Fibia, det gir bedre mening. Jeg troede et øjeblik du ville ha wifi i en bil.


Skrevet af: diheor
Skrevet den: 08-Juli-2019 kl. 20:02
Shit sorry. Fibia for pokker, det er autokorrekturen, der driller. 


Skrevet af: claus_jac
Skrevet den: 08-Juli-2019 kl. 22:08
og hvis du ikke selv kan, så kan din internetudbyder sætte den i bridgemode for dig.


Skrevet af: hedberg
Skrevet den: 09-Juli-2019 kl. 15:22
Oprindeligt skrevet af diheor diheor skrev:

Jeg har hørt, at Fibia ikke er villige til at slå den i bridge mode, fordi der så vist skal en tekniker ud, for at få adgang til den igen. 

Fibia support har sat mine to Icotera i bridge mode og de har også ydet support på den ene da den ikke ville starte ordenligt op efter en strømafbrydelse (uden at komme ud forbi), så giv dem et kald og lad være med at tro på alt hvad du hører. 


-------------
Med venlig hilsen,
Thomas


Skrevet af: diheor
Skrevet den: 09-Juli-2019 kl. 15:25
Hej Thomas - tak for svar. Jeg ringer til dem. Er der noget, jeg sel skal være opmærksom på inden Fibia sætter den bridge mode? Mit Google wifi mesh er fint oppe at køre og med ethernet i Icotera.


Skrevet af: hedberg
Skrevet den: 09-Juli-2019 kl. 16:00
Jeg kender ikke særligt meget til Google's wifi system, men den skal naturligvis kunne fungere som router (det gør det mig bekendt, men måske skal du rette noget i konfigurationen). 

-------------
Med venlig hilsen,
Thomas


Skrevet af: diheor
Skrevet den: 10-Juli-2019 kl. 19:28
Talte med Fibia i dag og de satte uden videre Icoteren i bridge mode, så nu kører det fint med Google Wifi mesh.Print side | Luk vindue