Print side | Luk vindue

Subwoofer summen - underlig løsning

Udskrevet fra: recordere.dk - Danmarks AV Forum
Kategori: Visnings- og lytte-udstyr
Forumnavn: Surround
Forumbeskrivelse: Lyd til hjemmebiografen mm.
Web-adresse: https://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=159416
Udskrevet den: 23-Januar-2020 kl. 06:07


Emne: Subwoofer summen - underlig løsning
Skrevet af: hmrdk
Emne: Subwoofer summen - underlig løsning
Skrevet den: 05-November-2019 kl. 21:36
Hej forum

Jeg har brug for nogle klogere hoveder end mit :) 

Jeg har haft en B&W ASW608 subwoofer i mere end 10 år nu koblet til en NAD Surround Receiver. Den har altid brummet når den er tændt. Det er ikke vildt højt, men nok til at være irriterende hvis der er stille i rummet eller man ser noget på lav volume. Har boet 3 forskellige steder, og det var samme alle steder. Den gør det når strømstikket er i og den er tændt - selv uden nogen form for signalkabler i eller noget. Har også prøvet den på 2 forskellige receivere.

Nu har jeg i dag fordi jeg lige skulle flytte på den opdaget noget meget underligt. Hvis jeg løfter den og samtidig rører ved bagpladen, så bliver den stille som en mus. Hvis jeg bare løfter den uden at røre ved bagpladen eller sætter den på gulvet igen og rører ved bagpladen summer den stadig. Jeg skal løfte den og røre ved bagpladen samtidig for at den bliver stille. Den spiller stadig når der kommer signal.

Nu kommer spørgsmålet til professoren :) Hvad foregår der? Og kan jeg gøre noget så den altid er så stille - ville virkelig være skønt. Det er lidt upraktisk at jeg skal sidde og holde den i skødet for at der er stille :)

PFT for hjælpen.

Mvh.
Henrik



Svar:
Skrevet af: T-Duck
Skrevet den: 05-November-2019 kl. 22:38
Det kan være to ting. Du mangler jord i stikket til strømmen til den, eller du kabel fra subwoofer og til receiver er ikke skærmet godt nok


Skrevet af: hmrdk
Skrevet den: 06-November-2019 kl. 07:20
Hej igen

Tak for svar. Når den brummer uden andre kabler i end strøm, kan det vel ikke være signalkablet kan det?

Strømstikket er sådan en af dem med to ben i den ene ende og et “8-tal” i den anden ende. Kan den kobles til jord på nogen måde?

PFT.

Mvh. Henrik


Skrevet af: T-Duck
Skrevet den: 06-November-2019 kl. 09:09
Oprindeligt skrevet af hmrdk hmrdk skrev:

Hej igen

Tak for svar. Når den brummer uden andre kabler i end strøm, kan det vel ikke være signalkablet kan det?

Strømstikket er sådan en af dem med to ben i den ene ende og et “8-tal” i den anden ende. Kan den kobles til jord på nogen måde?

PFT.

Mvh. Henrik
jo det kan det godt. Hvis der løber en fejlstrøm, så tager receiverens jord den og stopper brummen.


Skrevet af: Supergris
Skrevet den: 06-November-2019 kl. 11:43
Det kan naturligvis ikke være et ikke eksisterende signalkabel, der forårsager brummen, men hvis man isætter et signalkabel, kan det fungere som jord, og dermed minimere/fjerne uønsket brummen i nogle tilfælde...  :)

Det kan også være et forsøg værd, at prøve at vende netledningen i el-udtaget, så man får et fasedrej; på trods af, der er tale om vekselstrøm...

Jeg har også set løsninger, hvor man har "understøttet" eller "jordet" det stykke elektronik, der er problemer med, hvor det har fungeret.
Der skal ikke meget "fejlstrøm" til, før det kan munde ud i uønsket støj...


-------------
Min hjemmebio:
Sony HW65ES, GrandView 112" lærred, Vincent LS-310 fronter, Vincent LS-112 sub, Vincent LS-206 center, B&W Solid surround, Sony DA5500ES, Primare A 30.5, Nvidia Shield TV.









Skrevet af: hmrdk
Skrevet den: 06-November-2019 kl. 19:26
Tusind tak for svar. Skal da prøve at have fundet mig et strømstik til receiveren med jord og se om det hjælper. Det er et ældre hus så der er desværre ikke jord der hvor det står. Men skal da undersøgt om det virker. Hvis det gør må jeg jo undersøge om man kan lave jord der hvor det normalt står. Har jeg slet ikke forstand på. 

Igen mange tak for input og hjælp.


Skrevet af: Mufti
Skrevet den: 07-November-2019 kl. 06:53
Strømkablet har ikke jord. Så det hjælper ikke at skifte det.




Skrevet af: hmrdk
Skrevet den: 07-November-2019 kl. 07:36
Godmorgen og tak for beskeden Mufti.

Var essensen ikke at jeg skulle finde et strømkabel til receiveren med jord og at det måske kunne hjælpe? Strømkablet til receiveren er af den slags man godt kan få med jord er jeg ret sikker på.

Mvh.
Henrik


Skrevet af: Potter
Skrevet den: 07-November-2019 kl. 07:53
Er det ikke bare et alm. double nut kabel der benyttes? Der findes rigtig nok et med jord, men det vil ikke passe i hvis der ikke er et double nut stik med jord i din sub. Mener det hedder, eller bliver kaldt Mickey Mouse kabel.

-------------
LG OLED 65 E6V Dolby Vision | OPPO UDP-203 | Yamaha RX-A3060 Dolby ATMOS/ DTS-X 7.2.4 | 2x JL AUDIO E112 SUBWOOFER | 3x SA Exact | 2x SA 720 | 4x SA Talenter |


Skrevet af: Mufti
Skrevet den: 07-November-2019 kl. 08:10
Oprindeligt skrevet af hmrdk hmrdk skrev:

Godmorgen og tak for beskeden Mufti.

Var essensen ikke at jeg skulle finde et strømkabel til receiveren med jord og at det måske kunne hjælpe? Strømkablet til receiveren er af den slags man godt kan få med jord er jeg ret sikker på.

Mvh.
Henrik
Ok. Så har jeg misforstået.

Troede strømkablet var til Sub.

Jeg vil dog anbefale et godt afskærmet split kabel til signal. Så er begge terminaler på sub termineret.


Skrevet af: hmrdk
Skrevet den: 07-November-2019 kl. 08:31
Hej Mufti

Tænker at købe disse to:
https://www.av-cables.dk/phono-kabler/homecinema-high-quality-phono-kabel-5-m-2.html" rel="nofollow - https://www.av-cables.dk/phono-kabler/homecinema-high-quality-phono-kabel-5-m-2.html
https://www.av-cables.dk/diverse-230v-stroemkabel/standard-230v-netkabel-med-dansk-jord-5-m.html" rel="nofollow - https://www.av-cables.dk/diverse-230v-stroemkabel/standard-230v-netkabel-med-dansk-jord-5-m.html

Er det ikke det, der er nogen her i tråden, der mener måske kunne fikse problemet? Strømstikket er til forstærkeren (den jeg har i dag har ikke jord).

(Subwooferen har sådan et stik her - det fås vel ikke med jord?)

God dag :)

Mvh.
Henrik


Skrevet af: Mufti
Skrevet den: 07-November-2019 kl. 11:30
Hvis din forstærker kun har et phono udtag skal du bruge split kabel.

https://www.av-cables.dk/subwoofer-y-kabel/clicktronic-casual-subwoofer-splitkabel-5-m.html" rel="nofollow - https://www.av-cables.dk/subwoofer-y-kabel/clicktronic-casual-subwoofer-splitkabel-5-m.html


Skrevet af: Potter
Skrevet den: 07-November-2019 kl. 11:38
Oprindeligt skrevet af hmrdk hmrdk skrev:

Hej Mufti

Tænker at købe disse to:
https://www.av-cables.dk/phono-kabler/homecinema-high-quality-phono-kabel-5-m-2.html" rel="nofollow - https://www.av-cables.dk/phono-kabler/homecinema-high-quality-phono-kabel-5-m-2.html
https://www.av-cables.dk/diverse-230v-stroemkabel/standard-230v-netkabel-med-dansk-jord-5-m.html" rel="nofollow - https://www.av-cables.dk/diverse-230v-stroemkabel/standard-230v-netkabel-med-dansk-jord-5-m.html

Er det ikke det, der er nogen her i tråden, der mener måske kunne fikse problemet? Strømstikket er til forstærkeren (den jeg har i dag har ikke jord).

(Subwooferen har sådan et stik her - det fås vel ikke med jord?)

God dag :)

Mvh.
Henrik
Hvis jeg googler din sub og set ud fra billederne, så er dette 230V net kabel der benyttes, og ikke det du linker i ovenstående link.
http://www.av-cables.dk/8-tals-stroemkabel/netkabel-med-rundt-euro-netstik-8-tals-2-m.html" rel="nofollow - https://www.av-cables.dk/8-tals-stroemkabel/netkabel-med-rundt-euro-netstik-8-tals-2-m.html


-------------
LG OLED 65 E6V Dolby Vision | OPPO UDP-203 | Yamaha RX-A3060 Dolby ATMOS/ DTS-X 7.2.4 | 2x JL AUDIO E112 SUBWOOFER | 3x SA Exact | 2x SA 720 | 4x SA Talenter |


Skrevet af: Munch
Skrevet den: 07-November-2019 kl. 11:40
Som Mufti skriver, prøv Y kablet.


Skrevet af: hmrdk
Skrevet den: 07-November-2019 kl. 11:53
@Potter: Men det netkabel burde vel ikke give nogen forskel i forhold til de stik jeg allerede har prøvet i subben - der er jo ikke jord i? Tidligere i tråden blev nævnt at jord på receiveren måske kunne hjælpe. Så strømstikket er til den.

Forstærkeren er en NAD D7050, så den har 2 udgange til sub. Så burde godt kunne bruge dette kabel.

Tak for jeres svar.


Skrevet af: Berdel
Skrevet den: 07-November-2019 kl. 12:47
Du skal bare lave en stel forbindelse fra det ene apperat til det andet. Jeg havde samme problem med en effektforstærker og reciever der var forbundet med phono. Receivere har oftest en "GRN" forbindelse og der satte jeg en ledning i og omkring en skrue i forstærkeren. Så var brum væk

-------------
http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=122503&PN" rel="nofollow - Stereo Setup

https://forum.recordere.dk/topic155207_post1560449.html" rel="nofollow - Multirum


Skrevet af: Benny From
Skrevet den: 07-November-2019 kl. 13:09
Måske kan det være noget så simpelt som dårlig forbindelse i subwooferkablet/ stikket ?
Har du prøvet at rykke lidt i kablet
 
 


Skrevet af: zulfo
Skrevet den: 07-November-2019 kl. 13:40
Oprindeligt skrevet af Benny From Benny From skrev:

Måske kan det være noget så simpelt som dårlig forbindelse i subwooferkablet/ stikket ?
Har du prøvet at rykke lidt i kablet


Du mener i det kabel som ikke er der?! (han skriver jo netop at den brummer, selv uden signalkabel).


-------------
Lars B

DENON AVR-2200W, XTZ99.36, XTZ 99.26, XTZ 99.26 Center, XTZ W12.16, SONY AF8 & TH42PV60, Panasonic BDT 300, PS3 160Gb, Xbox 360, PS4, Synology DS414


Skrevet af: hmrdk
Skrevet den: 07-November-2019 kl. 15:31
Tak for tips.

@berdel Jeg prøvede det lige - men gav desværre ikke nogen forskel.

Måske det er noget med subben der er galt eller slidt (den er 10 år gammel).

Nu har jeg prøvet at bestille de to kabler nævnt tidligere samt sådan en her til subbens strøm:
https://www.av-cables.dk/stoejfilter/stoejfilter-10-mm.html" rel="nofollow - https://www.av-cables.dk/stoejfilter/stoejfilter-10-mm.html

Hvis ikke alt det virker, så må jeg bare leve med lidt brummen og spare sammen til en større ;-)


Skrevet af: Berdel
Skrevet den: 08-November-2019 kl. 15:48
Er du sikker på at du får ordenligt fat i stel på begge apperater? Det lyder meget som det problem især nå du kan få det til at gå væk vil at røre ved begge på samme tid.

-------------
http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=122503&PN" rel="nofollow - Stereo Setup

https://forum.recordere.dk/topic155207_post1560449.html" rel="nofollow - Multirum


Skrevet af: KlausDM
Skrevet den: 08-November-2019 kl. 16:19
Oprindeligt skrevet af T-Duck T-Duck skrev:

Det kan være to ting. Du mangler jord i stikket til strømmen til den,


Vi kigger lige på bagsiden af subwooferen.
Hvor skal det kabel med jord i henne?





Oprindeligt skrevet af T-Duck T-Duck skrev:

eller du kabel fra subwoofer og til receiver er ikke skærmet godt nok


Når man skriver "selv uden nogen form for signalkabler i eller noget", betyder det at der ingen signalkabel er i subwooferen. Så det kabel der ikke har fysisk forbindelse til subwooferen er for dårigt skærmet.
Når det nu ikke har forbindelse til subwooferen, hvordan kan det så have indflydelse?



Klaus


-------------
Min modelbane, http://modelbaneeuropa.dk" rel="nofollow - http://modelbaneeuropa.dk
Min hjemmeside, http://moppe.dk" rel="nofollow - http://moppe.dk


Skrevet af: madsklit
Skrevet den: 08-November-2019 kl. 17:57
hvad sker der vis du skifter på den knap der står Phase på.?


Skrevet af: Henrik_45
Skrevet den: 08-November-2019 kl. 17:59
Oprindeligt skrevet af hmrdk hmrdk skrev:

Hej forum

Jeg har brug for nogle klogere hoveder end mit :) 

Jeg har haft en B&W ASW608 subwoofer i mere end 10 år nu koblet til en NAD Surround Receiver. Den har altid brummet når den er tændt. Det er ikke vildt højt, men nok til at være irriterende hvis der er stille i rummet eller man ser noget på lav volume. Har boet 3 forskellige steder, og det var samme alle steder. Den gør det når strømstikket er i og den er tændt - selv uden nogen form for signalkabler i eller noget. Har også prøvet den på 2 forskellige receivere.

Nu har jeg i dag fordi jeg lige skulle flytte på den opdaget noget meget underligt. Hvis jeg løfter den og samtidig rører ved bagpladen, så bliver den stille som en mus. Hvis jeg bare løfter den uden at røre ved bagpladen eller sætter den på gulvet igen og rører ved bagpladen summer den stadig. Jeg skal løfte den og røre ved bagpladen samtidig for at den bliver stille. Den spiller stadig når der kommer signal.

Nu kommer spørgsmålet til professoren :) Hvad foregår der? Og kan jeg gøre noget så den altid er så stille - ville virkelig være skønt. Det er lidt upraktisk at jeg skal sidde og holde den i skødet for at der er stille :)

Den summen du hører, kommer den via højttalerenheden eller er det en mekanisk summen du hører?
Hvis det er en mekanisk summen kan det være en transformator i strømforsyningen der vibrerer.


Skrevet af: hmrdk
Skrevet den: 09-November-2019 kl. 09:31
Tak for jeres svar.

Phase knappen gør desværre ikke nogen forskel.

Jeg tror det kommer fra højttaleren mere end elektronikken indefra. Men lidt svært at sige.

Nu må se om det hjælper med jord og bedre kabler.

God weekend.


Skrevet af: KlausDM
Skrevet den: 09-November-2019 kl. 13:31
Oprindeligt skrevet af hmrdk hmrdk skrev:

Nu må se om det hjælper med jord og bedre kabler.

Det tror jeg ikke umiddelbart at det gør....


Klaus


-------------
Min modelbane, http://modelbaneeuropa.dk" rel="nofollow - http://modelbaneeuropa.dk
Min hjemmeside, http://moppe.dk" rel="nofollow - http://moppe.dk


Skrevet af: hmrdk
Skrevet den: 09-November-2019 kl. 13:34
Tog den lige med ned til Hifiklubben hvor den er købt oprindeligt. Den brummede også der. Han ville høre værkstedet om de vidste hvad det kan være og om det kan fikses uden at det er en kæmpe reparation.

Helt tydeligt at brummen stopper når man rører bagepladen og dermed laver jordforbindelse.


Skrevet af: KlausDM
Skrevet den: 11-November-2019 kl. 23:11
Oprindeligt skrevet af KlausDM KlausDM skrev:

Oprindeligt skrevet af T-Duck T-Duck skrev:

Det kan være to ting. Du mangler jord i stikket til strømmen til den,


Vi kigger lige på bagsiden af subwooferen.
Hvor skal det kabel med jord i henne?





Oprindeligt skrevet af T-Duck T-Duck skrev:

eller du kabel fra subwoofer og til receiver er ikke skærmet godt nok


Når man skriver "selv uden nogen form for signalkabler i eller noget", betyder det at der ingen signalkabel er i subwooferen. Så det kabel der ikke har fysisk forbindelse til subwooferen er for dårigt skærmet.
Når det nu ikke har forbindelse til subwooferen, hvordan kan det så have indflydelse?



Klaus



T-Duck - vil du ikke svare?


Klaus


-------------
Min modelbane, http://modelbaneeuropa.dk" rel="nofollow - http://modelbaneeuropa.dk
Min hjemmeside, http://moppe.dk" rel="nofollow - http://moppe.dk



Print side | Luk vindue