Print side | Luk vindue

Hvilke MINIMUMS specs ville I gå med ved MBP?

Udskrevet fra: recordere.dk - Danmarks AV Forum
Kategori: Generelle emner
Forumnavn: PC hardware & software
Forumbeskrivelse: Hardware & software, men ikke HTPC
Web-adresse: https://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=160566
Udskrevet den: 02-August-2021 kl. 10:39


Emne: Hvilke MINIMUMS specs ville I gå med ved MBP?
Skrevet af: ladiesman217
Emne: Hvilke MINIMUMS specs ville I gå med ved MBP?
Skrevet den: 04-April-2020 kl. 15:12
Hello derude, i det danske lockdown land!

Nu har jeg læst nogle post herinde, hvor der bliver skrevet meget om den der 16" MacBook Pro. Ingen tvivl om, at det er en kraftig maskine, men den er virkelig også bare dyr. Det kan vist kun forsvares at købe den model med 32GB RAM og 8GB GFX kort, hvis man har et firma, hvor man kan trække momsen ud, ellers er den da alt for dyr.

Jeg havde egentlig håbet på en ny iMac 5K her i år, så man kunne vurdere om 2019 modellen var fin nok, eller man skulle gå med den nye. Tør ikke købe en iMac 5K fra 2019 nu, men coronakrisen ødelægger nok den plan, og udsætter nok det hele til næste år, med mindre Apple allerede har dem i produktion, som med deres iPad Pro? Jeg tvivler dog meget.

Et år mere er lang tid at vente, så nu går jeg faktisk og overvejer om jeg skal bygge mig en kraftig Windows PC i stedet, men her ventede jeg så på nyheder fra NVIDIA og deres 3000-serie, men det ser også ud til at gå i stå, og trække i langdrag.

Så i mens jeg venter på alt det her, så kunne man jo lede efter en brugt MacBook Pro så jeg kunne komme i gang med at redigere nogle billeder og film igen. Men da det bare bliver en sekundær maskine, når jeg engang får købt en primær maskine, så vil jeg heller ikke smide alt efter en ny brugt MacBook Pro.

Men hvad tænker I er minimumskrav til Lightroom, Photoshop og DaVinci Resolve med H.264 redigering? Jeg ved godt hvad de skriver selv af "recommended specs", men der er altid forskel fra recommended til real life experience.

Det skal bare fungere uden alt for meget "Badebold-load" i macOS, men ingen krav til megahurtige load og renderingtider. Det er som sagt bare en midlertidig maskine.

Både 13" og 15" er interessant.


-------------
          Svar:
Skrevet af: csell
Skrevet den: 04-April-2020 kl. 16:34

Oprindeligt skrevet af ladiesman217 ladiesman217 skrev:

  Men hvad tænker I er minimumskrav til  DaVinci Resolve med H.264 redigering? 

Hej.

I DaVinci Resolve bliver CPU'en brugt til at køre programmet, disk I/O, compression og decompression af codecs.
Resolve udfører al sin billed behandling i GPU'en på Grafik kortet.

Al billedbehandling sker i GPU'en i fp32. Så for 4K video editering og grading anbefales et Grafikkort med min 8GB vRam. 

4K videoer har 4 gange flere pixels og kræver normalt en kraftigere CPU end en video optaget i HD. Så det er vigtigt, hvilken opløsning ønsker du at arbejde i?

Hvis dine videoer er optaget i et format der kan bruge hardware accereration i et af følgende Grafikkort, eller i en moderne Intel CPU, som IKKE er en Xeon, vil du kunne bruge en svagere CPU. Her er min liste over hvikle muligheder, der måske kan bruge hardware accereration. Men den er kun udarbejdet til Resolve STUDIO under Windows. For Linux gælder den IKKE og for MacOS ved jeg at der findes nogle udokumenterede muligheder, selv i den gratis version af Resolve. Men her er listen:

Jeg vil begynde med nVidea, da de har den bedste dokumentation.

https://developer.nvidia.com/nvidia-video-codec-sdk#NVDECFeatures" rel="nofollow - https://developer.nvidia.com/nvidia-video-codec-sdk#NVDECFeatures

Hvis man klikker på 'Supported Format Details (Click to learn more)' kommer man til en oversigt der viser hvilke Codec, Resolution, bit width og Chroma subsampling, som kan blive hardware accelereret. Alle andre formater bliver decoded og encoded i softwaren af CPU'en.

Hvis man har en ikke for gammel Intel CPU ( IKKE XEON ), kan DaVinci Resolve bruge den indbyggede Intel Quick Sync som har decodning og encoding:

https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Quick_Sync_Video" rel="nofollow - https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Quick_Sync_Video

Og til sidst vil jeg nævne AMD Grafikkort, som også har hardware decoding og encoding indbygget. Men DaVinci Resolve er først begyndt at supportere det fra version 16.0.
Men Polaris, Vega og Navi Graphic kort supporterer alle H264 decoding i 10 bit og op til 4K, ifølge det nederste af den første tabel i dette link.

https://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Video_Decoder" rel="nofollow - https://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Video_Decoder

Men det er kun for visse Codec, Resolution, bit width og Chroma subsampling det er muligt. F.eks sker hardware accereration ikke for 4:2:2 i hverken nVidea eller AMD Grafikkort.

Men til sidst vil jeg komme med en ide. Har du overvejet at købe en kraftig PC nu, samt en Resolve STUDIO Licens. Og så købe et midlertidigt Graffikkort. måske et brugt?

Hilsen Carsten.
Skrevet af: Potter
Skrevet den: 04-April-2020 kl. 18:16
@csell, sig mig hvor du din erfaring fra? 
Har du nogensinde benyttede en Mac? Det lyder i hvertfald ikke som om du har....

@Ladiesman217, jeg har arbejdet af nød på en gammel Mac Book Pro i7 2.3Ghz. fra mid 2012 i native H264 og endda i 4K 4.2.2, det var ikke hurtigt overhovede, men jeg da fik lavet en produktion. 
Havde jeg konverteret til ProRes under import så vil arbejdesprocessen havegår en del hurtigere, så selv en gammel Mac Book Pro med 8 år på bagen kan stadig, og den kan endda køre Catalina også som er seneste Mac OS.Wink

Til HEVC H265 er maskinen for gammel.

Vi har b.la. ogå en Mac Book Pro 13" Touch 2016 den køre fint 4K HEVC H265 - DaVinci - Photoshop 2020 - Handbrake etc. uden problemer, bevares den arbejder "rendering" da ikke lige så hurtig som en 16" - iMac Pro eller Mac Pro, men der er ikke noget hakkende i timelinen heller med flere spor i f.eks. FCPX. 

Jeg har nogle eGPU i huset også, og vi har prøvet at sætte en eGPU til den 13", det gør den bestemt hurtigere i en række sekvenser, men til almindelig brug ingen problemer.


-------------
LG OLED 65 E6V Dolby Vision | OPPO UDP-203 | Yamaha RX-A3060 Dolby ATMOS/ DTS-X 7.2.4 | 2x JL AUDIO E112 SUBWOOFER | 3x SA Exact | 2x SA 720 | 4x SA Talenter |


Skrevet af: ladiesman217
Skrevet den: 04-April-2020 kl. 20:35
Carsten med alt respekt for din viden så er det som om vi ikke helt er på samme planet. Jeg forstår i hvert fald ikke så meget af det du skriver Embarrassed Men vil dog sige, at det var en OK idé med at købe en god PC nu, og så et brugt ældre GFX kort indtil der kommer mere info om de nye 3000-series.

Potter: Tak for svar. Hvis de 13" fra 2016 virkelig kan køre uden at hakke på timeline så lyder det jo lovende Jeg må ud og se hvad der er på brugtmarkedet.

Vil det være spild at se på 15" MacBook Pro fra 2018/2019 med 32GB RAM og 4GB 555X eller 560X GFX?


-------------
          


Skrevet af: csell
Skrevet den: 04-April-2020 kl. 21:55
Oprindeligt skrevet af ladiesman217 ladiesman217 skrev:

  Men vil dog sige, at det var en OK idé med at købe en god PC nu, og så et brugt ældre GFX kort indtil der kommer mere info om de nye 3000-series.

Hej.

Du må undskylde, hvis jeg blev for kort og teknisk, i mit forsøg på at gøre et lang indlæg kort.

Men vi kender til AMD næste generation af CPU'er og ved, at de vil blive noget hurtigere, men stadig blive fabrikeret på den samme 7nm process node de bruger i dag. Så jeg kan IKKE se nogen problemer i at købe eller selv samle en PC i dag.

Det eneste problem er Grafik Kortet. Jeg kan godt forså du ønsker, at vente på den nye nVidea Ampere serie. Hvis man er heldig, kommer der også kraftige AMD Navi 2 kort. Vi kan altid håbe, at en evt konkurence mellem nVidea og AMD på Grafik kort, vil komme forbrugerne til gode.

Men jeg forventer, at du måske skal bruge et Grafikkort nu og her?
Så derfor min ide om, at købe et Grafikkort brugt. Spørgsmålet kan blive, at finde et, som man taber mindst muligt på, hvis man ønsker at sælge det brugt efter, at de nye er kommet?

Men ellers vil, hvor kraftigt Grafikkort du skal bruge, afhænge af hvilken Opløsning dine videoer er i både på langt og kort sigt. Det vil helt sikkert blive billigst, hvis du kan klare dig uden at redigere 4K videoer i indeværende år og så først redigere 4K videoer efter et nyt Grafikkort ved årsskiftet. Men så heldige er vi vel ikke?

Hvilken CPU vi skal kigge på, vil både afhænge af den maksimale Opløsning du ønsker at arbejde med. Og om dine videoer vil kunne udnytte en af de muligheder der er for Hardware Acceleration. Så kan du ikke allerede nu fortælle om, hvilket video kamera du bruger og hvilken opløsning og framerate du normalt optager i?

Hilsen Carsten.
   


Skrevet af: ladiesman217
Skrevet den: 05-April-2020 kl. 00:38
Hej Carsten

Jeg er ikke så meget inde i, hvad det der "encoding og decoding" betyder, og hvordan hele maskinen arbejder osv. Jeg er bare vant til at bruge min maskine, og så ikke tænke mere over hvad der sker. Jeg er ikke så teknisk anlagt, jeg bruger bare mine ting

Jeg har set på en maskine der indeholder noget à la:

CPU: Ryzen 9 3900X.
Bundkort: Ikke noget bestemt, men blev anbefalet et ASUS TUF x570 PLUS.
RAM: 32GB 3600MHz (2x 16GB for Dual Channel) men mulighed for 64GB RAM Quad Channel senere.
SSD: A-Data 8200 PRO NVMe 2x 1TB.
GFX: RTX 2070 Super (men kan så lede efter brugt).
PSU: Corsair 750W.

Det koster ca. 15.000 kr. og hertil så en LG 27GL850 27'' UltraGear™ Nano IPS 1ms skærm. I alt lige godt 19.000 kr.

Jeg kan nok ikke vente et helt år med 4K, det bliver i hvert fald træls, når det er det jeg gerne vil i gang med, og har været vant til også.

Mine video skyder jeg i 4K med mit Sony a6400 kamera. Plejer at skyde i en S-Log eller HLG3 og så smide nogle LUTs indover når jeg redigerer farverne.

Billeder er skudt i RAW og redigerer dem i Lightroom.

Jeg er ikke professionel og arbejder kun ren hobby, men jeg hader hakken og ventetid. Det skal sgu bare køre og køre smertefrit


-------------
          


Skrevet af: Potter
Skrevet den: 05-April-2020 kl. 00:50
Oprindeligt skrevet af ladiesman217 ladiesman217 skrev:

Carsten med alt respekt for din viden så er det som om vi ikke helt er på samme planet. Jeg forstår i hvert fald ikke så meget af det du skriver Embarrassed Men vil dog sige, at det var en OK idé med at købe en god PC nu, og så et brugt ældre GFX kort indtil der kommer mere info om de nye 3000-series.

Potter: Tak for svar. Hvis de 13" fra 2016 virkelig kan køre uden at hakke på timeline så lyder det jo lovende Jeg må ud og se hvad der er på brugtmarkedet.

Vil det være spild at se på 15" MacBook Pro fra 2018/2019 med 32GB RAM og 4GB 555X eller 560X GFX?
Jeg syns bestemt ikke det er spild med den 15” hvis økonomien er til det. Brug FCPX og du er rigtig godt kørende, special efter Apple opdateret metal. Jeg vil dog selv vælge en 15” med T2 chip og så er vi over i/ fra en 2018.

Jeg kan jo læse at Carsten ikke en dyt forstand på videoredigering på Mac, han bliver ved at skrive om GPU og CPU hvor kraftige de skal være. 

Når en 8 år gammel Mac Book Pro godt nok med dedikeret GPU men stadig 8 år på bagen kan h264 4k, dog lige til grænsen, en 2016 13” Mac Book Pro sætter den 8 år gamle plads i alle aspekter, og den har ikke engang et dedikeret grafikkort.

Men når vi er over i 4k HEVC så skal vi se lidt mere på hardware.

Er det på hobby basis kan man typisk nøjes med de mindste standard konfigurationer i FCPX, men er der økonomi og behov, så Go for it.

Jeg er selv super glad for min iMac Pro, den er stille helt stille når den rendere for fuld skrue, har også den sidste iMac 27” fuld konfigureret og den larmer under heavy load. En Mac Pro er ligeledes super stille, men det er en helt anden boldgade, i hvertfald hvad pris angår😂


-------------
LG OLED 65 E6V Dolby Vision | OPPO UDP-203 | Yamaha RX-A3060 Dolby ATMOS/ DTS-X 7.2.4 | 2x JL AUDIO E112 SUBWOOFER | 3x SA Exact | 2x SA 720 | 4x SA Talenter |


Skrevet af: Potter
Skrevet den: 05-April-2020 kl. 01:05
Hvad med at tage ned til en el-mutant eller lign. Ved dog ikke om de stadig har 2018 modeller  Og spørg om du ikke lige må installere fcpx free trail i 90 dage😀 og du ha selvfølgelig dine filer med på en disk.

Evt. Humac hat en stående.

Egen lille workshop.....


-------------
LG OLED 65 E6V Dolby Vision | OPPO UDP-203 | Yamaha RX-A3060 Dolby ATMOS/ DTS-X 7.2.4 | 2x JL AUDIO E112 SUBWOOFER | 3x SA Exact | 2x SA 720 | 4x SA Talenter |


Skrevet af: Thomas46
Skrevet den: 05-April-2020 kl. 02:55
Du kommer langt for 15k hvis du selv handler dele ind og selv samler :) jeg samler selv computere for både mig selv og vennerne, super nemt og kan man ikke lige gennemskue hvordan en del skal monteres så kan youtube hjælpe.


Skrevet af: ladiesman217
Skrevet den: 05-April-2020 kl. 10:49
@Thomas: Jeg er vant til at samle computere også, og du kan også se jeg har kigget på dele. Men jeg er bare så fanget af Apples system. AirPods virke til min computer og iPad. Mit Apple Watch kan låse computeren op. Computeren snakker sammen med HomePod og andre enheder osv. Og så er jeg også vant til Final Cut Pro, så der er mange ting at give "afkald" på, men om det er 10.000 kr. værd det skal jeg lige finde ud af

@Potter: Dvs. du mener godt en MacBook Pro fra 15" med 32GB RAM og 560X GFX kort fra 2018 vil kunne fungere ret upåklageligt i dag så?


-------------
          


Skrevet af: Potter
Skrevet den: 05-April-2020 kl. 11:07
Prøv at læse dette i gennem, det giver dig måske lidt indblik hvad en 2018 kan præstere.

http://www.4kshooters.net/2018/08/13/which-15-inch-2018-macbook-pro-should-you-choose-for-video-editing/" rel="nofollow - https://www.4kshooters.net/2018/08/13/which-15-inch-2018-macbook-pro-should-you-choose-for-video-editing/


-------------
LG OLED 65 E6V Dolby Vision | OPPO UDP-203 | Yamaha RX-A3060 Dolby ATMOS/ DTS-X 7.2.4 | 2x JL AUDIO E112 SUBWOOFER | 3x SA Exact | 2x SA 720 | 4x SA Talenter |


Skrevet af: Potter
Skrevet den: 05-April-2020 kl. 11:24
Prøv at se den lille video, det er en lille tids test i mellem Mac Book Pro 13" 2016 i7 og en Mac Book Pro 13" 2018 i5. Ingen af dem har et dedikeret gpu indbygget. "findes ikke"

Hans footage "optagelser" er i native 4K h264 og han lægger nogle forskellige filter på, det vil give dig en idé om hvor stor forskel der er på en 2 år og en 4 år gammel maskine. Det er klart, at en Mac Book Pro 15" 2018 med en dedikeret GPU indbygget er hurtigere end den 2018 13".

Men læg mærke til at der ikke er noget hakkende på nogen af denWink

http://www.youtube.com/watch?v=--7zcts2ODY" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=--7zcts2ODY


-------------
LG OLED 65 E6V Dolby Vision | OPPO UDP-203 | Yamaha RX-A3060 Dolby ATMOS/ DTS-X 7.2.4 | 2x JL AUDIO E112 SUBWOOFER | 3x SA Exact | 2x SA 720 | 4x SA Talenter |


Skrevet af: Potter
Skrevet den: 05-April-2020 kl. 11:31
Og så lige dette link.

Her kan du se en sammenlign. b.la. i mellem den seneste 16" og 15" tilbage til 2017. "Metal" 
http://barefeats.com/16-inch-macbook-pro-versus-older-gpus.html" rel="nofollow - https://barefeats.com/16-inch-macbook-pro-versus-older-gpus.html


-------------
LG OLED 65 E6V Dolby Vision | OPPO UDP-203 | Yamaha RX-A3060 Dolby ATMOS/ DTS-X 7.2.4 | 2x JL AUDIO E112 SUBWOOFER | 3x SA Exact | 2x SA 720 | 4x SA Talenter |


Skrevet af: ladiesman217
Skrevet den: 05-April-2020 kl. 11:32
Tak Potter. Ser jo faktisk ud til, at 555X kortet gør sig rigtig godt? 
-------------
          


Skrevet af: csell
Skrevet den: 05-April-2020 kl. 13:42


Hej.

Dit Sony a6400 kamera optager 4K i et Sony format kaldet XAVC S i 3840 x 2160 pixels.

Fra: https://www.dpreview.com/reviews/sony-a6400-review/7" rel="nofollow - https://www.dpreview.com/reviews/sony-a6400-review/7

Og kan derfor IKKE bruge en af de Hardware accereret Decodning / Encoding der findes i nogle Grafik Kort.

Så alt Decodning ( fra XAVC S til Resolve ) og Encoding ( Fra Resolve og til dit TV Codec ) skal ske i din Ryzen 9 3900X CPU med 12 core 24 thread. Og derfor syntes jeg heller ikke, der umiddelbart er nogen grund til, at købe en STUDIO version af Resolve.

Jeg syntes, at det er en flot liste over hardware. Det er en, jeg selv kunne have fundet på sidste efterår. Men i dag, vil jeg have lyst til at foreslå nogle opdateringer.

Dit valg af en Ryzen 9 3900X CPU med 12 core 24 thread er mere end godkendt.

I dette link, er der en liste over nogle X570 Motherboards med 3 eller flere M.2 Slots. Det vil altid være godt med mulighed for, at udvide i fremtiden:

https://www.anandtech.com/show/14161/the-amd-x570-motherboard-overview/39" rel="nofollow - https://www.anandtech.com/show/14161/the-amd-x570-motherboard-overview/39

En A-Data 8200 PRO NVMe SSD som du foreslår, har et PCIe 3.0 interface, og vil være god til Windows systemet og Resolve installationen.

Til alle Resolves midlertidige filer, vil jeg foreslå en meget hurtig Corsair MP600 med PCIe 4.0 interface.

Og så til Grafikkortet. Der er to krav til en Grafikkort, der skal bruges til Resolve.

At det har den nøvendige mængde vRam, så Resolve kan behandle en hel videoframe ad gangen.
Til 4K video anbefaler Black Magic Design, der laver Resolve min. 8 GB vRam.

Og at det har størst mulig CUDA Performance. Her ønsker jeg, at vise dig forskellen mellem RTX 2070 og de forrige GTX 1080 og GTX 1080 Ti.

QUOTE: 'Is the RTX 2070 good for DaVinci Resolve?
Compared to the previous generation GTX 1080 8GB, the new RTX 2070 8GB is on average about 20% faster although that increases to roughly 40% faster with more difficult levels of color grading. This makes the RTX 2070 a terrific entry option for DaVinci Resolve,'

Fra:  https://www.pugetsystems.com/labs/articles/DaVinci-Resolve-15-NVIDIA-GeForce-RTX-2070-Performance-1264/  " rel="nofollow - https://www.pugetsystems.com/labs/articles/DaVinci-Resolve-15-NVIDIA-GeForce-RTX-2070-Performance-1264/   ;

Som det ses fra graferne, er GTX 1080 20-40% langsommere end RTX 2070. Mens graferne for GTX 1080 Ti er meget nærmere RTX 2070 end GTX 1080.
 Så hvis du skal ud og kigge efter et midtletidigt brugt GTX Grafikkort, vil jeg foreslå dig at kigge efter et brugt GTX 1080 Ti.

Hilsen Carsten.
Skrevet af: ladiesman217
Skrevet den: 06-April-2020 kl. 02:04
Hej Carsten

Fin gennemgang af tingene, det gjorde mig lidt klogere.

Men ud fra det du skriver, så vil det være muligt at arbejde med 4K video fra mit kamera med et GTX 1080 Ti, selvom det er 20 % langsommere end RTX 2070 Super? Men det er nok også det værd, i mens jeg venter på 3000-serien fra NVIDIA.

Det skal nok passe, at mit kamera skyder i XAVC S, men det betyder vel stadig at jeg kan redigere videorne i en OK hastighed (når jeg får det nye grafikkort også) selvom jeg ikke kan udnytte Hardware Accelleration fra grafikkortet?

Fint med Corsair MP600. Den havde jeg faktisk også tænkt på. Men skal den så ikke være primære SSD for at få fuld udnyttelse af det? (C: drev) hvor mine programmer ligger, eller er det nok bare at loade filerne fra den SSD ind i Resolve fx?

Er der noget bestemt bundkort du kan anbefale? Det jeg selv listede fra ASUS får fine anmeldeler og er også kompatibel med Corsair MP600, men måske du tænkte på et andet?

PS: Hvad mener du med en studio udgave af DaVinci Resolve ikke kan betale sig ved mine filer? Det udnytter måske noget andet?


-------------
          


Skrevet af: csell
Skrevet den: 06-April-2020 kl. 10:23
Hej.

Jeg har prøvet, at følge den samme rækkefølge som i dit indlæg. Jeg håber at du kan se hvilke svar, der passer til hvilke spørgsmål. 

Ja, og det vil være langsommere. Men både GTX 1080 Ti og GTX 1080 er nævnt i DaVinci Resolve 15 Configuration Guide på side 45:

https://documents.blackmagicdesign.com/ConfigGuides/DaVinciResolve15/20180407-79c607/DaVinci_Resolve_15_Configuration_Guide.pdf" rel="nofollow - https://documents.blackmagicdesign.com/ConfigGuides/DaVinciResolve15/20180407-79c607/DaVinci_Resolve_15_Configuration_Guide.pdf

Og der findes to slags af nVidea Windows Drivere. For Resolve anbefales det kraftigt, at bruge STUDIO og ikke GAMING Drivere.  Hvis man har problemer med en Resolve Installation, er det altid en god ide, at prøve den forrige version af Grafik kort driveren.

At dit kamera bruger XAVC S betyder bare, at du skal bruge en krafigere CPU. Når CPU'en har Decodet ( fra XAVC S til Resolve ) will Resolve behandle din Video i samme hastighed, som andre tilsvarende 4K videoer.


QUOTE: 'Media Storage
This is a list within which you define the scratch disk used by your system. The first volume in
this list is where Gallery stills and cache files are stored, so you want to make sure that you
choose the fastest storage volume that’s connected.'

Fra side 45 i DaVinci_Resolve_16_Reference_Manual.pdf

Så brug bare en medium SSD til Windows og Resolve installationerne. Og den super hurtige som scratch disk, hvor Resolve gemmer sine cache filer.

Det er et stykke tid siden, at jeg selv kiggede på en del X570 Motherboards. Men jeg ved, at den forrige jeg gav Anandtech linket, valgte et X570 AORUS ULTRA, men jeg ved også, at han skulle bruge det til at køre Linux.

Hilsen Carsten.
Skrevet af: ladiesman217
Skrevet den: 06-April-2020 kl. 10:28
Hej 

Det er fint - tak for links og svar - nogle gode og andre en tand for tekniske - men det er jo så forskellige vi er Jeg får virkelig lyst til at se på en Windows selvbyg nu. Det må jeg lige bruge et par dage af corona-isolationen til at finde ud, hvad jeg skal!


-------------
          


Skrevet af: Potter
Skrevet den: 06-April-2020 kl. 10:59
@csell, syns du skal uddybe din påstande overfor ladiesman217 om hvorfor der ikke skulle være hardware understøttelse i cpu/gpu når han benytter XAVC S? 

Du skriver ligeledes "Når CPU'en har Decodet ( fra XAVC S til Resolve ) will Resolve behandle din Video i samme hastighed, som andre tilsvarende 4K videoer" Hvorfor skal hans foottage behandles i Resolve for at opnå samme hastigheder med tilsvarende 4k video?

Jeg kan hjælpe dig lidt på vej, XAVC S er H264 level 4.2 high profile i en mp4 container.


-------------
LG OLED 65 E6V Dolby Vision | OPPO UDP-203 | Yamaha RX-A3060 Dolby ATMOS/ DTS-X 7.2.4 | 2x JL AUDIO E112 SUBWOOFER | 3x SA Exact | 2x SA 720 | 4x SA Talenter |


Skrevet af: csell
Skrevet den: 06-April-2020 kl. 11:58
Hej Potter.

Først tak for dit spørgsmål.

Ja XAVC-S er Main Profile, High Profile, Level 2.1 to 4.2 LongGop i følge dette link:

https://www.divergentmedia.com/blog/understand-xavc/" rel="nofollow - https://www.divergentmedia.com/blog/understand-xavc/

nVidea Grafikkort bruger NVDec ( Hardware-Accelerated Video Decoding ) til at hardware decode. Vær venlig og klikke på 'Supported Format Details (Click to learn more)'  i dette link:

https://developer.nvidia.com/nvidia-video-codec-sdk" rel="nofollow - https://developer.nvidia.com/nvidia-video-codec-sdk

Her ses at hardware decodning af H.264 (AVCHD) 4:2:0 er muligt.

Men når jeg læste 'Part1: XAVC S VS AVCHD' i dette link:

https://www.f2fsoft.com/avchd-video-converter/xavcs-vs-avchd/" rel="nofollow - https://www.f2fsoft.com/avchd-video-converter/xavcs-vs-avchd/

Forventede jeg IKKE at XAVC S kan decodes i en decoder, der er bygget til at decode AVCHD, men måske er det forkert?

Hilsen Carsten.Skrevet af: Nickamburi
Skrevet den: 06-April-2020 kl. 12:54
Jeg vil bidrage med et lidt andet perspektiv end det fremherskende i denne tråd.

Det er nok så fint at snakke om encoding, decoding, rendering, hardware acceleration, GPU hastigheder ved brug i diverse programmer og optimering af disse programmer til hardware.

Men jeg tror at det er lidt hver til sit i forhold til om det overhovedet er relevant at grave så dybt.

Du skrive i din originale post at du bruger Lightroom, Photoshop og DaVinci Resolve, som du vist ikke bruger til colourgrading som jeg forstår det men primært som et NLE (hvilket også er blevet ganske populært indenfor de sidste par år!) altså et klippe program.
Du skriver også at du ikke har brug for noget som rendere hurtigt, men som "bare virker". Du er vant til Mac workflowen virker det til og senere virker det til at du skriver at du bruger FCPX også. Du skriver også at du ikke gider alle de her "badebolde".

Det er dejligt nemt når man er en smule nørdet anlagt at begynde at grave dybt ned i specs for at finde der hvor man får "mest for pengene". Problemet er bare at det i sidste ende ikke er performance per krone som man sidder og bruger, og hvis økonomien ellers er til det er pengene man har sparet nok glemt efter et år eller to. Selvom det virker til det er en lidt midlertidig maskine.

Er du bekendt med MKBHD, en teknologi & gadget anmelder på YouTube? Marques er en af de største på platformen i øjeblikket og er blandt andet kendt for hans tårnhøje production value. Han har et Red kamera (hvilket alt andet lige nok er en del overkill til YouTube som distributionsplatform), og udgiver og producere sit indhold i 4K. 

I dag bruger han en Mac Pro med det nye XDR Display Pro, men tidligere har han brugt en 5K iMac som primær maskine og en 15" MacBook Pro.

Med det forhold du har til tingene, og hvis du gerne vil have en bærbar som trods alt er et andet bæst end en selvbygget PC og noget mere mobilt, så tror jeg du ville være rigtig tilfreds med en 16" MacBook Pro. Da du er inde i workflowet er der heller ingen opstarts og indlæringstid, hvilket jo kan være at foretrække på en midlertidig maskine. Hvis man skal have den i et år, så er det ærgeligt at bruge 2-4 måneder før man er HELT inde i den nye workflow. Især fordi det virker til du pønser på at købe en iMac Pro 5K når den bliver opdateret?

Det virker til at det også er en maskine som du skal bruge i hvert i fald semi professionelt, og i den henseende må man huske at tid altså alt andet lige er lig med penge. At skulle sætte sig ind i ikke bare et helt nyt styresystem, men en helt ny suite af programmer (hvis du udskifter FCPX med enten Premiere eller AVID), nye keybinds etc synes jeg man skal skænke en tanke.

Personligt holder jeg mig også til Mac computere hvis muligt, simpelthen fordi at jeg rent anekdotisk støder ind i færre software fejl og bugs end jeg har gjort på Windows computere. Your milage may wary, men sådan har jeg oplevet det. 

To ting ingen har nævnt indtil videre er også skærm og mikrofoner. Jeg ved ikke om du bruger mikrofoner, men den nye MBP har en ganske imponerende Mic array ift at det er indbygget i computeren. Skærmen i computeren er også ret god og præcis i en rimelig grad ift professionelt arbejde. Kender ikke den LG skærm du pønser på at købe.

Ingen platform er perfekt og nok heller ingen løsning, men jeg tror du kommer længst med en Mac med dit forbrug.


P.s, jeg ville anbefale dig at se MKBHD's anmeldelse af den 16" MacBook Pro du kigger på. Måske også Snazzy Labs.

p.p.s kom lige i tanke om en anden pointe: hvis du skal bruge en midlertidig maskine er gensalgsværdien LANGT højere på Apple produkter end selvbyg eller windows PC.Skrevet af: Potter
Skrevet den: 06-April-2020 kl. 14:22
Oprindeligt skrevet af csell csell skrev:

Hej Potter.

Først tak for dit spørgsmål.

Ja XAVC-S er Main Profile, High Profile, Level 2.1 to 4.2 LongGop i følge dette link:

https://www.divergentmedia.com/blog/understand-xavc/" rel="nofollow - https://www.divergentmedia.com/blog/understand-xavc/

nVidea Grafikkort bruger NVDec ( Hardware-Accelerated Video Decoding ) til at hardware decode. Vær venlig og klikke på 'Supported Format Details (Click to learn more)'  i dette link:

https://developer.nvidia.com/nvidia-video-codec-sdk" rel="nofollow - https://developer.nvidia.com/nvidia-video-codec-sdk

Her ses at hardware decodning af H.264 (AVCHD) 4:2:0 er muligt.

Men når jeg læste 'Part1: XAVC S VS AVCHD' i dette link:

https://www.f2fsoft.com/avchd-video-converter/xavcs-vs-avchd/" rel="nofollow - https://www.f2fsoft.com/avchd-video-converter/xavcs-vs-avchd/

Forventede jeg IKKE at XAVC S kan decodes i en decoder, der er bygget til at decode AVCHD, men måske er det forkert?

Hilsen Carsten.

@csell Du forventer ikke....?????
Du søger og læser alle informationer på nettet, du videre giver informationerne så du kommer til at står som om du har en alder helvedes erfaring, måske du harSmile  
Men du har jo ikke dønne erfaring med video editering og hvornår og hvordan hardware og software understøtter hinanden, OG IKKE MINDST HVORDAN OG I SÅFALD ET ARBEJDSFLOW OPLEVES, og slet ikke på en Mac.

Når jeg f.eks. XAVC S high profile er level 4.2 så er de fordi vi trådstarter har footage som er i 4K.Wink

Selv Pavtube understøtter XAVC S med CUDA og AMD APP
-------------
LG OLED 65 E6V Dolby Vision | OPPO UDP-203 | Yamaha RX-A3060 Dolby ATMOS/ DTS-X 7.2.4 | 2x JL AUDIO E112 SUBWOOFER | 3x SA Exact | 2x SA 720 | 4x SA Talenter |


Skrevet af: ladiesman217
Skrevet den: 07-April-2020 kl. 09:57
Oprindeligt skrevet af Nickamburi Nickamburi skrev:

Jeg vil bidrage med et lidt andet perspektiv end det fremherskende i denne tråd.

Det er nok så fint at snakke om encoding, decoding, rendering, hardware acceleration, GPU hastigheder ved brug i diverse programmer og optimering af disse programmer til hardware.

Men jeg tror at det er lidt hver til sit i forhold til om det overhovedet er relevant at grave så dybt.

Du skrive i din originale post at du bruger Lightroom, Photoshop og DaVinci Resolve, som du vist ikke bruger til colourgrading som jeg forstår det men primært som et NLE (hvilket også er blevet ganske populært indenfor de sidste par år!) altså et klippe program.
Du skriver også at du ikke har brug for noget som rendere hurtigt, men som "bare virker". Du er vant til Mac workflowen virker det til og senere virker det til at du skriver at du bruger FCPX også. Du skriver også at du ikke gider alle de her "badebolde".

Det er dejligt nemt når man er en smule nørdet anlagt at begynde at grave dybt ned i specs for at finde der hvor man får "mest for pengene". Problemet er bare at det i sidste ende ikke er performance per krone som man sidder og bruger, og hvis økonomien ellers er til det er pengene man har sparet nok glemt efter et år eller to. Selvom det virker til det er en lidt midlertidig maskine.

Er du bekendt med MKBHD, en teknologi & gadget anmelder på YouTube? Marques er en af de største på platformen i øjeblikket og er blandt andet kendt for hans tårnhøje production value. Han har et Red kamera (hvilket alt andet lige nok er en del overkill til YouTube som distributionsplatform), og udgiver og producere sit indhold i 4K. 

I dag bruger han en Mac Pro med det nye XDR Display Pro, men tidligere har han brugt en 5K iMac som primær maskine og en 15" MacBook Pro.

Med det forhold du har til tingene, og hvis du gerne vil have en bærbar som trods alt er et andet bæst end en selvbygget PC og noget mere mobilt, så tror jeg du ville være rigtig tilfreds med en 16" MacBook Pro. Da du er inde i workflowet er der heller ingen opstarts og indlæringstid, hvilket jo kan være at foretrække på en midlertidig maskine. Hvis man skal have den i et år, så er det ærgeligt at bruge 2-4 måneder før man er HELT inde i den nye workflow. Især fordi det virker til du pønser på at købe en iMac Pro 5K når den bliver opdateret?

Det virker til at det også er en maskine som du skal bruge i hvert i fald semi professionelt, og i den henseende må man huske at tid altså alt andet lige er lig med penge. At skulle sætte sig ind i ikke bare et helt nyt styresystem, men en helt ny suite af programmer (hvis du udskifter FCPX med enten Premiere eller AVID), nye keybinds etc synes jeg man skal skænke en tanke.

Personligt holder jeg mig også til Mac computere hvis muligt, simpelthen fordi at jeg rent anekdotisk støder ind i færre software fejl og bugs end jeg har gjort på Windows computere. Your milage may wary, men sådan har jeg oplevet det. 

To ting ingen har nævnt indtil videre er også skærm og mikrofoner. Jeg ved ikke om du bruger mikrofoner, men den nye MBP har en ganske imponerende Mic array ift at det er indbygget i computeren. Skærmen i computeren er også ret god og præcis i en rimelig grad ift professionelt arbejde. Kender ikke den LG skærm du pønser på at købe.

Ingen platform er perfekt og nok heller ingen løsning, men jeg tror du kommer længst med en Mac med dit forbrug.


P.s, jeg ville anbefale dig at se MKBHD's anmeldelse af den 16" MacBook Pro du kigger på. Måske også Snazzy Labs.

p.p.s kom lige i tanke om en anden pointe: hvis du skal bruge en midlertidig maskine er gensalgsværdien LANGT højere på Apple produkter end selvbyg eller windows PC.


Hej Nick

Rigtig fint indlæg, som bestemt fik mig til at tænke. Det kan nemt blive for teknisk, som du skriver, så jeg har prøvet at flyve lidt op i helikopteren igen, og se det hele lidt for oven.

- Jeg tror også jeg bliver gladest for en MacBook Pro, og ja du har ret i, at den skal bruges semi professionelt, hvor jeg ikke har ultra stramme deadlines, men jeg hader “badebold” og ventetid.

- Du har også ret i, at jeg tænker på at købe en iMac 5K når de nye modeller kommer, hvorfor jeg derfor blot kiggede efter en midlertidig MacBook Pro lige nu, da jeg lige i skrivende stund ikke ejer nogen form for computer, så kan ikke redigere billeder eller noget som helst.

- Korrekt, at den 16” MacBook Pro er en lækker maskine, men den er også gigantisk dyr. Jeg skal jo smide ca. 27.000 kr. efter studierabat på ca. 8% hvilket gør det til en umenneskelig høj pris, synes jeg. Specielt hvis jeg tænker på at købe iMac også.

- Jeg kender udmærket godt MKBHD, har endda mødt ham til CES 2018 - mega inspirerende fyr, og det var også pga. hans små YouTube videoer jeg begyndte at tænke på iMac, MacBook Pro eller iPad Pro.

Det sidste får mig til at tænke på, at en iPad Pro 11” jo kunne være et alternativ til vi ved mere om de nye iMacs. Her kan det også være, at der så også er kommet mere nyt om de nye (rygtede) 14” MacBook Pro, som har fået samme refresh som 16” (fra et 15” kabinet).

Dog er det bare rigtig træls at arbejde for meget med en iPad. Det er virkelig kun Lightroom, noter og YouTube jeg finder den rigtig god til og i en klasse for sig. Men skal man arbejde med større projekter vil det være fint med en Mac.


-------------
          


Skrevet af: Nickamburi
Skrevet den: 07-April-2020 kl. 11:34
Oprindeligt skrevet af ladiesman217 ladiesman217 skrev:

Det sidste får mig til at tænke på, at en iPad Pro 11” jo kunne være et alternativ til vi ved mere om de nye iMacs. Her kan det også være, at der så også er kommet mere nyt om de nye (rygtede) 14” MacBook Pro, som har fået samme refresh som 16” (fra et 15” kabinet).

Dog er det bare rigtig træls at arbejde for meget med en iPad. Det er virkelig kun Lightroom, noter og YouTube jeg finder den rigtig god til og i en klasse for sig. Men skal man arbejde med større projekter vil det være fint med en Mac.

Hej igen.

Ja, man skal bestemt ikke undervurdere workflow. Det er netop sådan nogle ting som gør rigtigt professionelt grej virkeligt dyrt - fordi det SKAL fungere på en bestemt måde.

Du har et par pointer her som jeg ser det her:
1) En MBP koster 27k for dig, hvilket er mange penge at smide efter en midlertidig maskine.

Helt sikkert. Og her vender vi så tilbage til det som vel egenligt var dit originale spørgsmål - hvad er minimums specs? Jeg tror faktisk du kunne være rigtigt tilfreds med en baseline 16" MBP, måske lige bump RAM fra 16 -> 32, men derudover tror jeg ikke du behøver gøre mere. Eventuelt gør brug af den 30 dages returret de har hos Elgiganten (undersøg lige selv), hvor du jo kan teste om ikke det er rigeligt. Det koster så 19,8k eller 23k.

Og HUSK: gensalgsværdien. Apple er det største brand i hele verdenen, og deres maskiner holder værdien MEGET bedre end andre computere, især hvis du pønser på at sælge indenfor det næste års tid. Tænker den mister 15-25% af sin nypris værdi. Det er vel så den difference som er den hårde at sluge, da resten stadig går mod den iMac du rent faktisk gerne vil have.

2) iPad Pro
Don't. Softwarebegrænsingerne både i OS og den tilgængelige tredjeparts software er simpelthen ikke der hvor den skal være før man kan bruge det semiprofessionelt til de ting som du taler om. Hardwaren er imponerende, men til dit behov er det en rigtig PC som du har behov for. Du ville blive *meget* træt af en iPad - selvom de er fede og lækre til så meget andet.

3) MacBook Pro 13"/14"
De her maskiner er fine, men er distinkt anderledes end 16" i deres målgruppe. De henvender sig ikke mod kreative professionelle, og termisk er de altid ret begrænsede og derfor ikke velegnede til tungt grafisk eller video arbejde over en længere periode. Du kommer nok også til at smide en 17k-ish efter en maskine som kan væsentligt mindre i performance end baseline 16" til 19,8k.


Skrevet af: ladiesman217
Skrevet den: 08-April-2020 kl. 11:55
Hej 

Beklager det sene svar, men havde lige en fødselsdag der skulle overstås

God pointer du kommer med, og det har fået mig til at tænke:

- 13/14" MacBook Pro og iPad duer ikke. Kan dog tænkes jeg napper en iPad som surfer i haven og på sofaen, og for at beholde økosystemet. Det er nu bare skønnest at surfe med en iPad i haven.

- Gensalgsværdi = Ja du siger noget. Tjek.

- Jeg har tjekket med Elgiganten, og de yder 30 dages brug og retur, men jeg må ike prøve maskinen ret meget, selvom de faktisk reklamerer med det, men der må ikke være tegn på brug overhovedet. Og bestiller jeg med 32GB RAM så er det en "Premium" maskine, og så kan den ikke returneres, hvilket nok er OK.

Dog synes jeg stadig, at det er mange penge med 20K for en midlertidig maskine.

Har lyst til bare at #yolo og så købe den 16" MacBook Pro med den "mindste" i9 CPU / 32GB RAM / 8GB GFX / 1 TB SSD til 27.000 kr. og så må jeg græde snot over den iMac der så kommer senere, hvis den er mega fed... Men omvendt, så tør jeg ikke haha.


-------------
          


Skrevet af: Potter
Skrevet den: 08-April-2020 kl. 14:59
@ladiesman217 det er en rigtig fin maskine med de specs. Og så en ekstern skærm så swinger detBig smile

Skulle komme du komme til at mangle lidt GPU kræfter en dag, så kan du altid benytte dig af en eGPU, og der er noget og hente på 13"15"/16" eller iMac/ iMac Pro etc. "Thunderbolt 3" på en række renderinger. 

Jeg har selv et par stykker med radon VII.
http://barefeats.com/16-inch-macbook-pro-egpu-added.html" rel="nofollow - https://barefeats.com/16-inch-macbook-pro-egpu-added.html
-------------
LG OLED 65 E6V Dolby Vision | OPPO UDP-203 | Yamaha RX-A3060 Dolby ATMOS/ DTS-X 7.2.4 | 2x JL AUDIO E112 SUBWOOFER | 3x SA Exact | 2x SA 720 | 4x SA Talenter |


Skrevet af: ladiesman217
Skrevet den: 08-April-2020 kl. 17:59
Potter, ingen tvivl om, at det er en "killer machine" men den koster jo også en prinsesse og det halve kongerige  Jeg skal lige have overbevist mig om, at det er OK at købe den, nu hvor jeg ikke kan trække noget fra men må den kan følge med sådan rent hastighedsmæssigt med de nye iMacs der kommer? Har de ikke bedre køling mon?

-------------
          


Skrevet af: Nickamburi
Skrevet den: 08-April-2020 kl. 18:50
Ingen tvivl om at det er en dejlig maskine - men hvis du kan nøjes med 512GB intern hukommelse (og evt. en ekstern harddisk hvor du så arkivere ikke igangværende projekter) kan du gå ned til den billigere baseline af 16", og med RAM bump og 8GB GPU er det 25k.

Ift iMac versus Macbook Pro så vinder iMacen altså, en bærbar er begrænset af spændingen i batteriet til CPU og GPU på en helt anden måde end en stationær som en iMac er det. Men det er jo også forskellige maskiner til forskellige behov. I samme prisklasse til omtrent 29K kan du få denne iMac


Som jo alt andet lige er en væsentlig kraftigere maskine. Jeg antager grunden til du kigger på en MacBook overhovedet er fordi at mobiliteten er tiltalenede eller nødvendig.


Skrevet af: Potter
Skrevet den: 08-April-2020 kl. 19:21
Oprindeligt skrevet af ladiesman217 ladiesman217 skrev:

Potter, ingen tvivl om, at det er en "killer machine" men den koster jo også en prinsesse og det halve kongerige  Jeg skal lige have overbevist mig om, at det er OK at købe den, nu hvor jeg ikke kan trække noget fra men må den kan følge med sådan rent hastighedsmæssigt med de nye iMacs der kommer? Har de ikke bedre køling mon?
Den nuværende 27" har jeg en stående af med fulde spec, og den larmer når den skal arbejde, der imod er en min iMac Pro total silent, en ren fornøjelse og ligeledes er den nye Mac Pro også silent.

Jeg kan sagtens forstår at det er mange penge, derfor skal man også gøre op, om man har behov for de ekstra kræfter som en 16" har, den vil typisk også være mere up to date om nogle år, så det er her man skal gøre op, om det er de ekstra penge værd fremfor at købe en 2018 15" Jeg har ikke sat mig ind i hvad men kan købe en 2018 15" med nogle fornuft specs til. Et gæt 18-20K og man er på omkring 29.5K for en ny 16"  "2,3GHz. 8 core" Så fra dette ca. +11K

Men du skal huske at sammenligne med en 15" 2018 som er konfigureret med en 2.9GHz. 6 Core - 32GB Ram 1 - TB SSD samt med Radeon Pro Vega 16. Om der findes en brugt som er konfigureret sådan? men så er den nok heller ikke til 18-20K. 

Standard var en 2018 15"  med en 2.2GHz. i7 6 Core - 16GB Ram - Radeon Pro555x 4GB Ram - 500GB SSD.

Hvis det var ud fra dette perspektiv, så syns jeg de ekstra penge er givet rigtig godt ud. 
Special når jeg ser på geekbench metal 5  http://barefeats.com/16-inch-macbook-pro-versus-older-gpus.html" rel="nofollow - https://barefeats.com/16-inch-macbook-pro-versus-older-gpus.html  

Men igen, pengene og ikke mindst behovet skal jo være der. 
Omvendt, ja så er det jo også fedt at bare noget ekstra lier og power.-------------
LG OLED 65 E6V Dolby Vision | OPPO UDP-203 | Yamaha RX-A3060 Dolby ATMOS/ DTS-X 7.2.4 | 2x JL AUDIO E112 SUBWOOFER | 3x SA Exact | 2x SA 720 | 4x SA Talenter |


Skrevet af: Potter
Skrevet den: 08-April-2020 kl. 19:26
Oprindeligt skrevet af Nickamburi Nickamburi skrev:

Ingen tvivl om at det er en dejlig maskine - men hvis du kan nøjes med 512GB intern hukommelse (og evt. en ekstern harddisk hvor du så arkivere ikke igangværende projekter) kan du gå ned til den billigere baseline af 16", og med RAM bump og 8GB GPU er det 25k.

Ift iMac versus Macbook Pro så vinder iMacen altså, en bærbar er begrænset af spændingen i batteriet til CPU og GPU på en helt anden måde end en stationær som en iMac er det. Men det er jo også forskellige maskiner til forskellige behov. I samme prisklasse til omtrent 29K kan du få denne iMac


Som jo alt andet lige er en væsentlig kraftigere maskine. Jeg antager grunden til du kigger på en MacBook overhovedet er fordi at mobiliteten er tiltalenede eller nødvendig.
Jeg har b.la. en 16" Mac Book Pro, den seneste iMac 27" med fuld specs. m.fl. Den lille 16" banker den iMac tilbage til stenalderen når der skal konverteres HEVC H265Wink 

Hvad med så fleksibiliteten, man hiver sgu ikke lige en 27" med ud i marken. Arbejder man på kontoret, eller der hjemme så er der vel strøm til rådighed.... Har man så en ekstern skærm på, ja så lader en eksterne skærm typisk Book'en op.


-------------
LG OLED 65 E6V Dolby Vision | OPPO UDP-203 | Yamaha RX-A3060 Dolby ATMOS/ DTS-X 7.2.4 | 2x JL AUDIO E112 SUBWOOFER | 3x SA Exact | 2x SA 720 | 4x SA Talenter |


Skrevet af: Nickamburi
Skrevet den: 08-April-2020 kl. 20:57
Bevares. Der skal nok være punkter hvor at MacBook Proen er lidt overlegen, men overordnet set tror jeg nu stadig at man vil mærke at det er en kraftigere maskine med færre begrænsninger. Har du et Radeon Pro Vega kort i din?


Skrevet af: ladiesman217
Skrevet den: 08-April-2020 kl. 21:25
Hej Nick: Fint du sammenligner med en iMac fra 2019, men den er ikke lige aktuel. Jeg vil have 2020, da jeg tror på, at den er voldsomt re-designet, men den lader jo nok vente en del på sig nu, pga. coronakrisen. Så jeg er meget varm på en MacBook Pro faktisk, eller det har jeg sådan et altid været. Det var MacBook Pro vs iMac, men da jeg ret ofte mødes med venner og samarbejdspartnere for at lave redigeringssekvenser sammen og/eller redigerer i "marken" eller i sommerhus, så er det bare super fedt at være mobil med min computer

Men ser man på MacBook Pro 16" så kan jeg se, at jeg kan købe den i7 med følgende:

  • 2,6 GHz 6-core Intel Core i7 (9. generation)
  • 32 GB 2666 MHz DDR4 RAM
  • 8 GB GDDR6 RAM AMD Radeon Pro 5500M
  • 512 GB SSD

I alt efter studierabat: 24.747,50 kr. // Pris uden rabat: 26.899 kr.

Den anden MacBook Pro 16"

  • 2,3 GHz 8-core Intel Core i9 (9. generation)
  • 32 GB 2666 MHz DDR4 RAM
  • 8 GB GDDR6 RAM AMD Radeon Pro 5500M
  • SSD-lager på 1 TB
I alt efter studierabat: 27.138,75 kr. // Pris uden rabat: 29.499 kr

Jeg kan sagtens leve med 512GB SSD. Jeg har altid mange filer på ekstern SSD eller i JottaCloud, så 512GB tror jeg godt, at jeg kan leve med, og hvis jeg kan nøjes med en 2,6 GHz 6-core Intel Core i7 så kan jeg jo spare små 2.400 kr. jeg så kan købe software for eller tilskud til en ny skærm.

Det er sgu svært synes jeg.


-------------
          


Skrevet af: Potter
Skrevet den: 08-April-2020 kl. 21:53
Oprindeligt skrevet af Nickamburi Nickamburi skrev:

Bevares. Der skal nok være punkter hvor at MacBook Proen er lidt overlegen, men overordnet set tror jeg nu stadig at man vil mærke at det er en kraftigere maskine med færre begrænsninger. Har du et Radeon Pro Vega kort i din?
Ja, jeg har et Vega Pro i, det har jeg ligeledes også i min iMac Pro, Vega 64.

Mac Book Pro, er ikke bare lidt overlegen i f.eks.HEVC H265 encoding, den er over 100% hurtigere, i min optik er 100% ikke lidt.
Hvor i skulle begræsningerne så være med en 16” Mac Book Pro, udover den har en mindre skærm

-------------
LG OLED 65 E6V Dolby Vision | OPPO UDP-203 | Yamaha RX-A3060 Dolby ATMOS/ DTS-X 7.2.4 | 2x JL AUDIO E112 SUBWOOFER | 3x SA Exact | 2x SA 720 | 4x SA Talenter |


Skrevet af: lahan
Skrevet den: 08-April-2020 kl. 22:34
Oprindeligt skrevet af ladiesman217 ladiesman217 skrev:

Hej Nick: Fint du sammenligner med en iMac fra 2019, men den er ikke lige aktuel. Jeg vil have 2020, da jeg tror på, at den er voldsomt re-designet, men den lader jo nok vente en del på sig nu, pga. coronakrisen. 
Hvorfor tror du der kommer en 2020 model.

Der kom en ny i 2015, 2017 og 2019. Så mon ikke du skal vente til 2021?
Skrevet af: ladiesman217
Skrevet den: 08-April-2020 kl. 23:03
Fordi alle dem der har ramt rigtigt med iMac/Mac rygter siger der kommer en 2020. OG iMac har ikke være re-designet i 100 år, så det giver mening den kommer i år.


-------------
          


Skrevet af: Nickamburi
Skrevet den: 09-April-2020 kl. 10:35
Ja, rygtemøllen vil rigtigt nok vide at der har ligget en 2020 version i kortene. Det er også vigtigt at sige at de sidste års opdateringer ikke har været reelle model opdateringer men mere spec bumps hvor hardware er blevet udskiftet med nyere for at gøre maskineren hurtigere og konkurrende dygtige.

Jeg tror dog godt alt dette kan få det udskudt til 2021, og derudover tror jeg at de opdatere iMac Pro først og måske viser en ny design iteration (så meget tror jeg egenligt ikke at der sker) på denne model før de opdatere de almindelige iMacs.

Jeg tror altså at du ville være rigtigt tilfreds med den første konfiguration som du postede. Kraftigere hardware er altid fedt, men når pengepungen presser må man jo gå på kompromis et eller andet sted :)


Skrevet af: Potter
Skrevet den: 09-April-2020 kl. 11:23
Man kan jo håbe på noget ekstremt hvad angår performes fra apple's side med en ny iMac, men det tror jeg bare ikke sker, jo men kun lidt.

Og når vi snakker om performes, så er det er jo det vi gerne vil ha og forventer af en kommmende iMac.

Hvis nu tager den nye Mac Pro med 12 core med Pro Vega II 32GB og iMac Pro 14 core Vega 64 16GB, de ligger så tæt på hinanden, det er inden for ganske få sekunder forskellen ligger når man arbejder i FCPX - Davinci - Adobe Photoshop etc. Lige at bemærke at den nye Mac pro lige er kommet på marked, men der i mod har iMac Pro være der i snart 2,5 år. 

Hvor skal den nye iMac ligge henne i performers? tror kun der kommer en lille opgradering i form af T2 chip andet grafikkort lign.

Hvis vi snakker om alsidighed og udvidelser, så vinder den nye Mac Pro ingen tivivl om det.

Måske en ARM baseret iMac er på vej, interessant.Big smile 


-------------
LG OLED 65 E6V Dolby Vision | OPPO UDP-203 | Yamaha RX-A3060 Dolby ATMOS/ DTS-X 7.2.4 | 2x JL AUDIO E112 SUBWOOFER | 3x SA Exact | 2x SA 720 | 4x SA Talenter |


Skrevet af: ladiesman217
Skrevet den: 09-April-2020 kl. 11:26
@Nick

Ja kan godt være du har ret med Mac Pro får første tur, men som du også nævner, så har iMac jo ikke været en ny model, men bare spec bumps, så der kommer helt sikkert en i 2020 men corona får det så nok til at ske i 2021. Og rygterne om en Apple Gaming Station er også ret nice og spændende, men bliver nok også bremset af corona.

Jeg ser det lidt som iMac = Giver dig en fed AIO løsning med en super god skærm, hvor MacBook Pro giver dig mobilitet i stedet for skærmen. Jeg må lige bruge påsken på at finde ud af om i7 kan være nok til mig, men ja økonomien spiller jo også ind. Jeg kan jo hverken trække momsen ud, og har heller ikke en direkte fast indtægt der betaler maskinen tilbage, så det skal også lige være forsvarligt. Specielt når man samtidig er en meget sparsommelig fyr haha  -------------
          Print side | Luk vindue