Print side | Luk vindue

[LØST] Installation af Windows på Mac

Udskrevet fra: recordere.dk - Danmarks AV Forum
Kategori: Generelle emner
Forumnavn: PC hardware & software
Forumbeskrivelse: Hardware & software, men ikke HTPC
Web-adresse: https://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=160569
Udskrevet den: 06-Juli-2020 kl. 14:41


Emne: [LØST] Installation af Windows på Mac
Skrevet af: Packer
Emne: [LØST] Installation af Windows på Mac
Skrevet den: 04-April-2020 kl. 17:38
Hej

Er det muligt at installere Windows på denne Mac computer.

https://www.bilka.dk/elektronik/computere/stationaer-computer/apple-mac-mini-computer-128gb---space-grey/p/100439902" rel="nofollow - https://www.bilka.dk/elektronik/computere/stationaer-computer/apple-mac-mini-computer-128gb---space-grey/p/100439902

Hilsen
JesperSvar:
Skrevet af: Potter
Skrevet den: 04-April-2020 kl. 17:47
Ja det er lige til at installere windows 10 via bootcamp assistenten.

-------------
LG OLED 65 E6V Dolby Vision | OPPO UDP-203 | Yamaha RX-A3060 Dolby ATMOS/ DTS-X 7.2.4 | 2x JL AUDIO E112 SUBWOOFER | 3x SA Exact | 2x SA 720 | 4x SA Talenter |


Skrevet af: Potter
Skrevet den: 04-April-2020 kl. 17:49
Du får lige et link til lidt læse stof

http://support.apple.com/da-dk/HT201468" rel="nofollow - https://support.apple.com/da-dk/HT201468


-------------
LG OLED 65 E6V Dolby Vision | OPPO UDP-203 | Yamaha RX-A3060 Dolby ATMOS/ DTS-X 7.2.4 | 2x JL AUDIO E112 SUBWOOFER | 3x SA Exact | 2x SA 720 | 4x SA Talenter |


Skrevet af: jacobask
Skrevet den: 05-April-2020 kl. 07:43
Af ren nysgerrighed, så bliver jeg simpelt hen nødt til at spørge hvad pointen med det skulle være?

Det du netop får ved køb af mac er et relativt no-hassle styresystem, hvor du så betaler (for) meget for hardwaren. Hvis man alligevel skal køre windows, hvorfor så købe mac HW og ikke samle en lille "alm" pc?

/ask


Skrevet af: orm08
Skrevet den: 05-April-2020 kl. 09:59
hej,

Brugte tidligere Parallels på en Macbook Pro, det fungerer super. Her behøver du ikke boote for at skifte til Windows, Windows programmerne kan tilgås direkte fra MacOS

Brugte det i forbindelse med jeg havde nogle få programmer der kun kunne køre i Internet explorer, og et enkelt lille Windows baseret program, så ikke noget der var super krævende

Men Parallels fungerede perfekt, vil dog anbefale at gå til 16gb RAM

https://www.parallels.com/eu/products/desktop/" rel="nofollow - https://www.parallels.com/eu/products/desktop/Skrevet af: claus_jac
Skrevet den: 05-April-2020 kl. 10:50
af al respekt - en mac mini - uanset konfig er ikke beregnet til at spille på. Der kan være mange årsager til at ville køre windows på en mac på, den vigtigste at en given applikation ikke er tilgængelig på macos, Der er dog ikke så mange applikationer der enten ikke kan findes erstatninger for, eller ikke er direkte tilgængelige på begge platforme. 

Både parallels og vmware fusion er særdeles fremragende løsninger til at løse den udfordring.
Den bedste løsning får man dog ved at installere windows via bootcamp. (på nær til spil gælder næste del så) OG så installerer man parallels/fusion på macos. De kan nemlig tage en bootcamp og køre den samtidig med apple. også frameless, så du kan have applikationerne kørende mere eller mindre som en alm mac app.
Spil derimod skal man ikke forsøge at lave det med - og slet ikke på en mini.


Skrevet af: jacobask
Skrevet den: 05-April-2020 kl. 11:19
Jeg kan sagtens se pointen i at kunne køre begge OS efter behov (eller i virtuelle boxe), jeg læste bare (og det var måske forkert) af OP’s post at der kun skulle køres Windows.

Mht Dual boot, så har jeg kørt det på andre maskiner (Linux/Windows), erfaringen siger mig dog at det ikke rigtig fungerer i dagligdagen da man defaulter til det system der kan det meste og så finder alternativer på det i stedet for at skifte mellem de to. Jeg har derfor ofte kørt med virtuelle maskiner i stedet (når vi ikke snakker om spil).


Skrevet af: claus_jac
Skrevet den: 05-April-2020 kl. 12:42
Det er fordi du aldrig har prøvet mac udgaven. - Tro mig - der er en himmelråbende forskel på at starte med en mac og starte på en win/linux maskine og skal køre andre OS'er. her er en lille video der viser ikke bare lidt af bootcamp, men også hvordan man så bruger den og virtualiserer direkte i macos  https://www.youtube.com/watch?v=LST-oAaBme8" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=LST-oAaBme8


Skrevet af: Naiera
Skrevet den: 05-April-2020 kl. 14:40
Jeg kan virkelig anbefale Parallels, men det koster selvfølgelig lidt at komme igang, og over tid vil det sandsynligvis blive nødvendigt at opgradere til helt nye versionsnumre, hvilket ikke er gratis.


Skrevet af: jacobask
Skrevet den: 06-April-2020 kl. 07:31
@claus_jac: Det kan godt ske at jeg ikke er særligt kendt med mac, men det der vises i dit klip er vel "bare" en virtual boks der kører windows og ikke en dualboot!? 

Som jeg skal giver det da god mening, hvis man har specifikke (lette) applikationer der skal køre i et andet miljø. Som jeg skrev tidligere er vil det ofte være en god løsning, men dual boot er det ikke - og det var det jeg under normale omstændigheder selv syntes er noget juks (altså dual boot).

Som jeg læser OP's spørgsmål (og det er måske forkert), lyder det på mig som om at han vil køre den maskine med et rent windows miljø - og her holder jeg fast i at det i mine øjne ikke vil give meget mening.

Når man står imellem to miljøer/OSer er min erfaring at det der i hverdagen ofte giver mest mening er at migrere fuldstændigt til det ene OS og finde de programmer der opfylder ens behov der. Jeg ved godt at enkelte specifikke programmer kun findes på den ene platform, men ofte vil der være alternativer hvis ikke man SKAL benytte det specifikke program.


Skrevet af: slumbert
Skrevet den: 07-April-2020 kl. 09:58
Oprindeligt skrevet af jacobask jacobask skrev:

Af ren nysgerrighed, så bliver jeg simpelt hen nødt til at spørge hvad pointen med det skulle være?

Det du netop får ved køb af mac er et relativt no-hassle styresystem, hvor du så betaler (for) meget for hardwaren. Hvis man alligevel skal køre windows, hvorfor så købe mac HW og ikke samle en lille "alm" pc?

/ask

Jeg kan kun tale for mig selv.

Jeg foretrækker windows. Jeg har aldrig haft en intuitiv forståelse af iOS og jeg vil aldrig kunne komme til at lære det så godt at jeg får ligeså meget ud af det som ved Windows.

Mit problem er at minebærbare computere altid går i stykker. PC-producenterne laver ikke gode nok maskiner. Selv min dyre Asus premium model gik i stykker efter 2 år og 2 uger og har flere ting hvor jeg ikke er tilfreds med selv byggekvaliteten. Skal jeg købe en ny laptop i dag, så vil jeg nok skære det ned til en lenovo Thinkpad eller en Surface. Lenovo har jeg dog mine tvivl om, da jeg gennem de seneste da jeg genem de seneste år har haft 3 forskellige Lenovoprodukter, som alle er blevet forældede, fordi Lenovo ikke har gidet at lavet fejlretning og driveropdateringer. Jeg har dog det indtryk at de er gode til at følge op på deres Thinkpad-serie.

Både thinkpad og Surface er dog i et prisleje, hvor det ikke skræmmer at købe en mac i stedet. Mit indtryk er at Apples laptops, trods alt man nu hører, er bygget ganske robust


-------------
endnu en hifi-flygtning

Kabeldiskussioner - Dumhed i metermålSkrevet af: claus_jac
Skrevet den: 07-April-2020 kl. 10:34
@slumbert 
Hvad mener du med at lenovo ikke laver fejlretning og driveropdateringer? Thinkpads (i T- og X-serierne) har driveropdateringer i mindst 3 år. reservedele fås i mindst 5 år. 
Der skal også være grænser for hvad man kan opretholde af service og support på en enhed som fx en L-serie, eller endnu værre en E-serie, som udelukkende er ment som entrylevel enheder, beregnet til folk der bare skal have en billig og "stabil" maskine.

@jacobask NEJ - det er en fullblown windows installation i bootcamp - som sjovt nok også kan køres virtuelt via parallels.


Skrevet af: jacobask
Skrevet den: 07-April-2020 kl. 15:51
@slumbert: OK, jeg oplever ikke helt det samme - har kært med thinkad x1ere de sidste år og de fungerer rigtigt godt, og har ikke oplevet udfordringer med opdateringer (datteren her også en 4-5 pr gammel x1 uden problemer). Hvad skal du bruge maskinen til - måske der er nogen der har nogle gode pointere til hvad du alternativt kan kigge efter.

@claus_jac: OK, måske er jeg lidt sløv, men er det ikke også netop en fuld windows/linux/whatever der køres hvis du f.eks bruger virtualbox og installere OS efter behov??


Skrevet af: Brixen
Skrevet den: 07-April-2020 kl. 17:13
Oprindeligt skrevet af jacobask jacobask skrev:


@claus_jac: OK, måske er jeg lidt sløv, men er det ikke også netop en fuld windows/linux/whatever der køres hvis du f.eks bruger virtualbox og installere OS efter behov??

Den svarer jeg lige på. Det er begge dele Smile

Altså både en fuld Windows i Bootcamp + den samme Windows kan køre virtuelt. Så kan man boote om for at spille tunge spil, og almindelige programmer kan køres virtuelt.


-------------
Venlig hilsen
KB


Skrevet af: claus_jac
Skrevet den: 07-April-2020 kl. 17:56
Tak Brixen - Det er lige præcis det - også selvom parallels og fusion faktisk har grafik acceleration indbygget i rimelig ok grad, så er det stadig ikke helt på native niveau.

Og endnu vigtigere når man virtualiserer. Så kan man faktisk slippe for selve "skrivebordet" så du kører windows applikationen side om side med dine mac applikationer - Det gør det faktisk særdeles anvendeligt hvis man har brug for en eller anden specifik windowsapplikation (og du kan copy/paste mellem dem), men ellers normalt helst vil arbejde med macos.


Skrevet af: Packer
Skrevet den: 08-April-2020 kl. 03:48
Hej alle

Sikke en debat jeg der fik startet. Tak for alle svarene.

Egentligt vil jeg selvfølgelig kun bruge MacOS systemet. Det var kun hvis det viste sig der var nogle programmer jeg virkeligt kom til at savne (ved ikke helt hvad).

Så det var bare lige for at være helt sikker.

Endnu engang tak for alle kommentarer, ris, ros og input.

Hilsen
Jesper


Skrevet af: slumbert
Skrevet den: 08-April-2020 kl. 10:52
@Claus Jac 
@Jacobask

Som jeg lidt uklart skrev, så er kritikken ikke af Thinkpadserien, men deres andre produkter. Har også pt selv en Thinkpad og den fungerer bare

1.
Jeg havde en helt billig lenovo bærbar. Helt og aldeles elendig maskine hvor der skulle hamres på tasterne. Den kaækkede heldigvis sammen 1 uge før garantiudløb, hvor jeg endte med at få mine penge retur. Man får hvad man betaler for, men der er grænser for hvor elendigt man kan tillade sig at bygge ting

2.
Lenovo yoga hd10+ tablet. Egentlig fremragende maskine, men har altid haft en periodisk softwarefejl, der gør at den ikke kan registrere hvor meget batteri der er tilbage og derfor også nogle gange har problemer med at lade. Kan se mange har problemer med netop dette. At der med tiden også er kommet løs forbindelse i ladestikke gør det ikke bedre.

3.
Lenovo yoga 2-i-1. Egentligt fantastisk lille maskine, men har en driverfejl der gør at bluetoothtastaturet jævnligt hopper af og er vanskeligt at forbinde igen. Eneste løsning er at slukke for touchfunktionen i skærmen. Utallige på nettet har samme problem og eksempelvis Blue City vil ikke længere tage i mod dem af netop den årsag.
Sidst jeg brugte den, gjorde en windowsopdatering at batteriet ikke længere kunne registreres eller oplades. Batteriet var fint med 4-5 timer oppetid før opdateringen. Er lenovo nogen sinde kommet med opdatering til rettelse af de problemer? NEJ
-------------
endnu en hifi-flygtning

Kabeldiskussioner - Dumhed i metermålSkrevet af: claus_jac
Skrevet den: 08-April-2020 kl. 15:17
@slumbert - det er fuldkommen som med al andet udstyr til hjemmebrugere. Der er absolut ingen forskel der. uanset om det hedder asus (har selv en asus tx300ca som jeg skriver fra i skrivende stund. 1 år efter den udkom - kom win10 på banen, men asus har nægtet at lave drivere der fungerer til den, så efter 3 forfejlede forsøg på at installere win10 - så har jeg nu accepteret den kun kan køre 8.1  - den er så ved at blive udskiftet så småt.) HP, Dell, acer eller Lenovo. Til privatbrug er der bare ikke den samme fokus som på erhvervsmaskinerne.


Skrevet af: slumbert
Skrevet den: 08-April-2020 kl. 23:39
Oprindeligt skrevet af claus_jac claus_jac skrev:

@slumbert - det er fuldkommen som med al andet udstyr til hjemmebrugere. Der er absolut ingen forskel der. uanset om det hedder asus (har selv en asus tx300ca som jeg skriver fra i skrivende stund. 1 år efter den udkom - kom win10 på banen, men asus har nægtet at lave drivere der fungerer til den, så efter 3 forfejlede forsøg på at installere win10 - så har jeg nu accepteret den kun kan køre 8.1  - den er så ved at blive udskiftet så småt.) HP, Dell, acer eller Lenovo. Til privatbrug er der bare ikke den samme fokus som på erhvervsmaskinerne.

Min kørte fint med Win10 i lang tid indtil en opdatering for ca. et år siden. Så forsvandt batteriet, fra den ene dag til den anden. Windows på Mac bliver nok ikke ligefrem bedre.
-------------
endnu en hifi-flygtning

Kabeldiskussioner - Dumhed i metermål
Print side | Luk vindue