Print side | Luk vindue

Støj Minidsp / Icepower

Udskrevet fra: recordere.dk - Danmarks AV Forum
Kategori: Generelle emner
Forumnavn: Teknik & Teori
Forumbeskrivelse: Generel teknik og teori.
Web-adresse: https://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=164106
Udskrevet den: 23-Januar-2022 kl. 22:00


Emne: Støj Minidsp / Icepower
Skrevet af: Bravo
Emne: Støj Minidsp / Icepower
Skrevet den: 06-November-2021 kl. 16:12
Hej godtfolk

Jeg syntes jeg har nogle problemer ift. en Minidsp2*4HD.
Eller rettere, jeg antager det er den.

Jeg har 2. stk ICEPOWER 1000 ASP som kører på mine 2 hjemmebyg subs. (1 stk. 10" aktiv og 2stk 10" passiv i hver) Signalet kommer fra min surround receiver (sub out) til MINIDSP til effektforstærker.

Jeg har i dag lige skiftet alle kabler og tilmed tilføjet et jordspyd (krav med 1000 ASP) - men jeg har stadig et problem, når systemet er på standby - det "larmer".... Der er en konstant "noise"... Jeg kan nemmest beskrive det som en høj "billedrørs-noise"... altså en form for summen...

Tager jeg strømmer fra MINIDSP´en... så fosvinder lyden (selvfølgelig) - men det er jo ikke tanken

Det kan sikkert være noget indstilling den er gal med... any clues?





Svar:
Skrevet af: Mefisto
Skrevet den: 06-November-2021 kl. 18:59
Med forbehold for at jeg ikke ved noget særligt om hverken minidsp eller ice modulerne, så kunne det tænkes at ice modulerne er sat til for højt gain. Det er bedre med mindre gain i power-enden og mere gain/signal i signal-enden. - De fleste power amp er indstillet til 29db gain (1V ind > 28V ud).


Skrevet af: Kasper_J
Skrevet den: 06-November-2021 kl. 19:48
Kan du teste Minidsp et helt andet sted? hvis den har samme problem i et andet setup, tyder det på hvor fejlen er.


Skrevet af: Bravo
Skrevet den: 06-November-2021 kl. 20:35
Jeg har prøvet at lave nye "measurements" med REW og min UMIK.

Såfremt jeg ændrer signalet i miniDSP´en, således at jeg kun sender signal ud fra 200-250HZ, så er der ingen "rungen"...!?


Skrevet af: Bravo
Skrevet den: 06-November-2021 kl. 20:37
Oprindeligt skrevet af Mefisto Mefisto skrev:

Med forbehold for at jeg ikke ved noget særligt om hverken minidsp eller ice modulerne, så kunne det tænkes at ice modulerne er sat til for højt gain. Det er bedre med mindre gain i power-enden og mere gain/signal i signal-enden. - De fleste power amp er indstillet til 29db gain (1V ind > 28V ud).

UHA... det er fint det du skriver, men jeg forstår det ikke rigtig... altså hvad jeg skal gøre... så meget er jeg ikke inde i det Confused


Skrevet af: Mefisto
Skrevet den: 07-November-2021 kl. 08:15
Oprindeligt skrevet af Bravo Bravo skrev:

Oprindeligt skrevet af Mefisto Mefisto skrev:

Med forbehold for at jeg ikke ved noget særligt om hverken minidsp eller ice modulerne, så kunne det tænkes at ice modulerne er sat til for højt gain. Det er bedre med mindre gain i power-enden og mere gain/signal i signal-enden. - De fleste power amp er indstillet til 29db gain (1V ind > 28V ud).

UHA... det er fint det du skriver, men jeg forstår det ikke rigtig... altså hvad jeg skal gøre... så meget er jeg ikke inde i det Confused
.

hmm .. Jeg kan ikke svare konkret, da jeg ikke kender apparaterne i detaljer. Så det bliver generelle betragtninger.

Det ligner at din minidsp er analog ind OG ud. For at få bedst muligt signal/støj forhold fra mini dsp skal den have et "stort" signal fra AVR. Så kig i manualen og find ud af hvordan du sætter indgangsfølsomheden til 4V

"IN: 2Vrms / 4Vrms (jumper-selectable)
OUT: 2Vrms"

Derfra kan du justere level/trim i AVR så subbben kommer tilbage til normalt output.

Et hurtigt blik på manualen til ICE modulerne afslører ikke noget interessant. Tror ikke man kan gøre noget, med mindre der er tilføjet justerbar følsomhed til din forstørker.


Skrevet af: Hamsjael
Skrevet den: 07-November-2021 kl. 20:18
Nu du har mic og rew, så prøv at måle hvilken frekvens du oplever brum ved. Det gør det lidt nemmere at fejlfinde.

Men det typiske problem er støj fra en stel-løkke eller at dine enheder ikke har samme potentiale.
Dit udstyr skal som udgangspunkt have samme potentiale på stel.
Prøv at koble alle dine enheder sammen med en ledning til deres chassis - det hjalp her hos mig da jeg døjede med støj.



Print side | Luk vindue