Print side | Luk vindue

"Storbritanien skifter til DVB-T2" ??

Udskrevet fra: recordere.dk - Danmarks AV Forum
Kategori: Modtagelse og distribution
Forumnavn: Det digitale sendenet
Forumbeskrivelse: DTT nettet incl. Boxer (DVB-T)
Web-adresse: https://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=68496
Udskrevet den: 24-November-2024 kl. 11:24


Emne: "Storbritanien skifter til DVB-T2" ??
Skrevet af: pdj1974
Emne: "Storbritanien skifter til DVB-T2" ??
Skrevet den: 21-Oktober-2009 kl. 08:13
Hvor blev denne artikel af?
http://www.recordere.dk/indhold/templates/?a=3233 - http://www.recordere.dk/indhold/templates/?a=3233

-------------
/Peter

LG OLED55E6V, Onkyo TX-NR807, Altibox, PS4, Apple TV 4, ChromeCast m. GoogleTV, Harmony 600, Libratone Live



Svar:
Skrevet af: stigc
Skrevet den: 21-Oktober-2009 kl. 10:00

Vil DVB-T2 kræve nye tunere, eller vil en DVB-T tuner kunne software opgraderes til DVB-T2 standarden?



-------------
Stig

Blot min ringe mening !


Skrevet af: pdj1974
Skrevet den: 21-Oktober-2009 kl. 10:11
(Så er artiklen tilgængelig igen)

Men det kræver vist mere hardwarekraft, så det er næppe muligt med software opgradering...

-------------
/Peter

LG OLED55E6V, Onkyo TX-NR807, Altibox, PS4, Apple TV 4, ChromeCast m. GoogleTV, Harmony 600, Libratone Live


Skrevet af: avh
Skrevet den: 21-Oktober-2009 kl. 10:18
DVB-T2 vil kræve nye tunere, fordi dataerne er moduleret andeledes ind i selve signalet..
Ligesom det også blev nødvendig med skift fra dvb-s til dvb-s2 (sattellit).

Derimod er skift fra fra mpeg2 til mpeg4 "blot" et spørgsmål om fortolkning af data, tuneren leverer databits.
Det er ren databehandling...

Og med hensyn til DVB-T2 skal disse databits trækkes ud af signalet på en anden måde...

-------------
DVBviewer, Technotrend DVB-S2, Technotrend CT2-4500 DVB-T2, TeVii s470 DVB-S2, Anysee T2C DVB-T2


Skrevet af: reslfj
Skrevet den: 21-Oktober-2009 kl. 17:56

Nu er denne nyhed ikke helt ny,  men er en meget fin historie om en plan der blev lagt, vedtaget på trods af kortsigtede interesser og interessegruppers ret urimelig 'råben op' og gennemført stort set efter den fastlagte tidsplan.

Det er et eksempel på god offentlig styring kombineret med  en meget fin opbakning fra broadcasters og især fra de store kendte leverandører af forbrugerelektronik - efter det gik op for disse leverandører, at de ikke havde noget valg.

Historien.

Marts 2006

DVB.ORG  aftalte at lave et forstudie omkring en afløser for den dengang 8-10 år gammel DVB-T standard.  Opgaven gik ud på, at beskrive problemerne med DVB-T og skønne over i hvilket omfang disse problemer kunne løses. 

December 2006.

Forstudiet viser, at der er betydelige problemer med DVB-T og, at en ny standard i stort omfang kan forventes at forbedre forholdende rent teknisk. Erfaringerne fra den meget fine DVB-S2 standard understreger dette.

DVB.ORG beder nu  en undergruppe udarbejde et sæt minimumskrav til en ny standard baseret på forretningsmæssige behov.

April 2007.

DVB.ORG undergruppen offentliggør   http://www.dvb.org/technology/dvbt2/a114.cm0831r1.CRs_DVB-T2.pdf - Commerical Requirement for DVB-T2    og en samtidig nedsat teknisk arbejdsgruppe DVB-T2-TM udsendte et www.dvb.org/technology/dvbt2/sb1644r1.01.T2_CfT.pdf - DVB-T2 Call for Technologies , hvor alle indbydes til at foreslå teknologi,  der kan gøre DVB-T2 bedst mulig. Frist 4 juni 2007.

Da man allerede er helt sikker på at kunne opnå mindst en 30% højere kapacitet, bliver dette et af hovedkravene. Men bliver i den efterfølgende debat ofte drejet 180 grader til højst 30% forbedring - i mange mærkelige sproglige fordrejninger.  

Juni 2007

Der indkommer mellem 25 og 30 forslag alt efter, hvordan man tæller flere forslag fra samme firma/gruppe. Nogle omfatter  hele DVB-T2, andre særlige dele heraf.  Af vigtige bidragsydere kan nævnes Sony, Panasonic, Samsung, BBC, Rai fra Italien, SIDSA fra Spanien og adskillige universiteter.  

August 2007.

Det er allerede klart, at den nye standard vil blive betydeligt bedre end kravene fra april.  Således forventes SFN net at kunne bygges betydeligt større end det krævede og samtidig kan de opnå  over 50% bedre kapacitet. Som bla. jeg http://www.recordere.dk/forum/forum_posts.asp?TID=27783 - fortalte om  i denne tråd  fra 2 september 2007.

November 2007.

Den britiske telestyrelse Ofcom havde flere gange fra forsommeren 2007 talt for, at ønsket om HDTV via antenne ville kunne opfyldes ved at skifte til MPEG-4 og http://www.ofcom.org.uk/radiocomms/ddr/events/hdmasters.pdf - 'noget nyt der hed DVB-T2'  (se side 15).  I november 2007 udsendte Ofcom en høring om en http://www.ofcom.org.uk/consult/condocs/dttfuture/ - konkret plan for DTT's HD fremtid  . Svarfrist ultimo januar 2008.  Der indkommer ca. 80 svar og denne link er omfattende læsning.

Der er en betydelig modstand fra mindst 4 grupper.

TV broadcasters der ikke vil afgive 'deres' frekvenser til andre formål - den såkaldte digital dividende - nu mobilt bredbånd.

TV fabrikker der næsten eller allerede har DVB-T /MPEG-4  modeller klar til salg og frygte salget. De fleste mærker kunne dog dengang kun behandle SDTV.

SKY,  der gerne ville starte betalings-tv hurtigst muligt (i 2007/08) også via antenne.

Alm. bagudskuende mennesker, mennesker der lige havde købt en (for) dyr FLAD, der skulle holde evigt, samt mange der havde været med på broadcasternes kampagne for frekvenser (overste punkt).  

Der bruges mange mærkelige argumenter, fx anklager Sony - helt absurd - den engelske regering for at stjæle tv frekvenserne fra 'folket'.  

Men der var også tilslutning fra BBC, ITV og andre broadcasters, der nu  forstod, at dette var betingelserne og at Ofcom planen havde support i regeringen. Panasonic, Samsung og Pace (STB'er) mente at planen var stort set OK og realistisk (se response fra Sony ved ovenstående høring).

April 2008.

Ofcom  udsender det http://www.ofcom.org.uk/consult/condocs/dttfuture/statement/ - statement , der fra da af er den plan, som er grundlaget  for den nye HD multiplex, som starter her 2 december i Manchester/Liverpool og i London.

Samtidig er DVB-T2 standarden blevet endelig færdig indenfor DVB-T2-TM arbejdsgruppen, men kan først offentliggøres, når DVB.ORG styregruppen har tilladt dette - dette sker ultimo juni.  Fabrikanterne, der skal bygge modtager chips og bruge disse i bokse mv.,  er imidlertid alle medlemmer af DVB.ORG og har adgang til teksten, så det er kun os dødelige, der evt. venter i spænding. 

Der afholdes flere http://www.fub.it/public/Morello020408B.pdf - foredrag om DVB-T2 og herunder kommer det frem, at DVB-T2 blive mere robust end  DVB-T.  I UK vil DVB-T2 forøge bitraten fra 24 til 36 Mbit/sek (50%) og i fx Danmark fra 20 Mbit/sek til omkring 33-34  Mbit/sek (67%). Dette fremgik også af fx den engelske Wikipedia på denne tid.

Juni/juli 2008.

DVB-T2 bliver offentlig og oversendes til ETSI for at blive en officiel standard.  Samtidig har BBC de første DVB-T2 signal i luften fra senderen Guildford SV for London.

September 2008.

På IBC09 i Amsterdam demonstrer BBC sammen med bla PACE 3 HD samtidige  kanaler sendt og modtaget via DVB-T2. Kvaliteten var imponerende.

Januar 2009.

Ofcom og BBC må opgive at få MPEG-4 HP @ L4.2 (1080p50) med i de modtager specifikationen der bruges i UK (D-Book) og acceptere MPEG-4 HP L4.0 (720p50/1080i25). Årsagen var at de nødvendige MPEG-4 chips ikke kunne forventes klar i 2009.  

August/September 2009.

Det er vedtaget, at DVB-T2 FreeviewHD bokse skal testes betydeligt bedre end man hidtil har gjort med  Freeview (DVB-T/MPEG-2) bokse. Men testen  forsinkes i nogle uger bla. fordi div. filmleverandørere forlanger en form for kryptering - noget helt fremmed for Freeview. Der er tråde om dette her på recordere.dk . Man er dog nu igang med produkt godkendelsen.

September 2009.

30 September flyttes alle kanaler væk fra den 6. multiplex i de områder af UK der er omstillet til digitalt tv. En landsdækkende  retune giver lidt støj af typen 'min gamle mor kan ikke finde ud af at retune'. Men det er og forbliver en del af de mange kanaler, som dig-tv kan levere.

Efter omfattende forsøg siden september 2008 med forskellige DVB-T2 profiler vedtages det at anvende den DVB-T2 profil, der sender en bitrate på 40.2 Mbit/sek.  Det er den DVB-T2 profil der nærmest svarer til den danske DVB-T profil som Boxer anvender - mht til signal robusthed.

Det blev vurderet, at  denne DVB-T2 profil samlet er så robust, at man roligt kunne bruge denne og udnytte de 40.2 Mbit/sek.  Hidtil havde man forsigtigt regnet med af anvende en DVB-T2 profil med en bitrate på 36 Mbit/sek og som så tålte lidt mere støj uden at fejle.

De næste  6-9 måneder.

November/December 2009.

Den digitale omstilling i Manchester og Liverpool begynder 4 november hvor en SD multiplex omstilles. Den 2 december slukkes alt analogt tv i området og de resterende 4 SD muxer og den nye HD mux startes. Samtidig udsendes den nye HD mux også fra hovedsenderen Crystal Palace i London. 

Foråret 2010.

Ved alle efterfølgende digitale omstillinger vil HD muxen også starte. I de områder, som allerede er omstillet, vil HD muxen snarligt blive installeret og startet.  Desuden vil den midlertidigt blive sendt fra 4 af de største sendere i 'det analoge område' - Glasgow, Birmingham, Newcastle og i Midtengland  omkring Leeds.

Ved fodbold VM vil over halvdelen af de engelske husstande være dækket af  DVB-T2 HD signalet (ca 15 millioner husstande)    

Afslutningen på den digitale omstilling.

Bortset fra to områder vil hele UK være omstillet inden de Olympiske lege i sommeren 2012.  Man forsøger at fremskynde planerne så omstillingen kan være færdig overalt inden OL, men Nordirland - det ene af de to områder - skal samordnes med Irland, hvor alt DTT ligger i kaos efter, at Boxer opgav  at drive betaling-tv der.

Lars   



-------------
Send mindst én DR kanal HEVC kodet, så alle forstår at alt nyt skal kunne HEVC.


Skrevet af: johnny57
Skrevet den: 21-Oktober-2009 kl. 18:03
Ja de bliver vel ved med finde på noget så vi skal udskifte vores fladskærm eller dekodere hele tiden.

-------------
Med venlig Hilsen

Johnny


Skrevet af: B-CLG
Skrevet den: 21-Oktober-2009 kl. 19:48
@Lars: Kanon gennemgang!


Vil det kunne lade sig gøre - og vil det give mening, at mere anskaffelsestunge enheder som STB'er med optager eller TV, har DVB-T tunerdelen placeret i et modul, der senere kan udskiftes med et DVB-T2 modul ?

/B


Skrevet af: miri
Skrevet den: 21-Oktober-2009 kl. 19:58

Oprindeligt skrevet af B-CLG B-CLG skrev:

Vil det kunne lade sig gøre - og vil det give mening, at mere anskaffelsestunge enheder som STB'er med optager eller TV, har DVB-T tunerdelen placeret i et modul, der senere kan udskiftes med et DVB-T2 modul ?

Det findes allerede, bl.a. den Azbox som jeg går og overvejer for tiden....



-------------
miri


Skrevet af: reslfj
Skrevet den: 22-Oktober-2009 kl. 17:17
Oprindeligt skrevet af miri miri skrev:

Oprindeligt skrevet af B-CLG B-CLG skrev:

Vil det kunne lade sig gøre - og vil det give mening, at mere anskaffelsestunge enheder som STB'er med optager eller TV, har DVB-T tunerdelen placeret i et modul, der senere kan udskiftes med et DVB-T2 modul ?

Det findes allerede, bl.a. den Azbox som jeg går og overvejer for tiden....

Jeg ville nu vente med at købe til modulet faktisk er på markedet og er afprøvet i UK.

Lars

Lars :



-------------
Send mindst én DR kanal HEVC kodet, så alle forstår at alt nyt skal kunne HEVC.


Skrevet af: miri
Skrevet den: 22-Oktober-2009 kl. 19:07
Oprindeligt skrevet af reslfj reslfj skrev:

Oprindeligt skrevet af miri miri skrev:

Oprindeligt skrevet af B-CLG B-CLG skrev:

Vil det kunne lade sig gøre - og vil det give mening, at mere anskaffelsestunge enheder som STB'er med optager eller TV, har DVB-T tunerdelen placeret i et modul, der senere kan udskiftes med et DVB-T2 modul ?

Det findes allerede, bl.a. den Azbox som jeg går og overvejer for tiden....

Jeg ville nu vente med at købe til modulet faktisk er på markedet og er afprøvet i UK.

Det er Azbox'en der findes og med modulære tunere. DVB-T2 tuneren er endnu ikke til salg, og de skal klart være testet godt og grundigt i gennem i UK inden jeg ville kaste mig ud i et indkøb - men grundtanken er rigtig selvom vi aldrig reelt kan fremtidssikre os - pc'ere kan også opgraderes, men det er meget få, der beholder kassen i mere end 3-5 år - udviklingen går bare så hurtigt, at stort set alt i boksen er forældet samtidigt, og det tager meget få år...

Derfor er det paradoksalt, at TV, der er købt for 50 år, hvis de ike er gået i stykker, har kunnet modtage og vise signaler lige siden - om en uge er det slut. De "fremtidssikrede" digitale MPEG2 TV, der er solgt de seneste år får ikke engang en levetid på 10 år!



-------------
miri


Skrevet af: bruger udmeldt 5
Skrevet den: 22-Oktober-2009 kl. 22:21

hmm... hvori ligger det interessante i denne historie for danskere?  der går jo en hel del år før vi kan forvente at snuse til nye teknologier?
Er det ikke mere lokal stof for en brite?

Spændende at høre dvbt2 udbredes i uk.. og?



Skrevet af: miri
Skrevet den: 23-Oktober-2009 kl. 09:42
Oprindeligt skrevet af pendec pendec skrev:

hmm... hvori ligger det interessante i denne historie for danskere?  der går jo en hel del år før vi kan forvente at snuse til nye teknologier?
Er det ikke mere lokal stof for en brite?

Spændende at høre dvbt2 udbredes i uk.. og?

Tja, for tre år siden (2006!), da vi købte vores "fremtidssikrede" MPEG2 modtagere, så var MPEG4 taget i anvendelse i Frankrig, men DR afviste det som uinteressant for DK (for nuværende). Med det i baghovedet, så kan vi vel se frem til at næste skifte kommer i 2012. Hvis DR vil opgradere flere kanaler til HD i forbindelse med lukningen af MPEG2 på MUX1, så er det slet ikke usandsynligt, at DVB-T2 starter op i 2012....

Om det er en hel del år ved jeg ikke, men det har min interesse



-------------
miri


Skrevet af: reslfj
Skrevet den: 23-Oktober-2009 kl. 11:28

Oprindeligt skrevet af pendec pendec skrev:

Spændende at høre dvbt2 udbredes i uk.. og?

Og - så ikke andet.  Men vi er mange,der interessere os for mærkelige ting, som ikke lige bliver aktuelt for os selv lige nu eller endog aldrig.

Månerejser, Historie, Romaner, etc.

Rent praktisk har SVT et helt konkret forslag om at begynde med at sende SVT-HD og  TV4-HD  på en DVB-T2VHF mux  i hele Sverige og fra engang i 2010.

DVB-T2 aftestes pt. på VHF båndet fra senderen i Uppsala.  Så det kunne da hurtigt blive meget aktuelt for os, der bor i Hovedstaden.

Lars

 



-------------
Send mindst én DR kanal HEVC kodet, så alle forstår at alt nyt skal kunne HEVC.


Skrevet af: Bruger udmeldt 43
Skrevet den: 23-Oktober-2009 kl. 11:30

Og derfor er det også temmeligt dumt at kaste for mange penge efter DVB-T mpeg4 udstyr.



Skrevet af: gah1
Skrevet den: 23-Oktober-2009 kl. 11:41

Og det er sikkert derfor, at der ikke er nogle hardiskoptagere med MPEG4 tunere på markedet, når de "snart" kommer, så vil de sikkert være med DVB-T2 tunere.

M.v.h.



Skrevet af: B-CLG
Skrevet den: 23-Oktober-2009 kl. 12:01
Oprindeligt skrevet af miri miri skrev:

Det er Azbox'en der findes og med modulære tunere. DVB-T2 tuneren er endnu ikke til salg, og de skal klart være testet godt og grundigt i gennem i UK inden jeg ville kaste mig ud i et indkøb - men grundtanken er rigtig selvom vi aldrig reelt kan fremtidssikre os - pc'ere kan også opgraderes, men det er meget få, der beholder kassen i mere end 3-5 år - udviklingen går bare så hurtigt, at stort set alt i boksen er forældet samtidigt, og det tager meget få år...

Ja, jeg er lidt inspireret at PlayTV til PS3, hvor tuneren er isoleret i en USB dims.

Men også tv med adskillelse af tuner og skærm, adskillelse af iPod og forstærker etc, vil give mening i en periode hvor mindst en af teknologienhederne er i rivende udvikling, og den anden enhed må forventes at holde i nogen længere tid. Jeg ville nødig skifte forstærker hver gang der kommer en ny iPod.

Plads til en USB modtager gemt bag et dæksel ville give et nogenlunde standardinterface.

/B



Skrevet af: JesperLund
Skrevet den: 23-Oktober-2009 kl. 12:10
Oprindeligt skrevet af reslfj reslfj skrev:

DVB-T2 aftestes pt. på VHF båndet fra senderen i Uppsale.  Så det kunne da hurtigt blive meget aktuelt for os, der bor i Hovedstaden.


Er er ikke planer om at Open Channel skal lave DVB-T2 forsøg i København?


-------------
Linux FTW, afspiller nu Blu-ray film på Ubuntu 12.04 med VLC direkte fra optisk disc.


Skrevet af: miri
Skrevet den: 23-Oktober-2009 kl. 12:22

Oprindeligt skrevet af JesperLund JesperLund skrev:

Oprindeligt skrevet af reslfj reslfj skrev:

DVB-T2 aftestes pt. på VHF båndet fra senderen i Uppsale.  Så det kunne da hurtigt blive meget aktuelt for os, der bor i Hovedstaden.


Er er ikke planer om at Open Channel skal lave DVB-T2 forsøg i København?

Jo, Open Channel har fået tilladelse til at lave forsøg med DVB-T2 fra slutningen af 2009 på kanal 67 (København)



-------------
miri


Skrevet af: Kermode
Skrevet den: 24-Oktober-2009 kl. 23:14
Oprindeligt skrevet af reslfj reslfj skrev:

Nu er denne nyhed ikke helt ny,  men er en meget fin historie om en plan der blev lagt, vedtaget på trods af kortsigtede interesser og interessegruppers ret urimelig 'råben op' og gennemført stort set efter den fastlagte tidsplan.



De lyder da ellers som det bare er en grådig industri som presser noget unødvendigt igennem  (og flere udgifter til folk) for at kunne tjene endnu flere penge på folk.


Skrevet af: Ulvaren
Skrevet den: 26-Oktober-2009 kl. 19:18

Hej

En anden mulighed end en Azbox er en Dreambox DM8000, her kan tunerdelen også skiftes.



-------------
Logitech® Harmony®

Philips 47PFL9664/12
Sonos Connect
Linksys E3000


Skrevet af: reslfj
Skrevet den: 26-Oktober-2009 kl. 20:35
Oprindeligt skrevet af Kermode Kermode skrev:

Oprindeligt skrevet af reslfj reslfj skrev:

Nu er denne nyhed ikke helt ny,  men er en meget fin historie om en plan der blev lagt, vedtaget på trods af kortsigtede interesser og interessegruppers ret urimelig 'råben op' og gennemført stort set efter den fastlagte tidsplan.



De lyder da ellers som det bare er en grådig industri som presser noget unødvendigt igennem  (og flere udgifter til folk) for at kunne tjene endnu flere penge på folk.

Men det er det med sikkerhed ikke. Store dele af industrien og fx SKY (der ville lave antennebaseret betalings-tv)  brugte megen energi  på at bekæmpe planen - med mange mindre fine midler, grimme ord og tvivlsomme sandheder.

TV fabrikkerne ville i 2007/08, da beslutningen blev tager heller levere (datidens) DVB-T/MPEG-4 modtagere og så senere levere DVB-T2/MPEG-4  modtagere til seerne. 

Men det var den engelske telestyrelse dygtig nok til at gennemskue og forhindre.  Derved kan man om få måneder købe en ny DVB-T2/MPEG-4  boks og inden næste sommer TV med DVB-T2 tunere, der har langt længere forventet levetid end vort snart forældede DVB-T system.

Nu klager- nærmest klynker  - man allerede i Danmark over, at der ikke er http://www.avm.dk/artikel/visartikel.php?artikelnummer=5367&fv=2 - frekvenser til at sende mere HD end DR-HD.*

Hvis vore politikere var blevet rådgivet lige så godt, som den engelske regering blev af Ofcom - så ville man ikke have det problem nu.

Det modsatte af "rettidig omhu" er vel "utidig sjusk"   

Lars     

* Det er ret meget klynk og ligner et forsøg på igen at snøre politikerne .  Hvor der er vilje er der vej - men kun med konstruktive og positive tanker.

Man kan FX starte med at tillade Boxer at anvende MUX6 til at sende 4 (evt. 5) HD kanaler  med DVB-T2 og MPEG-4 fra sidst i 2010.   

 



-------------
Send mindst én DR kanal HEVC kodet, så alle forstår at alt nyt skal kunne HEVC.


Skrevet af: Laurel&Hardy
Skrevet den: 27-Oktober-2009 kl. 13:30

Hvis der er nogen der er forvirrede, så er her en liste over hvad der er planlagt og vedtaget, mux for mux i Danmark.

MUX1 = Public service 1
MUX2 = Public service 2
MUX3 = Boxer kommercielt TV
MUX4 = Boxer kommercielt TV
MUX5 = Bocer kommercielt TV
MUX6 = Forsøg frem til slutningen af 2010 - derefter Boxer
MUX7 = Udgår, og bliver mobildata istedet
MUX8 = VHF frekvenser. Afventer at Polen går digital. Ikke afsat til noget endnu

Intet er vedtaget vedr DVB-T2.



Skrevet af: moho
Skrevet den: 27-Oktober-2009 kl. 16:45

http://www.avm.dk/artikel/visartikel.php?artikelnummer=5367&fv=2 - http://www.avm.dk/artikel/visartikel.php?artikelnummer=5367& amp; amp; amp;fv=2

Frekvenser til at sende mere HD.

Det manden beskriver mht. om det er sport eller noget stillestående i et program.

Dette er noget som skal løses forinden det når vore TV skærme. Det lyder stygt og det er stygt, men da Vi suverænt bestemmer over vores UHF luftrum er der ikke grænser for hvor mange lokale sendere vi kan lave. Men som en undskyldning for ikke køre noget økonomisk i sænk, da er det smukke ord. Og altså kun ord.

Hvis jeg tager fejl, hvordan kan man da i Norge og Sverige mildest talt plastre landene til med sendere og MUX i oceaner. På samme måde som et Billede på ens Fladskærm vel viser noget analogt, og man tror bare man kan lægge det hele og alting ind i ens Tv, og fortsat tro den hellige grav er velforvaret. Der ligger overraskelser om hjørnerne.



-------------
Har Stofa, Basispakke! Forvirrelsesfreak og andre Århushistorier. Den korrekte opløsning i det vandrette plan for HD er lige netop ___?


Skrevet af: reslfj
Skrevet den: 27-Oktober-2009 kl. 17:48
Oprindeligt skrevet af Laurel&Hardy Laurel&Hardy skrev:

Hvis der er nogen der er forvirrede, så er her en liste over hvad der er planlagt og vedtaget, mux for mux i Danmark.

MUX6 = Forsøg frem til slutningen af 2010 - derefter Boxer
MUX7 = Udgår, og bliver mobildata istedet
MUX8 = VHF frekvenser. Afventer at Polen går digital. Ikke afsat til noget endnu

Intet er vedtaget vedr DVB-T2.

Nej denne tråd handler om "Storbritanien" udfra den artikel, som var på forsiden her på recordere.dk 21 oktober 2009.

Men som du selv citerer, så udgår MUX7 - af i øvrigt meget gode grunde - og  MUX 6 overgår til Boxer, men pt. til brug for mobilt-TV efter en forældet standard.

Det er her at DR påpeger (se indlæg ovenfor),  at HD er svært på DTT, når man ikke fik planlagt godt  og i tide.   Dette får så lidt ironiske bemærkninger og et  frem hos nogle af os.

Og vi er så mange, der gerne ser, at Boxer får tilladelse til at slippe for at sende mobil-tv, mod at de sender fx 4 HD kanaler med DVB-T2/MPEG-4.

Da Boxer er kodet betalings-tv, vil det være meget lettere at skifte teknologi, da man kun behøver at skifte modtager hos de seere, der faktisk vil betale for HD kanalerne.  

Med teknologiskift er det næsen som med snooker - det er vigitgt at ramme denne gang - men at lave oplæg til næste stød er næsten vigtigere.

Lars   

 



-------------
Send mindst én DR kanal HEVC kodet, så alle forstår at alt nyt skal kunne HEVC.


Skrevet af: Mills
Skrevet den: 01-November-2009 kl. 23:00
Tror I vi ser DVB T2 i næste års fladskærme i DK? Det ville jo være godt at være bare lidt fremtidssikret. 

-------------
Jeg og Zincks tanker om SPOT 07
http://www.hifi-musik.dk/?page=visartikel&id=139


Skrevet af: reslfj
Skrevet den: 02-November-2009 kl. 14:24

Oprindeligt skrevet af Mills Mills skrev:

Tror I vi ser DVB T2 i næste års fladskærme i DK? Det ville jo være godt at være bare lidt fremtidssikret. 

I England kommer også skærmene i antal i de første måneder af 2010. Det forventes at alle ledende mærker vil have DVB-T2, som standard inden julen 2010. 

Skærmene og boksene i UK vil have  MHEG - et interaktiv system - indbygget i firmware. Det anvender vi ikke i Danmark, så vi vil nok ønske en anden firmware her.

Indtil der faktisk sendes med DVB-T2 fra Danmark eller Sverige, så vil man jo ikke kunne modtage andet end det DR, TV2, Boxer, samt evt svensk/tysk tv som andre DVB-T/MPEG-4 modtagere også kan modtage. 

Lars



-------------
Send mindst én DR kanal HEVC kodet, så alle forstår at alt nyt skal kunne HEVC.


Skrevet af: wads
Skrevet den: 02-November-2009 kl. 14:30

Syntes jeg har læst noget om, at der kommer et CA modul til Pio LX og KRP så den kan tage DVB-T2. Er der nogen der kan bekræfte det??

Pft

Wads



Skrevet af: miri
Skrevet den: 02-November-2009 kl. 16:29

Oprindeligt skrevet af wads wads skrev:

Syntes jeg har læst noget om, at der kommer et CA modul til Pio LX og KRP så den kan tage DVB-T2. Er der nogen der kan bekræfte det??

Uden at vide noget konkret om Pio, så tør jeg godt afkræfte det med meget stor sikkerhed. Et CA-modul kan ikke afhjælpe mangler i tuner-hardwaren.



-------------
miri


Skrevet af: reslfj
Skrevet den: 02-November-2009 kl. 18:13
Oprindeligt skrevet af wads wads skrev:

Syntes jeg har læst noget om, at der kommer et CA modul til Pio LX og KRP så den kan tage DVB-T2. Er der nogen der kan bekræfte det??

CA moduler duer ikke til andet end dekryptering ved betalings-TV.  

GLEM ALT OM CA MODULER  TIL ANDRE FORMÅL.  Oversmarte fjante-enheder.

I særlig grad DVB-T/T2 skal indarbejdes i hele TV'ets remote system - NEJ NEJ  NEJ.

Et helt og nyt TV koster nu under 3000 kr.  Kan du ikke råd til det, så anbefales en FM radio.  Der må sgu da være grænser.

Lars

 

 

 



-------------
Send mindst én DR kanal HEVC kodet, så alle forstår at alt nyt skal kunne HEVC.


Skrevet af: wads
Skrevet den: 02-November-2009 kl. 18:29
Hej Lars

Det var da en mærkelig og ubehagelig måde at svare på. Det har da intet at gøre med om jeg skal have et nyt TV eller ej. DVB-T2 eller ej, så ryger mit Pio ingen steder :o)

Kan bare se, at der er skrevet en del om det på avforum, så var det bare rat at få af eller bekræftet


Skrevet af: Bruger slettet
Skrevet den: 02-November-2009 kl. 18:40
Jeg vil medgive at Lars godt kunne have svaret lidt mere pædagogisk, men du skal vide at du er ramlet ind hans hadedebat nummer 1, om hvorvidt et CA modul kan benyttes til andet end dekryptering og det kan det ikke.
Man kan ikke "dekryptere" mpeg4 således at det kan afvikles på et tv med mpeg2, ligeledes kan man heller ikke "dekryptere" DVB-T2, således at det kan afvikles i en DVB-T tuner.
Både mpeg4 og DVB-T2 er nyere, bagudkompatible standarder men det kræver reencoding at afvikle en nyere standard på en gammel standard.

Når DVB-T2 bliver standard herhjemme, så kræver det (desværre) investering i nyt udstyr.


Skrevet af: B-CLG
Skrevet den: 02-November-2009 kl. 19:45
Så lad os da få endnu en smart lille dims med mindst DVB-T9, der kan sættes i en HDMI indgang, og som får strøm fra TV'ets USB port, som jo bør kunne levere 5 watt.

Jeg vil have løsninger, ikke begrænsninger. Første mand gik på månen for 40 år siden. Hvor svært kan det være!!



/B


Skrevet af: reslfj
Skrevet den: 03-November-2009 kl. 13:59

Oprindeligt skrevet af Kim Jespersen Kim Jespersen skrev:

Jeg vil medgive at Lars godt kunne have svaret lidt mere pædagogisk, men du skal vide at du er ramlet ind hans hadedebat nummer 1,

Jeg skriver nu mange lange og uddybende svar og jeg hader nu normalt ikke.  Men... 

Det er jo indenfor - nærmest timer - at vi igen skal opleve, at sådan oversmarte udtalelser har fået andre uvidende mennesker til at tro på noget helt urealistisk og endnu værre - handle derefter.  

Jeg er ikke en kirkens mand, men "Led os ikke i fristelse, ... "  er nu en god leveregel overfor andre.

Noget andet er, at wads skriver "Syntes jeg har læst noget om,..."  UDEN at angive, hvad og hvor det er læst.

Men det ved han åbenbart  godt alligevel: "der er skrevet en del om det på avforum..."

Se så synes jeg altså, man holder andre for nar, når han ikke fremlægger sine informationer andet i rygteform.

Ja, end ikke her i anden post henviser til 2-4 konkrete poster fra avforum - eller  fx blot angiver URL til avforum så andre lettere kan tjekke selv.  

Er det det i øvrigt det norske eller engelske avforum?

Lars



-------------
Send mindst én DR kanal HEVC kodet, så alle forstår at alt nyt skal kunne HEVC.



Print side | Luk vindue