Print side | Luk vindue

IP TV VS Sattelit tv

Udskrevet fra: recordere.dk - Danmarks AV Forum
Kategori: Modtagelse og distribution
Forumnavn: IP TV og WebTV
Forumbeskrivelse: TV via bredbånd, fiber og internet. TDC TV, Telia TV, YouSee WebTV m.fl.
Web-adresse: https://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=82203
Udskrevet den: 26-Marts-2023 kl. 12:05


Emne: IP TV VS Sattelit tv
Skrevet af: Bjarke88
Emne: IP TV VS Sattelit tv
Skrevet den: 12-Juni-2010 kl. 21:56
Hej vil bare lige høre jeres meninger til brug for sammenligning. Har nu haft TDC TV i lidt over en uge. Fungerer upåklageligt og uden fejl. Men min fordomme er der dog stadig, når jeg sammenligner med mit Canal Digital abbonnement. ,Jeg syntes stadig at Canal digital leverere et væsentligt bedre billede end IP-TV gør.  Er det bare mig. Hvad er jeres holdninger.Svar:
Skrevet af: avh
Skrevet den: 12-Juni-2010 kl. 23:01
Canal digital sender med den højeste bitrate... (og derfor bedre billede)

TDC TV har ikke båndbredde nok til at kunne levere samme bitrate...
TDC har problemer med at kunne tilbyde HDTV, særligt der skal modtages flere streams samtidigt...
 
 


-------------
DVBviewer, Technotrend DVB-S2, Technotrend CT2-4500 DVB-T2, TeVii s470 DVB-S2, Anysee T2C DVB-T2


Skrevet af: Bjarke88
Skrevet den: 02-Juli-2010 kl. 22:27

Må sige at selvom TDC ikke leverer samme bitrate som Canal Digital, så er jeg meget positivt overrasket over TDC TV. Det fungere upåklageligt, har haft det i godt et måned nu. Ingen nedbrud overhovedet.  Jeg var i starten meget skeptisk over at jeg troede at Tv'delen slugte alt internet kraften. Har selv 20 mbit. Når jeg ser eks. Tv2 Film HD, så kører min download rate stadig 1,6-1,8 mbit, svarende til ca. 15-17 mbit download. Det syntes jeg faktisk er facinerende at tv'et ikke tager mere. Vi har dog lige fået en helt ny central her hvor jeg bor. Ved ikke om det har noget at sige.

Men kan kun klart anbefale TDC TV. Har sagt mit Canal Digital abonnement op. Dette er meget enklere, og så kan man nøjes med en udbyder, hvor internettet barer kører upåklageligt.
Har desværre dårlig erfaring med telenor kundesupport, hvor jeg tidligere var kunde. Men dette virker. Thums up herfra. 


Skrevet af: Notfast
Skrevet den: 04-Juli-2010 kl. 13:51
Tv2 Film HD, så kører min download rate stadig 1,6-1,8
mbit, svarende til ca. 15-17 mbit download.

Mbit er Mb og Mbyte er MB. Så mon ikke du mener 1,6-1,8MB/s svarende til 12,8-14,4Mb/s ?

-------------
.....


Skrevet af: wicca
Skrevet den: 05-Juli-2010 kl. 09:14
Jeg har nu haft TDC TV længe og ELSKER deres interface og brugervenlighed. Desuden er deres multiroom-løsning perfekt.
Men en ting som jeg HADER, er deres billedekvalitet. Den er simpelthen for dårlig efter 2010 standard. Selv deres HD kanaler pixelerer ved eks. sport. SD kanalerne er helt hen i skoven.
JEg bor 93 meter fra en central, så det er ikke forbindelsen der er problemet. Det er simpelthen, at TDC sender med en uacceptabel lav bitrate...og det erkender TDC også. Jeg har haft tekniker på flere gang, fordi jeg ikke mente at mit billede var iorden. Og de erkender at de intet kan gøre...at jeg modtager den maximale billedekvalitet som TDC kan klare! Øv bøv siger jeg bare.

Nu har jeg så taget konsekvensen og opsagt TDC TV...men med blødende hjerte, da jeg virkelig ellers kunne li' deres produkt. Jeg kan bare ikke leve med et dårligt billede.

Nu forsøger jeg mig med Canal Digital istedet og glæder mig vildt til at se deres billedekvalitet. Her er bitraten faktisk det dobbelte på HD kanalerne.
Prøv at se testen fra flatpanels.dk her i linket: http://flatpanels.dk/test.php?subaction=showfull&id=1274258458Skrevet af: bruger udmeldt 5
Skrevet den: 05-Juli-2010 kl. 11:07
Oprindeligt skrevet af wicca wicca skrev:

Nu forsøger jeg mig med Canal Digital istedet og glæder mig vildt til at se deres billedekvalitet. Her er bitraten faktisk det dobbelte på HD kanalerne.
så vidt jeg selv har prøvet da jeg havde cd´, så var HD kanalerne oppe på 12-14Mbit og et par SD kanaler omkrin 3,7Mbit i snit.. Så HD kanalerne ligger vist over "dobbelt" men det kommer nok an på de forhold du sammenligner med, men cd's egen kanal, så er det jo 3x bitraten..
 


Skrevet af: moho
Skrevet den: 05-Juli-2010 kl. 12:12
For mig er det interessant TDC TV med mere IPTV.Thumbs Up  Dog hvad som mest bliver valgt af de enkelte tilsluttede er for mig sværere at gætte.

-------------
Har Stofa, Basispakke! Forvirrelsesfreak og andre Århushistorier. Den korrekte opløsning i det vandrette plan for HD er lige netop ___?


Skrevet af: wicca
Skrevet den: 05-Juli-2010 kl. 14:25
Confused
Oprindeligt skrevet af moho moho skrev:

For mig er det interessant TDC TV med mere IPTV.Thumbs Up  Dog hvad som mest bliver valgt af de enkelte tilsluttede er for mig sværere at gætte.
Det forstod jeg ingenting af...?


Skrevet af: dandyman
Skrevet den: 05-Juli-2010 kl. 17:53
Jeg kan intet ondt sige om IPTV fra SmileContent, via modtager streams i SD på ~6Mbit og HD på omkring ~16Mbit i følge programmet ProgDVB og billedkvaliteten er bare i orden.


Skrevet af: wicca
Skrevet den: 06-Juli-2010 kl. 13:00
Oprindeligt skrevet af dandyman dandyman skrev:

Jeg kan intet ondt sige om IPTV fra SmileContent, via modtager streams i SD på ~6Mbit og HD på omkring ~16Mbit i følge programmet ProgDVB og billedkvaliteten er bare i orden.
 
Ja, IPTV via Fibernet er fuldstændig på niveau med parabol-tv. Men IPTV via TDC TV (HomeTrio) har kun omkring den halve bitrate af fibernet.


Skrevet af: Bjarke88
Skrevet den: 23-Juli-2010 kl. 23:18
Jeg er godt godt tilfreds med TDC TV,men må dog være enig med at deres billede ikke er på højde med Canal Digital. Men det er jo også eneste mulighed for at få tv3 uden at skulle i klørerne på Viasat som ikke vil slippe bagefter. Her har jeg dog gode erfaringer med Canal Digital. 2 dage efter min opsigelse lå bekræftigelsen i posten. High five til Canal Digital. De ved hvad kundeservice er.
 
Et godt råd hvis i køber TDC Home Trio, brug de 49 ekstra kr. på en 20 mbit forbindelse, det vil i ikke fortryde.
 
 


Skrevet af: binderup
Skrevet den: 24-Juli-2010 kl. 11:54
@Bjarke88 nu er problemet med TDC og så hastigheder over 5-10mbit at der er RIGTIG mange steder i landet hvor de slet ikke kan levere den hastighed. Jeg bor tæt på TDC gamle HQ (Slet) i et relativt nyt kvarter, hvor man må formode at der skulle være ganske OK forbindelses muligheder, og der kan de maks levere 5mbit/s i medvind - Fullrate maks 4 (med VOIP der lyder som taler man i konservesdåser).

Når jeg har fået demo af TDC TV så er der ikke nogen tvivl om at det er en lækker platform med nogle ret gode features - problemet er bare at TDC's infrastruktur slet ikke er god nok til at kunne servicere det tilfredsstillende for langt størstedelen af deres kunder.

Da vi fik fiber der droppede vi Yousee kabeltv (havde også internet da ADSL ikke var stabilt her - Yousee Internet er det bedste alternativ til Fiber i vores område), da det samlet set var 3-4000 billigere pr år sammenlignet med hvad TDC skulle have for det tilsvarende (50 mbit internet og HD pakkerne), og jeg må indrømme at jeg slet ikke savner nogle af Viasat pakkerne. Hvis det er Superligaen der trækker så er den jo også ved at blive godt og grundig splittet mellem Viasat og Canal Digital, og jeg vil skyde på at det bliver endnu mere splittet i takt med Canal 9 får mere og mere fodfæste. Jeg kunne forestille mig at CD og viasat på sigt går sammen om at lave en sportspakke (måske et longshot...)


Skrevet af: Bjarke88
Skrevet den: 06-August-2010 kl. 21:34
hej binderup
ville klart vælge yousee hvis jeg havde den mulighed, men det leveres ikke her hvor jeg bor. Yousee er nok det nemmeste valg, da man ikke modsat til fiber skal have en boks til hvert tv. Kabel-tv har altid i mine øjne været det nemmeste valg. Det er ikke billig, men det kan også hurtigt blive dyrt hvis man skal have flere bokse i husstanden med fiber til hver enkelt tv.


Skrevet af: TBC1
Skrevet den: 06-August-2010 kl. 22:28
Oprindeligt skrevet af Bjarke88 Bjarke88 skrev:

Hej vil bare lige høre jeres meninger til brug for sammenligning. Har nu haft TDC TV i lidt over en uge. Fungerer upåklageligt og uden fejl. Men min fordomme er der dog stadig, når jeg sammenligner med mit Canal Digital abbonnement. ,Jeg syntes stadig at Canal digital leverere et væsentligt bedre billede end IP-TV gør.  Er det bare mig. Hvad er jeres holdninger.
 
Nej det er ikke bare dig, og det handler ikke om holdninger men om fakta i forbindelse med praktiske forhold.
 
For langt de fleste kanalers vedkommende (f.eks. er DR's kanaler en undtagelse) så modtager TDC-tv tv kanalerne fra satellit. For de kanalers vedkommende der hører under Canal Digitals hat, fra det selv signal som du/man selv modtager med egen parabol.
 
MEN Dette signal re-encoder TDC tv så til en lavere bitrate. Men om så bitraten havde været det samme eller det dobbelte af det oprindelige signal, vil der altid være tab af kvalitet forbundet med en re-encoding. For mange er tabet det på et niveau hvor det for de fleste syntes at være ligegyldt eller dårligt ses, for andre der går op i billedkvalitet (mig selv inkl.) er det et utåleligt, uacceptabelt meget synligt og generende kvalitetstab. Men desværre er det nødvendigt i forbindelse med IPTV, hvis man forestiller sig at kunne udbyde funktionel IPTV til en hel husstand via gamle kobberkabler og/eller selv med fiberbaserede løsninger hvis man ønsker at spare på båndbreddeforbruget ifbm IPTV udbuddet.
 
Det er IPTV's akilleshæl at med mindre udbyderen lader være med at pille ved og omkode signalerne for at spare båndbredde (af den ene eller anden grund) så sidder brugerne desværre også tilbage med en lavere kvalitet.
 
Men der findes også IPTV løsninger hvor signalerne ikke re-encodes, selv om det desværre snarere er undtagelsen og ikke reglen.


Skrevet af: Jubas
Skrevet den: 06-August-2010 kl. 23:12
Citér Men desværre er det nødvendigt i forbindelse med IPTV, hvis man forestiller sig at kunne udbyde funktionel IPTV til en hel husstand via gamle kobberkabler og/eller selv med fiberbaserede løsninger hvis man ønsker at spare på båndbreddeforbruget ifbm IPTV udbuddet.
 

Det er IPTV's akilleshæl at med mindre udbyderen lader være med at pille ved og omkode signalerne for at spare båndbredde (af den ene eller anden grund) så sidder brugerne desværre også tilbage med en lavere kvalitet.

 

Men der findes også IPTV løsninger hvor signalerne ikke re-encodes, selv om det desværre snarere er undtagelsen og ikke reglen.


Jeg forstår ikke hvorfor du mener at det er nødvendig at re-encode IPTV i modsætning til andre teknologier ? og at det er dens akilleshæl ? Hvad er det ved IPTV teknologien der gør at det er nødvendig ?
Jeg forstår godt hvorfor TDC reducerer deres signal i deres ADSL produkt, men det har jo ikke noget at gøre med IP-pakkerne. Jeg kender ingen fiberleverandør der generet re-encoder deres IPTV-kanaler, det er alt for dyrt og besværligt.


Skrevet af: TBC1
Skrevet den: 07-August-2010 kl. 00:12
Oprindeligt skrevet af Jubas Jubas skrev:

Oprindeligt skrevet af TBC TBC skrev:

Men desværre er det nødvendigt i forbindelse med IPTV, hvis man forestiller sig at kunne udbyde funktionel IPTV til en hel husstand via gamle kobberkabler og/eller selv med fiberbaserede løsninger hvis man ønsker at spare på båndbreddeforbruget ifbm IPTV udbuddet.


Jeg forstår ikke hvorfor du mener at det er nødvendig at re-encode IPTV i modsætning til andre teknologier ? og at det er dens akilleshæl ? Hvad er det ved IPTV teknologien der gør at det er nødvendig ?
Jeg forstår godt hvorfor TDC reducerer deres signal i deres ADSL produkt, men det har jo ikke noget at gøre med IP-pakkerne. Jeg kender ingen fiberleverandør der generet re-encoder deres IPTV-kanaler, det er alt for dyrt og besværligt.


Lad venligst være med at forvrænge mine udsagn til noget jeg slet ikke giver udtryk for. Du fremfører jo faktisk selv lige efterfølgende noget af det helt samme som jeg giver udtryk for.

Og hvis du læser ordentlig efter hvad jeg skrev så var præmisserne for hvad der var problematisk i forbindelse med noget IPTV ikke IPTV teknologien i sig selv, men "hvis man forestiller sig at kunne udbyde funktionel IPTV til en hel husstand via gamle kobberkabler og/eller [..] ønsker at spare på båndbreddeforbruget ifbm IPTV udbuddet" [citat slut]

Jeg mener altså ikke at der snævert set er noget med selve IPTV teknologien eller ip pakerne der nødvendiggør den slags underlødigheder som man desværre ser eksempler på, på basis af de nævnte præmisser.

Jeg mener personligt på det nærmeste at der burde være en lov imod at i det mindste kabel og IPTV distributører re-encoder signalernet. DR burde imho også tilbyde det samme kvalitet på internettet, som de har på DTT. Akilleshælen jeg påpeger er at for mange IP og netbaserede tilbud og i nogle tilfælde ligefrem egentlige IPTV udbydere desværre ønsker at spare på båndbredden, og nogle ønsker ligefrem at pushe produkterne på insufficient kobber. Selve IPTV teknologien i sig selv fejler ikke noget, hvad enten det så er lort eller lagkage man serverer med den.


Skrevet af: Jubas
Skrevet den: 08-August-2010 kl. 15:13
[citat] Det er IPTV's akilleshæl at med mindre udbyderen lader være med at pille ved og omkode signalerne for at spare båndbredde (af den ene eller anden grund) så sidder brugerne desværre også tilbage med en lavere kvalitet.

Men der findes også IPTV løsninger hvor signalerne ikke re-encodes, selv om det desværre snarere er undtagelsen og ikke reglen. [/citat]

Det jeg ikke kan lide ved dit indlæg er at du skriver at det er "IPTV's akilleshæl at med minde udbyder laver være med at pille". Det har jo ikke noget med IPTV at gøre, det samme gør sig gældende for alle former for TV-leverancer, både på T/C/S/H. Desuden skiver du at det snarer er reglen, end undtagelsen at IPTV-udbyderne re-encoder, jeg kender kun 1 IPTV firma der re-encoder alle signaler, hvem er alle de andre ?


Skrevet af: TBC1
Skrevet den: 08-August-2010 kl. 17:35
Oprindeligt skrevet af Jubas Jubas skrev:

Det jeg ikke kan lide ved dit indlæg er at du skriver at det er "IPTV's akilleshæl at med minde udbyder laver være med at pille". Det har jo ikke noget med IPTV at gøre, det samme gør sig gældende for alle former for TV-leverancer, både på T/C/S/H.
 
Det er vi for så vidt enige om. Og vi er jo generelt enige om forholdene selv om du så lige har fået et af mine udsagn helt galt i halsen og set dig sur på det. Boxer er et eksempel hvor det går galt på en DVB-t platform.
 
Oprindeligt skrevet af Jubas Jubas skrev:

Desuden skiver du at det snarer er reglen, end undtagelsen at IPTV-udbyderne re-encoder, jeg kender kun 1 IPTV firma der re-encoder alle signaler, hvem er alle de andre ?
 
Jeg tror generelt at el-selskabernes tilbud er i orden, og generelt det går den rette vej på de fiber baserede platforme. Så jeg indrømmer gerne at jeg formentlig har taget munden for fuld i det forhold.
 
Men de muligheder jeg selv tidligere har haft adgang til var re-encodede. Det drejede sig på det tidspunkt om Broadcom og JayNet (Jeg skal ikke gøre mig klog på status i dag). Og det mest udbredte IPTV tilbud (TDC-TV) som er det de fleste associerer med IPTV har jo også problemet. Men problemet er vi helt enige om ikke ligger i selve IPTV standarden men i at hvordan nogle udbydere udnytter den.
 
Og så er jeg i øvrigt træt at at det VOD tilbud der er tilgængelige på nettet som reglen er i rædsom kvalitet, men det er naturligvis ikke det samme som IPTV og min felj at jeg har udtalt mig om det hele på en gang under samme hat.


Skrevet af: Jubas
Skrevet den: 08-August-2010 kl. 18:33
Jeg kender heller ikke Broadcom's kvalitet på deres TV. Det jeg bare generet prøver at advokere for, er at det sjællenet er er en bestemt teknologis skyld at kvaliteten er ringe, men mere at udbyderen vælger at tilbyde en ringe kvalitet. Ang VOD på nettet så er vi helt enige.Print side | Luk vindue