Print side | Luk vindue

Så er Android ramt af virus!

Udskrevet fra: recordere.dk - Danmarks AV Forum
Kategori: Visnings- og lytte-udstyr
Forumnavn: Android apps
Forumbeskrivelse: Apps til Android udstyr
Web-adresse: https://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=84512
Udskrevet den: 31-Maj-2023 kl. 02:57


Emne: Så er Android ramt af virus!
Skrevet af: Bruger udmeldt 38
Emne: Så er Android ramt af virus!
Skrevet den: 10-August-2010 kl. 22:10
Nu skal vi snart til at installere antivirus software m.v., på vores smartphones:
http://epn.dk/teknologi2/tele/article2146627.ece - http://epn.dk/teknologi2/tele/article2146627.ece
 

"Android-telefoner udsat for it-angreb"

Offentliggjort 10.08.10 kl. 14:44

It-sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab har sporet det første ondsindede it-angreb af typen trojaner mod mobiltelefoner med Android-styresystem.

Disse telefoners salgstal er hurtigt voksende på markedet.

Det nye angreb med det mundrette navn Trojan-SMS. AndroidOS. FakePlayer. a har allerede smittet et antal mobile enheder, oplyser Kaspersky Lab.

Det nye angreb dækker sig ind som en harmløs medieafspiller. Brugerne installerer en lille datafil, og derefter begynder det skadevoldende program at afsende sms-beskeder til særligt dyre numre, hvorved der overføres penge fra brugeren til de it-kriminelle.

- Ifølge it-analysevirksomheden IDC opnår producenter af Android-enheder de højeste vækstrater blandt producenterne af de avancerede smartphones. Vi kan derfor vente at se en tilsvarende stigning i mængden af ondsindet software mod den platform, siger Denis Maslennikov, leder af mobilgruppen ved Kaspersky Lab.

Selskabet arbejder på at udvikle teknologier til at beskytte Android og planlægger at udsende et sikkerhedsprodukt til Android først i det nye år.

Kaspersky Lab anbefaler brugere at lægge nøje mærke til de tjenester, som et program anmoder om at få adgang til, når det bliver installeret. Det indbefatter adgang til særligt dyre tjenester, der tager beløb for at sende sms-beskeder og foretage opkald.
Svar:
Skrevet af: Bruger udmeldt 31
Skrevet den: 11-August-2010 kl. 10:55
Nogen gange, kan man godt mistænke producenter af antivirus software, for at råbe "ulven kommer" lidt for ofte....

Jo mere frygt der skabes, jo flere penge tjener de.


Skrevet af: Slettet_120331
Skrevet den: 11-August-2010 kl. 11:02
Tjaa altså så længe man selv skal installere noget så synes jeg da ikke det er noget at råbe op om. Kan da lave sådan en app på et par timer, problemet bliver så at få folk til at installere den :) 

Dette er prisen for at installere ikke godkendte apps og ærligt talt synes jeg ikke  den er særligt dyrt købt. Kræver blot man bruger hovedet lidt inden man installere end medieafspiller der kræver adgang til telefon delen. 
Skrevet af: RogueAgent
Skrevet den: 11-August-2010 kl. 11:24
Det er jo åbenlyst nok for "os der ved sådan noget" - men for den gennemsnitlige bruger tror jeg det er svært at gennemskue hvad det er man giver adgang/tilladelse til når man installerer en app. Jeg tror heller ikke at mange er klar over at der ikke er "nogen" der tester/godkender de apps der tilbydes på Android Market.

Oveni dette er touchphones ved at blive meget populære hos teenagere ned til 10-12 år, og jeg tror det er lidt meget forlangt at en 12 årig skal kunne forstå konsekvenserne af at installere en gratis app. Og en utopi at man kan styre alt hvad ens teenager unger foretager sig med sin mobil, bare ved at sige "det må du ikke". 

-------------
LG 50PS8000
Panasonic PT-AE500
Pioneer VSX-859
Carver 753X
Energy RVS/RVSS
Panasonic BD35
Toshiba HD-XE1
Pioneer CLD-D704


Skrevet af: Ophørt
Skrevet den: 21-August-2010 kl. 14:11
Tja syns nu det er sjovt at ikke nogen apple produkter har vira problem kun den Microsoft og googles systemer. Den lugte lidt apple


Skrevet af: SLETTET_20120103
Skrevet den: 21-August-2010 kl. 14:56
Oprindeligt skrevet af T-Duck T-Duck skrev:

Tja syns nu det er sjovt at ikke nogen apple produkter har vira problem kun den Microsoft og googles systemer. Den lugte lidt apple

Grunden til det er at Apple tænker for deres brugere, så de ikke behøver bruge hovedet inden de installerer programmer. 

Enig, hvis bare man tænker sig en smule om er man fri for vira. 


Skrevet af: Slettet_120331
Skrevet den: 21-August-2010 kl. 15:04
Jeg vil ikke kalde det virus det de har fundet til android. Nok nærmere bare malware. Der er heller ikke virus til linux.....


Skrevet af: Ophørt
Skrevet den: 21-August-2010 kl. 15:12
Linux er jo ikke en trussel for mac, som windows, og ios vs andriod


Skrevet af: lunddal
Skrevet den: 21-August-2010 kl. 22:15
Oprindeligt skrevet af T-Duck T-Duck skrev:

Tja syns nu det er sjovt at ikke nogen apple produkter har vira problem kun den Microsoft og googles systemer. Den lugte lidt apple


Hvad mener du med at den lugter lidt?

I øvrigt er nævnte "virus" malware, og det findes der en del af til Mac OS X.


Skrevet af: bruger udmeldt 5
Skrevet den: 21-August-2010 kl. 22:40
Oprindeligt skrevet af Briam Briam skrev:

Jeg vil ikke kalde det virus det de har fundet til android. Nok nærmere bare malware. Der er heller ikke virus til linux.....

hmmmmmm       http://en.wikipedia.org/wiki/Bliss_%28virus%29 - http://en.wikipedia.org/wiki/Bliss_(virus)


Skrevet af: bruger udmeldt 5
Skrevet den: 21-August-2010 kl. 22:53
Oprindeligt skrevet af Briam Briam skrev:

Dette er prisen for at installere ikke godkendte apps og ærligt talt synes jeg ikke  den er særligt dyrt købt. Kræver blot man bruger hovedet lidt inden man installere end medieafspiller der kræver adgang til telefon delen. 

Hvad er en godkendt app til Android lige? kan du ikke definere det lidt, for det gør android market nemlig ikke..

Der er masser af "root" apps, som får 100% adgang til din telefon udenom operativ systemet eller en såkaldt Market beskrivelse, og de er da godkendt og tilgængelige på market?
Disse kan rimlig enkelt tage din linie og sende en masse sms'r, eller ligge og ringe når du ikke bruger linien.. så der er masser af muligheder i rootapps, det er nemlig noget en masse stadig ikke vil undvære så døren er åben, og brugerene har accepteret dem idet de vælger custom firmwares, root'r telefonerne, eller bruger applikatione forkert.
Præcis som det sker for linux brugere, MacOS eller windows brugere.. den sidste idiot er ikke født, selvom du mener det er uansvarligt, så er det jo ikke ligefrem den grænse som folk stopper ved.
Omvendt stopper nogle ved "root" apps fordi de mener de5 er sikrest, men så ender det med at man stoler blindt på androidOS, og så er man jo ikke særlig klog, hvis man ved man sidder med en frontend som ligger oven på linux.
for hullerne er der masser.. man skal jo huske at root apps blev lavet ved at finde hullerne i AndroidOS og ved at bruge linux fejl. og dem er der stadig mange af.

som et meget lille eksempel, kan jeg køre Android OS i en "chroot", og den vil ikke se mig på listen over aktive processer, eller du vil ikke se mine processer uden du ved præcist hvad du skal se efter..
men dette kræver så at man kører "custom" roms, og det er der jo rigtig mange som gør.


Skrevet af: Slettet_120331
Skrevet den: 22-August-2010 kl. 08:51
Nu mente jeg ikke godkendte apps som i forhold til at iphone apps alle skal godkendes. 

Jeg har ikke sat mig ind i hvordan udviklere vælger hvilke rettigheder de vil have og hvor mange apps der reelt kræver root adgang. Læste at 3% af alle apps har adgang til telefon delen, så er spørgsmålet hvor mange som reelt bruger det til noget fornuftigt. Ved heller ikke om apps bliver tjekket til android market eller ej!

Angående virus på linux, tænkte jeg nok jeg ville blive modbevist. Så det trækker jeg tilbage Smile


Skrevet af: pilehave
Skrevet den: 22-August-2010 kl. 09:40
Nej, ikke virus, bare malware som brugeren selv installerer. Det kan man sgu aldrig beskytte sig mod - lige bortset fra at når det kommer fra Marked kan det også fjernes derfra når de opdager at det er malware.

Nu er det jo ikke fordi at viruskodere har et særligt eller kærligt hjerte for Mac og Linux, men det giver nok lidt bedre business-mening at kode en virus der rammer noget der ligner 90% frem for at skrive virus til f.eks. Mac.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Operating_system_usage_share.svg - http://en.wikipedia.org/wiki/File:Operating_system_usage_share.svg

At Linux så er bedre rustet mod vira er noget andet, og noget som både Vista og 7 forsøger at gøre op med på mange måder.Print side | Luk vindue