Beolab 4000 og Sonos
Udskrevet fra: recordere.dk - Danmarks AV Forum
Kategori: Visnings- og lytte-udstyr
Forumnavn: Hi-Fi
Forumbeskrivelse: Hi-Fi stereo, grej og tilbehør
Web-adresse: https://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=93365
Udskrevet den: 23-December-2024 kl. 13:47
Emne: Beolab 4000 og Sonos
Skrevet af: Ole-T
Emne: Beolab 4000 og Sonos
Skrevet den: 14-Februar-2011 kl. 10:31
Hej
Som man kan læse, ved at se i mine tidligere indlæg, er jeg på jagt efter et sæt gode højttalere til min sonos ZP90.
Da det er begrænset med pladsen, er jeg ude efter nogle relativt flade højttalere - allerhelst uden subwoofer, hvis det kan lade sig gøre.
Det seneste jeg er kommet frem til at overveje, er et par Beolab 4000. Deres fordele er umiddelbart at de er aktive, så jeg slipper for en ekstra forstærker og det er mit indtryk, at de spiller fint uden subwoofer. Desuden er de til at betale hvis man køber dem brugt (ca. 6.000 for et par).
Men hvor gode er de egentlig? Jeg er lidt i tvivl om der betales en relativt stor pris for designet, hvilket fx er den væsentlige grund til, at jeg er gået væk fra Scandynas Podspeakers.
Og ja, jeg ved jeg skal smutte ned og lytte til dem, men jeg vil nu alligevel meget gerne høre om I har idéer til alternativer?
Mvh. Ole
|
Svar:
Skrevet af: Dragelund
Skrevet den: 15-Februar-2011 kl. 21:55
Med risiko for at blive skudt ned af "plasmakanonerne" så ville jeg klart gå efter Beolab 4000.
Jeg har et sæt Beolab 4000 herhjemme som kører sammen med med et ældre Beosound et eller andet, som snarest bliver erstattet af netop en Sonos ZP90.
Men mine Beolab 4000, de bliver så længe jeg er her! Skøn lyd, pakket ind i pæn aluminium.
/Per
|
Skrevet af: Torben Rasmussen
Skrevet den: 16-Februar-2011 kl. 08:51
Beolab 4000 spiller fint og du får næppe noget kønnere til prisen. Der mangler en smule bund i dem, men det er jo heldigvis nemt at supplere med en sub hvis det bliver nødvendigt.
For at få dem tilsluttet Sonos skal man bruge phono-tilslutningen, hvilket betyder, at højttaleren selv tænder/ slukker når der er lyd/stilhed i højttaleren. Det vil dog også sige, at du kan riskere, at højttaleren slukker hvis du spiller for lavt. Hvis du vil ud over dette "problem" (som alle andre aktive højttalere også vil have), så skal du have tilsluttet et 5 V trigger signal (eks via et batteri) og benytte Powerlink-tilslutningen. Disse tilslutninger kan du finde meget mere om i Peter Pans tråde om B&O kabler her i forum.
------------- FlatpanelsDK - Alt om fladskærms-tv, mediebokse og tv-markedet
|
Skrevet af: Ole-T
Skrevet den: 16-Februar-2011 kl. 10:52
Tak Dragelund.
Det lyder jo lovende. Umiddelbart ser det også ud til, at disse højttalere er det bedste bud for mit behov - specielt pga. udfordringerne med pladsen.
Det er ikke nemt at få en god stereoeffekt over alt i et køkken-alrum :-)
Mvh. Ole
|
Skrevet af: Ole-T
Skrevet den: 16-Februar-2011 kl. 11:00
Yakken skrev:
Beolab 4000 spiller fint og du får næppe noget kønnere til prisen. Der mangler en smule bund i dem, men det er jo heldigvis nemt at supplere med en sub hvis det bliver nødvendigt.
|
Ja, der er jo det med sub'en, som jeg allerhelst vil undgå. Hvis jeg alligevel ender med en sub, vil jeg dog nok hellere finde nogle andre højttalere, da jeg synes der er nemt nok at finde nogle sattelitter som er pæne nok. De skal dog bruges i et køkkenalrum, så kun til ren musik og radio (ingen tv), hvilket vil sige at det formentlig vil være ok uden den ekstra bund i lyden. Til gengæld er det et realtivt stort rum, på ca 35 kvm og med et "hul" på ca 10 kvm med frit udsyn til stuen på første sal - og den ene højttaler kommer til at hænge under "hullet". Jeg har naturligvis en lille frygt for at lyden ikke kommer til at skinne igennem i hele køkken-alrummet. Men det må en test jo vise.
Yakken skrev:
For at få dem tilsluttet Sonos skal man bruge phono-tilslutningen, hvilket betyder, at højttaleren selv tænder/ slukker når der er lyd/stilhed i højttaleren. Det vil dog også sige, at du kan riskere, at højttaleren slukker hvis du spiller for lavt. Hvis du vil ud over dette "problem" (som alle andre aktive højttalere også vil have), så skal du have tilsluttet et 5 V trigger signal (eks via et batteri) og benytte Powerlink-tilslutningen. Disse tilslutninger kan du finde meget mere om i Peter Pans tråde om B&O kabler her i forum. |
Ja jeg har læst tråden og tænker på at starte med phono-tilslutningen. Men hvis det ikke bliver godt nok, så er denne zoneplayer dog sat sammen med min NAS, som burde kunne levere triggersignal via USB-porten. Min NAS skal tændes manuelt hver dag og slukker selv om natten. Så selvom jeg ikke konstant hører musik når min NAS er tændt, vil det være en ok løsning - NAS'en tænder i forvejen for både zoneplayer og router.
Tak for input.
Mvh. Ole
|
Skrevet af: Dragelund
Skrevet den: 16-Februar-2011 kl. 18:39
Jeg tror ikke du skal være nervøs for at de ktive højttalere slukker hvis ikke der spilles højt nok.
Jeg slæbte selv mine Beolab 4000 med ned i den lokale hifiklub, og testede alle mulige indstillinger, og faktum var bare at det hele spillede lige ud af landevejen.
Hvis du googler lidt på beolab og sonos vil du finde masser af indlæg rundt omkring der bekræfter.
God fornøjelse
/Per
|
Skrevet af: Torben Rasmussen
Skrevet den: 16-Februar-2011 kl. 19:01
Ved du at din NAS slukker for USB-porten? I flere af Peters diagrammer har han benyttet USB som trigger, hvor de enheder han trækker strømmen fra ikke slukker for USB'en ved standby.
------------- FlatpanelsDK - Alt om fladskærms-tv, mediebokse og tv-markedet
|
Skrevet af: Ole-T
Skrevet den: 22-Februar-2011 kl. 10:54
Ja, jeg ved at min NAS slukker for USB-porten Jeg har tilsluttet en USB-strømskinne til min NAS. Strømskinnen tænder når den måler strøm i USB-stikket. Så når jeg slukker for min NAS, slukker jeg også for Router, ZP90 og ADSL-modem. Det smarte er også, at NAS'en kan sættes til at tænde og slukke selv - så hver aften (dog om natten i weekenderne) slukker NAS'en ned af sig selv, og lukker samtidig for internettet i huset.
Og heldigvis er der tre USB-stik i NAS'en. Så jeg kan altså sagtens bruge endnu et stik til at give et "trigger-signal" og stadig have en fri USB port til dataoverførsel, når det til tider er nødvendigt.
Mvh. Ole
|
Skrevet af: Ole-T
Skrevet den: 22-Februar-2011 kl. 10:56
Tak for jeres input. Alt i alt lyder det som om jeg skal ud og finde mig et par gode brugte Beolab 4000. Og helst i grå :-) Det bedste bud jeg lige kan finde, ser ud til at være et sæt i DBA til 8.000. Åbenbart er de grå noget dyrere end de sorte, røde og grønne.
Mvh. Ole
|
Skrevet af: Ole-T
Skrevet den: 25-Februar-2011 kl. 12:57
Så faldt valget på et par velspillende Beolab 4000 købt brugt, hvor prisen var til at komme i nærheden af.
Næste skridt er så at få dem sluttet til min ZP90 på den bedste måde. Jeg har læst en masse indlæg fra Peter Pan, som har været meget interessante - og var også en god hjælp, til at beslutte mig for at købe et par aktive B&O højttalere, da det er tydeligt at det kan fungere med Sonos :-)
Selvom jeg har læst alt hvad jeg kunne finde her på forummet vedr. Beolab og aktive højttalere, har jeg stadig et par spørgsmål. Der var meget information, så måske har jeg bare overset svarene i en af trådene(?) Men ellers håber jeg på lidt hjælp her
Jeg har testet højttalerne med et almindeligt phono-kabel. Det fungerer helt fint. Højttalerne tænder når der kommer musik og slukker efter 20-30 sekunder uden lyd. Altså helt fint til et musikanlæg.
Dog synes jeg det vil være smart at bruge Powerlink-kabler, da jeg så kan nøjes med at trække et kabel til den ene højttaler og derfra til den anden højttaler. Strømkablerne skal alligevel gå den samme vej.
Så jeg forestiller mig altså et kabel med et Power Link stik i den ene ende og to phono stik i den anden ende samt et Power Link kabel mellem de to højttalere.
Men: - Skal der altid bruges triggersignal hvis man bruger Power Link kabler?
- Er der nogen lydmæssig fordel ved at bruge Power Link i stedet for phonokabler?
- Hvad med prisen? Vil det være væsentligt billigere at bruge phonokabler i stedet for Power Link kabler? (Jeg har allerede Power Link kablet til at forbinde mellem de to højttalere).
- Og så kosmetikken. Umiddelbart ser det ud som om, at Power Link kablerne er noget tyndere end phonokabler, men det er måske snarere et tilfælde? Jeg gætter på at de måske vil være lige tykke, hvis de er af samme kvalitet?
I sidste ende kan det være jeg holder mig til phonokablerne, da jeg ikke umidelbart kan se stor fordel i at bruge Power Link kablerne - altså lige bortset fra detaljen vedr. opsætning af kablerne. Men det afhænger også af svarene på mine spørgsmål :-)
Mvh. Ole
|
Skrevet af: Torben Rasmussen
Skrevet den: 25-Februar-2011 kl. 14:12
Ja, du kan ikke bruge Powerlink uden trigger. Så snart du sætter Powerlink i højttaleren, så forventer den simpelthen at få at vide hvornår den skal tænde, dvs. der skal et triggersignal til. Jeg tror ikke du kan bruge phono til én højttaler og så videreføre med Powerlink. Det kunne dog komme an på en prøve.
Fordelen er jo, at du kan trække kabler fra højttaler til højttaler, at de kan sættes sammen i Masterlink, og at du kan tænde og slukke for højttaleren med triggersignalet (risikerer ikke at de slukker ved for lav volumen).
------------- FlatpanelsDK - Alt om fladskærms-tv, mediebokse og tv-markedet
|
Skrevet af: Ole-T
Skrevet den: 25-Februar-2011 kl. 15:07
Tak Yakken.
Jeg tænkte nok at det var sådan det hang sammen. Så det ser ud til, at slutresultatet bliver at købe to subwooferkabler, så jeg altså får et "kort" phonokabel (ca 5-7 meter) og et "langt" phonokabel (ca 10 meter).
Men ellers super med al den sonos + B&O info her på sitet :-)
|
Skrevet af: Torben Rasmussen
Skrevet den: 25-Februar-2011 kl. 16:47
Dog slog mig lige: du kan selvfølgelig ikke trække et Powerlink visere hvis du kun forbinder via phono, da det jo er mono frem til den første højttaler. Hvor skulle signalet til den anden højttaler komme fra når du kun har forbundet én kanal i første omgang ;-)
------------- FlatpanelsDK - Alt om fladskærms-tv, mediebokse og tv-markedet
|
Skrevet af: mfhansen82
Skrevet den: 25-Februar-2011 kl. 17:35
Yakken. Du kom mig i forekøbet. Den eneste grund til at Powerlink fungere på et B&O anlæg er jo netop at begge signaler left+right sendes i samme kabel. Derefter sender den første højtaler ganske enkelt det rigtige signal videre til den næste. Når du tilslutter B&O højtalere til et almindeligt anlæg sender du jo to forskellige mono signaler til hver højtaler, som så tilsammen bliver et stereosignal. Eller skulle du finde en Powerlink adaptor som kan sende begge signaler i kablet. Altså et Powerlinkkabel med to phonostik. Så er der selvfølgelig altid spørgsmålet om lyden sendes analogt eller digitalt i Powerlink kablet og hvorvidt højtalerne vil tænde.
Umiddelbart vil jeg mene at du nok må se dig tilfreds med at trække phonostik til hver højtaler. Og set i lyset af at du jo med passive højtalere ville skulle trække seperate kabler til to højtalere alligevel, er det jo ikke det store problem. Men jeg kan godt se det smart i din tanke.
------------- Mvh Michael Hansen
Sony KDL-32V5500 | Sony STR-DH700 | Sony BDP-S360 | Sony CDP-XB920 QS ------------------------ Dali Basis 100 sub | Dali Lektor 6 front | Jamo A3Cen center | Jamo Sat300II surround
|
Skrevet af: Torben Rasmussen
Skrevet den: 26-Februar-2011 kl. 09:09
Du kan ikke bruge Powerlink uden trigger, så det hjælper ikke at samle dem i én. Du kan ikke få lyd ud af højttaleren via PL hvis ikke der er et triggersignal med, så højttaleren vil virke helt forkert i dét setup.
Det desuden ikke kun "det rigtige signal" der sendes videre når du router et PL-signal. Begge kanaler føres med, så du kan sætte adskillige højttalere til på ét kabel.
------------- FlatpanelsDK - Alt om fladskærms-tv, mediebokse og tv-markedet
|
Skrevet af: Ole-T
Skrevet den: 28-Februar-2011 kl. 11:10
Hej igen.
Ja, jeg er klar over det med mono og stereo - så idéen var naturligvis at bruge et kabel med powerlink stik i den ene ende og to phonostik i den anden ende. (Altså noget lign. dette: http://www.av-connection.dk/?PGr=961&ML=306 - nok ikke nøjagtigt dette, men noget tilsvarende).
Men da I nu har fortalt, at der skal være et triggersignal, hvis man bruger powerlink, så vil det fungere bedst med phono-løsningen. Så jeg køber simpelthen bare to kabler med et phonostik i hver ende (to subwoofer-kabler).
Iøvrigt har lidt mere test vist, at løsningen med phono-kablerne virker helt fint. Eneste ulempe ser ud til at være, at der godt kan gå lidt tid, før højttalerne tænder, hvis jeg starter noget musik med en rolig start - men så snart de er tændt, fungerer de upåklageligt.
|
Skrevet af: nh42
Skrevet den: 15-Juli-2011 kl. 00:06
Hej
Overvejer selv Beolab 4000 og Sonos ZP90 - nu her nogle mdr efter har fået det til at køre med phono?
|
|