recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Recordere, afspillere og foto > Blu-ray afspillere
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - UHD/ HDR afspiller, forskelle?
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

UHD/ HDR afspiller, forskelle?

 Besvar Besvar Side  <12
Forfatter
Besked
Pede8000 Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 04-September-2006
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 1931
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Pede8000 Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 09-August-2018 kl. 19:53
Oprindeligt skrevet af Rasmus Larsen Rasmus Larsen skrev:

Chris Heinonen kan du godt sætte din tillid til. Virkelig kompetent mand. Han har også siden Reference Home Theater. 

Absolut også mit indtryk! Fandt i sin tid "testen" på Forbes, og dem har jeg også stor tillid til.

Artiklen er i øvrigt lige opdateret, efter OPPO´s exit (snøft).

Det var den pågældende test der fik mig til at vælge Sony, (X700) da den får ros for sin evne til at vise DVD og BD i en fin kvalitet. (dog X800). De skulle have samme chip.

Jeg havde lidt en drøm om at kunne nøjes med een afspiller, men kunne ikke få min Cambridge skudt af til en fornuftig pris. Nu har jeg så 2 afspillere (igen) Smile
Redigeret af Pede8000 - 09-August-2018 kl. 19:56
Philips 55POS9002 - Apple TV 4K - Cambridge 650 BD - Cambridge 740C - Panasonic DP-UB820 - Sony STR-DN1080

Til top
stridsvognen Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 01-December-2011
Sted: Østjylland
Status: Offline
Point: 674
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér stridsvognen Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 08-September-2018 kl. 12:01
Det er ikke altid nemt at se forskel på afspillere, slet ikke hvis din monitor/ tv også spiller med.
Der er stortset umiligt at finde 2 afspillere der performer 100% ens, om du kan se forskellen eller ej kan jeg ikke udtale mig om, men den er der., dog er størelsen på din monitor/ lærred også en faktor, normalt er forskellene mest at se på det store lærred.

Jeg kan anbefale man prøver et par forskellige afspillere og køber nogle test disks, gode test patterns er feks luma og croma zone plate, luma og croma multiburst, både HD og UHD, der er det normalt muligt at dedektere forskelle i signalbehandlingen som feks ringning, og div croma begrænsninger. Vær opmærksom på at nogle issues kan skyldes din monitor, og du skal eksperimentere lidt med om feks 4:2:2 eller 4:4:4 virker bedst i den afspiller/monitor kombination du tester.

Optimalt har du 3-4 forskellige displays og ligesåmange afspillere, og ved at prøve forskellige kombinationer lære du signaturen/ svaghederne på de forskellige aparater, når du kender dit display extremt godt, kan du hurtigt evaluere en afspiller, en anden ting er din evne til at evaluere testpatterns, mange ved ikke hvad de skal kigge efter.

Kan og vil man ikke se forskel, og er ligeglad med byggekvalitet er det nemt, så behøver man ikke engang spilde tid på et forum, så er det bare at købe den billigste kagedåse.

Oftest er det en kombination af billed og byggekvalitet samt features der bestemmer hvilken afspiller der passer dig bedst, personligt vil jeg gerne have en reference afspiller der kan både streame i reference kvalitet same disc afspilning med optimal scalering, og så evnen til at spille stortset alle filformater fra HDD, og lige pt er der ingen afspillere der har alle disse kvaliteter på en gang.


Redigeret af stridsvognen - 08-September-2018 kl. 15:06
Lumagen Radiance XS+3D/2041|Crystalio2|Calibre Vantage|JVC DLA X7|SonyG90|Marquee 9500LC|LG OLED C7|Oppo83/103D/203|Panasonic UB900|Xbox One S|DVDO VP50|Denon DVD A1UD|Denon AVC A1D/A1XVA|Dali Gravity
Til top
 
 Besvar Besvar Side  <12
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu