recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forum forside</b> Forum forside > Visnings- og lytte-udstyr > Tablets og telefoner
  Nye indlæg Nye indlæg RSS Feed - Hvilken Android Tablet er den bedste *
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Hvilken Android Tablet er den bedste *

 Besvar Besvar Side  <1 2345>
Forfatter
Besked
bentpetersson Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 17-November-2013
Status: Offline
Point: 1858
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér bentpetersson Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 14-November-2017 kl. 20:42
Det er her vi befinder os.


Måske du skal forklare det? Hvad er Ram og betydningen af Ram. På forhånd tak.

Måske du også vil være flink at forklare hvor jeg "roder rundt"
Med venlig hilsen bentpetersson


Til top
Annonce


Til top
lahan Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 14-September-2004
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 8090
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér lahan Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 14-November-2017 kl. 20:44
Kan godt se at Android er afhængig af meget ram, hvilke giver en dårlig batteri tid.
Så måske er mange GB nødvendige for at java virker ordentligt på Android.

https://www.google.dk/amp/s/www.cultofmac.com/303223/ios-twice-memory-efficient-android-heres/amp/
Til top
kenneth85 Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 03-Juni-2013
Sted: Løsning
Status: Offline
Point: 594
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér kenneth85 Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 14-November-2017 kl. 21:16
Ram spiller en stor rolle... Hvis det er for lidt af dem. De fleste smartphones har i dag ca 4GB. Hvor iPhones kan nøjes med 3GB.

Når du skriver din OnePlus 5 har 8GB så kan jeg kun sige at det er unødvendigt, jeg har som sagt selv ejet denne model. Den udnytter ikke de ekstra ram. 6GB havde været fint og rigeligt. De 2 gb ekstra spiller ingen rolle i hvor mange tabs du kan have åbne i din browser på din OnePlus 5. (Så mange tvivler jeg på du har åbne)

Der hvor ram spiller en rolle på en moderne smartphone er antal åbne apps den kan holde aktive i baggrunden (eller i dvale som iPhones gør) Jo flere ram. Jo længere tid og jo flere apps kan forblive i dvale. 

Du må ikke sammenligne Din Tab S med OnePlus 5 når det kommer til ram. Samsung har et utrolig dårlig ryg når det kommer til ram management. Især før i tiden var det ikke unormalt at Samsung med deres TouchWiz kunne kvæle selv den bedste hardware fordi softwaren ganske enkelt ikke var synderlig godt optimeret til at udnytte de ram enheden havde. Det er heldigvis blevet meget bedre. Så jeg vil gætte på at Tab S3 nok skal magte opgaven selv om den kun har 4GB.

Samsung enheder har dog også et ryg for at blive sløve over tid. Noget jeg selv har oplevet. Enhederne bliver ganske enkelt langsommere over tid efterhånden som de bliver fyldt op med apps, billeder, musik og dokumenter mm. Om dette er blevet bedre ved jeg desværre ikke så måske S3 vil blive langsommere? 

Hukommelse (de 16gb)
Dette medgiver jeg dig er meget lidt. Men de 16 gb skal du kun bruge til apps. alt media kan du sætte android op til at ligge på dit sd kort. Sørg for at købe en ordentlig kvalitet af micro sd kort. det har virkelig meget at sige når det kommer til preformence. 
Hvis du kombinere dette med at sætte Google Photos til automatisk at slette billeder fra enheden når de er blevet uploaded så tror jeg ikke du får nogle problemer med den lille diskplads.

Håber dette svar kunne bruges til noget. Hvis jeg har misforstået noget eller folk mener at jeg taler usandt så retter i mig bare :-)


Redigeret af kenneth85 - 14-November-2017 kl. 21:17
Når noget har godt design og er brugervenligt, så bruger man det mere.
Til top
quarkir Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 07-August-2006
Sted: København, DK
Status: Offline
Point: 1160
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér quarkir Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 14-November-2017 kl. 22:43
Oprindeligt skrevet af kenneth85 kenneth85 skrev:

Der hvor ram spiller en rolle på en moderne smartphone er antal åbne apps den kan holde aktive i baggrunden (eller i dvale som iPhones gør) Jo flere ram. Jo længere tid og jo flere apps kan forblive i dvale. 
Her er Android ved at være "bedre" end iOS Confused
I praksis er Android 8 oftest mere effektiv til at lægge apps i dvale, eller stoppe dem helt, end iOS.
Det gøres for at spare strøm, men kan være ret generende i praksis.
Har f.eks. en app, som meget ofte når at give besked om manglende internet forbindelse, når den starter. Forbindelsen er der så et splitsekund efter, men beskeden når at komme.
mvh
Jesper \

The ships hung in the sky in much the same way that bricks don't
- Douglas Adams
Til top
bentpetersson Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 17-November-2013
Status: Offline
Point: 1858
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér bentpetersson Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 14-November-2017 kl. 23:13

Det er svært at sige om 8GB ram er2 gb for meget. I hvert fald er det rart bare at kunne lade meget stå åbent uden at skulle slette hele tiden, hvilket jo netop er årsagen til at jeg søger efter en ny Android Tablet. Apps, der åbne betyder noget, men jeg fornemmer også at alle søgte artikler på browseren fx på Chroome betyder noget. Gør det det? og på både ram og diskplads? (når jeg har skrevet hukommelse menes hele tiden diskplads ligesom jeg betragter ram som en korttidshukommelse)

Men diskpads når der som i min Lenovo er flashhukommelse ... Ja, ja ... Hvad skal vi kalde det?

For mig, der i år oplever, at min Tab S pludselig og neget let fyldes op igen og igen til det kritiske hukommelsesniveau, og når rammen er ved at blive fyldt op til ca 80% af det totale - da kan den loade og loade uden at komme komme ind på fx en avisside. Så ved jeg at RAMen skal tømmes.

Og det er netop antalle af apps, der forbliver åbne, som Kenneth skriver, der laver dette problem.
Jeg giver dig Kenneth, også ret i, at Samsung givetvis forbruger flere Ram end nødvendigt og ligeledes mere hukommelse end nødvendigt. Lageret fyldes mere og mere op, skønt jeg flytter lager til micro SDkortet. Et stykke tid efter er der kun et at gøre ... at lade Tab S gå til den oprindelige fabriksindstilling.

Jeg er også enig i, at jeg bør slette billeder fra enheden, men vi rejser meget, og når der kommer på wifi i langbortistan, så uploader jeg fra mit almindelige Sonykamera til enheden. Og findes der herefter ingen Wifi kan disse fotos jo vises og diskuteres, hvorimod ikke alle, men kun nogle Googlefotoes kan vises, når man er offline.
Hvorfor er det i øvrigt sådan?

Jo, hvis jeg slettede fotos på enheden, havde jeg ingen problemer. Jeg har iøvrigt fundet en god android app, der selv kan finde alt, hvad der kan flytte og som også flytter filerne til SDkortet. Men selv om det mulige flyttes, fyldes disken mere og mere. Hvorfor mon?

Og fortsæt gerne snakken allesammen. Det er interessant læsning, og noget lærer jeg og andet bliver til en god bekræftelse (jeps) af det, som man blot mente og havde erfaret. Tak.
Med venlig hilsen bentpetersson


Til top
kenneth85 Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 03-Juni-2013
Sted: Løsning
Status: Offline
Point: 594
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér kenneth85 Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 15-November-2017 kl. 02:47
Du bør ikke lukke Apps. Android styre selv ram fordelingen og skubber de læste apps ud af ram lageret (de apps det er længst tid siden du har brugt) det eneste dette betyder er at de skal startes helt forfra når de åbnes.
Ang. Tabs i en browser. Jo ram spiller en rolle. Men hvilken og hvor meget afhænger af browseren man bruger. På en pc sluger Chrome fx kolosale mængder ram. Men det er en pc. Ikke en Android.
Når noget har godt design og er brugervenligt, så bruger man det mere.
Til top
KlausDM Se dropdown menu
Pause fra forummet
Pause fra forummet
Avatar

Oprettet: 12-Marts-2010
Sted: Hammel, Jylland
Status: Offline
Point: 13716
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér KlausDM Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 15-November-2017 kl. 06:46
Med det du skriver du har af oplevelser med android og hukommelse, lugter det mere og mere af at du må bide i det sure æble og købe en iPad.


Klaus
Til top
bentpetersson Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 17-November-2013
Status: Offline
Point: 1858
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér bentpetersson Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 15-November-2017 kl. 15:11
@kenneth. Dy har ret i, at man ikke skal lukke android apps. I min enhed var preinstalleret en app, der hedder Smart Manager. Denne app har jeg brugt flittigt til at lukke (RAM) apps, men som du korrekt siger: Android styrer det selv. Dejligt at blive lidt klogere. Tak.

Jeg lod i dag applikationerne være åbne. På et tidspunkt nåede de op på et ramforbrug på 84% af enhedens RAM. Jeg lod det være og åbnede endnu flere apps med det (uventede) resultat, at ramniveauet sænkede sig til 71%. Så du har ret i, at Android selv styrer dette.

Jeg har haft en ide om, at når jeg fx skulle se webtv, direkte TV, fra Stofa , så var det de åbne apps, der gav ventetid,inden kanalbilledet dukkede frem, hvilket tilsyneladende er forkert. Så nu vil jeg prøve at holde fingrene borte fra Smart Manager appen.:)

@Klaus. jeg tror desværre ikke, at det hjælper at købe en Appleenhed, idet jeg på Internettet finder de samme klager, som jeg nævner. Og tilmed i enheder, der ikke har noget MicroSDcard.

Og jeg er bestemt ikke utilfreds over min Android Tablet. Tværtimod. Mit kig efter en ny er blot lidt kig ind i fremtiden. Jeg kan godt li at få og følge med i det nyeste.

Jeg kunne dog godt finde på at investere i Apple, men ikke i en enhed. Kun økonomisk i selskabet.

Jeg er 100% tilfreds med Android og også med Samsungenheden. Det er kun de tilførte ekstra apps, som jeg ikke har valgt, der bruger hukommelsesplads, som jeg ikke bryder mig om.

Set tilbage kunne jeg bare have en købt en model med mere plads, Som nævnt er der kun 16 GB, mens min telefon har hele 128 GB. den har tilgæld ingen SDkort, men jeg når heller aldrig op på at bruge 128 GB. Jeg skønner, at jeg kun har brug for 32GB diskplads. Der findes til orientering 3 GB RAM på Tab S.

I en test for kort tid siden - husker ikke lige hvilken - kiggede jeg på en en test-sammenligning med min mobil 1+5 og med iPhone topmodel.
Her blev vist en samtidig videoptagelse af begge mobiler, hvor man også af og til flyttede fokuspunktet ved at dreje mobilerne samtidig. Her var det tydeligt, at fokuseringen på oneplus5 kameraet var synligt hurtigere.
Har det mon noget med RAMstørrelse at gøre i optagelsesøjeblikket? Umiddelbart tror jeg.
Med venlig hilsen bentpetersson


Til top
quarkir Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 07-August-2006
Sted: København, DK
Status: Offline
Point: 1160
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér quarkir Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 15-November-2017 kl. 17:13
Oprindeligt skrevet af bentpetersson bentpetersson skrev:

@kenneth. Dy har ret i, at man ikke skal lukke android apps. I min enhed var preinstalleret en app, der hedder Smart Manager. Denne app har jeg brugt flittigt til at lukke (RAM) apps, men som du korrekt siger: Android styrer det selv. Dejligt at blive lidt klogere. Tak.

Jeg lod i dag applikationerne være åbne. På et tidspunkt nåede de op på et ramforbrug på 84% af enhedens RAM. Jeg lod det være og åbnede endnu flere apps med det (uventede) resultat, at ramniveauet sænkede sig til 71%. Så du har ret i, at Android selv styrer dette.

Jeg har haft en ide om, at når jeg fx skulle se webtv, direkte TV, fra Stofa , så var det de åbne apps, der gav ventetid,inden kanalbilledet dukkede frem, hvilket tilsyneladende er forkert. Så nu vil jeg prøve at holde fingrene borte fra Smart Manager appen.:)
God ide, det er længe siden at brugeren var smartere end Android til den styring :)
 
Oprindeligt skrevet af bentpetersson bentpetersson skrev:

@Klaus. jeg tror desværre ikke, at det hjælper at købe en Appleenhed, idet jeg på Internettet finder de samme klager, som jeg nævner. Og tilmed i enheder, der ikke har noget MicroSDcard.
Plads til billeder på en iPad kan klares ved at bruge iCloud (kræver betaling for over 5GB plads), så vil iPad'en selv holde styr på billederne. Det betyder at den kan optimere lagerpladsen ved kun at behold thumbnails på enheden og hente det fulde billede fra iCloud, efter behov.
 
Oprindeligt skrevet af bentpetersson bentpetersson skrev:

Og jeg er bestemt ikke utilfreds over min Android Tablet. Tværtimod. Mit kig efter en ny er blot lidt kig ind i fremtiden. Jeg kan godt li at få og følge med i det nyeste.
Desværre er Android tablet markedet, specielt i Norden, døende.
Oprindeligt skrevet af bentpetersson bentpetersson skrev:

Jeg kunne dog godt finde på at investere i Apple, men ikke i en enhed. Kun økonomisk i selskabet.

Jeg er 100% tilfreds med Android og også med Samsungenheden. Det er kun de tilførte ekstra apps, som jeg ikke har valgt, der bruger hukommelsesplads, som jeg ikke bryder mig om.
Har du overvejet at roote den og derved få smidt en ren Android på den?
Oprindeligt skrevet af bentpetersson bentpetersson skrev:

Set tilbage kunne jeg bare have en købt en model med mere plads, Som nævnt er der kun 16 GB, mens min telefon har hele 128 GB. den har tilgæld ingen SDkort, men jeg når heller aldrig op på at bruge 128 GB. Jeg skønner, at jeg kun har brug for 32GB diskplads. Der findes til orientering 3 GB RAM på Tab S.

I en test for kort tid siden - husker ikke lige hvilken - kiggede jeg på en en test-sammenligning med min mobil 1+5 og med iPhone topmodel.
Her blev vist en samtidig videoptagelse af begge mobiler, hvor man også af og til flyttede fokuspunktet ved at dreje mobilerne samtidig. Her var det tydeligt, at fokuseringen på oneplus5 kameraet var synligt hurtigere. 
Har det mon noget med RAMstørrelse at gøre i optagelsesøjeblikket? Umiddelbart tror jeg.
Ikke det mindste, det er kamerastyringen der bestemmer her.
mvh
Jesper \

The ships hung in the sky in much the same way that bricks don't
- Douglas Adams
Til top
bentpetersson Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 17-November-2013
Status: Offline
Point: 1858
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér bentpetersson Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 15-November-2017 kl. 17:34
Tak for dit indlæg.
Omkring fotos, så lægger Goggle fotos også automatisk alle fotos ud i skyen. Alle fotos, som jeg optager på min mobil og alle fotos der optages eller downloades til min Tablet. Så samtlige fotos ender i skyen.
På grund af min nærighed ligger de dog ikke oppe i skyen i fuld opløsning. Det gør derimod min kones fotos. Hun betaler til det.
Min opgave er således normalt at fotografere det meste - og så på et tidspunkt bliver det lagt på hendes PC og sikkerhedskopieret til en extern harddisk. Formålet for hende er interessen at lave fotobøger på papir.
Som nævnt kunne jeg jo bare slette alle fotos, der ligger på min Tablet, men pludselig dukker venner jo op og jeg viser fotos i fuld opløsning.

----
Enig at Android Tablets i norden er uddøende. Og dog markedet består i dag af Tablets + to i en ps (altså Tablet og PC). Det var lidt stigende læste jeg.
Så jeg venter og ser hvad der sker.


.........
Roote. Jo, jeg har tænkt på det. Garantien og update af firmware er overstået tror jeg. Men jeg gider ikke. Jeg er i dag for bekvemmelig og venter gerne på en ny. Som nævnt dræner alt nyt min kreativitet. Det ønsker jeg ikke.
......
Tak også for oplysningen om kamerastyringen.
Med venlig hilsen bentpetersson


Til top
bentpetersson Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 17-November-2013
Status: Offline
Point: 1858
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér bentpetersson Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 15-November-2017 kl. 17:53
Historien, der gjorde, at jeg syntes at mærke RAM på min Tablet og to i een, vil jeg bringe nedenfor.
Ikke fordi, at den har noget specielt at gøre med det, men den fortæller at en vis længde tekst (denne) måske kan give problemer, og medføre lumre ideer om at købe nyt.
Nå, I kan jo læse historien, hvis I har lyst eller lade være. Historien giver også en ide om, hvad jeg bruger en Tablet til.

Historien er skrevet på Google Doc og overført til Facebook, som en lokal historie, der er autentisk hvad angår det historiske, mens jeg har tilføjet alt det manglende for at forme selve historien ovenpå et skelet af få facts.
Tag en kop kaffe eller andet. Hyg jer i læsningen. Efterfølgende vil jeg fortælle sammenhængen med RAM.
God fornøjelse til jer der gider. Konen eller parteren må også gerne læse med.

Drama på Lillehav.

Det er nat. Kulsort og mørk nat. Vinden ikke kun rusker, men den støder, og selv om det er midt i marts måned har det trukket op til snestorm.
Dagen og ikke mindst aftenen har været lang for de to små, der mere end de voksne længes efter at komme hjem for at ligge trygt i en varm seng, men den gemytlige familie- og dåbsfest på Kegnæs trak ud. Nu går det heldigvis hjem. Det er over midnatten, der skiller søndag og mandag.

Den lille pramfærge mellem Høruphav og Kegnæs var forudbestilt. Tre familier og en far havde også brug for at benytte færgen over det lille hav. For snedker Kaad var det også vigtigt at kunne møde frem på arbejdet tidligt næste morgen. Og børnene skulle jo også møde i skole. Og færgen var som nævnt bestilt, så den ventede på dem alle.
Vejret blev allerede slemt, og bølger og skumsprøjt var store hen på aftenen, så de tre familier, der alle havde været til barnedåb - ja, også en familiefader, der havde besøgt sin syge far - anede, at overfarten ville blive hård.

Alle havde de brug for at benytte den lille færge. Med deres små kår kunne de ikke forestille sig en anden rejsemulighed. Pengene var knappe og alternativet var en hestekusk med lang transporttid rundt om dæmningen. Og aflyse. Nej, der forestillede man sig ikke. Man ville nærmest svigte færgesvenden, der havde gjort klar til afgang.
Og færgesvenden Wilhelm Willesen var både kyndig , respekteret og søkyndig på ruten, og skønt færgen, en lille træbåd var lille, havde den vist sig at være sødygtig.

Det er blevet sent denne søndag aften den 11. marts og både de otte voksne og de to små er trætte. Moderen har pakket børnene så godt ind , som hun kunne og så godt tøjøkonomien formåede. Men for børnene var det uhyggeligt koldt nede på træfærgelejet ved Kegnæs Færge på Kegnæs.
Moderen var selvsagt bekymret og håbede på, at de alle nåede velholdne hjem til Als.
Alle nåede om bord på den gyngende færgepram. Børnene småklynkede og var utrygge i både mørket, vindruskene. De våde og hårde snefnug føltes ubehagelige og gav røde kinder.

Natten var sne og atter sne. Det eneste, der kunne ses gennem snefnuggene var skibslanternen, der kun var få meter fra dem. Også det sparsomme lys fra olielampen inde i prammen kunne endnu anes.
Turen over Lillehav, der hedder Høruphav, blev hård og ubarmhjertig. Alle ombordværende håbede på at nå velbeholdne i land, og da man efter et stykke tid midt i snestormen fik øje på lyset fra Hotel Baltic voksede glæden.

Tæt på kysten og netop da færgesvenden rettede kursen op, rejste der sig en stormbyge, der både pressede vind og bølger på tværs af færgen. Lyset fra Hotel Baltic forsvandt øjeblikkelig.
Båden gyngede voldsomt fra den ene til en anden side og som et pendul, der var kommet i selvsving, tvang vinterens sidste store pust det lille skib til at kæntre. Næsten alle havnede straks i det kolde havvand og fandt druknedøden.

Da man blev klar over ulykkens omfang fandt man alle på nær Clausens hustru og de to børn. Karl Jørgensen og snedker Jørgen Kåd måtte dog skæres fri af tovværket til skibets mast. Efter sigende havde de klynget sig til færgens mast, mens deres stivnede hænder holdt fast i tovværket.

Om fredagen jordfæstedes syv af druknede. Tre havde man endnu ikke fundet. Ulykken havde krævet ti ofre.
Et ligfølge, der hverken var set tidligere eller senere samlede sig om de syv kister inde i Hotel Baltic.
Degn Pedersen-Hjeds holdt en gribende sørgetale, og pastor Bernth fra Kegnæs overbragte de hedengangne et sidste farvel. Det var en ligtale, der rørte alle hjerter.
Ulykken var både uhyggelig og stor, og ikke mindst var sorgen stor for hele egnen.

De forulykkede efterlod to enker og seksten børn. Ti af børnene havde både mistet en far og en mor.
Alle var småkårsfolk, og de efterladte ville komme til at lide nød, hvorfor gode mennesker forsøgte at række dem en hjælpende hånd.
Man dannede en hjælpekomite med sognets præst i spidsen og efter forlydender blev der hos overpræsidenten i Slesvig anholdt om en bevilling til at foranstalte en huskollekt i Sønderborg Kreds.

Af de 10 lig blev Clausens hustru og to børn aldrig fundet. Der blev indsamlet 4220 mk, og flere familier på Als tog sig af børnene.

I stor respekt for de efterladte og ofrene har jeg her ca fem generationer efter forsøgt at researche og rekonstruere ulykken mellem søndag den 11. marts og mandag den 12. marts 1883.

Æret være de mange ofre. Ulykken gjorde et stort indtryk på mig.
...................

Jeg forklarer mere senere om sammenhængen med RAM.
Med venlig hilsen bentpetersson


Til top
bentpetersson Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 17-November-2013
Status: Offline
Point: 1858
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér bentpetersson Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 15-November-2017 kl. 19:29
Jeg fik altså skrevet den viste historie, en lille autentisk novelle, ud fra et brev fra 1883 eller deromkring ud fra nogle ganske få faktaoplysninger.
Selve episoden havde forinden ramt mig hårdt følelsesmæssigt.Stakkels mennesker.

Da jeg skriver hurtigt på tastaturet og helt lader inspirationen flyde, så den ikke bliver ødelagt, blev historien også hurtigt lagt på en lokalside af Facebook i området, hvor handlingen havde fundet sted. Selv om min historie ikke fyldte ret meget, så skal der justeres og rettes, således at ord og stemning forenes som symfonisk musik. Fejl skal med andre ord søges og teksten skal være læsevenlig. Derfor skal der rettes.

Og nu kommer vi ind til kernen:
At rette eller redigere foregår normalt let på Facebook og ligeså let som her på recordere.dk.

Men det blev aldeles ikke normalt. Min Lenovo to i een, som jeg først skrev på i Worrd ydede virkelig modstand i Facebook-redigereringen. Hvert et bogstav eller blot et ophold, der skulle slettes tog omkring 30 sekunder. Og med hensyn til hele ord kunne jeg gøre det lidt lettere ved at slette ved at trykke på deleteknappen fire fem gange - og så vente et par minutter. Tog jeg fejl i antallet af tryk på tastaturet, slugte systemet mere end det skulle. Det samme problem viste sig ved indsættelse af nye ord.

Konklusionen lød: Facebookredigering i store mængder tekst medfører mangel på Ram på mim Lenovo.

Jeg kopiererede så Word til Google docs og prøvede på min Android Tab S. Akkurat samme problem. Også mangel på Ram på denne enhed.

Langt om længe lykkedes redigeringen nogenlunde. Sådan da.

Idag prøvede jeg så med min oneplus 5 med hele 8 GB Ram. Og hvad skete der så?


Det blev en forfærdelig opdagelse. Akkurarat samme langsommelighed og besvær.
.
Ny foreløbig konklusion: Facebook kan nok ikke håndtere store mængder af tekst - eller måske viser problemet sig kun på visse grupper af Facebook. Jeg ved det ikke.

Dog forstårjeg nu, at problemet nok ikke skyldes mangel på Ram.

Med ønsket om en god aften til jer alle. :)
Med venlig hilsen bentpetersson


Til top
 Besvar Besvar Side  <1 2345>
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu