recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Visnings- og lytte-udstyr > Hi-Fi
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - Forstærkervalg ?
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Forstærkervalg ?

 Besvar Besvar Side  <123>
Forfatter
Besked
mixerloke Se dropdown menu
Ny bruger
Ny bruger


Oprettet: 11-Marts-2019
Status: Offline
Point: 10
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér mixerloke Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 14-Marts-2019 kl. 15:29
Hhmmm - hvordan ved man de kan gå "under" 8 Ohm, når der er opgivet derefter ? 

Men jeg starter som sagt med de 2 Audiovector + sub også ser jeg hvordan musikken spiller :-D 

Tak for hjælpen
Til top
Supergris Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 10-December-2006
Sted: Esbjerg
Status: Offline
Point: 1006
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Supergris Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 14-Marts-2019 kl. 15:37
En højttaler er ingen ohmsk belastning, så den med 8 og 4 ohm skal altid tages med et gran salt. 

Generelt er det ikke tilrådeligt at tilslutte mere end ét sæt højttalere pr. terminal, men derfor kan det godt lade sig gøre alligevel. Personligt er det dog ikke noget, jeg ville gøre.

Med hensyn til højttalerkabel ville jeg også købe en rulle hos Harald Nyborg eller lign. Ingen grund til at bruge penge på noget, du ikke kan høre forskel på alligevel.

2.5 mm² er også rigeligt til dit formål.

F.eks:


Hvordan er du kommet frem til "indbygget riaa i forstærkeren nok er bedst og nemmest"?

At købe og tilslutte en ekstern RIAA er meget enkelt!

Du kan også kigge på en brugt surroundreceiver, da de kan fås brugt meget billigt (specielt hvis du ikke har brug for HDMI) og har flere forstærkere indbygget, hvis du senere finder ud af, at du ønsker at udbygge med flere højttalere.
De kan også trække 2 sæt højttalere i stereo, uden du skal være bange for at skrue for meget op...


Redigeret af Supergris - 14-Marts-2019 kl. 15:39
Min hjemmebio:
Sony HW65ES, GrandView 112" lærred, Vincent LS-310 fronter, Vincent LS-112 sub, Vincent LS-206 center, B&W Solid surround, Sony DA5500ES, Primare A 30.5, Nvidia Shield TV.Til top
mixerloke Se dropdown menu
Ny bruger
Ny bruger


Oprettet: 11-Marts-2019
Status: Offline
Point: 10
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér mixerloke Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 14-Marts-2019 kl. 15:54
Hej SuperGris.

Jeg fik bare af vide at de Audiovector QR WALL havde godt af at få godt med strøm og nu når det var på længere afstand ville 4mm være optimalt. Men kan der spares penge og købe den på 2,5mm er det selvfølgelig af fortrække.
Mht. RIAA tænkere jeg nok bare simpelt og samlet løsning, så jeg ikke skal have flere forskellige ting stående. Men du har ret hvis den rigtige forstærker er der (under RIAA) så kan jeg jo selvf. tilkøbe én- Bruger ikke HDMI Confused Men det kunne da være fedt, hvis lyden fra Tv. kunne koples på den kommende forstærker Wink (hvis det er det man bruger HDMI til) Men lever jo fint uden pt. og musikken kommer trods alt først, for så meget tv ser vi ikke ! Hilsen Marc
Til top
gasolin Se dropdown menu
Super bruger
Super bruger


Oprettet: 23-Marts-2010
Sted: DK
Status: Offline
Point: 493
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér gasolin Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 14-Marts-2019 kl. 16:03
Alle 3 forstærker er lavet til at kunne blive tilsluttet med 2 sæt højtaler

Hvad højtaler kabel angår bruger jeg selv kun standard kabel hvis det er fra et kendt mærke.

Ville aldrig bruger noget alm harald nyborg kabel, et anlæg er aldrig bedre end det svageste led, køb noget kedeligt lydende kabel som gør at lyden inden sidste led i kæden, højtalerne, bliver ødelelagt eller ihvertfald ikke bliver så god som den kan, de højtaler trådopretter har valgt er helt ok og ikke billige højtaler der ikke fortjener noget bedre end harald nyborg kabel.

Jeg vil lige skrive på hififreaks live chat  da de har rigtige mange kabler b.la fra cambridge audio fra 9kr meteren og op og når man kan få fornuftigt højtaler kabel til så lav pris istedet for det der standard harald nyborg, fordi man skal da bare købe det når man alligevel ikke kan høre forskel, den holder ikke.

300-400kr er ikke meget for højtalerkabel, når højtaler og forstærker koster ca 10.000kr så kan man sagtens ofre 1000-1500kr på alle de kabler man skal bruge, nogen siger 10-15% af det samlede budget på kabler, når man skal bruge 25 meter selv om det koster 400kr er det stadig ikke særlig dyrt pr meter, men trods alt lidt bedre end harald nyborg kabel.

Køb harald nyborg kabel hvis du skal have et surround anlæg så billig som muligt eller har købt nogen billige disko højtaler til 1000kr, de lyder alligevel ikke bedre end at man sagtens kan bruge harald nyborg kabel.

Bruger selv 2x4 meter qed silver micro hvor det alm micro kan fås til ca 19kr meteren, det er måske lidt tyndt, men nemt at gemme væk.

Hvad højtalerkabel bruger du Supergris?


Redigeret af gasolin - 14-Marts-2019 kl. 16:06
Til top
gasolin Se dropdown menu
Super bruger
Super bruger


Oprettet: 23-Marts-2010
Sted: DK
Status: Offline
Point: 493
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér gasolin Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 14-Marts-2019 kl. 16:15
 2.50mmtykt kabel er ok 

Skader dog ikke at købe noget lidt tykkere så man er sikker på det er tykt nok og prisforskellen er beskeden. Ca 125kr for 25 meter


Redigeret af gasolin - 14-Marts-2019 kl. 16:20
Til top
Supergris Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 10-December-2006
Sted: Esbjerg
Status: Offline
Point: 1006
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Supergris Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 14-Marts-2019 kl. 17:29
Jeg bruger "Synergistic Research Alpha Quad" til flere tusinde kroner, men kun fordi, det fulgte med til mine højttalere, da jeg købte dem brugt!
Tidligere brugte jeg "Isoda kabel" som de ansatte kunne købe for ca. én tiendedel af udsalgsprisen, blot for at understrege hvor stor fortjeneste der er på netop kabler, da jeg arbejdede i Hifiklubben og købte et sæt B&W 801.

Man kan ikke komme udenom at det altid giver en vis tilfredsstillelse at eje noget af kvalitet, uanset hvad det drejer sig om, men i forhold til højttalerkabler er jeg efterhånden overbevist om, der ikke er overbevisende forskelle på kabler, så længe de er ordentligt dimensionerede og af "godkendt" kvalitet, hvor jeg mener rent kobber er det mest fornuftige at bruge med eller uden stik i enderne.

Hvis man ikke allerede har prøvet det, tror jeg mange ville få et chok, hvis de så hvilken kvalitet og tykkelse, mange højtalerfabrikanter benytter internt i deres konstruktioner, hvilket burde give et fingerpeg om, hvor meget de selv tror på, hvor meget kabler betyder for lydkvaliteten!
Samme med højttalere med såkaldte bi-wiringsterminaler, hvor der ikke er gjort meget ud af "lusene", der forbinder terminalerne, hvis man vælger kun at benytte ét kabel.

Alle fabrikanter har jo næsten forskellige filosofier om, hvilke materialer og mønstre, der lige nøjagtig gør, at deres kabler lyder bedst, men hvis vi antog, kabler lyder forskelligt, hvem siger så, lige nøjagtig det kabel du vælger, har den lyd, du godt kan lide?

Efter flere lytte-tests, også blind-tests, er jeg af den overbevisning, at der skal anlæg i den helt tunge ende og særdeles fine ører, der ved hvad de skal lytte efter, hvis de skal høre forskelle, da jeg ikke selv er i stand til at høre "forskellen"!

Hvis folk ikke selv har foretaget nogle tests, så mener jeg ikke, man ved, hvad man snakker om. Det er en såkaldt "religionskrig", hvor man aldrig kan komme til enighed, da meningerne er subjektive.

Hvis man er i tvivl, er det nemt selv at teste!

gasolin, jeg forstår ikke helt, du snakker om, det ikke skader at bruge tykkere kabler end 2.5 mm² , men du linker til 1.5 mm²  og 2.5 mm²  og omtaler prisforskellen mellem disse 2 tykkelser?

2.5 mm²  er rigeligt til det brug, der er påtænkt!

At der skulle være forskel, udover prisen og udseende, mellem kabel af OFC-kobber fra Harald Nyborg og mærkevarer, tror jeg ikke på!Redigeret af Supergris - 14-Marts-2019 kl. 17:42
Min hjemmebio:
Sony HW65ES, GrandView 112" lærred, Vincent LS-310 fronter, Vincent LS-112 sub, Vincent LS-206 center, B&W Solid surround, Sony DA5500ES, Primare A 30.5, Nvidia Shield TV.Til top
Mefisto Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 18-August-2016
Status: Offline
Point: 960
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Mefisto Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 15-Marts-2019 kl. 12:46
Langt de fleste højttalere har mange mange meter kobbertråd i spolerne, direkte i serie med signalet, så de tre meter hen til forstærkeren er nok ret lige meget, så længe det bare minder om højttalerkabel.
Til top
gasolin Se dropdown menu
Super bruger
Super bruger


Oprettet: 23-Marts-2010
Sted: DK
Status: Offline
Point: 493
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér gasolin Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 15-Marts-2019 kl. 12:49
Oprindeligt skrevet af Mefisto Mefisto skrev:

Langt de fleste højttalere har mange mange meter kobbertråd i spolerne, direkte i serie med signalet, så de tre meter hen til forstærkeren er nok ret lige meget, så længe det bare minder om højttalerkabel.

Du har ikke læst alle svar? Nej, tænkte det nok

Trådopretter skal bruge 20-25 meter og har 4ohm højtaler 


Redigeret af gasolin - 15-Marts-2019 kl. 12:50
Til top
MortenGN Se dropdown menu
Bruger
Bruger


Oprettet: 25-Juli-2017
Sted: Sydvestjylland
Status: Offline
Point: 58
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér MortenGN Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 16-Marts-2019 kl. 17:53
Som udgangspunkt, mener jeg ikke en løsning med to on Wall højttalere og en sub er den rigtige løsning, hvis man på et budget vil have god lyd og spille højt. Men nu har vi alle jo også forskellig opfattelse af hvor højt der skal spilles. Dog mener jeg at den bedste løsning, udfra det du søger angående lyd, er et sæt gulvhøjttalere og en god stereo forstærker, brugt. 

Nu hvor du har en sub og 2 højttalere synes jeg at forslaget om den Cambridge forstærker der linkes til er rigtig fornuftig, og så ville jeg investere i en chromecast. Alternativ ville jeg gå efter en forstærker med indbygget chromecast, som der også linkes til. Det giver dig nemlig mulighed for at smide dit skærmbillede fra mobil og pc op på din tv skærm, og hive lyden ud over anlægget. Det fungere rigtigt godt. Angående riia forstærker ville jeg købe den ved siden af, så jeg ikke begrænsede mig for meget angående forstærkeren, så der var bedst mulighed for at have lyden i højsædet. 

Af alternativer til de forstærkere der er blevet anbefalet, synes jeg du skal tage et kig på NAD i hfk. NAD c338 er et godt bud på en forstærker med indbygget riia. Og den har effekt nok til at trække dine højttalere. Hver opmærksom på at producenterne af forstærkere kan opgive effekten forskelligt. Impedans (ohm), forvrængningsgrad, frekvensområde og om det er vedvarende effekt eller peak effekt, er alle parametre der bliver skruet på når man vil have flotte specifikationer at vise forbrugeren. NAD opgiver typisk deres effekt konservativt, med begge kanaler belastet over hele frekvensområdet, og så er det vedvarende effekt (hvilket giver et lavere effekttal, men testen er mere krævende). Så lad dig ikke gå på af at den er opgivet til 50 watt i 8 ohm. Den har effekt nok til de flestes behov.

Jeg forstår ikke hvad du forventer at opnå ved at koble et ekstra sæt højttalere til forstærkere på et senere tidspunkt. Det vil fjerne forstærkerens overskud, og gøre det kompliceret at lave et godt stereoperspektiv for højttalerne. 

Angående kabler mener jeg at den forskel der kan være på lyden, har med skærmning af de forskellige kabler at gøre. Og jeg mener ikke der lydmæssigt er det store at hente ved at købe vildt dyre højttalerkabler, da skærmningen i min optik oftes er tilstrækkelig for at undgå hørbart tab af signal. Jeg mener at der er mere vellyd at hente ved at bruge flere penge andre steder i kæden. Dog er din situation lidt særegn, da du skriver du skal have trukket 20 meter, og her kan man sagtens forestille sig at skærmningen vil have større indflydelse. Det giver dog ikke mening at købe kabel til 50 kr eller mere meteren, da prisen for kabling vil æde dit budget. Så jeg ville gå efter et billigere kabel, evt. det i Harald Nyborg. Hvis dette ikke er tilfredstillende, er tabet ved at gå en anden vej heller ikke så stor. Til top
gasolin Se dropdown menu
Super bruger
Super bruger


Oprettet: 23-Marts-2010
Sted: DK
Status: Offline
Point: 493
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér gasolin Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 16-Marts-2019 kl. 18:02
20 meter a 50kr meteren er kun 1000kr og er ikke for meget til subwoofer og højtaler der koster omkring 10000kr.

Kvaliteten af kablet skal vel ikke være dårligere bare fordi trådopretter skal have 20 meter end os der kun skal have f.eks 2x4 meter?


Redigeret af gasolin - 16-Marts-2019 kl. 18:04
Til top
mixerloke Se dropdown menu
Ny bruger
Ny bruger


Oprettet: 11-Marts-2019
Status: Offline
Point: 10
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér mixerloke Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 16-Marts-2019 kl. 20:17
Hej Morten.

Først tak for svar, mening og råd.

Jeg har netop nu nogle ældre gulvhøjttalere som skal væk og derfor skal der andet til ! Det er bedst for alle parter i hjemmet [...] mener nogen (konen :-) 

Kan ikke se det link til 
Cambridge forstærker  ? 

separat riaa 
noteret Smile

NAD er bestemt også et fint bud tak.

Prisen på kabler er udover mit forstærkervalget-budget ! 
Og det er også "kun" et ca, tal... 4 til 6000 ish. 

Tak for din mening og fine formulering af din holdning til 
dilemmaet mit Big smile

Hilsen Marc
Til top
gasolin Se dropdown menu
Super bruger
Super bruger


Oprettet: 23-Marts-2010
Sted: DK
Status: Offline
Point: 493
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér gasolin Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 16-Marts-2019 kl. 21:42
Oprindeligt skrevet af mixerloke mixerloke skrev:

Hej Morten.

Først tak for svar, mening og råd.

Jeg har netop nu nogle ældre gulvhøjttalere som skal væk og derfor skal der andet til ! Det er bedst for alle parter i hjemmet [...] mener nogen (konen :-) 

Kan ikke se det link til 
Cambridge forstærker  ? 

separat riaa 
noteret Smile

NAD er bestemt også et fint bud tak.

Prisen på kabler er udover mit forstærkervalget-budget ! 
Og det er også "kun" et ca, tal... 4 til 6000 ish. 

Tak for din mening og fine formulering af din holdning til 
dilemmaet mit Big smile

Hilsen Marc

gasolins link 

Oprindeligt skrevet af gasolin gasolin skrev:

Har du købt subwoofer ?


Så skal du bare en riaa som kan være den billigste fra argon (hifiklubben) plug and play.

Eller måske en Onkyo TX8270 https://www.av-connection.dk/?PGr=10207

Kabel Supra classic 4, Sommer Cable Orbit 240 MKII Transparent fra thomann (har et sæt på 2x4 meter til salg) hvis det godt må være lidt dyrer f.eks QED Reference XT40 eller Supra Ply 3.4.


Forstærkeren har en meget åben og klar lyd, lige pt er den på tilbud til ca 4300kr
Til top
 
 Besvar Besvar Side  <123>
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu