recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Recordere, afspillere og foto > Microsoft Media Center, MCE og HTPC
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - HTPC > TV > Sonos spørgsmål
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

HTPC > TV > Sonos spørgsmål

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
eddiedietz Se dropdown menu
Bruger
Bruger
Avatar

Oprettet: 23-November-2009
Sted: Danmark
Status: Offline
Point: 101
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér eddiedietz Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: HTPC > TV > Sonos spørgsmål
    Sendt: 11-Juli-2017 kl. 16:23
Jeg har købt en Sonos surround set (Playbar + to Play1). Det er tilsluttet til TVet via et optisk kabel og jeg har diverse konsoller samt PC sluttet til TV'et via HDMI. Konsollerne fungerer lige som de skal med Sonos og surroundlyden kommer fint igennem (bekræftet via Sonos app'en og mine ører). Instillingerne på min PS4 er Bitstream (Dolby) og TV'et er indstillet til Dolby Digital, så Sonos kan forstå det.

PC'en er en lidt anden historie. Lyden kommer fint igennem, men fordi PC'en kun kan "se" TV'et som stereo ved hjælp af EDID (Extended Display Identification Data), kan den kun sende stereo videre til TV'et/Sonos. Sætter jeg en surround receiver til PC'en via HDMI, kan man pludselig vælge flere lydindstillinger (stereo, 5.1, 7.2 osv.). Kort sagt er det EDID der bestemmer hvad du kan sende ud via HDMI, selvom maskinen i virkeligheden kan sende hvad som helst ud. Man kan desværre ikke tvinge den til at sende 5.1 ud, så vidt jeg ved.

Jeg faldt over en tråd der foreslog at sætte en HDMI splitter/switch med indbygget EDID mellem TV og PC, som snyder PC'en til at kunne sende et 5.1 signal ud, altså den registrerer switchen via EDID, ikke TV'et:
http://www.tomsguide.com/answers/id-2914929/home-theater-difficulties-audio.html

Nogen der kender til den slags, eller har et bud på en anden løsning? Det ville selvfølgelig være bedst hvis PC'en kunne sende det signal ud man ønskede, i stedet for at sætte begrænsninger der ikke burde være der, men hvis en switch/splitter kan klare det, kunne jeg godt overveje at købe en.

Til top
Annonce


Til top
 
 Besvar Besvar
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu