recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Generelle emner > Tilbehør
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - Kabler!? ja, men hvilke???
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Emne lukketKabler!? ja, men hvilke???

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
resurrection Se dropdown menu
Bruger
Bruger
Avatar

Oprettet: 19-April-2004
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 131
Direkte link til dette indlæg Emne: Kabler!? ja, men hvilke???
    Sendt: 20-April-2004 kl. 20:35

Vi står overfor en totaludskiftning af anlæg. højtalere og tv. At Pioneer's 5100 skal indenfor dørene hersker der ingen tvivl om. Dertil kommer så nok et Philips plasma-tv med ekstern tuner - 9965 el. 9966. Men hvilken forbindelse giver det bedste billede?? Er de medfølgende kabler gode nok? Her tænker jeg både på tuner til tv og fra HD/Rec til tuneren, eller...??? Gode dyr er rådne!

Desuden påtænkes en investering i Pioneer's sourround-receiver VSX-D912 og Pioneer's S-H710V højtalere som fik en udmærket anmeldelse på hifi4all (evt. som 5.1-sæt). Er der nogen som har erfaringer med disse produkter??

Til top
Lars Se dropdown menu
Administrator
Administrator

recordere.dk teamet

Oprettet: 05-Oktober-2003
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 15680
Direkte link til dette indlæg Sendt: 21-April-2004 kl. 11:20

Hej resurrection

Der følger slet ikke et scart-kabel med 5100. Du kan med fordel købe et bedre scart-kabel med forgylte stik og bedre afskærmning. Sådan et koster en 2-400 kr.

  /Lars

Ansvarshavende redaktør.
Webmaster, recordere.dk
Til top
Dreamstar Se dropdown menu
Ny bruger
Ny bruger
Avatar

Oprettet: 10-Marts-2004
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 16
Direkte link til dette indlæg Sendt: 21-April-2004 kl. 12:47

Du skriver at du også vil løbe et Plasma TV!

Hvis det var mig ville jeg, hvis finanserne tillader, kraftigt overveje at købe LCD-TV.

Billedet er ikke bare bedre, men de små "lamper" som et Plasma TV er lavet af, falmer med tiden og derved bliver billedet mere gråt. Dette skulle, så vidt jeg er orienteret, ikke ske for et LCD TV.

Nedenstående er et uddrag fra Jyllands Posten d. 3. apr. 2004:

"Skærmopløsning

Uanset om der er tale om LCD- eller plasma-skærme, er billedet i dem bygget op af en masse punkter. Antallet af punkter, også kaldet skærmopløsningen, har betydning for hvor fint og detaljeret, billedet på skærmen kan gengives.

LCD-tv har alle en høj opløsning. Opløsningen måles på antallet af punkter, der er i billedets bredde og i billedets højde, f.eks. 1280x768 punkter.

Skærmopløsningen er til gengæld plasma-tv'ets svage punkt. Der er fysiske grænser for, hvor små man kan fremstille de individuelle plasmaceller. Og jo mindre de er, jo dyrere er de, og jo vanskeligere er de at sætte sammen til en hel skærm.

De billigste og mest udbredte plasmaskærme på 42 tommer har derfor kun 480 punkter i højden og 852 punkter i bredden. 480 punkter i højden er mindre end de 625 punkter (eller linjer), som et almindeligt standard-tv har.

Vil man have et plasma-tv, der har mindst samme billedopløsning som et traditionelt tv, bliver de væsentligt dyrere.

Lysstyrken

LCD-skærmenes største svaghed er lysstyrken. I forhold til plasma-tv og traditionelle tv er mange af dem ikke så lysstærke. LCD-tv'et kan måske se både klart og skarpt ud hos forhandleren - men husk på, at inde i en butik er der som regel meget mørkere end i ens stue. Når først LCD-fjernsynet er kommet hjem, og de lyse aftener begynder, skal der måske skrues så meget op for lysstyrken i LCD-fjernsynet, at billedet bliver tåget, og farverne mister gløden.

Lysstyrken i fladskærmene måles i en enhed, der hedder candela (forkortet cd). Der måles, hvor mange candela, der kan udsendes pr. kvadratmeter skærm. LCD-tv har typisk en lysstyrke på omkring 450 til 500 cd/m2. Her er plasma-tv'et bedre - det har typisk en lysstyrke på mindst 700 cd/m2 - og i en del nyere plasma-tv er man oppe på en lysstyrke på 1.000 cd/m2 eller mere.

Kontrast

Skærmens kontrast har stor betydning for billedkvaliteten. Kontrasten er forskellen på det lyseste og det mørkeste punkt, skærmen kan vise. På LCD-tv er kontrastforholdet ofte kun 400 til 1 (det skrives 400:1, hvilket betyder, at det lyseste punkt udsender 400 gange så meget lys som det mørkeste punkt). I nyere LCD-tv er kontrasten forbedret til 500:1.

Til sammenligning er konstrastforholdet i plasma-skærme som regel mindst 1.000:1 - nogle plasmaskærme har konstrastforhold på op til 4.000:1.

Udrustet med denne viden om begreberne skærmopløsning, lysstyrke og kontrast, er man klar til at se på nye fladskærms-tv. Vær mest kritisk og sammenlign specifikationer på fjernsynets svageste punkter: Hav særlig fokus på skærmopløsningen i forhold til prisen, hvis det er et plasma-tv, man vil sprænge budgettet med. Og sammenlign især lysstyrke og kontrast, hvis det er LCD-tv, der skal erhverves.

Alle advarselslamper bør tændes, hvis man præsenteres for et særlig billigt LCD-fjernsyn i det gamle billedformat 4:3 i stedet for bredformatet 16:9. Der er risiko for, at producenten har bygget sit fjernsyn op omkring en billig skærm, der i virkeligheden er beregnet til pc. Man kan checke ved at spørge til, hvor hurtig LCD-skærmen opdateres. Hvis opdateringshastigheden er højest 16 millisekunder, er skærmen hurtig nok. Men hvis opdateringen er oppe på 24-25 millisekunder, er den ikke velegnet til film.

Herudover gælder, at fladskærms-tv'ets øvrige funktioner kan adskille sig lige så meget fra hinanden som ved traditionelle billedrørs-fjernsyn. Det er kun den nye teknik i skærmene, vi har omtalt. Og lige som to traditionelle fjernsyn med samme billedrør kan være meget forskellige, kan tilsyneladende ens fladskærms-tv også være det. Her er det især apparaternes indbyggede billedforbedringsteknik, der kan variere meget fra model til model. "

/DreamstarRedigeret af Dreamstar
Til top
resurrection Se dropdown menu
Bruger
Bruger
Avatar

Oprettet: 19-April-2004
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 131
Direkte link til dette indlæg Sendt: 21-April-2004 kl. 22:03

Tak for jeres input. Har lige tjekket Philips' hjemmeside og tilsyneladende er hverken lysstyrken eller kontrasten er særlig høj på 9965. Til gengæld skulle opløsningen være temmelig god (prog. scan m.v.). Måske skulle vi hellere kigge på et Pioneer - men det skulle iflg. test i "GEAR" ikke være så godt til alm. tv, da skærmen er "for god" og afslører et dårligt antennesignal. Det er jo til at blive rundtosset af!!!

Der bliver talt en masse om composite, RGB og Scart, men hvad er bedst??

HIFI-Import har nogle temmelig lave priser (ca. 6.400 for Pioneer's 5100, kodefri). Hvis nogen har erfaringer med at købe hos dem, er jeg meget interesseret i at høre om disse.

/Martin

Til top
Lars Se dropdown menu
Administrator
Administrator

recordere.dk teamet

Oprettet: 05-Oktober-2003
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 15680
Direkte link til dette indlæg Sendt: 22-April-2004 kl. 12:32

Hej Martin

Oprindeligt skrevet af resurrection resurrection skrev:

Der bliver talt en masse om composite, RGB og Scart, men hvad er bedst??

Normalt vil det bedste være RGB eller component. Det næstbedste S-video, og det dårligste gammeldags video kaldet composite (er det samme som en VHS video benytter).

Men det afhænger også meget af kilden, hvad der er bedst.

Oprindeligt skrevet af resurrection resurrection skrev:

HIFI-Import har nogle temmelig lave priser (ca. 6.400 for Pioneer's 5100, kodefri).

Det billigste herhjemme lige nu er omkring 7500 kr (kodefri). De 6400 må være noget du har fundet hos en udenlandsk forhandler (måske Pixmania). Prisguiden her på siderne er nok den mest ajourførte oversigt du finder, for DVD og harddiskoptagere på det danske marked.

http://www.recordere.dk/prisguide.htm

  /Lars

Ansvarshavende redaktør.
Webmaster, recordere.dk
Til top
resurrection Se dropdown menu
Bruger
Bruger
Avatar

Oprettet: 19-April-2004
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 131
Direkte link til dette indlæg Sendt: 22-April-2004 kl. 22:07

Hej Lars

Tak - endnu engang - for din info. Jeg er næsten stadig lige forvirret, me tak alligevel

/Martin

Til top
 
 Besvar Besvar
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu