recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Generelle emner > Netværk
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - Lav download hastihed i forhold til 1000 mbits - l
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Lav download hastihed i forhold til 1000 mbits - l

 Besvar Besvar Side  <12345 8>
Forfatter
Besked
jetdirect Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 20-December-2004
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 1295
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér jetdirect Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 17-November-2022 kl. 14:20
Du er helt sikker på din switch er en 1gbit model og netkortet kører 1gbit også, netkortet kan låses istedet for og køre automatisk.

hvis din fiber node på væggen er med indbygger router hvad hastighed fåes så på denne, er der blevet udelukket fejl ved og teste med andre maskiner på stikket i bunden af noden.


Til top
Benny From Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 11-Marts-2006
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 781
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Benny From Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 17-November-2022 kl. 14:34
Jeg har ingen router koblet på.

Fra fiberboksen er der trukket et kabel til en switch på 1 gbit, på denne er der så trukket et kabel til mesch router (som jeg ikke bruger) og 1 kabel videre til et stik som sidder 75 cm som er forbundet direkte til min PC

På fiberboksen er der kun 1 udgang til nettet, switchen lukker 1 gbit igennem 

Netkortet i pcèn er på 1 gbit, som tidligere oplyst kan jeg godt uploade 900 mbits, det er jo kun på download siden, at det kniber
Til top
Clemen Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 05-Februar-2006
Status: Offline
Point: 598
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Clemen Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 17-November-2022 kl. 15:30
By default, Windows reserves 20% of your bandwidth for Windows Update, system apps and other purposes, leaving you with 80% bandwidth of Internet connection. If you don’t use Windows Update on a daily basis and the reservation limit slows your Internet down, then you can remove the limit by setting the value to 0.

Følg fix 2 på denne.:
Til top
KlausDM Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem
Avatar

Oprettet: 12-Marts-2010
Sted: Hammel, Jylland
Status: Offline
Point: 18476
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér KlausDM Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 17-November-2022 kl. 16:49
Oprindeligt skrevet af Benny From Benny From skrev:

Forbindelsen er en 1000/1000 mbits, som reelt og forventeligt omregnes til 900/900 mbit

Hvorfor omregnes der til 900/900?
Overhead var noget der var på DSL linjer, men ikke på fiber.


Frisk måling på min 300/300 linje, til trods for andre ting trækker netværkstrafik samtidig med (netradio osv)....



Oprindeligt skrevet af Benny From Benny From skrev:

Intel Core i3-3220 Processor


Ældre sag - min (ældre computer) har Intel Core i3-7100.
Mon ikke en del af dine begrænsninger ligger i noget ældre hardware?
Din processor udkom i 2012, så din computer er ~10 år gammel.


Klaus


Min modelbane, http://modelbaneeuropa.dk
Min hjemmeside, http://moppe.dk
Til top
KlausDM Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem
Avatar

Oprettet: 12-Marts-2010
Sted: Hammel, Jylland
Status: Offline
Point: 18476
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér KlausDM Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 17-November-2022 kl. 16:51
Oprindeligt skrevet af Benny From Benny From skrev:

Jeg har ingen router koblet på.


Det vil sige at du har offentlig IP på din PC og er ikke lukket inde bag en router?
Og at du ikke kan tilgå andet på dit netværk fra din PC?

Klaus


Redigeret af KlausDM - 17-November-2022 kl. 16:51
Min modelbane, http://modelbaneeuropa.dk
Min hjemmeside, http://moppe.dk
Til top
KlausDM Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem
Avatar

Oprettet: 12-Marts-2010
Sted: Hammel, Jylland
Status: Offline
Point: 18476
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér KlausDM Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 17-November-2022 kl. 16:52
Oprindeligt skrevet af Clemen Clemen skrev:

By default, Windows reserves 20% of your bandwidth for Windows Update, system apps and other purposes, leaving you with 80% bandwidth of Internet connection.


Det kan næppe være problemet.
Specielt ikke, når jeg kan rykke 300/300 på min linje.

Klaus
Min modelbane, http://modelbaneeuropa.dk
Min hjemmeside, http://moppe.dk
Til top
dieseldk Se dropdown menu
Super bruger
Super bruger


Oprettet: 28-Maj-2009
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 325
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér dieseldk Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 17-November-2022 kl. 17:27
Du får nok ikke de der gamle Intel chips meget højere op, har selv rodet en pc med en 3220 cpu efter skift til gigabit hastighed, hvor andre enheder godt kunne levere på samme kabel og router, ville den bare ikke over 600-700
Til top
Axlon Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 26-Maj-2004
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 1268
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Axlon Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 17-November-2022 kl. 18:19
Jeg har en download hastighed på omkring 650 Mbit/s fra vores NAS på vores gigabit netværk her hjemme, så helt unormalt er det ikke.
Mvh Jesper
Til top
KlausDM Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem
Avatar

Oprettet: 12-Marts-2010
Sted: Hammel, Jylland
Status: Offline
Point: 18476
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér KlausDM Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 17-November-2022 kl. 18:24
Oprindeligt skrevet af Axlon Axlon skrev:

Jeg har en download hastighed på omkring 650 Mbit/s fra vores NAS på vores gigabit netværk her hjemme, så helt unormalt er det ikke.

Det kan let være processorkraften i NAS og PC der sætter begrænsningen.

Men hele tråden er et godt eksempel på, hvorfor jeg mener at en 1000/1000 forbindelse mere er til “blær”, end fornuftigt brug for de fleste…..


Klaus
Min modelbane, http://modelbaneeuropa.dk
Min hjemmeside, http://moppe.dk
Til top
DiscomanDK Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 10-Februar-2008
Sted: Skanderborg, DK
Status: Offline
Point: 1414
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér DiscomanDK Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 17-November-2022 kl. 18:55
Oprindeligt skrevet af KlausDM KlausDM skrev:


Hvorfor omregnes der til 900/900?
Overhead var noget der var på DSL linjer, men ikke på fiber



Ahh, det er jo i TCP protokollen der er overhead og derfor kommer du ikke op og måle 1000/1000 Mbit/s.
Du kan evt. bruge denne beregner, som også viser det vil være 949Mbit/s under optimale forhold, men de fleste udbydere stiller sig tilfreds ved 900 Mbit/s. Og grunden til at du måler over 300 Mbit/s er jo fordi de giver dig lidt ekstra hastighed, hvilket de jo ikke kan på en 1000/1000 Mbit/s forbindelse, da der ikke er mere kapacitet på udstyret og linjen at give af. 

Jeg tror ikke problemet her relatere sig til kabler, stik, switche osv. Især ikke når teknikeren kan måle en fin hastighed på samme stik. Og mangler der decideret forbindelse i en af de 8 ledere i kablet vil forbindelsen jo droppe til 100 Mbit/s.

Det lyder lidt til at være en klassisk browser flaskehals. Prøv og hent speedtest.net app'en og mål med den, så tror jeg du kommer tættere på 9xx/9xx :)  


Til top
Axlon Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 26-Maj-2004
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 1268
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Axlon Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 17-November-2022 kl. 19:24
Oprindeligt skrevet af KlausDM KlausDM skrev:

Oprindeligt skrevet af Axlon Axlon skrev:

Jeg har en download hastighed på omkring 650 Mbit/s fra vores NAS på vores gigabit netværk her hjemme, så helt unormalt er det ikke.

Det kan let være processorkraften i NAS og PC der sætter begrænsningen.

Men hele tråden er et godt eksempel på, hvorfor jeg mener at en 1000/1000 forbindelse mere er til “blær”, end fornuftigt brug for de fleste…..

Klaus
Jeg har aldrig forstået hvad man skal bruge 1Gbit/s forbindelse til.
Vi streamer alt her hjemme, og er to voksne og to teenager, og jeg arbejder også hjemmefra af og til, og vi har aldrig problemer med for lidt båndbredde, selvom vi kun har 100Mbit/s.
Mvh Jesper
Til top
KlausDM Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem
Avatar

Oprettet: 12-Marts-2010
Sted: Hammel, Jylland
Status: Offline
Point: 18476
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér KlausDM Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 17-November-2022 kl. 21:31
Oprindeligt skrevet af Axlon Axlon skrev:

Vi streamer alt her hjemme, og er to voksne og to teenager, og jeg arbejder også hjemmefra af og til, og vi har aldrig problemer med for lidt båndbredde, selvom vi kun har 100Mbit/s.

Knægten kan godt maxe vores 300/300 ud, når han downloader spil.
Det går ud over vores eventuelle streaming.

Så ryger han på båndbreddebegrænsning……..


Klaus
Min modelbane, http://modelbaneeuropa.dk
Min hjemmeside, http://moppe.dk
Til top
 
 Besvar Besvar Side  <12345 8>
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu