recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Generelle emner > Tilbehør
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - Nyt smart home
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Nyt smart home

 Besvar Besvar Side  123 5>
Forfatter
Besked
lahan Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 14-September-2004
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 9042
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér lahan Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: Nyt smart home
    Sendt: 04-August-2020 kl. 11:16
Hej

Jeg ville høre om der er nogle som kender et godt dansk forum til smart home ?

Vi skal nemlig til at bygge nyt hus, så vil gerne have styr på alle smart-home funktionerne. Hvad skal man implementere i et nyt hus.
Vi har snakket med et bygge firma, de viste et system frem. Desværre var sælgeren ikke særlig teknisk, så han kunne ikke rigtigt fortælle noget.
Dog kunne man ikke selv konfigure systemet, hvilket er totalt no go for mig.

Jeg har selv implementeret en del produkter i vores nuværende hus. Så har en del erfaring med en del produkter.

Det er vigtigt at det er let at udskifte til et andet system.

I dag bruger jeg homekit som en fælles platform. Det virker godt, så har tænkt at forsætte med homekit. Derfor skal produkterne være homekit enable.


Dør lås
Ingen ide endnu

Lys
Jeg har brugt Hue siden det kom frem, og har været meget tilfreds med stabiliteten.
Yeelight, er ved at teste disse pærer.

Motion detection
Hue motion, har jeg god erfaring med.
Eufy cam og motion detection, er ved at teste i nuværende hus.

Kontakter
Er der egentligt nogen grund til at få monteret gammel dags kontakter ?
I dag bruger jeg primært Hue kontakter i en LK ramme.
Har også kigget på Lutron, men ser ud til at de kræver kablet forbindelse.

Security
Er ved at teste Eufy security. Umiddelbart virker det godt, men homekit mangler.

Dørklokke
Eufy doorbell

gulvvarme
Danfoss ?
Bruger Tado til gulvvarme i dag.

gardiner
Overvejer nogle ikea.
Velux ?
Andre ?

vinduer
Velux ?

Plæneklipper
Har en worx i dag, som er koblet op via en homebridge. 
Kan andre anbefales ?


Hvad har jeg mere glemt ?
Til top
jacobask Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 10-Februar-2011
Sted: DK, Langå
Status: Offline
Point: 1106
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér jacobask Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 04-August-2020 kl. 12:22
Til varmen, der er der udfordring (eller det var der i hvert fald sidst jeg kiggede) med Danfoss, da de kører deres eget lukkede system.

Fra deres egen side: "Danfoss Link™ kan ikke tilsluttes systemer, der ikke kommer fra Danfoss, såsom Apple HomeKit, IFTTT, Samsung SmartThings og Google Assistant"


Til top
Kandersen Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem
Avatar

Oprettet: 13-Juli-2006
Sted: 4623 Li. skensv
Status: Offline
Point: 10935
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Kandersen Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 04-August-2020 kl. 13:07
Oprindeligt skrevet af lahan lahan skrev:

Hej

Kontakter
Er der egentligt nogen grund til at få monteret gammel dags kontakter ?
I dag bruger jeg primært Hue kontakter i en LK ramme.
Har også kigget på Lutron, men ser ud til at de kræver kablet forbindelse.

Hvad har jeg mere glemt ?

Min anbefaling til nybyggere, det er at få et grundlæggende system, der virker så stabilt som muligt. 
Problemet er oftest, at nybyggerne tit ikke kalkulere prisen for sådan noget ind, og så kommer overraskelsen, når de ser priser på +100.000.

Derfor er det måske mere på sin plads at starte ud med at finde budgettet, og så skrue sig ind på, hvad der er bedst mulig ud fra det. 

Personligt vil jeg til enhver tid foretrække systemer som IHC, eller endnu bedre, Velbus, (Velbus er desværre ikke så velkendt i DK). Det er ekstremt stærke systemer, hvor alt nærmest er muligt. KNX kunne også være en mulighed, men så er prisen omkring det dobbelt, og funktionerne stort set de samme. Så det er svært at bruge gode argumenter for KNX.  

Jeg ville ALDRIG bygge et hus, hvor jeg baserede systemet på forskellige produkter såsom Hue, Eufy oa, simpelthen fordi funktionaliteten er stærkt begrænset i form af muligheder, og så lægger det op til, at hvis man vil tilføje de virkelig effektive funktioner i et smarthjem, så er man nødt til at kombinere det med en 3.part styring, hvilket man ikke kan forvente at nye beboere/købere er i stand til at håndtere, den dag man måske skal sælge. Det har stor betydning for prisen. 

Mht til kontakter, så er det efterhånden noget som mange stiller spørgsmålstegn ved. I en ideel verden kunne man måske undvære dem. Problemet er bare, at vi lever ikke i denne ideelle verden. Og devicen om, alt hvad der kan gå galt vil før eller siden gå galt, er ikke anderledes i dag, som det var for årtier tilbage, snarer måske tværtimod vil jeg sige, efterhånden som alting bliver elektronisk og automatiseret. 
Jeg ville ikke undvære kontakter i et hus i dag. Uanset om jeg bruger dem eller ej, (jeg bruger fx meget stemmestyring og bevægelsessensorer i mit hjem), så er det stadigvæk en funktion der bare er til at gå til for alle, børn, voksne, gamle, handicappet osv.. Handicappet i form af blinde/svagtseende kan dog blive udfordret, hvis man fx vælger touch kontakter (fx Velbus, hvor de hedder paneler). Men risikoen er rimelig begrænset med lige præcis det handicap. Med fysisk tryk som med IHC, der er det lidt nemmere for blinde/svagtseende. 

Jeg har IHC i dag. Hvis jeg skulle bygge nyt, så ville jeg gå efter Velbus. (Niko kunne måske også komme på tale, men det skyldes primært at det er tilgængelig herhjemme). Og når jeg har konfigureret grundsystemet, der ganske enkelt skal virke altid og automatisk, så vil jeg begynde at tilføje de andre ting, (Hue, eufy, Zigbee, Zwave osv osv), hvis jeg kan finde et behov for dem. Men det vil blive begrænset og oftest en "bare fordi man kan" mulighed.  

Nu nævnte jeg stemmestyring. Hverken Velbus eller IHC kan klare stemmestyring grundlæggende uden at man skal tilføje noget 3.part. Det er der faktisk ikke rigtig nogen systemer der kan. Og det mener jeg er et problem. Men det gør ikke at jeg ville skrinlægge disse systemer. Deres stabilitet og grundform er simpelthen for effektiv. Så derfor må man tilbygge dette, ihvertfald indtil producenterne synes de gider tilføje muligheden. Og her kommer problemerne så ind specielt mht IHC.. Det er meget meget lidt udvikling der foregår fra LK/Schneider. Oven i det, så har jeg efterhånden fået et gevaldigt problem med LK og deres fuga produkter. De er bare ikke specielt fleksible som fx EU materiel. Så derfor vinder Velbus helt klart på denne led. Så kan man have sin mening om, hvorvidt man kan lide det lidt større EU materiel, eller gå på kompromis med muligheder, og låse sig fast i en Fuga standard. Det sidste kan jeg på ingen som helst måde anbefale. Så vælger jeg hellere det lidt større udseende, og specielt når det er Velbus´s paneler, som bare ser hammerende fede ud, med imponerende funktionalitet. 

Jeg ved ikke om du blev meget klogere af det her.. Min grundlæggende pointe er nok i virkeligheden - Gør det rigtigt første gang. Så slipper du for en masse ærgrelser og evt store dyre ombygninger senere. 

Btw. Mht til ringeklokke (video dørklokke), tjek evt Dahua VTO2202F-P eller Ezviz DB1. Dahua´s kommunikationssystem er altså ikke noget man bare skal ignorere uden først at have set det. Det køre via LAN og PoE. Ezviz DB1 er en Hikvision WiFi model.
Du kan evt selv google dem Wink
Jeg har desværre ingen af dem selv endnu, da jeg i et midlertidig komplet tåbeligt anfald kom til at købe en Ring 2 for få måneder siden, hvilket jeg forbander mig selv over lige siden. Magen til bras findes ganske enkelt ikke. Og jeg kommer sandsynligvis til at udskifte til en af de to, meget snart, når jeg har fået de sidste detaljer på plads mht funktioner jeg skal bruge i forbindelse med video dørklokke.

EDIT - Glemte at nævne. Både IHC og Velbus kan man selv programmere. Ingen af dem er dog "homekit" kompatible uden brug af noget 3.part. Redigeret af Kandersen - 04-August-2020 kl. 13:15
Til top
KlausDM Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem
Avatar

Oprettet: 12-Marts-2010
Sted: Hammel, Jylland
Status: Offline
Point: 17361
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér KlausDM Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 04-August-2020 kl. 13:51
lahan, de fleste af de mig du kigger på, skal du ikke regne med fungerer 100% om 10 år.

Så enten skal du gå efter det traditionelle og lidt gammeldags (som Kandersen skriver), ellers skal du være forberedt på at skifte udstyret løbende og så ellers vælge der du finder lækkert/tilbyder de features du har brug for lige nu.
Vær opmærksom på udstyr der kræver forbindelse til producent for at fungere/lave opsætning på. Det er ikke sikkert at den producent er der om 7 år, når du ønsker noget skal omkonfigureres.

Jeg er snothamrende gammeldags. Jeg ville bygge med halvt faste kontakter og halvt “system”, så jeg også har lys i huset og ringklokken virker, når netværket er nede, eller en “dims” (switch, bridge, router) er i gået i baglås.


Klaus
Min modelbane, http://modelbaneeuropa.dk
Min hjemmeside, http://moppe.dk
Til top
Kandersen Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem
Avatar

Oprettet: 13-Juli-2006
Sted: 4623 Li. skensv
Status: Offline
Point: 10935
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Kandersen Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 04-August-2020 kl. 13:59
Oprindeligt skrevet af KlausDM KlausDM skrev:

Jeg er snothamrende gammeldags. Jeg ville bygge med halvt faste kontakter og halvt “system”, så jeg også har lys i huset og ringklokken virker, når netværket er nede, eller en “dims” (switch, bridge, router) er i gået i baglås.


Klaus

Både IHC og Velbus virker uden internet. Velbus har ingen controller, da logikken ligger i selve modulerne (kontakter osv). IHC har controller, og den kan selvfølgelig gå ned. 
Til top
jesperKBH Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 16-Juli-2008
Status: Offline
Point: 541
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér jesperKBH Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 04-August-2020 kl. 14:50
Når jeg kigger på smarthome og den gode løsning på de devices jeg allerede har så syntes jeg overordnet den største udfordring er: Den brugerflade der skal håndterer det hele på en god brugervenlig måde. Jeg har kiigger på smarthings, actiontiles og meget andet men jeg syntes der er langt til noget der er funktionelt i en børnefamillie og hverdag
Til top
Kandersen Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem
Avatar

Oprettet: 13-Juli-2006
Sted: 4623 Li. skensv
Status: Offline
Point: 10935
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Kandersen Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 04-August-2020 kl. 16:26
Oprindeligt skrevet af jesperKBH jesperKBH skrev:

Den brugerflade der skal håndterer det hele på en god brugervenlig måde.

Det er også enormt vanskeligt, specielt hvis du/i skal bruge det som en decideret brugerflade. 

Den brugerflade jeg arbejder på, det er ikke en brugerflade i ordets betydning, da det er en monitor der viser hele husets tilstand. Derfra kan man så enten vælge at bruge stemmestyring eller tryk, hvis der er ting man vil ændre på. I sidste ende mobilen, for dem der synes det er sjovt.

Jeg valgte simpelthen at gå den vej, fordi jeg synes det giver bedst mening, fremfor en centralt brugflader, hvor man skal stå og hakke sine fedtede fingre på. 
Til top
Stroyer Se dropdown menu
Bruger
Bruger
Avatar

Oprettet: 19-December-2007
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 169
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Stroyer Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 04-August-2020 kl. 21:52
Kender ikke lige umiddelbart et decideret "Smart-Home-Forum" men vil da lige dele en smule af mine erfaringer.

1. gang jeg byggede hus havde jeg det lidt lige som dig - det skulle bare være smart, kunne det hele til det halve og alt skulle bare kunne styres.

Nu er vi så igang med at bygge vores 2. hus og alt det "smarte" er mere eller mindre blevet fravalgt da det faktisk kun var "sjovt" at lege med de første par måneder og herefter bare noget som enten bare kørte af sig selv uden at man skulle "pille" ved tingene hele tiden eller et decideret irritations moment når lortet ikke fungerede.

Jeg arbejder selv med IT og automatisering til dagligt men det eneste jeg har fået lavet i vores nye hus er tomrør de steder hvor jeg forventer at have en eller anden form for installation af noget udstyr som der skal kunne kommunikere på netværket. Jah - jeg er stadigvæk "gammeldags" og holder på at alt som ikke er en telefon eller tablet skal kables.
Vores hus er næsten bygget færdig men kan da se allerede nu at der er nogle få ting jeg har glemt men det må elektrikeren trækket et kabel til efterfølgende hvis behovet opstår.

Det var bestemt ikke fordi pengene ikke var til det men jeg blev sådan lidt...argh...skal jeg til at rode med det igen eller vil jeg bare have noget som er simpelt og fungere.

Gulvvarme og ventilation - Hvad er det liiiige man skal justere på hele tiden? 
Det "smarte" her er sq da at man ikke skal foretage sig en skid :D og lortet blot passer sig selv.

Blot mit besyv.


Redigeret af Stroyer - 04-August-2020 kl. 22:10
Til top
orm08 Se dropdown menu
Bruger
Bruger


Oprettet: 12-Januar-2010
Status: Offline
Point: 197
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér orm08 Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 04-August-2020 kl. 22:30
Til top
PeterDKM Se dropdown menu
Junior bruger
Junior bruger


Oprettet: 01-Juni-2009
Status: Offline
Point: 35
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér PeterDKM Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 04-August-2020 kl. 22:59
Hej

Alarm Bruger jeg verisure. Via HomeBridge over til HomeKit kobler  det selv fra eller til når vi kommer hjem eller køre. 

Jeg har danalock på låsen som også selv låser når vi køre og låser op når vi kommer hjem. Den låser også selv fordøren når “godnat” scenen aktiveres. 
Jeg synes dog ikke den er klippestabil og ville nok vælge en Yale doorman hvis jeg skulle have ny. 

Mht til brugervenlighed til børn har jeg koblet nogle automatiseringer til nogle Hye dimmers F.eks er der langt ud til toilettet så når pigerne skal på WC om natten har de en hue en knap på en Hye dimmer der tænder de relevante lys i den relevante styrke så de kan komme ud på wc og tilbage. 

Den jeg er mest stolt af er at jeg kan sige “aftensmad” til Siri som derefter slukker alle fjernsyn og sætter pigernes lys på halv blus og 30 sec senere slukker helt :) når de bliver ældre tænker jeg den også skal cutte wifi forbindelsen til diverse iPads :)
Til top
lahan Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 14-September-2004
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 9042
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér lahan Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 04-August-2020 kl. 23:23
Oprindeligt skrevet af Kandersen Kandersen skrev:

Oprindeligt skrevet af lahan lahan skrev:

Hej

Kontakter
Er der egentligt nogen grund til at få monteret gammel dags kontakter ?
I dag bruger jeg primært Hue kontakter i en LK ramme.
Har også kigget på Lutron, men ser ud til at de kræver kablet forbindelse.

Hvad har jeg mere glemt ?

Min anbefaling til nybyggere, det er at få et grundlæggende system, der virker så stabilt som muligt. 
Problemet er oftest, at nybyggerne tit ikke kalkulere prisen for sådan noget ind, og så kommer overraskelsen, når de ser priser på +100.000.

Derfor er det måske mere på sin plads at starte ud med at finde budgettet, og så skrue sig ind på, hvad der er bedst mulig ud fra det. 

Personligt vil jeg til enhver tid foretrække systemer som IHC, eller endnu bedre, Velbus, (Velbus er desværre ikke så velkendt i DK). Det er ekstremt stærke systemer, hvor alt nærmest er muligt. KNX kunne også være en mulighed, men så er prisen omkring det dobbelt, og funktionerne stort set de samme. Så det er svært at bruge gode argumenter for KNX.  

Jeg ville ALDRIG bygge et hus, hvor jeg baserede systemet på forskellige produkter såsom Hue, Eufy oa, simpelthen fordi funktionaliteten er stærkt begrænset i form af muligheder, og så lægger det op til, at hvis man vil tilføje de virkelig effektive funktioner i et smarthjem, så er man nødt til at kombinere det med en 3.part styring, hvilket man ikke kan forvente at nye beboere/købere er i stand til at håndtere, den dag man måske skal sælge. Det har stor betydning for prisen. 

Mht til kontakter, så er det efterhånden noget som mange stiller spørgsmålstegn ved. I en ideel verden kunne man måske undvære dem. Problemet er bare, at vi lever ikke i denne ideelle verden. Og devicen om, alt hvad der kan gå galt vil før eller siden gå galt, er ikke anderledes i dag, som det var for årtier tilbage, snarer måske tværtimod vil jeg sige, efterhånden som alting bliver elektronisk og automatiseret. 
Jeg ville ikke undvære kontakter i et hus i dag. Uanset om jeg bruger dem eller ej, (jeg bruger fx meget stemmestyring og bevægelsessensorer i mit hjem), så er det stadigvæk en funktion der bare er til at gå til for alle, børn, voksne, gamle, handicappet osv.. Handicappet i form af blinde/svagtseende kan dog blive udfordret, hvis man fx vælger touch kontakter (fx Velbus, hvor de hedder paneler). Men risikoen er rimelig begrænset med lige præcis det handicap. Med fysisk tryk som med IHC, der er det lidt nemmere for blinde/svagtseende. 

Jeg har IHC i dag. Hvis jeg skulle bygge nyt, så ville jeg gå efter Velbus. (Niko kunne måske også komme på tale, men det skyldes primært at det er tilgængelig herhjemme). Og når jeg har konfigureret grundsystemet, der ganske enkelt skal virke altid og automatisk, så vil jeg begynde at tilføje de andre ting, (Hue, eufy, Zigbee, Zwave osv osv), hvis jeg kan finde et behov for dem. Men det vil blive begrænset og oftest en "bare fordi man kan" mulighed.  

Nu nævnte jeg stemmestyring. Hverken Velbus eller IHC kan klare stemmestyring grundlæggende uden at man skal tilføje noget 3.part. Det er der faktisk ikke rigtig nogen systemer der kan. Og det mener jeg er et problem. Men det gør ikke at jeg ville skrinlægge disse systemer. Deres stabilitet og grundform er simpelthen for effektiv. Så derfor må man tilbygge dette, ihvertfald indtil producenterne synes de gider tilføje muligheden. Og her kommer problemerne så ind specielt mht IHC.. Det er meget meget lidt udvikling der foregår fra LK/Schneider. Oven i det, så har jeg efterhånden fået et gevaldigt problem med LK og deres fuga produkter. De er bare ikke specielt fleksible som fx EU materiel. Så derfor vinder Velbus helt klart på denne led. Så kan man have sin mening om, hvorvidt man kan lide det lidt større EU materiel, eller gå på kompromis med muligheder, og låse sig fast i en Fuga standard. Det sidste kan jeg på ingen som helst måde anbefale. Så vælger jeg hellere det lidt større udseende, og specielt når det er Velbus´s paneler, som bare ser hammerende fede ud, med imponerende funktionalitet. 

Jeg ved ikke om du blev meget klogere af det her.. Min grundlæggende pointe er nok i virkeligheden - Gør det rigtigt første gang. Så slipper du for en masse ærgrelser og evt store dyre ombygninger senere. 

Btw. Mht til ringeklokke (video dørklokke), tjek evt Dahua VTO2202F-P eller Ezviz DB1. Dahua´s kommunikationssystem er altså ikke noget man bare skal ignorere uden først at have set det. Det køre via LAN og PoE. Ezviz DB1 er en Hikvision WiFi model.
Du kan evt selv google dem Wink
Jeg har desværre ingen af dem selv endnu, da jeg i et midlertidig komplet tåbeligt anfald kom til at købe en Ring 2 for få måneder siden, hvilket jeg forbander mig selv over lige siden. Magen til bras findes ganske enkelt ikke. Og jeg kommer sandsynligvis til at udskifte til en af de to, meget snart, når jeg har fået de sidste detaljer på plads mht funktioner jeg skal bruge i forbindelse med video dørklokke.

EDIT - Glemte at nævne. Både IHC og Velbus kan man selv programmere. Ingen af dem er dog "homekit" kompatible uden brug af noget 3.part. 

Det lyder interessant med Velbus, det må jeg have googlet da jeg ikke kender det i forvejen.
IHC har jeg tidligere kigget på, men synes det virker lidt gammeldags.
Prisen skræmmer ikke, men vil nødigt stå med et system som er håbløst gammeldags om ganske få år. Kan være lidt bekymret for at Velbus er for låst, så det ikke er let at tilføje nyt. Skal dog have checket det noget mere.

Jeg kan godt lide tanken om at have forskellige systemer der så er centralt styret. Det gør jo at man kan udskifte en del rimeligt billigt, hvis der skulle dukke et nyt produkt op. Mit nuværende alarm system var top moderne for 4 år siden, i dag er det håbløst. Det kan dog let opgraderet til noget nyt for få penge. Det tvivler jeg på hvis man bruger IHC alarm systemet.

Jeg har planer om at bruge kontakter og sensors, og har gjort det de sidste par år. Umiddelbart skal jeg ikke have nogen skærm op, ligesom det heller ikke skal styret fra en mobil. Mobilen er kun til konfiguration og evt checke status på farten.

I dag har jeg "låst" mine LK kontakter. Jeg har så installeret nogle hue kontakter ovenpå de gamle LK. Er også ved at teste en Niko(Hue). Hue kontakten kan tænde slukke 4 forskellige lamper i min stue. Jeg havde også planer om den skulle styre nogle ikea gardiner. LK kan kun tænde/slukke et lampeudtag i mit loft. Et lampeudtag som jeg ikke bruger.
Billedet viser Niko, Hue og nederst den originale LK.
 

Jeg har også en Ring 2, synes den virker ganske glimrende. Har dog homekit enablet den, så en hue pære blinker og sonos går på pause hvis nogle ringer på døren.

mht til netværk, skal der bare trækkes kabler til alle rum. Regner med Ubiquity, hvis de når at kommer med noget wifi6.


Redigeret af lahan - 04-August-2020 kl. 23:27
Til top
lahan Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 14-September-2004
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 9042
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér lahan Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 04-August-2020 kl. 23:31
Oprindeligt skrevet af KlausDM KlausDM skrev:

lahan, de fleste af de mig du kigger på, skal du ikke regne med fungerer 100% om 10 år.

Så enten skal du gå efter det traditionelle og lidt gammeldags (som Kandersen skriver), ellers skal du være forberedt på at skifte udstyret løbende og så ellers vælge der du finder lækkert/tilbyder de features du har brug for lige nu.
Vær opmærksom på udstyr der kræver forbindelse til producent for at fungere/lave opsætning på. Det er ikke sikkert at den producent er der om 7 år, når du ønsker noget skal omkonfigureres.

Jeg er snothamrende gammeldags. Jeg ville bygge med halvt faste kontakter og halvt “system”, så jeg også har lys i huset og ringklokken virker, når netværket er nede, eller en “dims” (switch, bridge, router) er i gået i baglås.


Klaus
Ja er klar over det måske ikke virker om 10 år. Men det kan løbende opgrades.
Hvis man fx benytter hue, så vil man stadig kunne benytte lyset hvis det smarte ryger. Så virker de bare som en alm LED pære.
Til top
 
 Besvar Besvar Side  123 5>
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu