Print side | Luk vindue

Julegave bærbar til min far, hvilken? W7 eller W8?

Udskrevet fra: recordere.dk - Danmarks AV Forum
Kategori: Generelle emner
Forumnavn: PC hardware & software
Forumbeskrivelse: Hardware & software, men ikke HTPC
Web-adresse: https://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=136695
Udskrevet den: 11-Februar-2025 kl. 21:24


Emne: Julegave bærbar til min far, hvilken? W7 eller W8?
Skrevet af: Thorvald
Emne: Julegave bærbar til min far, hvilken? W7 eller W8?
Skrevet den: 03-December-2014 kl. 07:24
Hej.

Jeg satser på at give min far en computer i julegave. Han har en gammel brugt én som han har fået engang, men jeg synes han skal have en ny og bedre. Han har forretning, så han skal jo være "på" mht. til skat, regnskab og den slags. Han har godt nok klaret sig længe uden - det er nok kun højst 2 år siden han fik den han har nu, måske mindre. Han er over 70 år.

Jeg har kigget på følgende, for lige at tage det først, den første er den som jeg umiddelbart først faldt for.

1. http://https://www.komplett.dk/asus-x555ln-156-hd-mat/824784#%21tab!tab:extra - ASUS X555LN . https://www.komplett.dk/asus-x555ln-156-hd-mat/824784#%21tab!tab:extra
2. http://www.proshop.dk/Baerbar/ASUS-K555LN-XO227H-2457865.html - ASUS K555LN-XO227H .
3. http://www.proshop.dk/Baerbar/ASUS-R510DP-XX047H-2449406.html - ASUS R510DP-XX047H .
4. http://www.proshop.dk/Baerbar/ASUS-R510LAV-XO403H-2449408.html - ASUS R510LAV-XO403H .
5. http://www.proshop.dk/Baerbar/ASUS-R510LAV-XO402H-2449407.html - ASUS R510LAV-XO402H .

Der er vel i bund og grund ikke den store forskel på dem. Forskellen på 1 og 2 er at 2 har en mindre, men hurtigere harddisk. Men 2 har ikke dedikeret grafikkort, men kun Intel HD Graphics 4400. Jeg vil gætte på at 750 GB er rigeligt til min far, på den anden side set er 5400 RPM måske også nok og jeg synes måske at dedikeret grafik er bedre. Desuden er 2 måske også i retning af den farve, jeg gerne ville have - men billedet viser andre farver end beskrevet i teksten, så der er jeg lidt usikker. Så er der 3 og den store forskel her, er at det er en AMD computer, både på processor og grafikkort siden. Og det ved jeg ikke om det er bedre eller dårligere end Intel og NVidia?? Er AMD processoren hurtigere fordi den er quad-core? Forskellige sammenligninger jeg fandt siger at intel's i5 er en anelse bedre totalt set: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4210U-vs-AMD-A10-5750M og at den bruger mindre strøm, hvilket vel giver bedre batteritid. Til gengæld er batteriet muligvis opgraderet i AMD computeren?

Går vi så videre til 4 og 5, er de begge "kun" med Intel HD Graphics 4400, mens 5 har i7 processor og 4 har i5.

Hvad skal han bruge computeren til. Tja e-mail, Internet, formodentligt lidt Officepakke, lidt billeder, kigge lidt video - men altså sandsynligvis ikke det helt store og avancerede brug og slet ikke nogen spil. På den anden side set kan man sige at jo bedre computeren er, des mere kan det måske anspore ham til at bruge den, hvilket vel ikke er en dårlig ting.

Så det er et lidt svært valg. :-) Måske nogen af Jer har en idé til hvordan der kan luges ud i dem.

Så er der det at alle er med Windows 8 og det ville jeg ikke have på min egen computer og jeg er væsentligt mere vant til at bruge computer end han er. Før havde han vistnok Vista på sin computer, hvis det ikke var en version før Vista (husker det ikke), men nu har han Windows 7. Jeg ville vel umiddelbart tro at Windows 8, ville være for vanskeligt et skridt - også med alt det dårlige jeg har læst om Windows 8. Men jeg har også læst meget dårligt om Vista, men havde ikke selv problemer med det. Men Windows 8 er jo markant anderledes. Så jeg har tænkt mig at købe Windows 7 ved siden af og installere det på den. Nu ved jeg ikke om det er smartest at installere computeren med Windows 8 først og så bagefter nedgradere til Windows 7, eller installere Windows 7 fra starten af? Hvis jeg under alle omstændigheder skal installere W8 først, kan jeg jo lige se først hvordan den er og om man kan få den til at køre i "traditionel skrivebords mode" hele tiden. Så det er også et godt spørgsmål: Windows 8.1 eller Windows 7?

Mvh. Thorvald.


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.



Svar:
Skrevet af: jacobask
Skrevet den: 03-December-2014 kl. 08:11
Windows 8 er IKKE et vanskeligt skridt, mine far (også 70) har lige taget det uden nogen problemer overhovedet. Du kan fint sætte tiles op med alle de programmer han skal bruge, og så er det faktisk meget lettere for ham at finde hvad han skal.

Hvilken computer? Som du selv siger, så vil alle (stort set) computere kunne klare de opgaver han skal lave (som du beskriver det). Jeg tror ikke du skal være specielt bekymret for HDD plads (medmindre han selv tager mange billeder med dSLR eller lignende) - i det tilfælde ville jeg prioritere en mindre SSD frem for en stor klassisk. 
Jeg ved godt at det ikke er en performance maskine han skal bruge, men opstart-hastigheden er bare meget kortere med en SSD og programmer indlæses hurtigere. 

EDIT: Var det ikke godt kommet ud over at tage stilling til nogen af dine konkrete bud Ouch


Skrevet af: Bruger udmeldt 38
Skrevet den: 03-December-2014 kl. 09:24
Samme råd! Tag en mindre SSD! Glem alt om 750 GB, det kommer din far aldrig til at fylde op, så hellere noget dagligdags hastighed.

M.h.t. grafikkort, så er integreret Intel grafik mere end rigeligt, til din fars brug.

Jeg vil også anbefale Windows 8. Mine forældre på omkring de 70 har nemt og hurtigt, lært sig Win8 brugerfladen.

M.v.h.


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 03-December-2014 kl. 09:38
Jeg synes ikke jeg har set nogen Asus med SSD i den prisklasse, men jeg må lige kigge efter en gang til. Principielt enig i det med HDD størrelsen, så jeg vil lige tage et ekstra kig, med fokus på SSD.

Skal overveje det med Windows 8 - I siger jo at det fungerer fint, så det er jo muligt. Så sparer jeg også 7-800 kr til en Windows 7 (som jeg så evt. kan spendere på en SSD).


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: Guests
Skrevet den: 03-December-2014 kl. 10:21
- Windows 8.1 er ikke noget problem. Hvis nogen savner den gamle Start-knap kan man altid installere Classic Shell.

- Hvordan har hans gamle øjne det med en blank skærm? Hvis han kommer fra en mat skærm og er glad for den skulle du måske overveje at gøre en mat skærm til et ufravigeligt krav. Kig også efter ting som lysstyrke og kontrast (i en butik) i stedet for blot at sidde og vælge ud fra specifikationer. Nogle af de - især blanke, 1366x768 - skærme, der sidder på de billigste maskiner er ganske forfærdelige at se på.

- Integreret grafik er fint til almindelig brug. Selv visse spil kører fint med HD 4400. Søg på YouTube efter "HD 4400 gaming" for eksempler.

- Se efter, om tastaturet har piletaster i almindelig størrelse (kvadratiske) eller om producenten har besluttet sig for at lave dem rektangulære af hensyn til layoutet snarere end brugerens komfort. Hvis han kommer fra den "gamle" type vil det måske være et irritationsmoment at skulle vænne sig til at ramme de smallere taster - taster som trods alt benyttes meget ofte.

- Hvilken type taster sidder der på den gamle maskine kontra dem, du påtænker? Måske han er vant til lidt "travel" i tasterne men de fleste nye maskiner har et "island-style" (chiclet) keyboard a la den type Apple har gjort sit for at udbrede.

- Hvor gammel er gammel? Du skriver, at han er glad for den han har og at han fik den brugt for blot to år siden. Hvis den ikke er mere end 5-6 år gammel er det ikke utænkeligt at den - hvis den dengang var en high-end maskine - har en performance der modsvarer bærbare i den billige ende i dag. I så fald kan man - hvis dens BIOS ellers kan håndtere det - forlænge dens liv ved at udskifte dens HD med en SSD. Det, i sig selv, vil være nok til at det føles som at få en ny maskine.

- Hvis en SSD til den gamle maskine ikke er en acceptabel løsning fordi der er andre gode grunde til at udskifte hele maskinen så skal man lige huske på, at der ikke er nogen, der forbyder en at sætte en SSD i en helt ny maskine. En Samsung 840 EVO på 250GB fås til under 900 kr. (husk at opgradere firmware før den tages i brug) så det er ofte væsentligt billigere at købe bærbar og SSD separat end at købe en bærbar som er født med en SSD. Typisk vil bærbare, der er udstyret med en stor SSD, også være high-speccede på andre punkter med deraf høj pris til følge. Ved at købe en SSD separat får man fordelene ved SSD uden at skulle betale for en masse andre ting man måske ikke har brug for.

Igen: Komfort, komfort og komfort. Kig på, hvad han kommer fra, er vant til og åbenbart kan lide og tag det med i betragtningerne.


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 03-December-2014 kl. 11:08
Oprindeligt skrevet af GlobulusDK GlobulusDK skrev:

...... - Hvor gammel er gammel? Du skriver, at han er glad for den han har og at han fik den brugt for blot to år siden. ...........

Jeg ved ikke hvor gammel den er og jeg er heller ikke sikker på hvornår han fik den. Men jeg har ikke sagt at han er glad for den. Han synes faktisk der er en del problemer med den - og det er årsagen til at jeg overvejer at give ham en spritny. Ellers havde jeg måske ikke skænket det en tanke. Han synes den er langsom, især efter der er kommet W7 på den, og der er eller har været andre problemer.

Ellers er dine kommentarer meget udmærkede, jeg må især lægge mærke til om skærmen er mat, hvilket jeg også selv ville foretrække. Jeg tror også komforten / brugervenligheden er vigtigere end om den har SSD eller ej.

Har kigget på bærbare med SSD - jeg vil gerne have at den er født med det, for det vil jeg ikke rode med. Men de er for dyre og jeg synes at 240-256 GB harddisk plads er lige lidt nok i en moderne computer. SSD computere er simpelthen ikke langt nok endnu. - Men det kunne så måske være ok, hvis prisen var lavere. Jeg kiggede på http://https://www.dustinhome.dk/product/5010807134/f550jk-dm104h?redirected=1&utm_campaign=edbpriser&utm_source=edbpriser.dk&utm_medium=pricecompare&utm_content=5637146197&ssel=false - Asus F550JK , og http://www.computersalg.dk/produkt/1074711?varenummer=1074711&utm_source=EDBpriser&utm_medium=edbpriserLINK&utm_campaign=EDBpriser - AsusPro BU400A . Men som sagt, synes jeg de er for dyre. Så kiggede jeg på kompromisset, som hedder hybriddisk og kiggede på http://www.webhallen.com/dk-da/computere_og_tilbehor/203041-asus_ux32la-r3086h_133-i5-4210u-8gb-500gb8gb_ssd-hd4400-win_8&atcl=external:ref#screenshots - Asus UX32LA . Denne er godt nok kun 13,3", hvor de andre er 15,6" plus at den ikke har dedikeret taltastatur, hvilket jeg selv synes den bør have.

Så kiggede jeg på 2 andre, nemlig http://www.proshop.dk/Baerbar/ASUS-F555LA-XO397H-2457864.html?utm_source=edbpriser&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite - Asus F555LA og http://www.proshop.dk/Baerbar/ASUS-K555LN-XO227H-2457865.html - Asus K555LN , som er i samme "klasse" som de første jeg listede. Forskellen er her i5 vs. i7 og man kan vel sige at hvis ikke det bliver til en SSD eller hybrid, så var det måske værd at gå efter en i7 processor og en 7200 rpm harddisk. Og så sige at det er nogle af de parametre, der kan udelukke de andre computere.


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: Brixen
Skrevet den: 03-December-2014 kl. 11:29
Lenovo 17,3"
http://www.proshop.dk/Baerbar/Lenovo-G710-i5-4210M-2458828.html - http://www.proshop.dk/Baerbar/Lenovo-G710-i5-4210M-2458828.html

Core i5 4210M / 2.6 GHz, Windows 8.1 64-bit, 8 GB RAM, 500 GB Hybriddrev, DVD-skriver, 17.3" 1600 x 900 ( HD+ ), NVIDIA GeForce 820M, sort, tastatur: Nordisk

Jeg synes skærmen skal være større end dem du foreslog. Og den her med hybriddisk og i5 vil føles hurtig.



-------------
Venlig hilsen
KB


Skrevet af: Bruger udmeldt 38
Skrevet den: 03-December-2014 kl. 11:57
Thorvald.

Du glemmer en væsentlig ting: Den bærbare er til din 70-årige far - ikke dig selv!!

Du skruer alt for højt op for kravene. Det du mener det min. skal være, er totalt overkill til din far - også om 5 år!

I7? Glem det! Spild af penge, brug dem på disk/SSD i stedet! 256 GB vil være rigeligt til din fars brug i mange år frem! Derudover, så vil en alm. disk bruge VÆSENTLIG mere strøm, end en SSD. Den vil veje mere, larme mere, og afgive en masse varme.

M.v.h.


Skrevet af: Guests
Skrevet den: 03-December-2014 kl. 12:26
Jeg tror, at du undervurderer hvor stor en forskel en SSD gør.

Hvis maskinen ikke skal trække tunge spil eller rendere videoklip dagen lang så er en mindre kraftig CPU + SSD langt at foretrække frem for en Core i7 + HD.

Det er ikke så meget overførselshastigheden det handler om men derimod søgetiden. Selv om et 7200 RPM drev hjælper en smule på dette så er det intet i forhold til en SSD. En HD vil stadig være en betydelig flaskehals når man lige skal åbne en browser og surfe lidt mens maskinen arbejder med noget andet i baggrunden.

Vær også opmærksom på, at HD != Hybrid Drive != Fusion Drive != SSD.

Et hybrid-drev har et relativt lille SSD-lager (reelt blot en cache) i forhold til Apples Fusion Drive og kommer ikke i nærheden af sidstnævntes fordele.

Jeg vil - som flere andre i tråden - anbefale, at du opprioriterer en SSD. Hvis der er behov for mere plads (til fotosamlingen) kan det f.eks. ordnes med et eksternt USB 3.0-drev. Hvis et internt lager på 250GB ikke er nok så er 500GB det nok heller ikke og så skal man alligevel ud og kigge på eksternt lager. Det er helt et spørgsmål om maskinen blot skal bruges til nogle dokumenter og lidt internet-surfing eller om han er typen, der fylder maskinen op med fotos og video.


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 03-December-2014 kl. 12:26
#Brixen. Jeg synes 17,3" er for stor en computer. Jeg ville sige at 15,6" er en meget passende og forholdsvist stor størrelse. Jeg vil gætte på at den han sidder med nu er omkring 13-14", ikke større. Men jeg synes heller ikke jeg vil gå ned i 13,3". Derforuden har jeg aldrig haft en Lenovo/IBM og har aldrig brudt mig noget særligt om dem. Den du viser er sådan set meget ok, men jeg synes den er for stor. Jeg har selv en 17,3" bærbar - men jeg skal så også kunne arbejde / tegne osv. direkte på den uden eksternt tastatur m.v. - men det er altså en stor størrelse for en bærbar. Jeg tror han selv ville vælge en der er mere handy.

Henrik B. Nej, faktisk ikke - en computer til mig koster omkring 15-20.000, fordi mine krav til min computer er dér. Så jeg er faktisk meget large med kravene til min fars computer. Men samtidigt skal han have en god computer, fordi han nok ikke køber en ny om 5 år, med mindre han bliver tvunget til det. Men når det så er sagt - som sagt er SSD computerne for dyre - det er ikke fordi jeg ser det som noget stort problem at der "kun" er 256 GB. Men jeg ville jo mene at i7 (eller i5) med 7200 rpm ville være det næstbedste valg efter SSD / hybrid - er det ikke rigtigt? Varme: Asus computerne er fantastisk gode på dette punkt. Ok - min computer trænger til at få blæst ventilationen igennem, men ellers er den faktisk normalt kølig selv efter en lang dags brug.

Så hvis man skulle sætte nogle designkrav op, at gå efter, kunne det være:
A) Disk: 1, SSD, 2, SHDD, 3, 7200 rpm, 4, 5400 rpm.
B) Processor: 1, i7, 2, i5.
C) Grafik kan godt være Intel 4400.
D) Skærm, 15,6" mat.
E) Et godt tastaturlayout.


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 03-December-2014 kl. 15:20
Tænke, tænke. Problemet er lidt at hvis man skal opfylde Jeres ønske om SSD samtidigt med nogle af mine ønsker (Asus, omkring 15,6 tommer skærm, som de primære), så er det eneste alternativ der ser ud til at dukke op, denne http://https://www.dustinhome.dk/product/5010807134/f550jk-dm104h - Asus F550JK . Dette er en computer med meget pæne specifikationer. Men den vejer ca. det samme som mine andre favoritter, selvom den er med SSD og så er den 2000 kr dyrere selvom den eneste reelle forskel er 240 GB SSD vs. 750 GB HDD. Det tror jeg nok jeg synes er for stor en prisforskel, bare for at få SSD. Eller for den sags skyld hybriddisk som jeg ikke rigtigt har fundet nogen gode eksempler på i dette pris område.

I bund og grund, for at gøre en lang historie kort, så synes I at jeg skal købe F550JK (når man tager hensyn til at det skal være en Asus og helst 15,6" skærm eller lige deromkring - synes måske 17" er for stor). Og jeg synes at maks. budgettet ligger på max. 6.000 kr. helst omkring 5.000 kr.


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: michael9000
Skrevet den: 03-December-2014 kl. 23:27
Oprindeligt skrevet af Brixen Brixen skrev:

Lenovo 17,3"
http://www.proshop.dk/Baerbar/Lenovo-G710-i5-4210M-2458828.html - http://www.proshop.dk/Baerbar/Lenovo-G710-i5-4210M-2458828.html

Core i5 4210M / 2.6 GHz, Windows 8.1 64-bit, 8 GB RAM, 500 GB Hybriddrev, DVD-skriver, 17.3" 1600 x 900 ( HD+ ), NVIDIA GeForce 820M, sort, tastatur: Nordisk

Jeg synes skærmen skal være større end dem du foreslog. Og den her med hybriddisk og i5 vil føles hurtig.

Dejavu.
Jeg har udskiftet en næsten identisk bærbar for en i familien med en
http://www.proshop.dk/Baerbar/Lenovo-ThinkPad-E540-20C6-2452783.html - http://www.proshop.dk/Baerbar/Lenovo-ThinkPad-E540-20C6-2452783.html (5000kr).
Og der er virkelig forskel: G7'eren har et virkeligt slattent og raslende tastatur i forhold til Thinkpad'en. Og med SSD virker den meget hurtigere i alt, til trods for den langsommere CPU (excl video-komprimering og spil). Og så kom den ikke med Win8, som var et stort irritationsmoment for brugeren (i 60'erne).

Ellers synes jeg der er kommet nogle virkeligt gode indlæg (specielt om de microskopiske piletaster, som ofte overses i første omgang).

Edit: Som andre også er inde på så er en i7 way overkill til det brug; en i5 er mere end rigeligt. Og som en softwareudvikler, der gerne bruger over 15K på en bærbar, er i3 rigeligt sammen med en SSD (okay jeg ville personligt tage en i5 for boostet, og absolut en SSD).




Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 04-December-2014 kl. 07:06
Hej.

Jeg synes også at det er nogle meget gode indlæg der er kommet. De computere jeg har kigget på ser ud til at have nogle gode og kvadratiske piletaster. Tastaturet (og meget andet) er Asus meget gode til. Det er der også både på min kones (Asus N43 - ærgeligt den ikke kan fås mere, det er ellers en fin computer med et godt tastatur) og på min (Asus G73SW).

I modsiger Jer selv, når I siger at i7 er way overkill - og så siger I at den skal have SSD - det er da endnu mere overkill, fordi om man vælger i3, i5, i7 eller SSD, handler jo om hastighed. Og her er SSD hurtigst og i7 næsthurtigst.

I udgangspunktet ville jeg også helst købe en ren SSD computer - men jeg kan se at de ikke er modne nok endnu. Det forbavser mig at hybriddisk og SSD ikke har ryddet de "normale" harddiske af markedet endnu. I hvert fald ville jeg sige at hybriddiskene burde have overtaget, fordi en hybrid med 32 GB SSD og f.eks. 500 GB HDD, burde ikke være (noget særligt) dyrere end en ren 500 GB HDD. Markedet ville i hvert fald hurtigt tage dem til sig, hvis der var et reelt valg. Men det er også ærgeligt at ren SSD endnu ikke er nået længere, med hensyn til størrelse/pris. 256 og 512 GB SSD burde være standard, mens 128 GB burde være udgået eller være forbeholdt visse typer computere, hvor man typisk ikke bruger noget særligt plads.

I hvert fald - når man sidder og kigger på to computere - den ene med 128 GB SSD og i3 processor og den anden med 750 GB 7200 rpm HDD og i7 processor - til samme pris - så føler man sig snydt med den med SSD. Selvom den sikkert er en god hurtig computer, så er 128 GB lige i underkanten for en moderne computer synes jeg - når C-drevet måske vil optage de 50 GB (ved ikke helt hvor meget W7 / W8 samt de mest almindelige programmer fylder). Ja, 750 GB er meeeere end nok til min far - men de "fås ikke" med 250 GB eller 500 GB, når resten af computeren også skal være i orden. Jeg har selv en 1000 GB hybrid disk med 8 GB SSD, og jeg bruger alt ialt 575 GB.

Nu nævnes (igen) en Lenovo, men jeg har aldrig brudt mig om IBM/Lenovo - har aldrig ejet én. Sikkert fordi de før i tiden normalt var dyrere end de andre med samme "indhold". Men jeg har gode erfaringer med Asus, så derfor kigger jeg kun på Asus. Søger jeg så på http://www.edbpriser.dk/computer/baerbar.aspx?producent=%5BAsus%5D&pris=%28999-5500%29&type-harddisk=SSD&count=50&sort=TotalPrice&rlm=List - EDB-priser på Asus, max. 5500 kr og SSD, får jeg kun 4 resultater, hvor ingen af dem er interessante.

Så der hvor jeg er nu - i går aftes besluttede jeg mig for at være lidt systematisk - og det kom der følgende resultat ud af:


I denne liste har jeg vægtet hurtigere harddisk fremfor større (hvis der havde været en hybrid eller en SSD på listen havde den vægtet højere, især hvis den havde været på ca. 200 GB). Dernæst har jeg vægtet processor og i mindre grad grafikkort. På den måde ligger min første indskydelse (den jeg først fandt), som nr. 4. Skærme, der står "glare" ved har fået karakteren 0 og udgår derfor. På plads nr. 1 og 2 har jeg så 2 stort set identiske computere - til nøjagtigt samme pris. Men da den ene er med i7 og den anden med i5, er det naturligt at den med i7 får højest karakter. Hvis jeg kan få verificeret at teksten er mere korrekt end billedet af den som står som nr. 2 ( http://www.proshop.dk/Baerbar/ASUS-K555LN-XO227H-2457865.html - link ), så kan designet godt få større betydning end i7 vs. i5. Fordi jeg kigger også lidt på design og synes et sort / grå er lidt for kedeligt, lidt for traditionelt. Men ProShop har ikke svaret på spørgsmålet endnu - håber de svarer idag. Hvis den svarer til den blå variant af http://www.asus.com/dk/Notebooks_Ultrabooks/X555LN/gallery/ - denne computer , så kan den godt være en vinder.

Fandt også lige denne http://www.proshop.dk/Baerbar/ASUS-K551LN-XO415H-2449403.html?utm_source=edbpriser&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite - Asus K551LN , som faktisk har hybriddisk, men jeg kan se at tastaturet (piletasterne) er dårligere designet end de andre.


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: Silentbob
Skrevet den: 04-December-2014 kl. 08:04
Oprindeligt skrevet af Thorvald Thorvald skrev:

I modsiger Jer selv, når I siger at i7 er way overkill - og så siger I at den skal have SSD - det er da endnu mere overkill, fordi om man vælger i3, i5, i7 eller SSD, handler jo om hastighed. Og her er SSD hurtigst og i7 næsthurtigst.

Du kan ikke stille processor og harddisk op over for hinanden på den måde. Det er ganske givet begge to noget med hastighed, men på to forskellige områder.

En SSD(Harddisk)  vil hjælpe gevaldigt med opstart af bærbaren og generelle load tider. Det vil give en betydelig boost i forhold til en normal harddisk i det daglige brug.

En processor er til afvikling af programmerne. En i3 vil være nok til det daglige brug du beskriver. Dog vil jeg nok gå efter en i5 hvis jeg personlig skulle vælge, blot for sikkerhedens skyld. Men grunden til de siger en i7 er overkill, er at du vil ikke rigtig mærke en forskel til det forbrug du beskriver i springet fra en i5 til en i7.

Så en i7 med normal harddisk er ikke lig en i3/i5 med SSD i "hastighed" i det daglige brug. Sådan hænger det ikke sammen.




-------------
In a world gone mad, we will not spank the monkey, the monkey will spank us!


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 04-December-2014 kl. 08:42
Nåå nej - my bad - det var nok for tidligt på dagen.... :-) i7 har selvfølgeligt ikke noget at gøre med SSD eller HDD.....

Men det jeg nok ville have sagt var at hvis man har to computere der er stort set eller er helt ens og den ene er med i7 og den anden med i5, hvorfor så ikke vælge den med i7, hvis det er samme pris og hvis ikke der er andre faktorer der taler for i5 computeren? Det samme med harddisken. Her er 7200 rpm HDD det næstbedste efter SSD og hvis ikke der er nogen fornuftige Asus SSD computere i prisklassen, så må det jo være 7200 rpm HDD, der vinder.  ??


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: lahan
Skrevet den: 04-December-2014 kl. 08:57
Ville foretrække en i3 med SSD fremfor en i7 med alm hdd.

Hvorfor ikke selv montere den, det et meget simpelt.


Skrevet af: Guests
Skrevet den: 04-December-2014 kl. 09:08
Glem i5 vs. i7 i dette tilfælde. Når vi taler om 4210U vs. 4510U er der i begge tilfælde tale om dual-core CPU'er med Hyperthreading, hvor i7'eren kører med lidt højere frekvenser og har en lidt større cache. I syntetiske benchmarks scorer i7'eren måske 15% højere end i5'eren men hvis de i daglig brug er hæmmede af, at man bruger en HD, vil man i praksis ikke kunne mærke forskel. Den væsentligste forskel på de to er prisen:
http://ark.intel.com/compare/81015,81016 - http://ark.intel.com/compare/81015,81016

Hvad SSD vs. HD angår er der rigeligt med videoer på YouTube som illustrerer forskellen:

SSD%20vs%20HDD%20Boot+Launching%2050%20applications%20%28Crucial%2064GB%20SSD%20X2%20Raid%200%20vs%20WD%20250%20GB%20HDD%20X2%20Raid%200%29 - https://www.youtube.com/watch?v=kiLSXvNaCME

%28SSD%20vs%20HDD%29%20Win%207%20Bootup%20+%20Opening%2025%20apps%20simultaneously%20%28HD%29%20-%20JervinChristian - https://www.youtube.com/watch?v=kv5dCXiXFaw

60%20second%20open%2060%20programs%20,%20samsung%20830%20SSD%20test%201 - https://www.youtube.com/watch?v=SjSwmscv0zk

Her vil du måske indvende, at du kun booter din maskine een gang om dagen og at du aldrig åbner 25-50 programmer på samme tid. Det er ikke pointen. Pointen er, at en traditionel HD er den største flaskehals i systemet ved de fleste almindelige opgaver pga søgetiden.


Skrevet af: Guests
Skrevet den: 04-December-2014 kl. 09:19
Oprindeligt skrevet af Thorvald Thorvald skrev:

Nåå nej - my bad - det var nok for tidligt på dagen.... :-) i7 har selvfølgeligt ikke noget at gøre med SSD eller HDD.....

Men det jeg nok ville have sagt var at hvis man har to computere der er stort set eller er helt ens og den ene er med i7 og den anden med i5, hvorfor så ikke vælge den med i7, hvis det er samme pris og hvis ikke der er andre faktorer der taler for i5 computeren? Det samme med harddisken. Her er 7200 rpm HDD det næstbedste efter SSD og hvis ikke der er nogen fornuftige Asus SSD computere i prisklassen, så må det jo være 7200 rpm HDD, der vinder.  ??


Nej, 7200 rpm HD er ikke det næstbedste efter SSD. En Fusion Drive er det næstbedste efter efter SSD. Langt længere nede har vi SSHD og endnu dybere i hullet finder vi så endelig 7200 rpm HD.

En HD/SSHD er i en anden kategori end SSD/Fusion Drive.



Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 04-December-2014 kl. 09:23
Søgning på EDB priser, med max. 5500 kr, Asus, i3 og SSD giver ingen resultater. Med i5 fås 2 reaultater, men de er begge kun 13,3" og kun 128 GB.

Det er muligt det er simpelt nok, selv at skifte harddisken ud med en SSD, men jeg vil nok hellere købe en færdig computer. Og så skal jeg også købe både computer og en SSD - det kan vel hurtigt blive dyrere end en færdig computer. Det kunne f.eks. være én som http://www.proshop.dk/Baerbar/ASUS-A550CA-XO1087H-2454693.html?utm_source=edbpriser&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite - denne her (et tilfælde den har i7, men jeg synes ikke umiddelbart der var nogen af de billigere i http://www.edbpriser.dk/computer/baerbar.aspx?display-stoerrelse=%28eq+15.6%29&producent=%5BAsus%5D&pris=%28999-4500%29&processor-type=%5BCore+i3%2CCore+i5%2CCore+i7%5D&count=50&sort=TotalPrice&rlm=List - søgningen , der var bedre). Men derudover skal jeg så også have en SSD. Og her ved jeg ikke rigtigt, hvad jeg skal søge efter i http://www.edbpriser.dk/hardware/ssd-solid-state-drive.aspx?hd-kapacitet=%28gte+274877906944%29&harddisktype=%5BIntern+harddisk%5D&pris=%2897-1000%29&count=50&sort=TotalPrice&rlm=List - denne søgning .


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 04-December-2014 kl. 09:28
Oprindeligt skrevet af GlobulusDK GlobulusDK skrev:

........  Nej, 7200 rpm HD er ikke det næstbedste efter SSD. En Fusion Drive er det næstbedste efter efter SSD. Langt længere nede har vi SSHD og endnu dybere i hullet finder vi så endelig 7200 rpm HD.

En HD/SSHD er i en anden kategori end SSD/Fusion Drive.


Ok jeg glemte hybrid disk, men dem er der heller ikke så voldsomt mange af (i denne kategori af computere). Så altså:
1) SSD.
2) Hybrid disk. Fusion Drive er også en hybriddisk og er til Apple computere som jeg slet ikke er interesserede i.
3) 7200 rpm HDD.


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 04-December-2014 kl. 09:32
Oprindeligt skrevet af GlobulusDK GlobulusDK skrev:

.......... Det er ikke pointen. Pointen er, at en traditionel HD er den største flaskehals i systemet ved de fleste almindelige opgaver pga søgetiden.

Men dog en relativt hurtig flaskehals. Jeg ved udmærket godt at SSD er meget, meget bedre, men det hjælper ikke når der ikke er nogen Asus computere i dette segment, med en SSD på mindst 200 GB.


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 04-December-2014 kl. 09:49
Oprindeligt skrevet af GlobulusDK GlobulusDK skrev:

Glem i5 vs. i7 i dette tilfælde. Når vi taler om 4210U vs. 4510U er der i begge tilfælde tale om dual-core CPU'er med Hyperthreading, hvor i7'eren kører med lidt højere frekvenser og har en lidt større cache. I syntetiske benchmarks scorer i7'eren måske 15% højere end i5'eren men hvis de i daglig brug er hæmmede af, at man bruger en HD, vil man i praksis ikke kunne mærke forskel. ...

Samtidigt kan man vel sige at i5 bruger mindre strøm og derfor holder en længere batteritid på den bærbare. Jeg tror nok - uden at jeg ved det helt - at min far ofte tager computeren ned i stuen, hvorfor det kan være en god ting, hvis den holder batteri "1 time længere" end hvis der var i7 i (ved ikke hvor stor forskellen er). Så det alene kan også være et argument for at vælge nr. 2 på min liste i stedet for nr. 1.


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: Guests
Skrevet den: 04-December-2014 kl. 09:52
Oprindeligt skrevet af Thorvald Thorvald skrev:


Oprindeligt skrevet af GlobulusDK GlobulusDK skrev:

.......... Det er ikke pointen. Pointen er, at en traditionel HD er den største flaskehals i systemet ved de fleste almindelige opgaver pga søgetiden.


Men dog en relativt hurtig flaskehals. Jeg ved udmærket godt at SSD er meget, meget bedre, men det hjælper ikke når der ikke er nogen Asus computere i dette segment, med en SSD på mindst 200 GB.


Som det før er nævnt: En SSD på 250GB fås til under 900 kr. Om du køber en maskine til 4.000 kr. + en SSD til 1.000 kr. eller om du køber en maskine med HD til 5.000 kr. kan komme ud på et rent økonomisk.

Du kan sagtens finde en Core i5 (4210U) maskine til 4.000 kr. og når du har udskiftet HD'en (typisk 1TB) med SSD'en kan du endda sætte HD'en i et USB-hus så du har en ekstern disk til backups osv.

Går man op i 5.000 kr. (for en maskine med HD) i stedet for 4.000 kr. er det mere interessant, at der i dette prisleje er mulighed for at få en Core i5 med FHD-skærm snarere end en Core i7 med HD-skærm. Alle de maskiner, du hidtil har linket til, har kun haft HD-skærm og det er altså en gang grums at se på når vi taler om 15+". Er budgettet 5.000 kr. og du ikke vil tilkøbe og selv installere en SSD vil jeg anbefale, at du bruger de ekstra 1.000 kr. (fra 4.000 kr. til 5.000 kr.) på en i5 med FHD-skærm i stedet for en i7 med HD-skærm.


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 04-December-2014 kl. 10:08
Ok - nu blev jeg lidt forvirret. Eller jeg forstår godt hvad du mener. Men lad os se:

En søgning på Asus, 15,6", FHD, maks. 5000 kr, trækker kun 1 resultat ud - nemlig http://www.edbpriser.dk/baerbar/asus-r510lnv-dm228h-id-8540936.aspx - denne her .
Slækker man på kravet til opløsning på skærmen, får man lidt http://www.edbpriser.dk/computer/baerbar.aspx?display-stoerrelse=%28eq+15.6%29&producent=%5BAsus%5D&pris=%28999-5000%29&processor-type=%5BCore+i5%5D&ram=%28gte+8589934592%29&oploesning=%28eq+1049088%29&count=50&sort=TotalPrice&rlm=List - flere resultater .
Men hvilke SSD'er snakker vi så om, som kan sættes i denne http://www.proshop.dk/Baerbar/ASUS-R510LNV-DM228H-2449409.html?utm_source=edbpriser&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite - Asus R510LNV - hvis nu jeg siger den skal være på minimum 250 GB??
Men derudover - hvad så med det der er præinstalleret på computeren, hvordan får man så installeret computeren (vel primært Windows - drivere henter den vel selv)?


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 04-December-2014 kl. 13:01
Ok. Lad os antage at jeg er med på idéen med at købe en ny computer og udskifte harddisken i den med en SSD. èn af de ting min far sagde var jo at computeren var blevet langsom, efter at Windows 7 var lagt på. Så enhver computer der er hurtigere, vil jo nok gøre indtryk (SSD eller HDD).

Lad os antage at jeg køber http://www.proshop.dk/Baerbar/ASUS-R510LAV-XO403H-2449408.html - Asus R510LAV-XO403H - den er ganske vist ikke FullHD skærm, men lad os nu bare starte her. Så skulle jeg finde en SSD, der antages at kunne passe ind, der hvor HDD'en sidder. Her kigger jeg så på at grænsefladen for HDD'en er SATA 3 Gb/s og søger på det. Så finder jeg f.eks. disse to SSD'ere:
1) http://www.proshop.dk/Harddisk/Kingston-HyperX-Fury-SSD-240GB-2449342.html - Kingston HyperX Fury SSD, 240 GB .
2) http://www.proshop.dk/Harddisk/Crucial-MX100-SSD-512GB-2447877.html - Crucial MX100 SSD, 512 GB .
Er dette et par gode valgmuligheder??

Så til det praktiske mht. til at skifte disken og få præinstallationen fra den originale HDD over på SSD'en. Her fandt jeg denne http://www.edbpriser.dk/Articles/Article.aspx?aid=%7B5FD82183-D671-4F60-ADC2-ED5E4698F0A3%7D - vejledning . Og det virker jo som sådan nemt nok - hvis de SSD'ere jeg har kigget på har disse er lige så nemme at skifte og hvis der er denne klonings software med - som vel er en forudsætning for at man kan gøre dette. (???).

Det næste spørgsmål er så om man skal skifte disken før eller efter, man har lavet den basale installation af computeren.


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: KlausDM
Skrevet den: 04-December-2014 kl. 17:35
Oprindeligt skrevet af Thorvald Thorvald skrev:


Nu nævnes (igen) en Lenovo, men jeg har aldrig brudt mig om IBM/Lenovo - har aldrig ejet én.


Du vælger ud fra fordomme (ingen lenovo), du vælger et mærke (Asus) som ikke kan tilbyde dig en god hurtig pc (SSD). Ergo, du vælger at købe noget halvgodt til din far, ud fra dine egne fordomme og ønsker, ikke noget med, hvad han syntes. Så spørger du i et forum, men får ikke det svar du vil have og nu tåger du rundt i processorstørrelser og harddiske.

Prøv at lyt til de råd du får - og - kan Asus ikke levere en færdig computer med SSD, er Asus nok bare bagud af dansen og bør vælges fra.

Jeg har en core2duo baseret bærbar med SSD, jeg ville ikke bytte med noget "moderne" uden SSD!

Klaus

-------------
Min modelbane, http://modelbaneeuropa.dk" rel="nofollow - http://modelbaneeuropa.dk
Min hjemmeside, http://moppe.dk" rel="nofollow - http://moppe.dk


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 04-December-2014 kl. 19:04
Det er ikke helt fair. Asus laver supergode computere og dem jeg har fundet er nogle af dem. Desuden har Asus computerne et kanonflot design og er godt designede generelt. Designet på Lenovos computere er ikke nær så flot. Desuden kan Lenovo ikke give mig mere end Asus kan - http://www.edbpriser.dk/computer/baerbar.aspx?display-stoerrelse=%28eq+15.6%29&producent=%5BLenovo%5D&pris=%28999-5500%29&type-harddisk=SSD&count=50&sort=TotalPrice&rlm=List - en søgning med Lenovo , giver 4 resultater - alle med kun 128 GB SSD og den sammenlignelige af dem - med i5 - koster ca. det samme som hvis jeg køber en Asus til 4000 og lægger en 512 GB SSD oveni............ Med Asus skal man godt nok ifølge http://www.edbpriser.dk/computer/baerbar.aspx?display-stoerrelse=%28eq+15.6%29&producent=%5BAsus%5D&pris=%28999-7000%29&type-harddisk=SSD&count=50&sort=TotalPrice&rlm=List - denne søgning op på tæt på 7000 for at få en færdig computer med SSD - som så er en 240 GB SSD i en i7 computer.

Men som jeg har sagt før - så viser dette blot at SSD ikke er helt langt nok endnu - ikke langt nok i pris / størrelse, til at tage markedet fra HDD. Og ærgeligt nok - men hvis man bygger selv, er det dog muligt til ok priser - som jeg også viser.


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: Brixen
Skrevet den: 04-December-2014 kl. 20:19
Der er én ting, jeg ikke bryder mig om ved ASUS, og det er deres nordiske tastatur. Det er ikke i orden at lave et mørkt tastatur og så står æøå med tre forskellige mørke farver. Hvis man ikke kan tifingersystem er tastaturet svært at skrive på.


-------------
Venlig hilsen
KB


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 05-December-2014 kl. 06:32
Oprindeligt skrevet af Brixen Brixen skrev:

Der er én ting, jeg ikke bryder mig om ved ASUS, og det er deres nordiske tastatur. Det er ikke i orden at lave et mørkt tastatur og så står æøå med tre forskellige mørke farver. Hvis man ikke kan tifingersystem er tastaturet svært at skrive på.

Det er lidt forskelligt. Den jeg har er med separate æ, ø og å, hvid skrift på sorte (mørkegrå) taster. Min kones (en Asus N43) er på den måde som du siger. Men nu bruger både hun og jeg ekstern tastatur, skærm og mus. Men ellers ville jeg tro man kunne vænne sig til hvor de er henne.


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 05-December-2014 kl. 06:50
Ok - vi er nok ikke helt enige, specielt i forhold til dem der synes jeg er på vej til at købe en halvgod (eller halvdårlig) computer. Asus laver super gode computere og om man vælger Asus, Fujitsu, Toshiba, Lenovo, eller andre er stort set lige meget. De tilbyder stort set det samme til stort de samme priser - i hvert fald indenfor de priser vi snakker om her. Kvaliteten er givetvis også stort set den samme og her mener jeg at Asus ligger i den gode ende.

Men når det er sagt - så er jeg også enig med Jer - hvilket I også tydeligt kan se (eller burde kunne): En SSD computer ville være det bedste. Og skulle den evt. blive lidt dyrere end jeg først havde tænkt kan det også være ok.

Så lad os kigge på nedenstående indlæg - hvad svarer I til det??

Oprindeligt skrevet af Thorvald Thorvald skrev:

Ok. Lad os antage at jeg er med på idéen med at købe en ny computer og udskifte harddisken i den med en SSD. èn af de ting min far sagde var jo at computeren var blevet langsom, efter at Windows 7 var lagt på. Så enhver computer der er hurtigere, vil jo nok gøre indtryk (SSD eller HDD).

Lad os antage at jeg køber http://www.proshop.dk/Baerbar/ASUS-R510LAV-XO403H-2449408.html - Asus R510LAV-XO403H - den er ganske vist ikke FullHD skærm, men lad os nu bare starte her. Så skulle jeg finde en SSD, der antages at kunne passe ind, der hvor HDD'en sidder. Her kigger jeg så på at grænsefladen for HDD'en er SATA 3 Gb/s og søger på det. Så finder jeg f.eks. disse to SSD'ere:
1) http://www.proshop.dk/Harddisk/Kingston-HyperX-Fury-SSD-240GB-2449342.html - Kingston HyperX Fury SSD, 240 GB .
2) http://www.proshop.dk/Harddisk/Crucial-MX100-SSD-512GB-2447877.html - Crucial MX100 SSD, 512 GB .
Er dette et par gode valgmuligheder??

Så til det praktiske mht. til at skifte disken og få præinstallationen fra den originale HDD over på SSD'en. Her fandt jeg denne http://www.edbpriser.dk/Articles/Article.aspx?aid=%7B5FD82183-D671-4F60-ADC2-ED5E4698F0A3%7D - vejledning . Og det virker jo som sådan nemt nok - hvis de SSD'ere jeg har kigget på har disse er lige så nemme at skifte og hvis der er denne klonings software med - som vel er en forudsætning for at man kan gøre dette. (???).

Det næste spørgsmål er så om man skal skifte disken før eller efter, man har lavet den basale installation af computeren.


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: lahan
Skrevet den: 05-December-2014 kl. 07:30
På de fleste fora anbefaler folk Samsung 840/850 evo eller Pro. Kender ikke dem du henviser til


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 05-December-2014 kl. 07:55
Ok. Pro'en er ret dyr og 850'eren er lidt dyrere end 840'eren. Og det som måske også er forskellen, men som jeg ikke rigtigt kan finde ud af, er om der er inkluderet opgraderingskit, eller ikke. Men Samsung Evo'en har stort set de samme egenskaber som Crucial MX100, måske en anelse hurtigere.

- http://www.proshop.dk/Harddisk/Samsung-840-EVO-SSD-500GB-2413900.html - Samsung 840 EVO SSD 500 GB .
- http://www.proshop.dk/Harddisk/Samsung-840-EVO-SSD-Laptop-500GB-2413908.html - Samsung 840 EVO SSD Laptop 500 GB .

Jeg synes det er lidt meget hvis man skal give 400 kr ekstra for at få opgraderings kit med. Men jeg må søge lidt på det.


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: KlausDM
Skrevet den: 05-December-2014 kl. 08:50
Oprindeligt skrevet af Thorvald Thorvald skrev:

Asus laver supergode computere ]


Det gør lenovo også.


Oprindeligt skrevet af Thorvald Thorvald skrev:

Desuden har Asus computerne et kanonflot design og er godt designede generelt. Designet på Lenovos computere er ikke nær så flot.]


Design er en smagssag. Hvilket design kan din far bedst lide?


Oprindeligt skrevet af Thorvald Thorvald skrev:


Desuden kan Lenovo ikke give mig mere end Asus kan]


Lenovo kan for 5000 kroner give dig en færdigsamlet computer med specs der ganske givet er fine til din fars brug.

Dermed skal du ikke røre en finger og bliver der noget er der ingen tvivl om, hvem der skal reparere den.
For øvrigt er 128GB formodentligt rigeligt til din far. Min bærbare har en 78GB disk, som er ved at være fyldt op. Men jeg bruger den altså også erhvervsmæssigt, med brug for at have læssevis af billeder, videos, projektdokumentation, manualer og datablade. Hertil kommer store mængder af programmer til service og konfiguration af diverse udstyr.
Havde jeg 128GB ville jeg ikke løbe fuld foreløbigt, men 512 GB ville jeg aldrig komme til at fylde ud.

Husk hvem du køber computeren til......

Klaus

-------------
Min modelbane, http://modelbaneeuropa.dk" rel="nofollow - http://modelbaneeuropa.dk
Min hjemmeside, http://moppe.dk" rel="nofollow - http://moppe.dk


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 05-December-2014 kl. 09:22
Hej.

Ja - det er en smagssag og sådan er det bare. Jeg holder fast ved Asus.  :-)  Jeg er ret sikker på at min far vil blive mindst lige så glad for en Asus som for en Lenovo. Jeg tvivler på at han har nogen præferancer for han har aldrig haft computer før og han kigger ikke efter computere.

Nu er jeg blevet lidt mere klog på, at opgradere / udskifte HDD med SSD. Jeg kan godt forstå at Samsungs SSD'er siges at være gode, fordi de har et helt enormt lavt strømforbrug sammenlignet med nogle af de andre (f.eks.) Kingston.

Men det gode spørgsmål som der ikke er svaret på - er hvis jeg bytter HDD'en ud er der så stadig garanti på computeren eller er der ikke???

Men ellers fandt jeg frem til:
AsusR510LAV-XO403H15,6" mat1366x76838.00 25.10 3.17 2.30 100054008i5 4210UIntel HD Graphics 4400
Evt. Asus R510LAV-XO403H plus en SSD, som enten:
MærkeModelSSD (GB)Læs (MBps)Skriv (MBps)Tid ml. fejl (t)Strøm læsStrøm skrivStrøm ledigPrisSamlet prisLinkKit?
KingstonHyperX FURY2405005001,000,0001.652.760.318184817 http://www.proshop.dk/Harddisk/Kingston-HyperX-Fury-SSD-240GB-2449342.html - Link Nej?
KingstonSSDNow V3002404504501,000,0002.0522.0520.648844883 http://www.proshop.dk/Harddisk/Kingston-SSDNow-V300-SSD-DNBU-240GB-2382780.html - Link Inkl. opgraderingskit
KingstonHyperX 3K2405555101,000,0002.112.110.45510865085 http://www.proshop.dk/Harddisk/Kingston-HyperX-3K-Bundle-SSD-240GB-2328248.html - Link Inkl. opgraderingskit
KingstonSSDNow KC3002405255001,000,0002.92.90.611215120 http://www.proshop.dk/Harddisk/Kingston-SSDNow-KC300-Bundle-SSD-240GB-2405304.html - Link Inkl. opgraderingskit
Intel530 Series2405404901,200,0000.140.140.05510625061 http://www.proshop.dk/Harddisk/Intel-530-SSD-Series-240GB-%28Retail%29-2420797.html - Link Inkl. opgraderingskit
SandiskUltra Plus2565305302,000,0000.120.12?10285027 http://www.proshop.dk/Harddisk/SanDisk-Ultra-Plus-SSD-Desktop-256GB-2394104.html - Link Inkl. opgraderingskit
CrucialCrucial MX1005125505001,500,000???15245523 http://www.proshop.dk/Harddisk/Crucial-MX100-SSD-512GB-2447877.html - Link Nej?
Samsung840 EVO5005405201,500,0000.10.10.04519965995 http://www.proshop.dk/Harddisk/Samsung-840-EVO-SSD-Laptop-500GB-2413908.html - Link Inkl. opgraderingskit
KingstonSSDNow V3004804504501,000,0002.0522.0520.6417755774 http://www.proshop.dk/Harddisk/Kingston-SSDNow-V300-SSD-DNBU-480GB-2424425.html - Link Inkl. opgraderingskit
Samsung840 EVO2505405201,500,0000.10.10.045899 http://www.proshop.dk/Harddisk/Samsung-840-EVO-SSD-250GB-2413899.html - Link Nej
OCZUpgrade kit1795077 http://www.proshop.dk/Harddisk-tilbehoer/OCZ-SSD-Upgrade-Kit-lagringspakning-2346236.html - Link
Samsung840 EVO5005405201,500,0000.10.10.0451599 http://www.proshop.dk/Harddisk/Samsung-840-EVO-SSD-500GB-2413900.html - Link Nej
OCZUpgrade kit1795777 http://www.proshop.dk/Harddisk-tilbehoer/OCZ-SSD-Upgrade-Kit-lagringspakning-2346236.html - Link
Samsung840 EVO5005405201,500,0000.10.10.04519965995 http://www.proshop.dk/Harddisk/Samsung-840-EVO-SSD-Laptop-500GB-2413908.html - Link Inkl. opgraderingskit


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 05-December-2014 kl. 09:42
For at tage det med garantien, så er det ikke noget problem. Fra chat med Komplett:
Spørgsmål:
Jeg tænker på at købe en bærbar og så som noget af det første udskifte harddisken i den med en SSD. Hvad ville dette gøre ved garantien på computeren? Det ville være en Asus computer. Mvh. Thorvald.
Svar:
hvis du gør det uden at forudsage skade, sker der ingenting, du har lov til at ændre harddisk og ram uden det går udover garantien

Så den er helt fin. Så skal jeg bare vælge....  Smile

Mit spørgsmål vil så måske være om det upgrade kit jeg har fundet er nok - om det har alt hvad jeg skal bruge??

P.s.: Vi har en fotograf i familien. Nu ved jeg ikke hvor mange billeder min far får - men hvis computeren kan "klare" det, ville han måske få flere og sådanne fotograf billeder, fylder ofte en del. Men derfor kan det godt være at 250 GB ville være et helt ok valg. Men nu må vi se - når det nu skal være, hvorfor så ikke.... Men det skal jeg tænke lidt over. På 50 GB kan der trods alt være 5000 billeder à 10 MB, så vidt jeg lige kan regne ud. Så det kan godt være at jeg går efter Samsung 250 GB og evt. opgraderer til en med FHD skærm.


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: Peter49
Skrevet den: 05-December-2014 kl. 10:11
Jeg tror din far vil synes at det er anstrengende for øjnene, at læse på en FHD skærm.


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 05-December-2014 kl. 10:22
Oprindeligt skrevet af Peter49 Peter49 skrev:

Jeg tror din far vil synes at det er anstrengende for øjnene, at læse på en FHD skærm.

Ja, det var også en ting jeg tænkte på da FHD blev nævnt. Om ikke skrift, ikoner mv. ville blive for småt eller i hvert fald mindre på en FHD skærm end på en HD skærm.


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: huntiedk
Skrevet den: 05-December-2014 kl. 10:35
Oprindeligt skrevet af Thorvald Thorvald skrev:

P.s.: Vi har en fotograf i familien. Nu ved jeg ikke hvor mange billeder min far får - men hvis computeren kan "klare" det, ville han måske få flere og sådanne fotograf billeder, fylder ofte en del. Men derfor kan det godt være at 250 GB ville være et helt ok valg. Men nu må vi se - når det nu skal være, hvorfor så ikke.... Men det skal jeg tænke lidt over. På 50 GB kan der trods alt være 5000 billeder à 10 MB, så vidt jeg lige kan regne ud. Så det kan godt være at jeg går efter Samsung 250 GB og evt. opgraderer til en med FHD skærm.
Stadigvæk er der også muligheden af at sætte den fabriksleverede HDD over i et USB-kabinet og bruge denne til masselagring af fx billeder. Så kan disken tages med alene, når den skal fyldes op. Dermed fylder billederne ikke på SSD'en.


-------------
Øst, vest, ::1 bedst


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 05-December-2014 kl. 10:53
Ja, for eksempel sådan en som http://www.proshop.dk/Harddisk-tilbehoer/RaidSonic-ICY-BOX-IB-273StU3-2354174.html - denne her . Bare for at tage et eksempel, med USB 3. Dimensionerne på den virker mærkelige - mon der skulle stå 8 cm x 13 cm x 1,4 cm?? Det ville passe godt med den http://www.proshop.dk/Harddisk/Verbatim-StorenGo-Port.-Black-1TB-2455072.html - Verbatim ekstern harddisk jeg har.

-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 05-December-2014 kl. 11:14
Jeg kunne ikke rigtigt regne ud om det OCZ kit jeg kiggede på faktisk indeholder sådan et "hyslster" til ekstern disk brug - ud fra beskrivelsen på http://www.proshop.dk/Harddisk-tilbehoer/OCZ-SSD-Upgrade-Kit-lagringspakning-2346236.html - Proshops side , selvom det ser sådan ud på billedet. Men på http://ocz.com/consumer/ssd-accessories/ssd-upgrade-kit - OCZ's hjemmeside , kan jeg se at det er inkluderet. Det er så desværre kun USB 2.0, men det kan så måske også være ok. Med mindre jeg kan finde et tilsvarende komplet kit, med USB 3.0. Eller også købe USB kabinettet ved siden af.

-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 05-December-2014 kl. 14:34
Nå - nu har jeg taget en beslutning og følgende er bestilt:

AsusR510LAV-XO403H3,999.00 http://www.proshop.dk/Baerbar/ASUS-R510LAV-XO403H-2449408.html - Link
Samsung840 EVO 250 GB899 http://www.proshop.dk/Harddisk/Samsung-840-EVO-SSD-250GB-2413899.html - Link
OCZUpgrade kit179 http://www.proshop.dk/Harddisk-tilbehoer/OCZ-SSD-Upgrade-Kit-lagringspakning-2346236.html - Link
RaidsonicICY BOX IB-273StU3156 http://www.proshop.dk/Harddisk-tilbehoer/RaidSonic-ICY-BOX-IB-273StU3-2354174.html - Link
LogitechM325224 http://www.proshop.dk/Mus/Logitech-M325-Wireless-Mouse-Dark-Silver-2255512.html - Link

Så får han i hvert fald en enormt god computer, som givetvis er meget hurtig og som måske også har en meget god batteritid. Ved ikke hvor meget strøm en normal HDD bruger. Der nævnes i http://ssddisk.dk/startguide-til-solid-state-drives/ - denne artikel at en HDD bruger mellem 4 og 7 W, bruger altså 0,1 W. Det betyder selvfølgeligt ikke at man får 40 gange så lang batteritid, da der også er andre ting der bruger strøm, men noget længere batteritid vil man nok få. Får man bare 1-2 timers længere batteritid, er det jo også fint.


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: lahan
Skrevet den: 05-December-2014 kl. 14:58
Du kan vel også bruge dit opgrade kit når du efter jul opgradere dine andre maskiner med en SSD.


Skrevet af: Guests
Skrevet den: 05-December-2014 kl. 15:10
Husk at opgradere firmwaren på EVO'en før du tager den i brug (hvis den da ikke allerede er opgraderet):
http://www.anandtech.com/show/8617/samsung-releases-firmware-update-to-fix-the-ssd-840-evo-read-performance-bug - Samsung Releases Firmware Update to Fix the SSD 840 EVO Read Performance Bug


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 05-December-2014 kl. 15:11
Hehehehehe - tja - ikke utænkeligt. Jeg tror det dog ikke - men derfor kan det være godt at have til senere brug. Min kones computer kunne jo måske opgraderes med en 250 GB SSD. Hun bruger p.t. 175 GB alt ialt på sin computer. Min computer bliver vanskeligere at opgradere (måske) - men vel ikke umuligt. Den har 1000 GB HDD (vistnok fordelt på 2 med hver 500 GB), heraf 8 GB SSD (hybrid disk). Så i princippet skulle jeg måske kunne smække 2 stk. 500 GB SSD'ere i den - eller evt. bare skifte den ene med en 250 GB eller 500 GB SSD. Jeg bruger alt ialt ca. 600 GB så vidt jeg husker. Men jeg ville nok vente til prisen på 500 GB SSD diske falder lidt - hvis jeg overhovedet ville gøre det. Men det kan selvfølgelig forlænge levetiden af den en del og det ville min chef sikkert være glad for. Der er forskel på 3000 kr til en opgradering og så 15000 kr til en ny computer. Han kunne forresten godt selv bruge sådan en opgradering af sin gamle computer.

-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 05-December-2014 kl. 15:14
Oprindeligt skrevet af GlobulusDK GlobulusDK skrev:

Husk at opgradere firmwaren på EVO'en før du tager den i brug (hvis den da ikke allerede er opgraderet):
http://www.anandtech.com/show/8617/samsung-releases-firmware-update-to-fix-the-ssd-840-evo-read-performance-bug - Samsung Releases Firmware Update to Fix the SSD 840 EVO Read Performance Bug

Ok - tak. Smile Hvordan ville jeg finde ud af om den er opdateret?


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: KlausDM
Skrevet den: 05-December-2014 kl. 15:43
Oprindeligt skrevet af Thorvald Thorvald skrev:

Oprindeligt skrevet af GlobulusDK GlobulusDK skrev:

Husk at opgradere firmwaren på EVO'en før du tager den i brug (hvis den da ikke allerede er opgraderet):
http://www.anandtech.com/show/8617/samsung-releases-firmware-update-to-fix-the-ssd-840-evo-read-performance-bug - Samsung Releases Firmware Update to Fix the SSD 840 EVO Read Performance Bug

Ok - tak. Smile Hvordan ville jeg finde ud af om den er opdateret?


Se, endnu en grund til at købe en færdig computer.............

Klaus


-------------
Min modelbane, http://modelbaneeuropa.dk" rel="nofollow - http://modelbaneeuropa.dk
Min hjemmeside, http://moppe.dk" rel="nofollow - http://moppe.dk


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 05-December-2014 kl. 16:40
LOL  LOL  KlausDM. Det er jo ikke noget større problem. Det er jo nemt nok at skifte SSD'en og nemt nok at opdatere firmwaren om nødvendigt. Nu har jeg købt en computer til i princippet 5000 som ellers som færdig computer ville koste 7000 og opefter med Asus og 8000 og opefter med Lenovo, ifølge http://www.edbpriser.dk/computer/baerbar.aspx?display-stoerrelse=%28eq+15.6%29&producent=%5BAsus%2CLenovo%5D&hd-kapacitet=%28gte+257698037760%29&type-harddisk=SSD&ram=%28gte+8589934592%29&count=50&sort=TotalPrice&rlm=List - denne søgning .

-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 06-December-2014 kl. 06:34
Et enkelt spørgsmål: Grænsefladen for harddisken i computeren er SATA 3 Gb/s og grænsefladen for SSD'en er SATA 6 Gb/s. Men er dette grænsefladen ud af disken og ikke i forhold til stikket / forbindelsen ind i computeren? Fordi, hvis det er i forhold til forbindelsen til computeren ville SSD'en jo ikke blive udnyttet fuldt ud (men måske stadigvæk være hurtigere end HDD). Hvis det derimod blot er i forhold til outputtet ud af disken, så vil SSD altså kunne sende data dobbelt så hurtigt ind i computeren som HDD'en. (Eller båndbredden er det dobbelte).

-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: Guests
Skrevet den: 06-December-2014 kl. 08:59
Oprindeligt skrevet af Thorvald Thorvald skrev:

Et enkelt spørgsmål: Grænsefladen for harddisken i computeren er SATA 3 Gb/s og grænsefladen for SSD'en er SATA 6 Gb/s. Men er dette grænsefladen ud af disken og ikke i forhold til stikket / forbindelsen ind i computeren? Fordi, hvis det er i forhold til forbindelsen til computeren ville SSD'en jo ikke blive udnyttet fuldt ud (men måske stadigvæk være hurtigere end HDD). Hvis det derimod blot er i forhold til outputtet ud af disken, så vil SSD altså kunne sende data dobbelt så hurtigt ind i computeren som HDD'en. (Eller båndbredden er det dobbelte).


Om controlleren er af den ene eller den anden type har ingen praktisk betydning ved almindelig brug.

Det er primært søgetiden, som er den store forskel på en SSD og en HD.

Selvfølgelig er det rart med en overførselshastighed på op til 500MB/s i stedet for <250MB/s men det er mest af betydning, når der skal flyttes store filer.

De fleste og mest betydelige fordele ved en SSD får man også med en SATA-II controller:

http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/global/html/about/whitepaper01.html - Why SSDs Are Awesome

Det 5+ år gamle bundkort i min desktop PC har kun en elendig to-ports SATA-III controller fra Marvell og den ene af mine SSD'er kan end ikke køre på denne controller så jeg bruger en SATA-II Intel controller til to af mine SSD'er og det har jeg det sådan set fint med.


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 10-December-2014 kl. 22:22
Nå men - når jeg nu får computeren og SSD'en, upgrade kit osv. og skal til og igang. Så ville det være fint nok med en step-by-step spiseseddel. Et eller andet sted i forløbet skal firmwaren til SSD'en jo opdateres osv.

1. Installér computeren med OS.
2. Klon HDD til SSD.
3. Skift HDD ud med SSD.

Dette er vel groft sagt forløbet, men hvornår og hvordan skal f.eks. firmwaren opdateres til SSD'en??


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: hansie
Skrevet den: 11-December-2014 kl. 06:37
Firmwaren opdateres bare ved lejlighed. Når du har det hele oppe og køre.

Har selv lige klonet til større ssd.   Nem opgave med rette software. Brugte en dock via esata så det blev klaret på ca 30 minutter..

Gik fra en 128 til 256 gb ssd.


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 15-December-2014 kl. 21:00
Hej.

Jeg har nu haft lejlighed til at stifte lidt bekendtskab med Windows 8. I udgangspunktet synes jeg vel ikke den er så slem som den gøres til. På den anden side set, skifter jeg enormt hurtigt til "Skrivebordet" i stedet for tiles skrivebordet. På mig virker tiles skrivebordet overflødigt, men det afhænger nok af hvad man bruger computeren til. Der er dog nogle enkelte ting, der virker lidt underligt på mig / som jeg måske ikke helt forstår i dette nye OS:

1. IE åbnet fra hhv. modern UI og fra skrivebordet virker umiddelbart forskelligt. Er det ikke det samme program man åbner - er det ikke designet på samme måde uanset om man åbner det fra Modern UI / traditionelt skrivebord?
2. Hvorfor er der ikke de samme programmer på Modern UI grænsefladen som på traditionelt skrivebord (og omvendt)? F.eks. er Skype kun på Modern UI, men ikke at finde under det traditionelle skrivebord. Nu har jeg ikke prøvet (endnu), men jeg gætter på at jeg kunne installere Skype via det traditionelle skrivebord - og så ville det være dér (også). F.eks. har jeg installeret Microsoft Office på skrivebords grænsefladen, men den dukker ikke op i Modern UI (med mindre det er fordi man skal ind og "hente" den ind på en tiles, på en eller anden måde.
3. Når jeg tænder for computeren - hvordan får jeg den til at lade være med at komme med login siden? Jeg synes ellers jeg har krydset af ved "nej" til login, men måske er der noget mere jeg skal gøre?
4. Så vidt jeg kan se, uden at jeg er sikker - så er der i Windows 8 ingen andre muligheder for at slukke computeren end ved at trykke på computerens fysiske tænd/sluk knap. Jeg kan i hvert fald ikke umiddelbart inde på brugergræsefladen finde en menu, hvor man kan vælge om man vil slukke computeren, sætte den til at slumre osv. Lidt lige som idag under "start", men måske bare placeret et andet sted. Korrekt? (Bare så jeg ikke bliver ved med at lede efter den, hvis den ikke er der).

Men ellers er jeg stort set færdig med at installere den tror jeg nok. Mangler bare lige at installere e-mail program, måske Skype og at resize system-drev partitionen til en størrelse der passer bedre til en 250 GB disk - før jeg begynder at skifte HDD'en ud med SSD'en, der ligger klar og venter. Under installationen af Windows 8 synes jeg forresten ikke jeg fik nogen som helst mulighed for at vælge om jeg ville dele harddisken op i partitioner og hvor store de skulle være. Den mulighed synes jeg ellers jeg plejer at få, men det afhænger måske ikke af OS'et, men af computermodellen?


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 22-December-2014 kl. 10:45
Google er jo som bekendt din ven. Så jeg har vist fået fundet ud af det hele efterhånden. Men da jeg arbejder alene (arbejder hjemme) og da de folk jeg deler fritidsinteresse med, ikke ved så meget om computere, så synes jeg at det er hyggeligt at snakke om tingene herinde. I hvert fald indtil I sabler mig ned, fordi jeg kommer til at sige et eller andet som I synes lyder dumt. LOL

Men nuvel - jeg er blevet færdig med computeren og har skiftet HDD'en ud med SSD'en, og har lært en smule om Windows 8, hvilket både er en fordel, så jeg kan lære det videre til min far og også når jeg engang får en ny computer med måske Windows 10 på. Jeg installerede ikke Classic Shell - hvis han synes han kommer til at mangle startmenuen, kan jeg jo altid installere den over Teamviewer.

En ting der undrede mig lidt var i forbindelse med skiftet fra HDD til SSD, var at man får at vide at alle data på HDD'en vil blive slettet, når de er overført til SSD'en. Men det skete nu ikke. Men de få data jeg havde lagt på data-partitionen var nu ikke helt komplette (men jeg havde en kopi på min ekstern HDD) - men om det var efter resize af partitioner eller om det var efter kloningen, ved jeg ikke.

Batteritid på HDD'en var ca. 3,5 timer med konstant afspilning af en Youtube video (jeg fandt en video på 8 timer). Hvad batteritiden tilsvarende er på SSD'en havde jeg ikke tid til at teste. Opstartstiden på HDD'en var ca. 20-25 sekunder afhængigt af om man måler til skrivebordsskærmen er oppe eller om man måler til google startsiden i IE er klar, efter at have trykket på IE ikonet, så snart som muligt efter at skrivebordsskærmen var oppe. Det var jo en forholdsvist kort opstartstid. Den tilsvarende opstartstid på SSD var ca. 7-8 sekunder til 11-12 sekunder. Så det vil jo sige at man når dårligt nok at dreje hovedet væk og tilbage, før computeren er klar. Så det er jo ganske flot. Så - noget må jeg have gjort rigtigt.... Wink Jeg indstillede den sådan at den for det første springer krav om password over ved login og for det andet starter direkte op på skrivebordet i stedet for Modern UI.

Til sidst vil jeg bare ønske Jer alle sammen en rigtig glædelig jul og et godt nytår!! Og tak for Jeres svar herinde.  Smile


-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: T-Duck
Skrevet den: 22-December-2014 kl. 12:04
Husk at slå diskfrakmention fra. For en ssd kan ikke tåle det i det lange løb


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 22-December-2014 kl. 12:37
I see. Det skal jeg kigge efter. Det bliver ikke automatisk slået fra, når disken er sat til "optimeret for SSD" - så vidt jeg husker i Samsung's Magician software??

-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: T-Duck
Skrevet den: 22-December-2014 kl. 14:46
Oprindeligt skrevet af Thorvald Thorvald skrev:

I see. Det skal jeg kigge efter. Det bliver ikke automatisk slået fra, når disken er sat til "optimeret for SSD" - så vidt jeg husker i Samsung's Magician software??
ved ikke så meget med samsung's, men Kingstons gør det ikke. Ellers har jeg nok lavet en fejl et sted


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 25-December-2014 kl. 13:00
Mener du under optimering af diske i Windows 8.1 - at man slår det fra - så slår man også defragmentering fra??

-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: T-Duck
Skrevet den: 26-December-2014 kl. 02:55
Ja det skal den. For cellerne i sad disken kan ikke tåle deskfraknentering i længden


Skrevet af: LeChuck
Skrevet den: 26-December-2014 kl. 07:48
Windows 7 / 8 skulle meget gerne selv slå defragmentering og Superfetch fra på SSD'ere. 
Der udføres istedet noget der kaldes TRIM. Læs eventuelt mere på:  http://en.wikipedia.org/wiki/Trim_%28computing%29 - http://en.wikipedia.org/wiki/Trim_%28computing%29  


Skrevet af: Thorvald
Skrevet den: 26-December-2014 kl. 14:45
Ok - optimering var sat til, så jeg slog det fra. Jeg går ud fra at man ikke direkte kan se om systemet bruger TRIM eller ikke.

-------------
Med de venligste hilsener

Thorvald.


Skrevet af: LeChuck
Skrevet den: 26-December-2014 kl. 21:24
Optimering er TRIM, så det skal være slået til ;-) Windows 8 skifter automatisk mellem TRIM og defragmentering, afhængigt af diskens type. I "optimer drev" kan du kontrollere om systemet har registreret drevtypen korrekt. Hvis der står "solid state-drev" under "medietype", er der ingen ko på isen.



Print side | Luk vindue