Print side | Luk vindue

Component Progressiv / RGB Scart

Udskrevet fra: recordere.dk - Danmarks AV Forum
Kategori: Generelle emner
Forumnavn: Teknik & Teori
Forumbeskrivelse: Generel teknik og teori.
Web-adresse: https://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=15114
Udskrevet den: 19-Februar-2025 kl. 06:16


Emne: Component Progressiv / RGB Scart
Skrevet af: AndersPier
Emne: Component Progressiv / RGB Scart
Skrevet den: 11-September-2006 kl. 15:42

Sad igår og rodede lidt med HDD Recorderen og tilslutningen af denne, til mit TV (en LG RH-7800 og et LG 42LB1R). Dertil gjorde jeg mig et par erfaringer (som mange herinde ganske sikkert allerede vidste, men som nok mange herinde heller ikke gjorde) - derfor poster jeg lige mine erfaringer.

Har indtil igår, kørt min HDD recorder til TV'et via RGB Scart, da jeg syntes dette stod markant bedre end Component tilslutningen (alle mine kabler, er relativ gode Profigold kabler, til ca. 300 - 400 kr.  / stk).
Pludselig i går slog det mig, at hver gang jeg fra HDD recorderen, havde testet med Component-tilslutningen, havde jeg slået Progressive Scan i recorderen til. Dette medførte jo så, at HDD recorderen de-interlacede signalet op til TV'et og at jeg dermed overlod en vigtig del af billed-behandlingen, til HDD recorderen, i stedet for TV'et.

I stedet tilsluttede jeg Component-stikket og undlod at køre progressive-scan fra HDD recorderen, hvilket vupti medførte lige så flot signal, som ved RGB Scart.

Konklusionen må jo dertil være simpel - at de-interlaceren i HDD recorderen er markant dårligere, end den i TV'et (som i mit TV, er Faroudja). Så nu kører jeg med Component, i stedet for RGB Scart.
Dertil har jeg nu sat min SAT-box til det frigjorte RGB Scart-stik i TV'et.

Ville bare lige høre om andre har gjort sig lignende erfaringer / overvejelser - men det er jo selvfølgelig logisk nok, hvis det er en skod-de-interlacer, der sidder i HDD recorderen.

Otto: har du lidt kommentarer til dette. Mine antagelser om hvorfor det stod markant dårligere på Component vs. RGB Scart ?



-------------
Regards,
Anders Pier.

SAMSUNG UE46ES5505 • APPLE TV (GEN. 3) • Xbox
Logitech Harmony 600



Svar:
Skrevet af: Naiera
Skrevet den: 11-September-2006 kl. 15:49
Hvorfor kører du ikke din sat-box igennem afspilleren så du kan optage RGB-kvalitetisk?


Skrevet af: AndersPier
Skrevet den: 11-September-2006 kl. 16:02

Kan LG RH-7800 ikke. Kun RGB udgang og kun CVBS indgang + CVBS optagelser. Og ja, jeg ved godt det suger, men that's life.
Satser engang på den nye DreamBox DM-8000, når den kommer - så bliver alt samlet i een box.

Ud over RGB Scart udgangen på SAT boxen (en Canal Digital, CDC-7000st) som går til TV, kører jeg den anden Scart udgang over i RH-7800's AV2 indgang. Dermed kan jeg se på SAT-boxen's kanaler, mens jeg optager analogt TV.

Oprindeligt skrevet af Naiera Naiera skrev:

Hvorfor kører du ikke din sat-box igennem afspilleren så du kan optage RGB-kvalitetisk?



-------------
Regards,
Anders Pier.

SAMSUNG UE46ES5505 • APPLE TV (GEN. 3) • Xbox
Logitech Harmony 600


Skrevet af: JesperLund
Skrevet den: 11-September-2006 kl. 23:38

Oprindeligt skrevet af AndersPier AndersPier skrev:

Konklusionen må jo dertil være simpel - at de-interlaceren i HDD recorderen er markant dårligere, end den i TV'et (som i mit TV, er Faroudja). Så nu kører jeg med Component, i stedet for RGB Scart. Dertil har jeg nu sat min SAT-box til det frigjorte RGB Scart-stik i TV'et.

Ville bare lige høre om andre har gjort sig lignende erfaringer / overvejelser - men det er jo selvfølgelig logisk nok, hvis det er en skod-de-interlacer, der sidder i HDD recorderen.

Du kunne starte med at læse om de-interlacing her
http://www.hometheaterhifi.com/volume_7_4/dvd-benchmark-part-5-progressive-10-2000.html - http://www.hometheaterhifi.com/volume_7_4/dvd-benchmark-part -5-progressive-10-2000.html

En af hovedpointerne i denne reference er at man ved de-interlacing skal skelne mellem film og video materiale. Ved video materiale er to interlaced fields taget på forskellige tidspunkter (det er optaget interlaced), mens to fields på film materiale vil stamme fra samme helbillede (progressive frame). Det betyder at korrekt de-interlacing er vidt forskellig, afhængig af om materialet er video eller film.

Faroudja DCDI chippen er god til at de-interlace video materiale (de-interlacing af video vil groft sagt sige at de manglende linier i en interlaced field skal interpoleres, men det kan som alt andet gøres mere eller mindre godt). TV signalet og dine egne optagelser på recorderen vil være video materiale.

Vil du vil forske videre kunne du prøve med købe DVD film, gerne både PAL og NTSC. Hvis de er mastered korrekt, bør en god DVD afspiller kunne sammensætte de korrekte helbilleder ud fra DVDens interlaced fields. Alt andet lige har en DVD afspiller bedre muligheder for at de-interlace film materiale end et TV (men alt andet er ikke altid lige; og her kan det betale sig at stole på sine øjne).



-------------
Linux FTW, afspiller nu Blu-ray film på Ubuntu 12.04 med VLC direkte fra optisk disc.



Print side | Luk vindue