recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Generelle emner > Tilbehør
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - TEST: NEEO multifjernbetjening – Del 1.
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

TEST: NEEO multifjernbetjening – Del 1.

 Besvar Besvar Side  123 5>
Forfatter
Besked
fiskerendk Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 18-November-2008
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 811
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér fiskerendk Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: TEST: NEEO multifjernbetjening – Del 1.
    Sendt: 01-December-2017 kl. 04:13
Hej,
Jeg opretter lige dette emne på baggrund af Recorderes test af NEEO.
 
Og må indrømme at Recordere rammer hovedet på sømmet, mange af de samme frustrationer går jeg også med.
 
Kickstarter, aldrig igen
Som alle andre, blev NEEO for snart 3 år siden annonceret på Kickstarter og den fik en kæmpe popularitet. Jeg selv blev sindsygt forelsket i en fjernbetjening der skulle erstatte mit Beo4/Lintronic setup, og som ydermere kunne kontrollere mit SONOS setup og med udsigten til at man kunne få produktet til at integrere med alt og alle, slog benene væk under mig. Og i min iver bestilte jeg dette vidunder på kickstarter.
 
Og så gik tiden, og den gik og gik, indtil for 14 dage siden hvor der på posthuset i Nuuk landede en NEEO Multifjernbetjening til mig.
 
Mit liv er på de 3 år gået fra gift mand i rækkehus udenfor København med alt i TV, HiFi, Projektor, SONOS, Philips Hue, højtalere i haven med tilknyttet projektor til det sjove aftentimer.
 
Til et værelse hos min kammerat i et af Nuuks i ghettobyggerier fra 60'erne, med et 10år gammelt Samsung TV uden moderne tunere, en Chromecast og en Philips Hue lampe som lyskilde. 
 
Så hvad skal jeg nu bruge en NEEO multifjernbetjening til som næsten kan svejse under vand?
 
Jeg er yderst skuffet over hele NEEO projektets fremdrift, og dermed også hele ideen omkring Kickstarter, hvilket gør at jeg ikke igen kaster penge efter produkter som endnu ikke har set dagens lys.
 
NEEO, hvad er det så?
Jeg henter denne pakke på posthuset og tager med ned på arbejde for at vise mine kollegaer hvad jeg for næsten 3 år siden bestilte. Og jeg må sige vi alle (inkl. mig selv) var virkelig tilfreds med den oplevelse, da man åbner for sit nye legetøj.
 
Frem kommer den i bedste luksus stil en flot sort kasse med alt lækkert inddelt i skuffer, og man føler virkelig at her er tale om et sindsygt lækkert produkt i samme høje kvalitet som f.eks. B&O er kendt for.
 
Fjernbetjeningen er virkelig lækkert lavet, omend lidt lettere end jeg havde forventet, især sammenlignet med Beo4. Men det gør overhoved ingen ting når man skal benytte den. Faktisk er det rigtig godt.
 
Fjernbetjeningen kommer med en dockingstation, en hub/brain samt diverse tilbehør alt i lækkert udført kvalitet. Hatten af for den omlevelse.
 
Tilslutning for første gang ...
For at du kan starte med at bruge din nyindkøbte fine fjernbetjening skal den selvfølgelig tilsluttes og opsættes. Det er lidt med blandede følelser.
 
Man downloader en App til sin iPhone eller Android enhed, tilslutter Hub/Brain til strøm og med kabel til din router. Også går opsætningen sådan nogenlunde smertefrit. Og efter en kort tid kan man så fjerne netværkskablet og kører den trådløst.
 
Her opstår et af mine første problemer, fjernbetjeningen har nogengange svært ved at fange hjernen, om det skyldes et netværksproblem hos mig, tør jeg ikke sige. Men denne bliver opdateret til nyeste firmware og den er nu klar til at blive konfigureret.
 
Opsætning af alle mine 2 enheder
Nu er tiden nået til opsætning af mine enheder. Jeg finder let faktisk, Samsung TV'et og min Philips Hue lampe. Men da mit TV kun fungere som skærm med højtalere. Så er reelt de eneste knapper jeg har brug for en tænd/sluk knap og volume op og ned.
 
Der laves de såkaldte Recipes i mit tilfælde er en med TV og en med Light.
Og den med TV'et består nu af Power On, Wait 5 seconds og Show TV Controls.
 
Og det er er her jeg er ved at blive lidt træt, for jeg har en Chromecast tilknyttet. Dvs jeg har ikke behov for andre ting end blot de ovennævnte knapper, men en Show TV Controls er en samlet enhed, her for man 6 skærme man skal swipe i mellem. Den første er favoritter, her kan du kun indsætte kanaler med logoer, nr. 2 er piltaster og menu, nr. 3 er nogle play, stop, pause knapper, nr. 4 er tal og tv guide, nr. 5 er pil op og ned (til hvad vides ikke), skærm nr. 6 viser så endelig shortcuts som man selv kan vælge. Dejligt for her har jeg så indlagt de få knapper jeg har brug for.
 
Gud-ske-tak-og-lov kan man også swipe den anden vej og gå fra 1-6 istedet for 1-2-3-4-5-6.
Men stadig irriterende man ikke kan vælge hvilke skærme og eller knapper man gerne vil have til at virke og vises.
 
Og hvis man som jeg ikke har nogen favoritkanaler så bliver der ved med at være et gult udråbstegn udfor Recipenen til TV. Irriterende.
 
Alt skal konfigueres fra en smartphone og ikke fra selve fjernbetjeningn, det virker lidt irriterende at man ingen muligheder har på selve fjernbetjeningen, da interfaced ligner til forveksling det på telefonen kunne man godt forvente de havde brugt lidt tid på at få det til at virke.
 
Brugen af NEEO
Nå men mine enheder er nu sat op og jeg kan nu bruge min fantastiske fjernbetjening, og her bliver det sq lidt irriterende. For når jeg starter mit TV fra fjernbetjeningen, så tænder TV'et og grundet Chromecast skal jeg jo nu have fat i enten min smartphone eller tablet og det skal jeg selvfølgelig ikke bebrejde NEEO for. Så det prøver jeg at lade være med.
 
jeg kan så starte det program jeg vil se og det hele går super fint, jeg kan skrue op og ned på fjernbetjeningen og det virker super godt, indtil jeg kommer til at trykke på en forkert knap, f.eks. kanal op/ned. Så går mit TV væk fra HDMI indgangen. Og så bliver man nød til at gå hele vejen ind i TV Controls og side 6 helvedet for at komme tilbage til HDMI indgangen, fordi man ikke selv kan vælge hvilke knapper der skal kunne hvad.  Det må og skal de sq have ændret.
 
Jeg ligger så og ser TV, mest NHL ishockey, for tiden i Grønland er ca. 4 timer efter Danmark så aften underholdningen kl. 21 og frem er gerne hockey. Dejligt for en hockeyabe som mig.
 
Når man så er færdig med kampen tager man fjernbetjeningen op af dockingstationen igen for at slukke TV'et og her laver den så en fejl og kan ikke snakke med hjernen. Pisse irriterende så skal man genstarte fjernbetjeningen eller tage fat i telefonen og gøre det.
 
Og det sker mere eller mindre hver anden gang, oftest ligger man og er faldet i søvn og skal så i løbet af natten lave denne manøvre, og det ender med at man tager mobilen og gør det fra den istedet.
 
Men at tage mobilen i søvne, gå ind i appen NEEO og tryk sluk. Det er bare irriterende frem for blot at tage den originale fjernbetjening og trykke på den store grønne knap. og så vende sig om og sove videre.
 
Den løsning er jeg desværre vendt tilbage til. Sørgeligt for det tegnede ellers som et produkt der virkelig kunne gøre en forskel.
 
Forbedringer, en nødvendighed
- Stabliteten/forbindelsen er for dårlig især i selve fjernbetjeningen, hvor det virker fint på appen.
- Der mangler enormt mange muligheder for individuelle tilpasninger i skærmbilleder (recipes), fysiske knapper, enheder osv.
- Manglende eller frustrerende administration, f.eks. kan man hvis man opretter en Recipe kan man ikke slette den igen, jeg har ihvertfald ikke fundet ud af hvordan. Man kan skjule den fra hovedskærmen men fjerne den kan jeg sq ikke lige få til at virke.
- Understøttelse af Philips hue er kun tænd og slut samt lysstyrke, man kan ikke skifte farver. Jeg ved det er noget de arbejder på, men hvis det er samme hastighed som selve produktionen tog at iværksætte så er jeg sikkert gift igen og tilbage i hus i Danmark inden det kommer til den.
- Batteri tiden på fjernbetjeningen var virkelig ringe det jeg så og er stortset nød til at hvile i docken når du ikke bruger den. Min løb tør for strøm på et døgn. Og jeg brugte den altså næsten ikke.
 
Konklusionen
Min overordnet konklusion er at produktet er af utrolig lækker kvalitet. Og det tror jeg skyldes den lange vente tid. Men softwaren er bare ikke i nærheden af at være så færdig som produktet, som jeg kunne have ønsket mig, og mit NEEO produkt står nu bare i sin holder og jeg er tilbag til min gamle remote.
 
 
Glæder mig utrolig meget til at se recoderes fortsatte test af enheden.
 
God aften til jer alle ...
 
//Thomas
Til top
hummelmose Se dropdown menu
Administrator
Administrator
Avatar
Skribent, udvikler

Oprettet: 25-Juli-2004
Sted: København, DK
Status: Offline
Point: 3728
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér hummelmose Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 01-December-2017 kl. 10:18
Hej Thomas.

Min umiddelbare reaktion på dine erfaringer, er at du har ret. Allerede nu har jeg ramt loftet flere gange, ikke på funktionalitet, men på stabilitet. Del 2. kommer til at fokusere på Sonos og Hue, men umiddelbart bliver det også der jeg konkluderer. 
Jens E. Hummelmose, Administrator / Skribent / Udvikler - recordere.dk
Til top
zulfo Se dropdown menu
Moderator gruppe
Moderator gruppe
Avatar
Branchemedlem

Oprettet: 05-April-2006
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 3647
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér zulfo Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 01-December-2017 kl. 10:36
Jeg har store problemer med at anvende NEEO'en med min Shield TV (gen. 1).

Jeg bruger Shield'en rigtig meget til YouTube, og jeg får konstant "...Please Wait..." og ind i mellem går det helt galt, og NEEO melder noget i stil med "..connection with brain lost.." - Heldigvis kan man med et længere tryk på tænd/sluk vælge "cancel", og så virker det igen - lige ind til den igen melder "...Please Wait..."

Samme problemer sker dig ikke når jeg bruger NEEO'en til min AppleTV eller min SmartTV boks fra Stofa.

Dog irriterer det også mig at jeg ikke kan placere knapper til specifikke funktioner på skærmene. Det gælder bl.a. min projector, som jeg ikke rigtig kan komme til at styre med NEEO'en.

Lars B

Onkyo TX-NR808, XTZ99.36, XTZ 99.26, XTZ 99.26 Center, XTZ W12.16, Panasonic TX-P50VT20E 3D & TH42PV60, Panasonic BDT 300, PS3 160Gb, Xbox 360, Xoom, Synology DS414, Mede8er, Zaptor, PS4
Til top
Jonas Baadsgaard Se dropdown menu
Super bruger
Super bruger


Oprettet: 21-Januar-2012
Sted: Allerød
Status: Offline
Point: 433
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Jonas Baadsgaard Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 01-December-2017 kl. 16:29
Tænk at lancere et nyt produkt efter så lang forsinkelse. . Og så er det ringere end den Logitech Harmony jeg har brugt i 7 år nu. Og til en brøkdel F prisen.
Trist
Vh Jonas Baadsgaard Petersen

Nad C390DD2 | Triangle Quartet Limited Edition | Sony PS4 | Panasonic TX65EX700 | Metz DE-81
Til top
fiskerendk Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 18-November-2008
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 811
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér fiskerendk Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 01-December-2017 kl. 19:00
Oprindeligt skrevet af Jonas Baadsgaard Jonas Baadsgaard skrev:

Tænk at lancere et nyt produkt efter så lang forsinkelse. . Og så er det ringere end den Logitech Harmony jeg har brugt i 7 år nu. Og til en brøkdel F prisen.
Trist


Det skal siges jeg købte en NEEO Early Bird Combo altså Brain og remote. Og min total pris er "kun" kr. 1.522,- inkl. forsendelse.

Hvorfor Recordere har betalt kr. 1.000,- mere ved jeg ikke, og kan bero på et valg, enten en combo med 2x remotes, speciel farve valg, eller en nummeret udgave. Eller det kan skyldes at de bestilte den 1 måned senere end jeg selv. Og der ikke var flere Super eller Early birds tilbage. Men syntes 1.000 kr lyder af meget forskel.
Til top
hummelmose Se dropdown menu
Administrator
Administrator
Avatar
Skribent, udvikler

Oprettet: 25-Juli-2004
Sted: København, DK
Status: Offline
Point: 3728
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér hummelmose Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 01-December-2017 kl. 23:25
Oprindeligt skrevet af fiskerendk fiskerendk skrev:

Oprindeligt skrevet af Jonas Baadsgaard Jonas Baadsgaard skrev:

Tænk at lancere et nyt produkt efter så lang forsinkelse. . Og så er det ringere end den Logitech Harmony jeg har brugt i 7 år nu. Og til en brøkdel F prisen.
Trist


Det skal siges jeg købte en NEEO Early Bird Combo altså Brain og remote. Og min total pris er "kun" kr. 1.522,- inkl. forsendelse.

Hvorfor Recordere har betalt kr. 1.000,- mere ved jeg ikke, og kan bero på et valg, enten en combo med 2x remotes, speciel farve valg, eller en nummeret udgave. Eller det kan skyldes at de bestilte den 1 måned senere end jeg selv. Og der ikke var flere Super eller Early birds tilbage. Men syntes 1.000 kr lyder af meget forskel.

Line Items:
1x NEEO COMBO for $299.00 each

Adjustments:
  VAT: $60.23

Subtotal: $299.00
Taxes: $74.75
Shipping: $18.00
Total: $451.98
---
Total Paid: $0.00
Balance Due: $451.98
Jens E. Hummelmose, Administrator / Skribent / Udvikler - recordere.dk
Til top
fiskerendk Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 18-November-2008
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 811
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér fiskerendk Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 02-December-2017 kl. 01:51
Oprindeligt skrevet af hummelmose hummelmose skrev:

Oprindeligt skrevet af fiskerendk fiskerendk skrev:

Oprindeligt skrevet af Jonas Baadsgaard Jonas Baadsgaard skrev:

Tænk at lancere et nyt produkt efter så lang forsinkelse. . Og så er det ringere end den Logitech Harmony jeg har brugt i 7 år nu. Og til en brøkdel F prisen.
Trist


Det skal siges jeg købte en NEEO Early Bird Combo altså Brain og remote. Og min total pris er "kun" kr. 1.522,- inkl. forsendelse.

Hvorfor Recordere har betalt kr. 1.000,- mere ved jeg ikke, og kan bero på et valg, enten en combo med 2x remotes, speciel farve valg, eller en nummeret udgave. Eller det kan skyldes at de bestilte den 1 måned senere end jeg selv. Og der ikke var flere Super eller Early birds tilbage. Men syntes 1.000 kr lyder af meget forskel.


<b style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;">Line Items:<br style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;"><span style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;">1x </span><span ="il" style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;">NEEO</span><span style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;"> COMBO for $299.00 each</span><br style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;"><br style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;"><span style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;">Adjustments:</span><br style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;"><span style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;">  VAT: $60.23</span><br style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;"><br style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;"><span style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;">Subtotal: $299.00</span><br style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;"><span style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;">Taxes: $74.75</span><br style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;"><span style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;">Shipping: $18.00</span><br style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;"><span style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;">Total: $451.98</span><br style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;"><span style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;">---</span><br style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;"><span style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;">Total Paid: $0.00</span><br style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;"><span style="color: rgb34, 34, 34; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;">Balance Due: $451.98</span>


Shit, du betaler både moms og en sindsyg høj told hvordan kan det være?
Altså hvordan kan det blive 75 dollars i told? Og til hvem er de penge betalt?
Til top
power Se dropdown menu
Bruger
Bruger


Oprettet: 21-December-2008
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 112
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér power Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 02-December-2017 kl. 08:22
Tror også bare jeg holder mig til Logitech
Det fungere rigtig godt
Jbl Array Cinema
Til top
hummelmose Se dropdown menu
Administrator
Administrator
Avatar
Skribent, udvikler

Oprettet: 25-Juli-2004
Sted: København, DK
Status: Offline
Point: 3728
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér hummelmose Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 03-December-2017 kl. 15:54
Jens E. Hummelmose, Administrator / Skribent / Udvikler - recordere.dk
Til top
zulfo Se dropdown menu
Moderator gruppe
Moderator gruppe
Avatar
Branchemedlem

Oprettet: 05-April-2006
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 3647
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér zulfo Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 04-December-2017 kl. 07:56
Jeg har fundet ud af at mine problemer med min NEEO på Shield'en egentlig ikke er kommunikation med Shield'en som sådan, det sker KUN når jeg bruger YouTube App'en - mega underligt.

Lars B

Onkyo TX-NR808, XTZ99.36, XTZ 99.26, XTZ 99.26 Center, XTZ W12.16, Panasonic TX-P50VT20E 3D & TH42PV60, Panasonic BDT 300, PS3 160Gb, Xbox 360, Xoom, Synology DS414, Mede8er, Zaptor, PS4
Til top
hummelmose Se dropdown menu
Administrator
Administrator
Avatar
Skribent, udvikler

Oprettet: 25-Juli-2004
Sted: København, DK
Status: Offline
Point: 3728
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér hummelmose Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 04-December-2017 kl. 07:58
Oprindeligt skrevet af zulfo zulfo skrev:

Jeg har fundet ud af at mine problemer med min NEEO på Shield'en egentlig ikke er kommunikation med Shield'en som sådan, det sker KUN når jeg bruger YouTube App'en - mega underligt.


Godt at høre - Må indrømme at jeg bliver mere og mere glad for den. Her i nat sendte NEEO mig en opdatering af min Pioneer forstærker, da de havde glemt CD indgangen.

Min integration til Apple TV virker rigtigt godt, og jeg håber virkelig at NEEO og PLEX vil samarbejde om at lave en PLEX klient, der kan starte og browse film på remoten.

Stadig er der mange småfejl, så jeg håber de holder dampen oppe.
Jens E. Hummelmose, Administrator / Skribent / Udvikler - recordere.dk
Til top
zulfo Se dropdown menu
Moderator gruppe
Moderator gruppe
Avatar
Branchemedlem

Oprettet: 05-April-2006
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 3647
Funktioner Funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér zulfo Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 04-December-2017 kl. 08:27
Oprindeligt skrevet af hummelmose hummelmose skrev:

Oprindeligt skrevet af zulfo zulfo skrev:

Jeg har fundet ud af at mine problemer med min NEEO på Shield'en egentlig ikke er kommunikation med Shield'en som sådan, det sker KUN når jeg bruger YouTube App'en - mega underligt.


Godt at høre - Må indrømme at jeg bliver mere og mere glad for den. Her i nat sendte NEEO mig en opdatering af min Pioneer forstærker, da de havde glemt CD indgangen.Ja, man kan sige meget - men både deres support og deres udviklere reagerer hurtigt på henvendelser.

Jeg har også netop oprettet et spørgsmål angående mit problem, så må vi se om andre oplever det samme.

Jeg kommer faktisk lige i tanke om, som jeg sidder her, at jeg tror at min Brain stadig er koblet op både trådløst og med kabel, så gad vide om det kan give problemer !?

Citér
Min integration til Apple TV virker rigtigt godt, og jeg håber virkelig at NEEO og PLEX vil samarbejde om at lave en PLEX klient, der kan starte og browse film på remoten.

Stadig er der mange småfejl, så jeg håber de holder dampen oppe.

Jeg bruger den ikke til PLEX, men til Apple TV har jeg heller ingen problemer med den.
Lars B

Onkyo TX-NR808, XTZ99.36, XTZ 99.26, XTZ 99.26 Center, XTZ W12.16, Panasonic TX-P50VT20E 3D & TH42PV60, Panasonic BDT 300, PS3 160Gb, Xbox 360, Xoom, Synology DS414, Mede8er, Zaptor, PS4
Til top
 
 Besvar Besvar Side  123 5>
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu